Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı arttı mı ya da ne kadar olacak?

Ahmet T

Aktif Üye
Konular
62
Reaksiyonlar
125
haberi olan var mı zam geldi mi ya da gelecek mi gelecekse tahminen ne kadar gelir

Ben esas şunu merak ediyorum. Ek 3600 gösterge memur maaşlarını enflasyon harici yükselteceği için memur maaşları baya sağlam artacak ve bu evde bakım maaşına yansıması gerekiyor. Benim içimden 1500 lira zam geçiyor ama hadi hayırlısı

Edit: Bazı hesaplarıma göre 3200 lira olacak.

arkadaşlar benimde tahminim 3250tl civarı fakat e devlette hala günceleme yapılmamış boş sayfa gözüküyor ir çok platformda maaş alan kişiler paniğe kapılmış maaşımız kesildi mi diye bu konuda bilgisi olan var mı

miyo E devlette bakım paraları hala görünmüyor. Nedeni hakkında insanlar bişeyler söylüyorlar. E devlette gözükmeyecekmiş, maaşlara zam gelecegi için kesilecekmiş. Birçok platform da bu tür yazılar okudum. Ne kadar dogru bilmiyorum. Benim bildigim. Memur emekli, asgari ücrete zam geldiginde kişi başına düşen gelir yükselmiyormuydu? Şuan kişi başina düsen gelir ne kadar onu bile bilmiyorum. E devlette maaşın gözükmemesinden başladık. Gözükmemesi de çok ilginç bu arada. Sonuç ne olacak bakalım. Umarım hiç birşey olmaz maaşlara

Arkadaşlar sabah kurumu aradım,bu ay ödeme yapılması ile ilgili talimat almadıklarını,ödeme yapılacak kişi listesinin hazırlanması ile ilgili henüz çalışma başlatılmadığını söylediler.dönen bir diğer söylenti de maaşların kesilme ihtimali hem 2022 hemde ebm kesilme ihtimali var mış..

Umarım doğru değildir...

@ tahribat merhabalar ben 2022 almiyorum. Alanlar E devlette gözüktügünü söylemişler. 2022 maaşı gözüken varmi acaba? Kesilme sebebi ne olabilir?

tahribatt

Öyle sacmalik olurmu?koskoca tc.engellileri yok saymak gibi bir durum bu.e devlete yansitilmamis sadece tokat ili yatti.yavas yavas diger illerde gunu geldiginde yatacaktir.tumnegatif dusunceleri duyumlari hemen cekiyorsunuz.(genele soyluyirum)

kutup yıldızı gerçekten yattımı? Çok şaşırdım. Bu ay ilk kez siz yattıgını ve olumlu bişey söylemişsiniz. Sizin e devletiniz de de görünmüyor mu? Güle güle harcayın

@Ahmet Birdal ben İstanbuldayım normalde her ayın 2si 3ü gibi e devlete düşerdi zam gelen aylarda 5i 6sı gibi uzardı ama hala ödeme bilgisi görünmüyor 8i oldu çeşitli platformlarda herkes aynı şeyi sorduğundan bigisi olan var mı diye sorayım dedim

zeynep71 Merhaba 06/06/2022 ila 10/06/2022 Tarih tarihleri arasında Evde Bakım Aylıklarının güncelleneceği yönünde size beyanda bulunmuş idim, acele etmeyin maaşlar güncellenecektir.
Evde Bakım Aylıklarının ve 2022 Sayılı engellilere ödenen aylık vd aylıklar gibi ödemelerin KESİLMESİ sözkonusudeğildir, bu yöndeki söylemler gerçeği yansıtmamaktadır asılsızdır.
Haziran zammı ile birlikte Ağustosayında zamlıolarak ödenecek EvdeBakım aylığı 3154 Tl İle 3249 Tl arasında olacaktır.

