Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Iyi gunler iki hafta önce evde bakıma başvurdum. Bi kağıt verdi evdeki bireyler bunu imzalayacak eve gelen arkadaslarda teslim alacak dedi. Bi iki hafta içinde gelinir dedi ama ne gelen var giden verdikleri kağıdı imzaladım bekliyorum öylece. Sormak istedim bide günlük markete ekmek vs almaya giderken annem benle gelmek istemiyor bu sorun olur mu?
Arkadaşlar çok acil heyet gelmiş hastaneye in napicagim
Iyi günler evdebakima başvurdum 3hafta önce. Bugün annemi pskiyatriste hem muayene hem ilaç yazdırmaya gittim randevu alıp. Eczane vardimda tel caldi
( sosyal hizmetlere bana ulasamazsa aramaları icin) yakınım aradı neredesin diye hastanedeyiz annem için dedim sosyal hizmetlerden gelmisler sizi soruyolarmis dedi. Anlamafim niye beni aramayip yakinimi aradılar. Şimdi başvurum iptal mi oldu? Bulundum yerdeki sosyal hizmetleri aramam gerekir mi? Bidaha gelirler mi?
Ayın 17 tekrar annemi doktora götüreceğim oksuruğu icin ya yine ogun gelirlerlerse
Bulundum ilçedeki sosyal hizmeti arayım dimi?
Bugun pskiyatriste gittik ilac ve muayhane için annemde öksürük var hava degisimden sebep belki ihmal etmek istemiyorum ayin 17 dr gidicez ya ogundr gelirlerlerse? Bugin niye beni aramadilar anlamadım.
Kapıya bir not yapıştırabilirsin. Hastaneye gittiğine dair. İşe yarayabilir. Şunlarda 1 gün önce arasalar yarın geliyoruz deseler geberecekler sanki. İlla engelliye eziyet olsun !!!
Poziyer bakım hizmetleri değerlendirme heyeti geleceği zamanı bildirmez ansızın gelir. lakin böyle hastaneye gitme gibi işleriniz varsa aile ve sosyal politikalar bakanlığı il/ilçe müdürlüğünü arayıp bilgilendirin ki o gün gelmesinler ve kendilerini size göre ayarlasınlar. bu açıdan hastaneye gideceğiniz gunleri bildirmeniz iyi olmuş. bir de il müdürlüğünü aramaktan çekinmeyin.
Çok sağolun geçen sefer aradım 2hafta sonra geliriz dediler 2gun sonra annemi pskiyatriste götürdüm eve gelmişler . Bende ertesi gun aradım biz hastanedeyken gelmişsiniz. Ayın 17 yine annemi dr götüreceğim dedim o gün gelmezseniz sevinirim dedim tamam dediler. Benim anlamadım ogün geldiklerinde niye beni aramadilar yakinim soylemese hic haberim olmayacakti...
2hafta sonra geliriz dediler 2gun sonra annemi pskiyatriste götürdüm eve gelmişler . Bende ertesi gun aradım biz hastanedeyken gelmişsiniz. Ayın 17 yine annemi dr götüreceğim dedim o gün gelmezseniz sevinirim dedim tamam dediler. Benim anlamadım ogün geldiklerinde niye beni aramadilar yakinim soylemese hic haberim olmayacakti...
Poziyer yukarıda da dediğim gibi siz evde olmadıgınız zamanları bildirin ki o gün boşuna gelmesinler. evet, heyet ne zaman geleceğini söylemez ama zorunlu olarak evde olmadıgınız zamanları (hastane vs) bildirdiğinizde de o gün gelmez, oldugunuz günlerde gelir.
bir bakkala vs gittiniz diye de sorun olmaz.
