T.c. İzmir Valiliği
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne
Ağır özürlü(%98 engelli), eşimin kardeşi Göker Yontar'ın bakımı için Evde Bakım Hizmetinden yararlanma talebiyle kurumunuza yaptığım başvurumun, 04/08/2017 tarihli 37044583-303.01.02-E.38944 sayılı evrak ile reddedildiği bildirildi. Başvurumun red edilmesinin gerekçesi, "beyan edilen gelir ve yaşam standardının uyuşmadığı kanaati oluştuğundan" olarak belirtilmiş.
Ne var ki, Göker Yontar, T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 30/07/2007-26244 tarihli yönetmeliğinin 2. Maddesinde belirtilen gelirin kesinlikle altındadır.
"Bu Yönetmelik, her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirleri toplamı esas alınmak suretiyle; kendilerine ait veya bakmakla yükümlü olduğu birey sayısına göre kendilerine düşen ortalama aylık tutarı bir aylıknet askeri ücret tutarının 2/3'ünden daha az olan bakıma muhtaç özürlüleri, bu özürlülere verilecek bakım hizmetlerini, hizmetlerinin ücretlendirilmesini ve ücretlerin ödenmesini kapsar."
Ayrıca velev ki heyete gelirle ilgili olarak bir tereddüt oluşmuşsa, bu durumda başvurunun reddedilmesi değil, adı geçen yönetmelikde de belirtildiği gibi, ilave bilgi ve belge istenmesi ve resmi veya özel kişi, kurum ve kuruluşlarının bilgilerinden yararlanılması gerekirdi.
Sonuç olarak başvurumuz ilgili yönetmeliğin ve genelgenin ilgili tim maddelerinde öngörülen tüm şartlara uygundur ve evde bakım hizmetinden yararlanmamıza mani hiçbir durum da söz konusu değildir.
İş bu sebeple aynı yönetmeliğin 7.4 Maddesinin C bendinde (RG-16/3/2009-27171) belirtildiği üzere, itiraz hakkımın işleme konmasını ve yeniden bakım raporu hazırlanması için farklı personelden oluşan bakım hizmetleri değerlendirme heyeti görevlendirilerek işlem yapılmasını arz ve talep ederim.
Başvuru sahibi xxxx
Bakıma muhtaç özürlü xxxx
Adres xxxx
Tel xxxx
------
Yukarda da yazmış olduğum red kararına itiraz dilekçemi verdim. Dilekçeyi verdiğim memur bunu kim yazdı avukatmı yazdı, ilk defa böyle birşey başımıza geliyor diyerek bana tekrar sıfırdan başvuru yapmak için gerekli evrak listesini verdi. Benden tekrardan ki bu 2.kes yaptım ve 3 üncü defa aynı evrakları toplamamı söyledi. İtiraz dilekcem bir yana hiç yokmuş gibi sanki yeni başvuru imiş gibi davrandılar ve 2 defa red almışsın bunlardan ilki bakıcının yetersizliği 2. Si de yukarda yazdığım, bundan dolayı belki tekrar gelirler belkide gelmezler pek umutlanma dediler.
@
Kalem şimdi benim ne yapmamı önerirsiniz, böyle bekleyerek yada evrakları tekrar götürmek ve bunların belki geliriz ile beklemekden 5 ay geçtim ve hiç bir yere varmadı bu konu. Bilgilendirirseniz çok sevinirim. Kolay gelsin