Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Evde bakım aylığı başvurusunda bulunduk. Maaş ne zaman bağlanır ve süreç nasıl işler?
Fatma8i
maaşlarda şartların tutmasına bakarlar.şartlar tutuomu tutuosa mesele yok.ebm baglnaıncada alınan ebm ile borcunu öderler
kaç yıllık borç çıkarmışlar.yapılanmaya(taksıtlendırılmeye)gidildimi.gidildiğinde aksatmadan ödeme edılırse faizlerini siliolar yoksa bide faizini alıolar
ben 2022 alırken muhtaç olmama sebebi ile kesildi ve gs ödemem gerektıgı sölendı bin küsür tl ödeme çıktı .yapılanmaya gettık .yapılanmada sadece faizi sildiler ana parayı ödedim.
valiliğie başvurun belli mi olur belkıde afa ugrar
Fatma8i
valılıkle olanı bilmıom.ben 2022 için ssk ya gitmıştım orda anlaşma yaptık tek seferde ödeme ettım
af konusuna gelınce ben tarıhı 2013 ya da 2016 diye hatırlıo gibiyim net bişi diyemıcem.2017 de fena sayılmaz yaklasık 5 yıl edıo
daha önce evde bakım maaşı başvurusu yapmıştım bağlanmıştı ve gelir fazlasından kesildi tekrar evde bakım maaşı başvurusunda bulundum 3 tane evrak imzalatıp gelir sınırını geçmediğim söylendi bu süreç ne zaman sonuçlanır
Merhaba, evde bakim parasi onaylandi mart 15de hesabinizi kontrol edin dediler. Ancak maalesef annem 1 ay önce (onaydan sonra) vefat etti. Ve bana yani bakiciya evden hisse dustu suan e devltte gözüküyor. Sizce bunu tespit edebilirler mi maas yatarmi 15inde?
a.nurcoban_2013
başınız sağolsun
siz onaylandıktan sonra hiç bakım etmemişiniz vefattan dolayı.bu durumda da bakım maaşını haketmemişsiniz.çünkü ebm de onaylansa bile ödeme 1 ay geriden gelıyor.mısal şubatta onaylandıysa ilk maaş martta değil nisanda yatar.bu nısanda aldıgnız ebm aslında mart bakım maaşıdır.aynı sıstemlede nisanı hazıranda alırdınız bu şekılde devam ederdı
Teşekkür ederim. 21 aralikta basvurmustum 15 gun sonra eve gelip kontrol edildi. 1 subattada imzaya gittim.onaylandi diye aradilar hesap no bıraktım. 1 subatta imza atarken yetkili 15 martta hesabinizi kontrol edin yatacak dedi. Benim merak ettigim. Maas alırken bakiciya bir arsadan hisse dusse maas kesilir mi? Arastirdigim kadarıyla bu arsadan bir kira geliri elde etmedigim surece kesinti yapilmazmis. Onemli olan haneye giren ucretmis.
Başınız sağolsun anneniz vefat etmiş siz kimin bakiciligini yapacaksınız da maaş kesilirmi diye soruyorsunuz sizin annenizin vefatını kuruma bildirmeniz gerekir aksi taktirde para yatsa bile çekerseniz faiziyle geri ödemek zorunda kalırsınız
Teşekkür ederim. Ben atipik otizmli cocugumun bakicisiyim.annem hane halkindan degil. Annem vefat edince bana ondan evden hisse kaldi. Bu gelirden sayilip maas kesilir mi onu merak ediyorum. Kira geliri yok sadece evden butun kardesler hisse sahibi olduk
a.nurcoban_2013
2022 maaşı olsa etkı ederdı ama ebmde bişi olmaz.çünkü gelır getırmıo.gelir getirmedıgı surede sıkıntı yok.gelır getırırsede o gelırle kişi başı hane geliri 2835i geçmedıgı muddetle heç bişi olmaz rahat olun
Teşekkürler cevap için. Bir soru daha soracağım. Sosyal hizmetler bilemedi.Aile ve sosyal politakalri aradim onlarda ikilemde kaldi. Eve 2 asgari ücret(4253.40x2) girerse hane halki toplam 3 kisiyse maas kesilir mi sizce benim hesabima gore kesilemiyor. 2835,6 tl x 3= 8506.8 1 kuruş bile fazla cikmiyor tam 0 cikiyor
a.nurcoban_2013
2 asgari ücretle kıl payı kesilmez ama, bakım maaşınıda bunlara eklediğinizde fazla oluyor..bu konuda tam olarak bilgim yok ancak,tahminimce 2 asgari ücretin toplamına evdbakım maaşıda eklenecek sonra üçe bölünecek.. Bu durumda kişi başı gelir kriterini geçince bakım maaşı bağlanmaz.. Umarım öyle değildir..
