Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım Hizmeti ile ilgili sorunları ve önerilerinizi yazar mısınız lütfen

temmuzda 380 tl.sınırı artacak ama,sizin babanızın maaşı da artacak.temmuzda çalışan ve emeklilerin zam ayı:))

eve 4.şahıs bulursanız alırsınız:))

dede-nine varsa en az birini,evinizde sizinle oturuyor gibi gösterin.nufusta adres kaydını sizin eve alın.

y a da başka bir alternatif,kiralık ev tut.tek kişi olmuş olursun.senden başka da geliri olan oturmayacağına göre.

ben evde 2 kişi yaşıyorum gelirim 10 lira arttı diye bakım maaşım otomatik olarak kesildi sizin dediğiniz gibi evde 1 kişi bulundurmak istedim ve bunu görevli ile paylaştım görevli memur ben gelsem evde bulundurmak istediğin kişi evde yoksa idare ederim ya başka yerden görevli gelip araştırma yaparsa ve o kişi evde olmassa aynen cezayı yersiniz dedi sonuçta aldığınız maaaşı cezalı ödemekte var

çıkıp ta memur hiç kimsenin evini kontrol edemez kaç kişi var diye.Evde kaç kişi olduğu,nüfusta adres kayıt sistemine göre tespit ediliyor.Eğer o kişiyi kendi evinizde gösterip,adresini kendi evinize kayıt ettirirseniz sorun yok.ben nüfusta çalışıyorum.

65 yaş maaşı alanlar,eğer özrü de varsa,65 yaş maaşını özürlü maaşına çevirebilirler.yalnız hastaneden %40 ve üzeri rapor almaları lazım.bilindiği gibi,özürlü aylığı,65 yaş aylığından fazla.

bakım parası sınırına takıldım

bakım parasında kişi başına gelir sınırına takılan biriyim. &65 rapor var ama devletten kuruş aldığım yok. neyse babannem bizde oturuyo. dedem öldüğü için onun maaşını alıyo.oda bizim gelire dahilmi 600 tl alıyo ??? bizim gelir 1250 tl babannemle birlikte 4 kişi kalıyoruz...

babannem olmasa 416tl oda yetmez dimi

ne memleket arkadaş,paran olsa dert ,olmazsa dert:)

son mesajınız biraz karışık olmuş.babaanneniz ve aldığı 600 tl hariç, evde kaç kişi ve net geliriniz ne oluyor?

Bende bu konuda mağdurum alamazsın kişi başına haziran da 400 fakat onu dageçiyor gözüküyor
Bu konuda engellileri çok sıkıntıya sokuyor şuan engelliadına cıkmış olan yasa
Parası az olan lehine işliyor buda hiç adil değil bakımamuhtaç
Kişiye 100 200 lira fazla alıyorsun zenginsin denilemez bakıcıya ihtiyaç varsa vardır.

bakım parası sınırına takıldım

babannemde bizde kalıyo.dedem öldü onun maaşını alıyo.bakım parası için o da bizim gelire dahil mi ?

Evet evdeki yaşayan tüm hane halkının gelirleri hesaba dahildir.
Babaannenin ikameti başka yerde ise dahil olmaz. Yani muhtara kayıtlı olmaması gerekiyor.

yani benim amacım onu da bizim adrese yazdırmak. biz evde 3 kişiyiz 416 tl kişi başına düşüyo gelir. o gelirse dededen baaşı var olmazmı gene ???

faydası değil zararı olur. babannenin 600 tl maaşı gelir hesabına dahil edilir,sizin ortalama kişi başına geliri yükseltir.

bakım parası madurları

devletin bakım parası yasasında baba nın gelirine bakması çok saçma beseela bişiler paylaşayım:: kira elektrik su doğal gaz internet 600tl ilaç hastane dersane okul masrafları 300tl mutfak masrafı kıyafet ve diğer masraflar 350 tl. babam emekli 1250 tl maaş alıo bize kaldı 0 tl. %65 rapor var ama hiç bir haktan yararlanamıyom

bakım parası hakkında soru

size önemli bir sooru sorcam...biz evde 3 kişi yaşıyoz.bakım parası sıınırını 20tl geçiyo diye vermiyolar bizzim yan apartmanda aananem oturuyo acaba babamın adresini oraya alma gibi bir imkanım varmı...

babamın ikametini annaneme yazarsak sorun olurmu

sorun olacagını sanmıyorum belli olmaz

Babanızın ikametgahını taşısanız bile babanızın gelirini yine gelir hesabına dahil edebilirler. Bu konuda derli toplu bir bilgiye ulaşamadım "özürlü üzerinde velayet hakkı devam eden anne babayı.." ibaresini nasıl yorumladıkları bilgisine ulaşabilirsem tekrardan dönerim buraya. Henüz bu ibarenin nasıl yorumladıklarına dair bir bilgiye ulaşamadım...
http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

Rahat bi zamanımda bu konuyla ilgili TMK hkümlerini incelerim. Ama dediğim gibi siz bunu sosyal hizmetlere sorarsanız ve buraya yazarsanız iyi olur. Çünkü bu konuda emin değilim, kuşkularım var...

Maaş kesildi ceza verdiler neymiş gelir yüksekmiş allah'a havele ediyorum.

gelir yükselince maaş kesilr fakat neden ceza verdiler haber vermedn mi gelir yükseldi diye

tespitleriniz çok güzel Blent bey,ben size il ismi vermeyeyeim bir yerde yaşanan olayı anlatayım...bir şehirde bakım parası alan engellinin yurt dışındanarkadaşları gelmiş ve bu arkadaşı gezdirmek için evden almışlar,10 gün gezdirmişler arkadaşa bakmışlar,herşeyinde yardımcı olmuşlar...ancak kontrol için eve memmur gelince annesi memura oğlumu arkadaşları aldı bir hava alasın diye gezdiriyor demiş...memurlar ona çocuğunuzu çabuk çağırın....siz bakım parası alıyorsunuz arkadaşlarıyla değil anca sizinle gezebilir yoksa aylık kesilir demiş....hadi kanun var diyelimde,bu kanunu uygulayanlarda az bir insaf ve vicdan olması lazım...sizce bakıma muhtaç engelli,arkadaşlarıyla senede bir gün tatil yapamazmı?

Bakıma muhtaç özürlü tatil yapabilir tabi ki ataka, ama bu tatil için sosyal hizmetlerin haberdar edilmesi bu gibi sorunların çıkmaması açısından iyi olur. Çünkü evde bakım hizmeti için haftanın yedi gunu 24 saat çalışma günü esas alınıyor. Yani bakıcıya bakıma muhtaç özürlüye haftanın yedi günü 24 saat bakımını sağladığı için bakım ücreti veriliyor. Bu mantıkla bakılıyor olaya.
Ama dediğim gibi bu gibi durumlarda il/ilçe sosyal hizmetlerin bilgilendirilmesi soruunu çözer ve inisiyatif de kullanabilirler gerekirse.
Sonuçta bakıma muhtaç olan kişilerin evde mahkum olması diye bişi sözkonusu değil yani. bakıcısıyla istediği gibi gezebilir. fakat bakıcı olmadan tatil yapma durumlarında kesinlikle il/ilçe sosyal hizmetlerle irtibat kurulması taraftarıyım. Aksi durumlarda bakım ücreti açısından sorun çıkar.
tekrar ediyorum, çünkü bakım ücreti için haftanın yedi günü 24 saatlik bakım hizmeti esas alınıyor.

ataka34;

bende bu yüzden evden dışarı çıkmıyorum:Dyakalarlar diye :D

Üst Alt