Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evli bir engelli olmanın zorlukları ve yarattığı psikolojik sorunlar..?

bekar biri olarak fakat hayatı insanları ve ilişkileri çok iyi bilen bir bayan olarak evliliğin ne kadar kutsal,hayatın devamı için gerekli,insanların birbirini tamamlaması açısından vazgeçilmez bir birliktelik olarak bakarım.hayatı heranlamda paylaşmak iyisi kötüsü varlı ve yokluğunda omuz omuza vererek devam etmektir.elbetteki inişler çıkışlar olucaktır tartışmalar fakat,ne olursa olsun asla kimse bir diğerine hakaret etme,şiddet uygulama ve aşağalama hakkına sahip değildir olamazda.lütfen siz ailenizin onaylamadığı bir evlilik yapmış olabilirsiniz bu bu eziyeti ömür boyunca çekmek zorunda olmanı gerektiği anlamına gelmiyor.öncelikle bunu iyice anlamalısınız.siz bir insansınız bir eşsiniz sizi durumunuzdan dolayı kimse hakirde göremez fakat ilk önce sizin bunu kabul etmeniz gerekiyor fakat görüyorumki siz bunları ne kabul ediyorsunuz neden bu bakış açısına sahipsiniz.siz öncelikle ne kadar önemli olduğunuzu kabul ederseniz karşınızdakine bunu zaten bir şekilde yansıtır bu yalnış durumlara düşmüş olmazsınız..
bakın sizsiniz burda önemli olan siz bedenen ve ruhen sağlıklı olacaksınızki hem kendinize hemde çevrenize faydaki bir birey olabilesiniz.aileniz size kucak açıyorsa lütfen herşeyi geçmişte bırakıp ailenizin yanına dönün.
hakareti,şiddet ve aşağalama görmektense,
anne ve babanızın sitem dolu bakışlalrına maruz kalın daha iyidir.

ailenizle sorununuzu paylaşmalısınız onlar size bir yol gösterip size sahip çıkarlar eşinizden ayrılmanız sizin için iyi olur size hakaret eden engelli oldugunuzu yüzünüze vuran size saygısı sevgisi kalmayan insanla devam edilemez artık ailenizle paylaşmanız onların düşüncelerini ögrenip ona göre hareket etmeniz en iyisi insan en güzel sevgiyi ailesinden görür

şiddete maruz kalıyorsan çok geç olmadan bir karar vermek zorundasın.kendine güven ve bir karar ver!

Sabır ve dua

İrem Hn
Ben Bu siteye yeni üye oldum inşallah ilk mesajım hayırlara vesile olur.Yaşadığınız durum sadece biz engellilerin maruz kaldığı ve kalacağı durum değildir.
Sizinde çevrenizde görebileceğiniz gibi birçok sağlıklı eşler arasında bu durumları görebiliyoruz.
Burada Benim İçin temel sebep bizler artık sevdiğimiz zaman gönülden sevmiyoruz samimi olmuyoruz saygımız gönülden olmuyor hep dilde hep sözde kalıyor.sabırlı olamıyoruz.
Ne olur Ailenize Eşinize Sevginize sabredin şükredin dua edin

Bu dünya İnancımız gereği Bir İmtihan dünyasıdır.
ALLAH sizi hem sağlığınızla hemde eşinizle imtihan ediyor .İnşallah sizde
bizlerde başımıza gelecek her zorluğu şükür ve dua ile aşıcağız
ALLAHIN izniyle

Mevlam size ve herkese mutluluk versin Eşinizle Ailenizle inşallah ilerde çocuklarınızla hep birlikte mutlu bir ömür yaşarsınız.

ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN

Sizin ki,çok zor bir durum...
Engelli olmayan fakat evli olan talihsiz birisi olarak size söyleyebileceğim,yegane öneri şudur !
Benden daha cesaretli iseniz,velevki çocuğunuzda yoksa,üstüne üstlük çalışıyor da iseniz;size ne zaman sevgi-şefkat gösterecek ne zaman hakaret ve zulüm edecek birisi ile daha fazla hem psikolojinizi hemde ileride daha kötüsü olacağını adım gibi biliyorum,hemde adi bir dayak faslı yaşamadan gönül rızası ile hem evlilik akdinizi hemde evinizi ayırmak ve bitirmektir.
Bekara karı boşamak kolaydır,derler...Evli olduğumu bundan dolayı belirttim...
Ya ben bir daha benimle evlenecek sağlam (nesi sağlam onuda anlamadım ya neyse) birisini nerden bulurum ki diyorsan veya hem biliyormusunuz?bana hemen boşan diyenler,toplumumuzda vs. hem engelli hemde dul birisine hem iyi gözle bakmaz hemde yeni bir koca adayı bulamaz diyorsan.İnan bana kardeşim,okuduğum evliliğin gidişatı bana,şu ankinin bence olmasının sana zerre kadar yararı olmadığını gösteriyor.Sadece,kağıt üzerinde evlisin,kendi evin var ve anne-babana muhtaç değilsin...
Ne birebir konuşmanın,nede psikologların bu tarzdaki kişilerin,kişiliklerinin,evlilik ilişkilerinin değişiminde pekte yararlı olduğu benim tarafımdan ne görülmüş nede okunmuş bir olaydır...
Çocuk yoksa çok rahatsın demektir.
Fakat,ortada çocuk varsa yapacağın herşey her ne yaparsan yap x2'dir.
Allah yardımcın olsun...

Not:Ben olsam ne yapardım bilmiyorum.Talihsiz bir evlilik yapan biri olarak,hala hem talihsizim hemde evliyim.

Bu yazının anafikri: Kelin merhemi olsa kendi başına sürermiş...

"Evlilik bir kaledir,içerdekiler dışarı kaçmak,dışardakiler içeri girmek ister," sözüne çok uygun oldu,bu konu...Evlilik zordur,çetrefillidir,ama bir o kadar da kazançları vardır...Güzellikleri görmek ve yaşamak biraz da insanın kendi elinde olduğunu düşünüyorum...Zor elbette iki farklı insanın bir araya gelip bir yaşam kurması,herşeyi iki kişilik düşünmesi,eşine uyan şeylerin kendine uymadığında sevmese de sevdiği için katlanması...Ama sevgi her zorluğun üstesinde gelme gücüne sahiptir,yeter ki istensin...

saygının vede sevgınin bitti bir evde evlilik olmaz. bence siz aranızda önce saygıyı vede bunun sonrasında da sevgiyi bitirmişsiniz.bence bu evliliği daha vazla sürdürmenin bir mantıgı yok .çoçuklarım için katlanıyorum dıyorsanızda çoçuklar bundan daha vazla
etkılenır düşünsenız ya her gun evde şitdet bagrısma dusunun o çoçukların pısıkolıjını

merhaaba

evlilik bu dönemde cok önemlidir. eski sahabeden biri sohbet ederken demişki yarın kıyamet kopacağını bilsem gene de evlenirdim. onun için evlilik çok önemli ve bi okadarda mukaddes bi kurum. en çıkılmaz durumlarda bile inş. bi çıkış yolu bulunur. insan evlenecekse karşısındakine öfkesini, sinirini, sevincini, üzüntüsünü v.s. bir çok huyunu nişanlısına göstermek zorundadır. hele ben bir evleneyim ben onu yola getiririm mantığı ancak kendi kendine atılan bi kazıktır. cünkü kim ne ederse kendine eder.

----------

Efekt arkadaşım,bekarım ben.ve dediğin gibi yazdıklarına seyirci oldum:) ama çok şey öğrendim.Allah razı olsun.

Allah senden de razı olsun. Umarım aklında olan sorulara yanıt verebilmişimdir.

herkes evlenirken hatalar yapabilir yani şans meselesi kavun değilki kıçını koklayıp anlıyalım!! biraz ağır olduysa kusura bakmayın:) ama demek istediğim şu arkadaşımız severek evlenmiş ve sevdiği insan bir süre sonra ona hastalığı yüzünden katlanamaz olmuş.... ama düşünmezki bu arkadaş birgün allah teala onada bir hastlık bir musibet verirse hali nasıl olur!! senin derdini çeken bilir güzel kardeşim aslında ben ne desem boş... sabreden ve kocasına itaat eden bir mümin kadına peygamber efendimiz s.a.v efendimiz cenneti müjdelemiştir... allah cümlemize sabır ve hayırlı bir yaşam nasip eylesin ( amin )