Kalem hanim cevabiniz icin cok teşekkürler. Arayip bildirdim 17 hastanedeyiz ogün dışında gelirseniz sevinirim diye tamam dediler. onlar gelecek diye annemin sağlığını ihmal etmek istemedim. Allah yardımcımız olsun
Iyi günler kurumu aradım hastanedeki işimizin bitmediğini belirittim yarin da tekrar hastaneye gidecez cuma da gitmemiz gerekebilir cuma h unu için haber vermedim sorun olur mu tekrar arasam mi insaallah annem ve kendim için hayırlı güzel haberler alirim
Herkes hayırlı güzel haber alsın doktor ve sonuçlardan insaallah. Bidaha hastaneye gidicez diye ararsam 4 edicek olumsuz izlenim mi olur
Hastane icin yine haber verdim gastanede bu sefer sonuc gostericegim doktor olmadigi icin tekrar p.tesi yine gidicegim. Sosyal hizmetleri aradim evde olmazsaniz tutanak tutulur dedi annemin sağlığını ihmal edemem napiyim
Hastanelere gittim geldim ama çok şükür anneminnherseyi tertemiz çıktı. Sosyal hizmetleri aradım geleceğiz deyip yöne gelmediler ama çok mutluyum annemin bütün sonuçları tertemiz çıktı. Napuyom elbet bu gün gelirler
Sosyal hizmetleri aradim yogunluk var dedi sizin evrak hangi arkadasta bilmiyorum dedi gecen sefer 2hafta geldiniz 3hafta oldu dedim yoğunluk var deyip başka bişey demiyorlar anlayamadım yardımcı olacakları için bu kadar süre niye surunduruyorlar bende ona göre iş bakardım en azından şimdi öylece bekliycegim yine
Bugün geldiler eve bile girmediler 2tane kağıt verdiler evde herkes imzalasın dendi bide ziraat bankasına hesap dendi. Perşembe günü kağıdı imzalayıp hesap açıp gitmem istendi. Evde 4kişiyiz gelirimiz asgari ücret maaş ve annemin aldığı ölüm aylığı 470tl evimiz kira. Şu var annemle babam ayrılırken babamların oturduğu binada annem ev işyerinde hissedar ama hiç bi maddi gelir yok ordan tersine vergi borcumuz var babam hem orda oturuyor hem vergiyi ödememiş annem adına bu sorun olur mu?
Kalem hanım bin yardımcı olur musunuz bana son yazdigim sey icin
Cok sevindim kara kara is mi arasak ekstradan diye düşünüyordum
Itiraz hakkim var mi Olumlu olumsuz sonuç mektupla bildirilecek
Herkese annem adına evde bakıma başvurdum bugun gerekli kağıtları götürdüm babamlarin bknada 8 hissedar var annem babamla 2 hissesinden birini bosaanırken bir hisse anneme vermişti annem 4daire 1işyerinde 8/1 hissedar gözüküyor biz orda otumuyoruz babamlar oturuyor dükkanın kırasında onlar alıyor bana bisuru vergi borcu odemek dusuyo. Annem bizle kirada oturuyo sosyal hizmetler 1,5 ay sonra eve mektup gelebilir yada hesabını kontrol et dedi olumsuz niye sonuçlanabilir anlamıyorum. Napmaliyim
Sosyal hizmetler olumlu gozukuyor ama arastirma komisyon benim gormedim biseyden olumsuz sonuclandirabilir dedi
Napiyim allah büyüktür
Binada 4 daire 1 işyeri varbabamın 2hissesi vardı birini anneme verdi 6hissedar daha var ama annem 4daire 1işyerinde 8/1 hissedar gözüküyor olumsuz sonuçlanırsa itiraz hakkim
Kalem hanim bende durum yaziyim 1600 maas 490 olum ayligi evde 4 kisiyiz evimiz kira. Sorun su annemle babam bosanırken babam 2 hissesinde 1anneme verdi böylece bi hisse annem bi hisse babam arsa tapusu gözüküyor ama bugün sosyal hizmetlerden baktığımızda arsada 4 daire 1 işyeri gözüküyor anbemde 8/1 hissedar gözüküyor. Ordan hiç bi gelirimiz olmadığını belirttim bakım maaşı bağlanır mi 183 aradım bulundun yerdeki sosyal hizmetler karar verir buna dedi?
