Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakıma başvurdum ne gelen var ne giden!?

O şehire yol kaç para,?
Hastaneye Gidip Aslı gibidir Raporunu hemen verirler çoklu olarak

İl sağlığa git aynısı pcde

Alınanlar orda hepsi pcde kayıtlı

Raporun niye sende dğl başka şehirdeki

Daha önce x şehrinde oturuyorduk 2012 ordan çıkardık raporun asli vardı taşınırken raporun asli bulamadık kayboldu hastaneden alırız diye hastanede asli gibidir verebilirim dedi 2 tane öyle aldık bulunsun diye y şehrine taşındık evde bakımı öğrendim raporunu birini verdim bi tane asli gibidir kaldı. X şehir çok uzakta kişi başı otobüs gidiş 120tl anneemde benle gelir gidersem 2kişi gidiş dönüş 600-700 tl tutacak bana 2tane asli gibidir rapor olsa yeterli oda 110 tl. En başta bilseydim 10 tane x sehirindeyken alirdim rapor asli gibidir

İl sağlığa git aynısı pcde

Alınanlar orda hepsi pcde kayıtlı

Raporun niye sende dğl başka şehirdeki
bizim raporun uzun asli daha once yaşadınız şehirde bu şehirde o raporu mu verirler mi anlayamadım açıklar misiniz daha detaylı?

O şehire yol kaç para,?
Hastaneye Gidip Aslı gibidir Raporunu hemen verirler çoklu olarak
Şehir arası otobüsle gidiş 14 saat

Poziyer
siz yınede bulundugunuz şehırdekı hastaneye gıdıp durumu anlatın çünkü sistemde görunuyodur.yardımcı olacakalrını umuyorum.bahsettıgınız rapor agır engellı evet onaylımıydı

-mka

Evet ağır engelli calisma olanaga uok %80 rapor sürekli yaziyor. Sürekli yazdığı için burdan rapor vermiyorlar bu raporun böyle önemli olduğunu bilmiyordum.

Poziyer
sürekli olması raporun önemını dahada arttırır.vermeme sebebini söyledilermi niçin vermiyorlarmış.sistemde görünür raporunz ona istıneden vermelerı gerek.mesajınızda noterden cogaltacanzı yazmışsınız size müracaat için ilk etapta 1 tane yeter.fazla cıkarıp masrafa girmeyın enazındna şimdilik.

-mka

Ben yeni rapor çıkarmak istedim tekrar heyetle girmesini istedim hastanede raporunun sürekli o il gidip raporu çıkartın dedi olmaz dedi kısaca . Bilseydim bu kadar önemli olduğunu o ilden 10tane asli gibidir alırdım.

Allah büyüktür

Dikkat et, yeni rapor çıkarmayınız
Oranları düşürürse ağır engelli kısmı hayır yazarsa maaş hiç olmaz.
Onun için Sürekli olan raporu çoğalt
Noter daha ucuza geliyorsa çoğalt bari

Zorro

2006 rapor çıkartmıştım oda ağır özürlü %80 2yıllık rapordu babamın bana verdi tapu hissesini bana herhangi bişey olursa tapuyu anneme devretmistim ( annemle babam boşanınca biz evimizde oturuyorduk sonra babam yeni karısıyla bizi evden zorla çıkarttı mahkemelik olduk babamla karısı orda hala keyfince bakıyor biz kirada surunuyoriz ustune emlak vergisini oduyoruz hissedar diye annem cok vicdansizlar babamlar yildir orda oturuyor emlak vergisi onun icin cerez parasi odemiyor allahın adaletine güveniyorum elbet devran donecek babam da karisida yaşatiıklarını yaşayacak annemle bende görmeyi nasip olsun )2012 ilaç için çıkarttım 2017 evde bakımı öğrendim başvurdum rapor önemini bilememisim burda hastaneler yeni rapor vermiyor rapor sürekli diye. Oraya git gel 500-600 noterde 60 tisiml görülsün ilerde elim bolasinca oraya gider raporu cogaltirim.

Kalem abla annem adına bakım maaş bağlanmıştı eşim 2ay önce işsiz kaldı arayıp sosyal hizmetlere haber verdim gelmene gerek yok dediler. Esim bugun çok şükür ise girdi aradim yine gelip dilekçe vermen lazım dediler eve kontrole gelip inceleme yapilacakmis yine o surede maasi alabilir miyiz esim maasina daha bi ay var bu arada esim asgari ucretle ise girdi?

Evde 4kisiyiz eveolum ayligi zamligi 550tl bide asgari ücret eşimin maaşı?

Poziyer
evde annenız eşiniz siz ve çocugnuz olmak üzere en az 4 kişisiniz.gelir ise ölüm aylığı 550 + 1603,12 : 2153,12 / 4 : 538,28 bu durumda gelir sınırını geçmedıgınız için maaşınız kesılmez sıkıntı yok.eşinizin işe girmesınden doalyı bildirim istemeleri normal.gelirde azalma -çoğalma.hanede kişi artışı ve azalışını bildirmekle mükellefsınız zaten.biran önce bildirin.maaşınızın kesılmesını gerektiren bişi yok.

-mka
Eşim dün ise girdi bugün hemen aradım sosyal hizmetleri. Hayırlısıyla p.tesi gidip dilekçe vereceğim.

