Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakıma başvurdum ne gelen var ne giden!?

Poziyer anneniz tüm şartlara uyuyor, evde bakım aylığı baglanacaktır, rahat olun:) ama süreci de aylık alıncaya kadar takip edin.

Insaallah Kalem hanım

EDevlette aile ve sosyal politikalar bakanlığına girince evde bakım kısımi çıkıyor acaba onaylandi mi yoksa herkeste mi gozukuyor

Sayın Master Komisyonlar habersiz gelmek durumundalar. Çünkü bazı durumlarda engelliye istismar söz konusu oluyor bakılmıyor ya da evde bulundurulmuyor komisyonlar bu yüzden habersiz geliyorlar. Kimsenin kimseye eziyet etme gayesi yok.

Sosyal hizmetleri aradım yoğunluk var dedi mart dedi sonra nisan dedi allah büyüktür çok zor durumdayız bakalim

@Poziyer

eve heyet 30 ocakta gelmiş. neredeyse bir ay olmuş. sen sık sık il müdürlüğünü ara. evde bakım aylığının onaylanıp onaylanamdığını öğrenmeye çalış. eger onaylanmışsa il müdürlüğünün onay tarihini öğrenmeye çalış.

il müdürlüğü onayladıysa, onay tarihini takip eden 1 aylık bakım hizmetinin ücretini sonraki ay alırsınız.

il müdürlüğünün onay tarihini bilirsek gerisi kolay. onay tarihinden sonraki bir ayın bakım hizmeti sonraki ay ödenir.

bu arada e-devlette evde bakım aylığı bilgileri gorunuyor mu?
kimlik bilgilerini saklayarak evde bakım aylığı ile ilgili yazanları buraya kopyalayabilir misin?

@Kalem hanım edevlette kayıt bulunamıyor gözüküyor bende sosyal hizmetleri aradım mart hesabınızı kontrol edin demiştiniz dedim yetkili de sistemde aksaklık ve yoğunluk var onay da dedi nisan 15 dedi bende sosyal hizmetler il müdürlüğünü aradım onaylandi mi diye kayıt bulanamadı dedi daha onaylanmamis dedi moralim çok bozuk maddi olarak çok zor durumdayız mart 15 hesaba bak deyip sonra nisan 15 demeleri napmalıyım 183 arasam?

@Kalem hanım bugün telefonuma 8mart dolayısıyla aile ve sosyal politikalar bakanlığından mesaj geldi kadınlar gününüzü kutluyoruz diye acaba herkekse mi yollanıyor anlamadim

Poziyer daha onaylanamdı ne demek ya? bu kadar gecikme olur mu?
daha onaylanmadıysa, sen nisan'da da zor alırsın maaşı.
onay verilecek ki, onay tarihini takip eden 1 ayın bakım ücretini de sonraki ay alacaksın.

alo 150 BİMER hattını arayıp şikayetçi ol, evde bakım aylığı iş ve işlemlerinin hzlandırılmasını talep et.

Kalem hanım bende anlamadım benle ilgilenen memur mart 15 dedi devlette gozukmeyince aradım sistemde aksaklık var yoğunluk var dedi onayda dedi nisan 15 dedi anlayamadım il sosyal hizmetleri aradim kayıt bulunamadı diyo ali 183 arasam daha mi iyi olur ? Mart 15 tam 1,5 ay olucak nisanda 2,5 ayoluyor çok moralim bozuk valla sıkıntı da olunca insana daha ağır geliyo

Maalesef hesaba para yatırılması sosyal hizmetler nisan 15 dedi hayırlı güzel haberler almak nasip olsun

Poziyer
nisan 15 ise iyi. bu durumda evde bakım aylığı onaylanmış demek ki. nisan'da mart ayının bakım hizmetinin ücreti ödenecek demektir.

il müdürlüğü onay vermiş demek ki. teyit ettin mi il müdürlüğünün onay verdiğini?

