Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım Hizmeti ile ilgili sorunları ve önerilerinizi yazar mısınız lütfen

ben de size katılıyorum.maddi durumuna bakılmaksızın özür şartları uyan herkese bu maaş bağlanmalı.bu hastalığın sıkıntısını yaşayan bilir.ve yaşayan bilir ki çekilen bu derdi hiç bir maddi karşılık kapatamaz.devletimiz özürlülerinin ve ailelerinin bu hassasiyetine duyarlı olmalı...

bülent abi benimde düşüncem var bu gelir kriteri 1 lira bile fazla olsa ödemiyorlar halbuki 1 lira kimseyi zengin etmez kriterden diyelimki 50 tl mi fazla bakım parasını 50 tl eksik ödesinler 1 tlmi fazla 1 tl eksik ödesinler ne olu sanki ben bu paranın annelerin hakkı olduğuna inanıyorum o anneler çucuklarına bakabilmek için 24 saat evde hastalansalar hastaneye gidemiyorlar hiç oplmazsa kritereden 3 kuruş fazla olana en azından fazlalığı alıp kalanı ödesinler 1 tl fazla alanın günahı ne bu da benim fikrim ne kadar katılırsınız bilemiyorum saygılarımla.

Arkadaşlar geçenlerde bir arkadaşım oğlunu evde bırakıp hemen evin karşısında ki markete ekmek almak için çıkıyor geldiğinde kapıda shçk den gelen memurlarla karşılaşıyor sonuç eve girip çocuğa bakıyorlar ve 4 gün sonra maşın kesildiği haberi geliyor sebep çocuğun evde yalnız bırakıldığı ve bakımın düzensiz olduğu şu sıralar ben istanbuldayım ve tüm arkadaş çevremden aldığım bilgi evlere ziyaret ani ve çok sıklaşmış belki faydası olur diye yazdım Saygılar

İyide anne hiç hastalanmayacak mı?Doktora gitmeyecek mi?Annenin kendi ihtiyaçlarını karşılamaya hakkı yok mu? Anne 24 saat çocuğunun başında duracak diye bir şey yok ki,anne bir yakınına çocuğunu bırakıp kendi ihtiyaçlarını gideremeyecek mi?İcabın da çocuğunu alıp gezmeye de gidebililir çocuğunu dışarı çıkarıp gezdiremeyecek mi? Bakım maaşı veriyorlar diye anneyi çocuğu 24 saat eve mi mahkum edecekler?Böyle saçmalık mı olur?Bunun için bakım parası kesilir mi çok saçma Bülent abi lütfen bunları da belirt.bu şekilde anneler bakım parası kesilecek diye korkuylamı yaşayacaklar insaf yahu para veriyorlar diye kimsenin korku imparatorluğu kurmaya gerek yok zaten anneler yeteri kadar çocuklarına kendilerini adamışlar hayatları bitmiş kendilerini koyvermişler yeteri kadar sıkıntıları var birde bu bakım parası kesilecek diye bu korkuylamı yaşayacaklar kimsenin annneleri bu kadar tedirgin etmeye hakkı yok acaba o gelen memurlar çocukları annelerinden dahamı iyi düşünüyorlar dahamı iyi bakacaklar türkiye de milyonlarca engelli var o zaman kendiler açsınlar bakım evi milyonlarca engelliye baksınlarda görelim o annenin bakım parasını kesince şimdi dahamı düzenli bakılacakmış hiç kimsenin annelere bu korkuyu yaşatıp rencide etmeye hakkı yoktur.

Bende evde bakım ücreti için başvuru yaptım. Kızım down sendromlu 16 yaşında. Kısa süreli yalnız bırakabiliyorum. Alt katımızda ailem oturuyor, eve diafon bağladım, oradan sesi takip ediyorlar. Arada bir çıkıp bakıyorlar. Zaten asla gezme amaçlı bir yere gitmiyorum, hatta alışverişimi bile ya eşim, yada ailemden birisine yaptırıyorum. Çok yakınımızda olan oğlumun okuluna toplantı için gidiyorum, arada bir bahçeye çıkıp bahçe işleri ile ilgileniyorum. Ne yani bunlarıda mı yapmayıp 24 saat kızımın başında bekliyeyim. İyi bari ayağımıza elektronik bir pranga takıp kontrol altında bulundursunlar. Gerçi o mahkumlar bile bahçe sınırları içinde gezebiliyorlar. Korkunç bir durum bu. Biz engelli çocuk anneleri zaten kendi hayatımızı feda etmişiz. İnanamıyorum ya, söyleyecek söz bulamıyorum.:( Zaten maaş bağlanacakmı belli değil. Gerçi bağlansa bile baskın yapıyorlarmış demekki.