Bugün sosyal hizmetlere gidip gelir değişikliği için dilekçe verdim. 1ay içinde denetlemeye gelecek arkadaşlar dendi sorunum denetleme olana kadar maaş alamayacak miyiz. Denetleme sonucu ne zaman belli oluyor?

@Poziyer
denetlemeye kadar maaş alırsınız rahat olun.sınırı geçmiyorsunuz geçsenz bile bu ancak denetlemede belliolur.maaşın kesılmesını gerektrıen bi durm olmayacagı için uzun sürmez maaşlarınızı normal almaya devam edersınız.

Kafama takıldı eşim ise girdi birkaç gün içinde kuruma dilekçe yazıp verdim 1ay içinde gelinecegi söylendi. 12 gün geçti kimse gelmedi şimdi 9 gün bayram tatili 30 agostasta tatilmis. 1eylülde çocuğun okul toplantısı vs hergün okula gideceğim annemin hastane işleri var ( ilaçlara bağlı kan tahlili ultroson)(kuruma bunu haber vermeyi düşünüyorum ilk başta haber vermemistim eve gelmişlerdi bidahaki gelme süreleri epey sürmüştü ) eve denetlemeye gelecekler bi aydan uzun surucek gibi derdim denetlemeye gelene kadar maaş kesiliyor mu? Bilgisi olan aydinlatirsa sevinirim.

Kalem hanim

Bilgisi olan kimse yok mu? Denetime hala gelmediler ay sonunda cocugun okul kura ve toplantisi var evde olmayacagimi belirttim? Kafama takilan esimin ise girisini hemen haber verdim onlar bi ay olucak denetlemeye gelmedi bu durumda eylul maasini alabilecek miyim? Yoksa denetimi mi bekliycegim?

Poziyer maaşınızı alırsınız.e devletten bakarsanız görünür zaten.

Poziyer
telaşlanmana gerek yok ablası.
rutin denetim yapılacak. işe giren bakıcı değil. bakıcı sensin. işe giren de eşin.
hane gelirini de geçmiyorsunuz. bakım hizmetleri değerlendirme heyeti rutin denetim yapacak.
aylık kesmeyi gerektirecek durum değişikliği olmadığından aylığın durdurulmayacaktır.
eylül'de evde bakım aylığını alırsın rahat ol.

Kalem hanım teşekkür ederim cevabınız için neredeyse bi ay oldu gelmediler. eylüle kaldı denetim hayırlısı (ilk basvurdumda bi ay geliriz demis lerde eve 7-10 günde gelmişlerdi bende ogün annemi hastaneye goturmustum bidaha gelmeleri bi ayı bulmustu yine ayni seyi yasamamak icin kurumu arayip haber veriyorum )

-mka
cok saolun cevap icin

Kalem hanım tekrar rahatsız ediyorum bu sabah denetime geldiler 2gündür çocuğum hastaydı hastane ilaç uykusuzluk boğuşurken sabah geldiler evimiz biraz daginikti annemde uyuyordu uyandirmaniza gerek yok diyip odasindan ona bakip 2evrak verdiler esimin maas bordoru annemin olum ayligi kagidi yarin getirin dedi. Sormak istedim bu sorun müdür? Bide eşim çalıştı için 3-4 ayakkabısı var gözüküyor evde kac kisiniz diye defalarca sordu 4kisiyiz dedim esim calisti icin 3-4 ayakkabisi olması sorun mu? Evimiz aylık gelirimiz asgari ücret ölüm aylığı 549tl eşim işsiz kalkmadan oncekiyle aynı

Poziyer

Merhaba verilen kağıtta bazı kurumları dolaşarak kurumların doldurması üzerine midir? Bilgi verir misiniz?

İşsiz olması nafaka ödemesine mani sayılır mı?

Kalem abla nasılsın yeni konu açmak istemedim burdan sorayım insaallah görürsün. Çocuğumun babasıyla bosaniyoruz mahkeme bi iki hafta sonra merak ettiğim. Sosyal hizmetlere mahkeme günü mu bilgi vermem gerek yok mahkeme bittikten sonra 2 hafta sonra kesin kararı alınca mi haber vermeliyim? Evde 3 kişi olacağız ben çocuk annem aylık gelir annemin maaşı 500-600 çocuk için 500tl nafaka talep ettim ( işsiz olduğu için nafaka baglanmamazlik olmaz di mi?) Bana yol gösterirseniz sevinirim

Poziyer
boşanma kesınleşıp evde 3 kişi kalınca bıldrın.henuz boşanma gerceklesmedıgı için işlem yapmazlar

Cevabınız için teşekkürler. Mahkemeden sonra 15 gün sonra karar kesinlesiyormus ozaman haber vermeliyim di mi?

Aybala
mahkeme günü karar verildikten sonra karar 15 gun sonra kesinlesiyormus nüfusa da o zaman geçiyormuş sosyal hizmete nüfusa gectiktensonra haber vermeliyim di mi doğru anlamisim

Tekrar rahatsiz ediyorum mahkeme oldu bugun bosandik. 15 gun sonra karari alin dendi . Bosanmayi simdi mi haber vermeliyim 15gün sonra çıkan kararda mi ?

Poziyer
karar cıktığında resmı boşanma belgenızle 15 gün sonra gıdın.şimdi gitmenızn anlamı yok elınızde resmı belge olmadıgı ıçin

Üst Alt