AMN-LX9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@engin9 yanlışın var arkadaşım. ebm bakım ücreti gelir e eklenmez. Örnek olarak biz ebm alıyorduk ben emekli olmadan önce. 2021 yılında 2600 TL sadece babamın maaşı vardı 3 ay ebm aldık. Ben emekli oldum gider arttı.
Babamın emekli maaş 3300 + benim emekli maaş 2500 = 5800 oldu gelirimiz
2835 x 2 = 5670 130 TL fark var.
Özellikle bizler gidip sosyal hizmetlere emekli mektup kağıdımı gösterdim ve kendileri 130 TL fark var ama şuan risk etsek bile temmuz ayındaki zam ile daha çok riske girer dediler.
Ocak ayında EBM alabilmek için kuruma başvurduk, eve geldiler ocak bitmeden süreç onaylandı. Şubat ayında bir ödeme almadık, mart ayına girdiğimizde ise e devlet sorgulaması aşağıdaki şekilde görünüyor. Şubat ödemesini nisan ayında mı alacağız? Aşağıdaki resimde ek ödeme yazıyor, şubat hariç ek bir ödeme midir bu? Bilgilendirmelerinizi rica ederim.
Watsons
sizin maaş ocakta onaylanık.ebmde önce bakım sonra ücret oldugu için şubatta değil martta alırsınız ilk maaşı.şubatta ödeme alamamış olmanız normal.siz şubatı mart,martı nisan,nisanı mayıs olmak üzere bu takıple bir ay geriden alacaksınız.bu aldıgınız ek ödeme dediği ebmye yapılan maaş farkı diye düşünüom.siz mart 13 ila 20 si,arasında alırsınız ilk maaşı.her ilde aynı gün ödenmıo.benım ödeme 18i ama 15. de alan erken alanlarda var
en son alınana ödeme günü 13 yazdıgına göre sizin maaş çekme gününüz ayın 13 ü.mart 13 de çekmeye gidin.
Arkadaşlar merhaba. Ocak ayında EBM başvuru yaptık. Edevlet sorgulaması yapılınca bu ayın 13ünde bı fark ödemesi çıktı. Şubat ayı ile Mart ayının bakım ücretini de bu ayının 13ünde mi alacağız? Bilgisi olan yazabilir mi?
başvuruyu ocakta etmişiniz .eger ocakta kabul edıldıyse ilk maaşı şubatta değil martta alırsınız .çünkü ebmde maaş ödemelerı bir ay geriden gelır.sebebi önce bakım sonra ödeme oldugundan.sizin martta alacak oldugnuz maaş aslında mart değil şubat bakım parasıdır.bundan sonra sıra ile martı nisan,nisanı mayısta alısınız
ocakta kabul edılilmeyıp işlemlerın yetişmemesınden dolayı şubatta onaylandıysa ilk maaşınızı nısanda alırsınız ki büyük ihtimal öyle görunuo.
kısaca her şartta şubat ve mart maaşı vermezler .sadece zam farkı ve bir aylık maaş alırsınız .
Arkadaşlar ben şunu sormak istiyorum daha őnce de sormuştum arkadaşım için. Kendisinin 3 senelik bir gelir aşımı nedeniyle ebm kesilmişti. Kurumdan geri ődemelerinin hesaplanması için gelirleriyle ilgili belgeler istenmiş,
Sadece gelir aşımının olduğu tarihten maaşın kesildiği tarihe kadar mı istenir?