@zeynep71 maaşların kesilmesi gibi bir şeyin söz konusu olacağını düşünmüyorum kazanılmış hakların kesilmesi mantıksız çünkü geçikmeli de olsa ödemeler gerçekleşir diye düşünüyorum

ADALETE SİTEM merhabalar baştan beri sizin söylediklerinize inandım . İnanıyorum. Tesadüf başka platform da engellilerin maaş bakım parası gibi olumsuz bilgileri okudum. Yazdıklarımı okumuşsunuzdur. Ben bu sitedeki arkadaşlara teşekkür ederim. Bakım parası vb. Konularda dogru araştırıp bilgilendirme yaptıgınız için saolun.. teşekkürler
miyo evet yazdiklarınız dogru. Kazanılmış hakkımizdır. Kesilmesi söz konusu olamaz. Bir arkadaş burda Tokat ın yattıgını söylemişti. Zamanla hepsi yatacaktır. Bilgilendirme için saolun

zeynep71 Tokat İlimizin Bağlı bulunduğu İl İlçe Evde Bakım Aylığı ödemeleri gerçekleşmiştir, Evde Bakım Aylığına bağlı DYS Elektronik işlemler sisteminde aksaklık yaşandığından E-Devlet portalıortamında güncelleme yapılamamaktadır, Ödemeler mevcutlu olarak Ziraat Bankası şubelerine yatırılmıştır, E-Devlet ortamına daha sonra güncellenecektir.
Evde Bakım Aylığına ilişkin Cihaza bağlı olma şartı ile hastalarımıza aylık 200 Tl'ye varan elektrik desteği sağlanmakta iken, Cihaza bağlı şartı olmasa dahi 01.06.2022 Tarihinde bu kapsamın genişletilmesi ve hanede yaşayan kişi sayısı 2, 3 ,4 ve 5 ve üstü olmak üzere kademeli olarak destek sağlanması maksadı ile gündeme alınmış ise de henüz karara bağlanmamıştır.

ADALETE SİTEM
ben yaklaşık on yıldır evde bakım maaşı alıyorum bu gün sosyal hizmetleri aradım bana ayın 13 ve 15 arası hesabınızı kontrol edin eğer para yatmamışsa arayın dedi maaşın aktif olup olmadığını ben buradan göremiyor dedi mecbur beklicez

ADALETE SİTEM
Merhaba elektirik yardımı nasıl alabiliriz kızım otizm hastası evde bakım maaşı alıyoruz herhangi bir makineye bağlı degil

ADALETE SİTEM
Merhaba elektirik yardımı nasıl alabiliriz kızım otizm hastası evde bakım maaşı alıyoruz herhangi bir makineye bağlı degil
kardeş elektrik yardımı bize otomatik bağlandı başvuru bile yapmadık 2019 yılında öğünden beri yatıyor engelli maaşı ve evde bakım yardımı alıyoruz sizin sydv de dosyanız varmı dosyası olanlara otomatik bağlandı

screetlove1992 Merhaba bulunduğunuz bölgede ki SDVY Elektrik Yardımı başvurusunda bulunun, veya E-Devlet portal üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti bölümünden Elektrik yardımı başvurusunda bulunabilirsiniz.
Dosyanız incelenerek karar verilecektir ve kabul edilir ise faturalarınızı PTT Üzerinden ödeyeceksiniz indirim fatura ödeme anında yapılacaktır.
Fatma mehmet Merhaba, Evde Bakım Aylığı ile Engelli Bireye bağlanan ( Engelli Maaşı ) aşamasında tek dosya oluşturularak ve gelir kriteri de incelenmek sureti ile oluşturulan formda elektrik sayaç numaranız yazılmış olduğundan ve kurul tarafından onaylandığı için ( Kabul Tam Kabul ) karar kararları verilmiş olduğundan durum böyledir.

Sadece evde bakım alanlara elektrik indirimi şuan yok. Bakan açıklama yapmış. Ama henüz netleşen birşey yok

Herkeste durum aynı anlaşılan.hayırlısı diyelim.

Arkadaşlar şimdi shm yi aradım dediler sıkıntı yok daha para hesaplara yatmadi ondan gözükmüyor dediler anlayacağınız para gecikmiş panik etmeyin rahat olun

tugba27 şimdi baktım. Sistemde yaşanan bir aksaklık nedeniyle işleminiz gerçektirilememektedir yazıyor. Sordugunuz ve bilgi verdiginiz için teşekkür ederim

Üst Alt