hayatlarımız bu kadar mı ucuz bu kaDAR mı basit geliyor bizim yaptığımız bu çok kutsal iş kimilerine.biz ruhumuzu aklımızı feda ederken herşeyimizle yavrularımıza markete gitmek mi suç .ozaman tuvaletede gitmeyelim hiç .aynı şey değilmi. haksız olarak maaş alanlar varken neden haklılar kaybediyor hep .nedennn...

Bilgisayar lüks sayılırsa vay halimize.:mad: Benimki zaten eski bilgisayar, onuda saklayamam kusura bakmasınlar. Zaten şu eve gelme işi beni strese soktu. Evin her köşesine bakıyorlarmış. Bu nasıl bir zihniyettir anlayamıyorum. Kişinin evi odaları özeldir ya, belki o gün kendisi hastaydı yada çocuğu hastaydı, evinin günlük işi aksadı. Evin her bölümüne teftiş edermiş gibi bakmayı hiç normal bulmuyorum.

Kaldı ki yoğun bakımda olan hastanın başında bile 24 saat beklenmiyor. Neredeyse pişman oldum başvurduğuma. :mad:

akberk;
yazınızı okudum gerçekten hayretler içinde kaldım,acaba yanlışmı okudum diye bidaha okdum, Allah Allah diyorum,

hakan oktaşlı;
burada yetkili kurumun verdiği cevap bile bana göre engelliye verilen sadakadır bu deniyor yani vereceğim zamanı ben bilirim havası var çok üzücü bir durum ciddiyetsizlik olarak görüyorum ve kınıyorum...

arkadaslar nekadar aci bir olay anne ekmek almaya gitti diye maasi kesiliyor varmı böyle bişe yabizler zaten kendimizi cocoklarimiza adadik ekmegi kime aldiralim cocuk acmi kasin anlamiyorum ya valla yüregim sızladı hani şöyle bi ata sözü vadir tok acin halinden anlarmi onlarda bizim halimizden anlamiyolar ama bunun hesabını öbür dünyada nasil verecek o memurlar

eVET ARKADAŞLAR BENDE SİZİN GİBİ HAYRET İÇERİSİNDE KALDIM AMA NE YAZIKKİ YAZDIKLARIM KELİMESİ KELİMESİNE GERÇEK YAŞANAN .bir otistik çocuk ailesinin başına gelen..kendi anlattıkları benim oğlumda otistik bazen bende evin karşısındaki markete yada eczaneye evde onu yalnız bırakıp gidiyorum çünkü başka çarem yok kim bakacak ama bunu onlar anlayamazlar sorarsanda biz görevimizi yapıyoruz diyorlar çıkıyorlar işin içinden zor arkadaşlar çok zor ama ne var ki biz aileleri eve hapis edip sanki gelecek sağlıyorlar kendilerince verdikleri maaşla eve hapis ol sonrada toplumun seni kabullenmesini bekle ne ala memleket daha ne olsun..

Bugün sosyal hizmetlerden bir görevli ile bakım maaşı alanlara uygulanan aşırı baskı konusunda konuştum.Memur bayanda bakım maaşı alanlara uygulanan aşırı baskıdan hoşlanmadıklarını ve bu durumu düzenlemeye çalıştıklarını söyledi.Maaş veriliyor diye insanların sıkboğaz edilmesine şiddetle karşı çıkıyoruz diyerek rahatsızlığını belirtti...