@Poziyer valla 8/1 hissenin getirisini bilmeden sana buradan net bir cevap vermem imkansız. 4 daire ve bir iş yeri varmış. hissesine düşen gelir sorgulanır. 4 daire ve işyerinin getirisini bilmiyorum ama getirisi olsa bile hanede kişi başına düşen aylık gelir 967,27 TL altında kalırsa hissesinin olması sorun olmaz. önemli olan payına düşen bir gelir var mı yok mu? ona bakarlar. gerekli yerlerden sorgularlar. ama sonuçta sınırı geçmiyorsa evde bakım aylığı baglanır. ben gelir açısından sorun çıkacagını düşünmüyorum. diğer şartlarınız da tutuyorsa evde bakım aylığı baglanacaktır.
siz sık sık il müdürlüğünü arayarak takip etmeye çalışın süreci.
@Kalem hanım daha detaylı anlatayım sosyal hizmetlerde anlattım babaların binası 4 daire 1 işyeri tapuda arsa gözüküyor 4erkek kardeş 2 hisseyle toplam 8 hisse 1daire 2hisseli a amcam 2daire 2hisseli b amcam 3 şaire 2 hisse li c amcam 4 daire 1hisse babam 1hisse annem ( annem babamın dairesine ortak tapu daire olmadığı için bütün hissedarlar 8/2 8/1 4 daire 1 işyerinde hissedar gozukuyor) isyerininn kirasini ne kadar aldıklarını sorusturduk 2bin yi 8 bölümünde anneme 250tl düşüyor biz hiç bizaman ordan para almadık sosyal hizmetlerde belirttim bunu.
10yil askin suredir babamlarla gorusmuyoruz onlarin evi isyeri bizde niye gelir gözüküyor. Sosyal hizmettekiler martin 15 kadar bekle dedi olmazsa mektup gelir dedi. Annemin engel durumu uyuyor su an maddi durumumuz ortada ihtiyacım olmasa zaten basvurmam. Ali 183 aradım kurum karar verecek dedi.? 8/1 hisseye yarım daire bile düşmüyor
@Kalem hanım demek istedim sınırı geçemiyoruz buna rağmen ya baglanmazsa sosyal hizmetler kesin bişey söylemedi hanede ise giren olursa haber her bana dedi. Durumun olumlu gözüküyor ama komisyon karar ver ocak dedi. Babam yüzünden yıllarca çektiniz yetmedi her yerde önümüze cikiyor
Poziyer anlattıgınız gibiyse gelirde sorun çıkmaz. geiriniz sınırı aşmaz. bu konuda rahat olun. evet, evde bakım aylığı ile ilgili karar bakım hizmetleri değerlendirme heyetine aittir. heyet de olumlu karar verecektir. diğer şartlar da uygunsa evde bakım aylığı baglanır.
@Kalem hanım iyiki varsınız diğer şartlar uyuyor annem kronik şizofreni ağır özürlü raporu mevcut kişisel bakım temizliğini ben yapuyorum üstünü giydiriyorum ilaç herşeyi benim sorumluluğunda o şartımız uygun heyet gelip h ordu hesap açtırdı direk . Sorun babamın yüzünden 4 daire 1 işyerinde 8/1 hissedar gozukmesi ve biz hic bi gelir elde etmedik ordan ustune vergi borcu cikti onla ugrasiyorum çok zor durumdayım umudum maaşın bağlanması insaallah. Allah bizim gibi darda kalan bütün kullarına yardım etsin
@Kalem hanım mart 15 kadar para hesabınızı yatar yatmazsa mektup gelir dedi acaba olumsuz mu olumsuz olursa napabilirim diye dusunuyorum gercekten ihtiyacımız var hemde hakkımız olduğunu dusunuyorum
Kalem hanim çok mutluyum sosyal hizmetlerden aradılar eksik evrak için dedi sonra pardon bursa evrak varmış dedi. Bende açık açık söyledim çok zor durumdayız olumlu olumsuz bişey söyleseniz dedim. Oda evraklarinizi şubat ayı için yoluycagim ama mart 15 onaylanir dedi yani bakım parası bağlanıyor sanırım