Kafama takilanlar bilenler yardımcı olursa sevinirim

Iyi gunler evde bakıma başvurdum annem şizofreni kafama takilanlar var. Ben annemin vasisiyim 2 yılda bir karar yenileniyor sosyal hizmetlere bildirmem gerekli mi? 3 ayda bir ilaç yazdırmayı, 15 günde bir iğne götürüyorum 6 ayda bi meme ultrosunu kisti var , 3 ayda bir kan testine ilaclarin degerlerinde herhangi bi etkisi olupolmadigi icin götürüyorum annemi bunu sosyal hizmetlere bildirmem gerekli mi?

102kilo zayiflatmak hemde sosyelesmesi yuruyus yaptiriyorum pazar evimizin ucunda kalabalık ortamları sevmediği için gelmek istemiyor. Çocuğun okulu 10dk mesafede onada gelmek istemiyor rahatsız oluyor yavaş yavaş ariliştırmaya çalışıyorum bunlar Evde bakım maas bağlanmasına engel mi? Annemin temizlik bakımını yapamadi için yıllardır biz yapıyoruz temizlik bakim hijyen bunlar sorun mu? Yani kisaca bi cocugumuz var annemde cocugumuz iki çocukluğun diyoruz. Maddi olarak zor durumda olduğumuz için bakim maaşına basvurduk. hayirlisiyla Baglandiktan sonraki süreç ilgili bişey bilmedik için sormak istedim.kusura bakmayın uzun oldu. Allah hepimizin yardımcısı olsun

Aslında vasilığı bile bildirmeye gerek yoktur
Çünkü zaten kizısın, aynı hanede yaşıyorsun

Poziyer
maaş bağlanırsa yapılacak iş.maaş bağlandıktan sonraki gelirdeki değişiklikler,ikamet edilen hanedeki kişi sayısındakı artış ya da azalmayı belli bir süreliğine (3 gün yada 1 hafta veya daha fazla süreli )evden başka bir yere gidildiğinde bu tatil ya da tedavi amaçlıda olabilir(burda bildirmekteki amaç eve kurumdan heyetin denetıme gelindiğinde evde bulmaları.bulamazlarsa maaş kesılme işlemi başlatıyorlar) için ve adres değişikiliği olduğu zaman bunları bildirmek.

@Zorro
Işte bilmedim için öğrenmek istedim

@-mka
Teyzemle yarı yarıya olum ayligi aliyor annem ocak 23 lira zamliydi maas biz şubatta zamlı maaşı çektik hazirandada muhtemel 23lira zam olucak temmuzda zamlı olum maaşı alicaz.hane sayımız değişmez. Evimiz kira kirası uygun kolay kolay tasinmayiz.

Yanlış anladınız sanırım ben günü birlik annemi hastaneye götürmekten bahsediyorim mesela 15günde 1 iğne 3 ayda bir kan tahlili 6 ayda 1 ultrason vs hergün parka yuruyus çıkarıyorum biz hastanede yada parktayken yada çocuğu okula götürürken gelip bizi evde bulamazlarsa kesilir mi?kisaca her yaptimizi kuruma bildirmek zorunda miyiz? mesela Ben bugün annemi parka çıkardım gezdiriyorum geldiler evde yokuz maas kesilir mi bunu anlayamadım

Poziyer
yapılan zamlar gelir sınırını geçmezse o konuda sıkıntı olmaz.bildirmden kastım daha uzun süreli evden ayrılmanız içindi yoksa günübirlik dışarı çıkışlar ve hastaneye gidişler için deildi.elbette hastanızı dr ye kontrol için götüreceksınız arada hareket etmesı temiz hava alması için dışarı çıkaracaksınız.bunlar normal ama bide kurumda bazı kuralcı memurlar olabiliyor siz dr de iken gelip bulamazsa işlem yapabilir örnekleri var.siz dr de iken geldiklerini öğrenırsenız hemen vakıt geçırmedne gıdıp hastanzı dr götürdüğünüzü bildirin işi sağlama almak için.dr kontrollerı ve ilaç işleri rutın bi iş anladıgım kadarıyla kuruma 3 ayda bir ilaç yazdırmaya, 15 günde bir iğneye götürüyorum 6 ayda bi meme ultrosunu kisti var , 3 ayda bir kan testine ilaclarin degerlerinde herhangi bi etkisi olup olmadigi icin götürüyorum diye yazılı bildirimde bulunun.bu sizn rahat etmenızı sağlar.dedıgım gıbı bazı memurlar kuralcı mı desem işgüzar mı desem zorluk çıkarabiliyor .ALLAH iyilerle karşılaştırsın.