Şeker kız evet bende orda çalışan bir arkadaşımla görüştüm dün oda aynı düşünceleri paylaşıyor lakin dediğim gibi yinede bize verilen yetki bu diyor ancak bazı memurlarında insafiyetine kalmış bir durum sanırım neyse umarım en kısa sürede bir düzenleme yapılır

ben bu konuları inceledim hepside dopru ama bence evde bakım parası alanların da kredi kullanabilmesi için bir düzenlemeye ihtiyaç var.herkesin kendine göre eksikleri var kimi evini tamir ettirecek ne biileyim maaştan kessinler bize güvensinler sizler ne dersiniz bilmem fikirleri olan yazsın arkadaşlar. hepimiz sosyal hizmetlere bildirelim maaşı aldında kredimi kaldı diyenlerde olabilir. herkes dairede oturmuyor imkanlarımız farklı. düşüncelerininzi bekliyorum

bakım maaşı açısında kredi düşünmek şu ortamda biraz abartılı olur diye düşünüyorum...

eline sağlık bület abi ne güzel düşünmüşsün,benim aklıma birde şu geliyor,diyelimki bakmakta olduğumuz yakınımız hastaneye yatırıldı,maaş kesilcekmiş diye duydum ne kadar doğru bilmiyorum ama çok saçma geldi bana,refakatçı olarak yine bakıyorsun hastanı sonuçta,offfffffff offff.başvur shçek maaş bağlansın diye bekle 6 7 ay,adres değişti başvur yeni ikametgahı yine bekle,hasta olup yada kontrol amaçlı izlenmesi için hasta kişi hastaneye yatsın yine maaş kesintisi,ne olucak halimiz böyle,hep korku içinde yaşamak çok zor ALLAH vicdan versin ne deyim ben..gelişmeler olunca burda paylaşçağın günü bekliyoruz bület abi HAYIRLI HABERLER alırız inşallah

Evde Bakım Hizmeti için başvurduk, eve hiç bir görevli daha gelmedi, işlemleri internet üzerinden takip edebiliyor muyuz?

Bir Engelli'niz varsa Aylık maliyeti nedir bir defa bunu düşünen varmı acaba.

Maddi tarafı bir yana Manevi tarafınıda düşünsün shçek.

Down sendromlu 5 yaşında bir çocuğum var evde ne zaman enson huzurlu ve mutlu olduğumu unuttum.

Bunu düşünüyorlar mı, manevi olarak angelli yakınları paramparça ne kadar yok deselerde.

Neyimiz var evde eşim ve çocuklarımın psikolojisi aman daha kötü olmasın evde sıkılmasınlar diye hergün gezmeye götürüyorum onları.

En yakın bir sahile bile gitmenin masrafı nedir bunu hesaplıyorlar mı. Hataneleri onun eğitimi için harcamaları saymıyorum henüz.
En kısa mesafedeki bir hastane veya park veya kır yeri taksimetre kaç tl yazıyor biliyor musunuz. BİLEMESSİNİZ SHÇEK
ÇÜNKİ SİZDE BİR ENGELLİ YOK, KİMSECİKLERE GİDEMİYORUZ VURUYOR KIRIYOR SİNİRLENİP BİR KİMSENİN EVİNE GİTMİYORUZ.
BİLEMESSİNİZ ÖZÜRLÜLER İDARESİ ADI İDARE AMA İDARE ETMİYORSUNUZ. NE OLMUŞ 2 KURUŞ FAZLA İSE GELİR
ZATEN MİLYONER OLSAM NE İŞİM VAR,SANA YALVARARAK EVİME GELECEĞİNİZ GÜNÜ KORKUYLA BEKLEMEKTEN BIKTIM
LANET OLSUN VERDİĞİN PARAYA AL GİT HORTUMCULARA YANDAŞLARINIZA VERİN ALIN SİZİN OLSUN ALIN ALIN ALIN
SİZDEN KORKAN SİZİN GİBİ OLSUN ..........MUHAMMET KAR

Hiç atasözü duymadınız mı. 'alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste'

tüm engelliler onlar mazlum ve allah'ın seçilmiş kullarıdır.çok sabırlıdırlar anlayışlıdırlar alçak gönüllü kırılgan ama belli etmeyenlerdir.

Ama onların ahından,onların göz yaşından,onların bedduasından sakının,onları mutlu etmenin yollarını arayın.

Bizler engelimizle,sizler ise engellilere yaptığınız haksızlıklarla mesul ve amir siniz.

