Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evlenmek istiyor musunuz?

@Descartes, evlilikleri görüp korkmuşta olabilir nafaka ödemek istemiyor da olabilir kendi gibi maaşlı memur kız bulamamışta olabilir Olabilirleri say say bitmez. Benim bir memur arkadaşım vardı memur ve bakire olması şartı arıyordu bulabildi mi bilmem şansına artık.😁

Son düzenleme:
@sokr@t, 😁 Nafaka ödememek de ilginç bir örnek olmuş. O bahsettiğin memur arkadaşın (memur ve bakire) şartı için öncelikle mutlaka evinin olması lazım. Çalışan bir kadın kiralık eve çıkmak istemez. Ondan ziyade erkek eş adayının psikolojisi düzgün olmalı. Konuşkan ve sosyal birisi olmalı. Çalışan memur kızdan bahsediyorsan bunlara çok dikkat ederler ve oldukça seçici davranırlar. :D Bahsettiğin memur arkadaşının da hakkında hayırlısı olsun. Sanırım görüşmüyorsunuz..

@Descartes, evi var psikolojisi de düzgün senin arkadaşın gibi dindar bir tip içkisi sigarası yoktu ama paradan da ahlaktan da vazgeçmiyor ne hikmetse parayı severdi doğrusu pintiydi biraz hatta takılırdık ona bu konuda evet yıllardır görüşmüyorum onunla .
Nafaka örneği ilginç olmuş diyorsun da maaşı olmayan biriyle evlenip bir de boşandın mı süresiz nafakası da var işin Allah muhafaza !!

@sokr@t, (y) Tabi ki haklısın. Ev hanımıyla evlenip boşanınca ömür boyu nafaka ödemek de sıkıntılı iş. Bu yüzden 2. evliliğimi çalışmayan bir kadınla mı yapsam ? konusunda oldukça kararsızım. Sende evlilik durumu var mı ?

@Descartes, evlilik düşüncesi yok ! Şansıma kendim gibi emekli biri denk gelirse belli olmaz tabii nasip kısmet bu işler .

@Polmiks,
o senin görüşün

@Mustafa _10,
aynen kardeşim ikiside devam ediyor ikisindende çocuklarım var .çok şükür mutluyuz.ayrı ülkelerde yaşıyorlar sıkıntı yok.

yani iki evliliğim var.devam ediyor .dost hayatı sevgili hayatı değil normal biri resmi diğeri dini nikahlı eşim

Aynı evimi paylaşıyorsunuz yoksa farlı şehirletdemi

@Sivaslı.58, Peki, aradığınız özellikler nelerdir, karşı taraftan olmazsa olmaz dediğiniz nedir, yaş kriteri nedir misal. Benim gördüklerim genelde çok incelemenin sonu kötü bitiyor.

@Mustafa _10,
ayrı ülkelerde

gidin kırgızistana özbekistana orada engelliler ÇOK SOSYAL ÇOK DOĞALLAR ben oradan evlendim iyiki evlenmişim sizede tafsiye ederim

@seda73838,
sağlıklı birini rahatlıkla bulabilirsin. yeterki sabır et ve kendine güven

Onunla istiyordum kazığı yedigime göre artik ne onu nede kimseyi istemiyorum zaten beni bu halde isteyende olmaz boyle çok sevmdk zararli yapacaksanız mantık evliligi yapın

bu konuda baya uzamış , yazın her hafta bir düğüne gidiyorduk , kimsenin evlenip evlenmemesi kimsenin umrunda olmaz ancak engelli ler ana baba ölünce tek başına kalınca akılları başına gelir , ayrıca çoğu başarılı adamın adamın arkasında bir kadın vardır ,kafa dengi eş çok büyük bir zenginliktir

toplumun ahlaki hangi normu kaldı.bu toplumun genelev denen zina evleri var bu toplum parayla devlet garantili kadınlarla beraber oluyor bu nasıl norm.müslüman bir erkek 2 evlilik yaptığında adaletle aralarında hüküm verir ikisinede aynı şekilde davranır onların yeme içme giyinme barınma ve güvenliğini garanti eder.türk devlet toplumunda bunu kim sağlayabilir .kadınlar metres hayatıyla birilerinin cebindeki peçete gibi kullanılıyor ne normlarından bahs ediyorsun

@ebrix, artık moda oldu metres olmadan olmaz bayanlar evli erkek meraklısı heleki bu zmanda :)

@Operadaki Hayalet, --- İslam'da bir erkeğin aynı anda , en fazla dört kadınla evlenmesine izin verilir. Bu hüküm Kur'an-ı Kerim'de "Nisa Suresi" 4/3. ayete dayanır. NOT: Elmalı'lı Hamdi Yazır'ın "Türkçe Kur'an mealini" okudum. Oradan biliyorum.

Son düzenleme:
@ebrix,
Yıl 2025 halen 1500 senelik geleneklere göre toplumsal normlara aykırı mı davranalım. Ben kadın erkek eşitliğine ve toplumsal normlara göre bakıyorum. Caiz değil derken islamın kuralları değil günümüz kurallarına göre ve evrensel yasalara göre konuştum. 1 kadın 4 erkekle evlenebilir o halde?

@Descartes,
Yok dostum evrensel insan haklarına göre konuşuyorum. İslamın ataerkil taraflarına karşıyım. Müslümanım ama 4 kişiyle evlenmek cok yanlış. Benim için ve çoğu insan için hatta türkiye'nin büyük kısmı da uygulamıyor bunu. Ancak Afganistan Arabistan da olur.

@Operadaki Hayalet,
günümüz kurallarına ve evrensel yasalara göre diyorsun .bu kuralları ve yasaları koyanlar küçük kız çocuklarını özel adalarında tecavüz sofralarında parçalıyorlar bu adamlar .gelişmemiş ülkelerde 6 yaşında kız çocuklarıyla beraber oluyorlar.epstein adasında olanları herkes biliyor .dünyayı yöneten kuralları koyan bu sapkınlar sürekli küçük çocukları özel adalarında istismar ediyor.çoklu evliliğe karşı olanların çoğunun 4 ten fazla metresi oluyor genelde

@Descartes,
kaynağından bakmak akıllı adamların işidir

@ebrix,

Hocam, senin bahsettiğin konuya paralel bir ekleme yapmak istiyorum.

Malesef bu bahsettiğim iğrençlik toplumun ya en alt tabakasında yada en üst tabakasında ortaya çıkıyor.

Utanma kurallara uyma ve normları koruma gibi değerleri olan orta tabakada ise bu tür davranışlara rastlamıyoruz; buna sen de katılıyorsundur eminim.

Yani, bir şeyin azlığı ya da çokluğu üzerine şekillenen sosyolojik kültürümüz sonrası açığa çıkan bastırılmış dürtülerimizden bahsediyorum.

Buna dair öyle güzel atasözleri var ki onları söylemeye gerek bile yok.

olursa elbette iyi olur ama açıkçası bu saatten sonra çokta sıcak bakmıyorum. şairin dediği gibi ben artık vaktinde gelmeyen herşeyden vazgeçtim...

Üst Alt