Kalem abla

Ka lem abla sosyal ekonomik incelenip tekrar baglandimi geriye donuk alabiliyormuyuz

Poziyer

maaş daah bağlanamdı mı ılk mesajınızada baktım 1.ayın içinde başvuru etmişniz bu kadar gecikmemesi gerekıyordu.ben şubatda başvurdum 15 gün içinde heyet geldi şubat sonu onaylandı.onayda nsonrakı ay başladıgı için normal olarak nisanda almam gerekiyordu ve nisanda aldım.siz e devletten kontrol edın bağlandıgında orda yazıyor.ben nisan ayında sık sık kontrol ettım öyle öğrendım.1 kezde kurum aramstım.bana nisan 15inde görünmezse tekrar bakarız demişlerdı.benmkı 10 nisan gibi baktıgımda yatmıstı.

-mka

İlk defa mı bağlandın, yoksa orada dosyanız mevcut olduğu için çabuk bağlandı.
Eğer ilk defa başvuranlar için gecikmeli oluyor

Zorro

geçen yıl başvurduyum baglanamyacagını bile bile.bu sne ise şartlar tmm olunca yenıden başvurdum belgelrı yenıden hazır ettım.eskı belgelerle başvurmadım ve kısa sürede iş tmm oldu.gecıkme sebebıleri evrakta noksanlık yada bulundugun yerdekı başvuru yoğunlugndan kaynaklanır

Sosyal ekonomik baglanana kadar birde dosya oldugu halde 4 ayda oldu vaybe sanki afrikada yasiyoz

Ilk Aralıkta başvurdum ocak 10 geldiler evde yoktuk sürekli 184 aradım ocağın sonunda geldiler. Şubatta evrakları tamamlayıp verdim martta bağlanır dedi bağlanmadı aradım sistemde yoğunluk ve aksaklık olduğu söylendi sira elbet gelir bekliyorum

184 ten herturlu bilgi sosyal ekonimik destek yardimi bilgiside alabiliyormuz

etna 01

evet 184 her türlü bilgi alabiliyorum. Evde sağlık hizmetleri için (kan testi ultrason eve gelip yapiliyor) annem istemedi onlar şeytandir diye ikna edebilseydi evde sağlık hizmeti çok iyi. Engelli kimlik kartı için bilgi verdiler (rapor yok fazla maaş bağlansın rapor cogalticagim) su indirimi varmis hwrsey i in 184 arayabilirsiniz onlar yönlendirir sizi.
Mart maaş bağlanacak diye epey sevindim napiyim sira elbet gelir)

Zorroc
ben balık istiyom.helva isteyen dorlıbon :D

Poziyerc
engelli kımlık kartının faydalarını görürsünüz ihmal etmeyın çıkartın maaşı beklemenıze gerek yok.raporun en az 5 10 tane fotokopısını çektırıp hastanede aslı gibidir diye muhür ve ıslak imza attırın.hesap açtrın dedılerse denen aydan bır sonrakı ay maaşı alırsınız önemlı olan onayın verıldıgı ay.

flora19
yok almıyom florya.daha evvel alıyodum kesildi.

-mka şimdi almıyonmuki hala geliremi bakıyolar

-mka

Başka şehirden buraya taşındık rapor öbür şehirde çıkartmıştı 2012de su an yaşadınız şehirde hastanelerden rapor alamadım raporu sürekli o raporu cogaltmami söylediler o şehire gidemeyiz noterden cogalticagim oda 60tl istiyor

Üst Alt