Bırakın 2 kuruşun hesabını yapmayı,gelin bizimle bir ay yaşayın ondan sonra bize nekadar maaş bağlayacağınıza sonra karar verin.

Yaşadıklarımdan bu durumun her yerde değişik uygulandığını öğrendim. Bulunduğum şehirdeki sosyal hizmetler görevlileri evime geldiklerinde son derece hoşgörülü davrandılar. Eğer gelip evde bulamazlarsa kapıya not bırakıp, ertesi gün kuruma çağırıyorlarmış. Ve elleride bulunan doyaların belli bir süre içinde bitmesi gerkiyormuş. Evime geldiklerinde sadece salonda oturdular. Buyrun evi gezdireyim dediğimde hayır gerek yok dediler. Ve evin düzenli olmasının kendi açılarından olumlu olduğunu söylediler.
Bence biz bu durumu yanlış anlıyoruz. Görevlilerin evi gezme amaçları, evde bulunan engelli bireyin iyi şartlarda bakılıp bakılmadığını öğrenmeleri amaçlı. Yani maddi durumumuz yetersiz olabilir ama engelli bireye genede sağlıklı bir ortam sağlayabiliriz. Engelli bakım maaşı alıpta bakımları düzgün yapılmayan o kadar çok birey var ki. Mayıs ayında yaşadığım bir durumu anlatayım. Bir köyün düzenlediği pikniğe gitmiştik. Orada adı Melek olan zihinsel engelli bir genç kız kendi başına, gerek kalabalık gerekse ıssız yerlerde dolaşıyordu. O kadar tedirgin oldum ki. Kötü niyetli kişilerin her an kurbanı olabilecek durumdaydı. Ailesini aradım bulamadım. Kızımızı, yavrum kendi başına dolaşma vs. diye ikna etmeye çalıştım ama tabiki anlamadı beni. Ailesini aradım bulamadım. Ve kesinlikle eminim ki bu kızımızın ailesi mutlaka evde bakım ücreti alıyor. Şimdi bu aile bunu hakediyormu. Benim Ezgim'de down sendromlu . Asla ailem haricinde kimsenin evine bile göndermem. Gözümden sakınırım.

Babam emekli ve aile de kişi başına 425 TL düşüyor. Evde Bakım aylığı alabilir miyim?

SLM BABAM EMEKLİ 1290 tl maaş alıo komşumuzun babasının 3000 tl geliri var o alıyo biz evde 3 kişiyiz kişi başına 425 tl düşüo bana verirler mi ???

bildiğim kadarıyla 380 ytl olması lazım yani bu miktarı gecmemesi lazım

hayır vermezler kişi başı sınır 380 lira benim evde bakım maaşım sınırı 10 lira geçti diye kesildi

az olacak kişi başına 380 tl olması lazım yoksaki baglanmaz komşununuzun evde kaç kişi var en az 8 kişi varsa baglanır

nacar;908443]az olacak kişi başına 380 tl olması lazım yoksaki baglanmaz komşununuzun evde kaç kişi var en az 8 kişi varsa baglanır

Evde en az 8 kişinin olması halinde evde bakım ücreti bağlanması şartını neye dayanarak açıkladınız :confused: açıklarmısınız.

3000/8=375 tl ortalama

ama şeçimlerden sonnra akp 450 tl ye çıkarcakmış

neyiniz var tam olarak ve size kim bakıyor size bakan kişinin aylıgı yoksa siz aylık 570 tl alırsınız.

N. UÇAN;
arkadaş dedi ya komşumuzun babasının 3000 tl geliri var o alıyor o yüzden dedim 8 kişi olması lazım ki 380 tl az olur

anlıyorum yanlız belgelenebilir bi maaşı yoksa yada maaşını düşük gösterirse sorun olmaz zaten

Bakım parası

Babam emekli ve 1285tl maaş alıo evde 3 kişiyiz temmuzda sınır artcak diyolar.bakım parası alabilirmiyim ???

hayır alamazsınız.şuan için 380 tl olan sınır temmuz da 400 tl olacak.400*3=1200 babanızın maaşı 1200 liradan fazla olduğu için alamazsınız.

Üst Alt