Bir kaç gündür yazılanları takip ediyorum...
Kimi arkadaş kestirip at çekme diyor..
Kimi arkadaş kolay değil o işler diyor...
Bilmiyorum her engelli ve engelsiz evliliği böylemidir ama ben eşimden boşanırken bana "seni ben her şeye rahmen aldım demişti"
o zaman ne dediğini anlayamamıştım bile o üzüntüyle...
nasıl yani diye bakakalmıştım...
Belki de o laftan sonra evet bende bir şeyler var demiştim
Çünkü ben ki o güne kadar engelli oluşumu özürlü oluşumu hiç dert etmemeyi bırak ben bana göre sapasağlam insandım...
Sonrasında kafamda idrak ettimi acaba diye düşündüm engelli biriyle evlensem belki bu şekilde olmaz o da benimle aynı kaderi paylaşıyor dedim kendi kendime...
Ama sonra ben yine bana baskın geldi hayır ben özürlü değilim ki neden yine sağlam olmasın diyerekten önümüzdeki yaz aylarında sağlam bir insanla evlenmeyi planlıyorum...Eski eşimden öyle bir laf duymamıştım ama..şu an hayatımda olan insan bana hepimiz birer engelli adayı değilmiyiz diyor ve ekliyor bende engelli olabilirim ilerde o zaman sen beni terk mi edeceksin....

Merhaba

öncelikle bu konuya neden bu kadar cok cevp yazıyorum... çünkü; İnsanların evlilikten soğumamasını istiyorum. boşanmanın tek başına çözüm olması gibi sunulmasını sevmiyorum. hiçbir kimse dört dörtlük değil. İnsan kendi başına yaşayabilir... hiç evlenmeyebilir kendi bileceği iş işin aslı ancak; insan sosyal bir varlıktır. yalnızlık Allaha Mahsustur... dinen evliliğe engel teşkil edecek bir durumu yoksa, evlenmesi çok önemlidir. cünkü insanın tek bir iyiliği bile yok olablir ama bi evlilik yapmıştır. sırf o evlilik için sevapları toplamıştır. cocgu olmustur bi kelime öğretmiştir belki ahiretini kurtarmış olabilir. burda sunu tekrar diyorum. eşler hadlerini bilecek, herşeyi birbirlerine yüklemeyecek, el birliğiyle yapılacak. elin eşi şöyle böyle değil söylemek gönle bile gelirse def edilecek. ya bu kadar zor mu? affedici olmak. tevazu sahibi olmak. eğer gerçekten eş hatalıysa, nasihat eden dinleceği biri buluunur, bulnuması lazım, gerekirse en son care olarak yatak ayırma olablir ama hiçbir ışık görülmüyorsa ...... o cümleyi yazmak istemiyorum. dua edilmesi çok önemli allah hidayet versin. allah sabır versin inş. bir gun nihat hatipoğlunun progrmaını bi bayan aradı kocası kumar oyunyormus eve felan gelme yokmuş ilgi sfırmıs hocam boşanmak istiyorum diyor.. nihat hatipoğlu da boşandın diyelim tekrar evlendiğinde çıkan eşin bi garantisi var mı iyi çıkacağından... onu o huyundan vazgeçirtirmek lazım bi kaç tavsiyede bulundu.. boşan demedi.

merhaba

aramızda evli olup bekar arkadaşlara tavsiyelerde bulunacak kişiler yok mu? evliliğin güzel tarafları da yok mu?

iremay;

Hayır güzeL dostum! Lütfen böyLe düşünnceLerini üzerinde eğip bükmeden payLaşma...Sebep var bunu söyLememe... Buraya geLipte evLi çiftLeri görerek cesaret aLan bir çok engeLLi arkadaşımız oLabiLir....Sırf bu yüzden bende kendi hayatımı biraz payLaşmak istiyorum:
Şu an 37 yaşında yürüme engeLLiyim...Adım Zerrin eşimde yürüme engeLLi...ÖyLe zorLukLarLa evLendik ki aiLeLerimizden gördüğümüz ytüm baskıLar ve hatta reddediLiş kararLarıyLa bu yoLa başkoyduk...ŞansLıydık, beLediye başkanımız düğünümüzü ve tüm evimişzi kurdu verdi bize bu hayatı...Hemen bir bebek sahibi oLduk ...MutLuyuz şükürLer oLsun :) EvLadımızı biz büyütüyoruz...Çokta uyumLu bir çocuk maşaLLah.AiLeLere geLince herşey süt Liman haLe geLdi hatta bizden iyiside yok onLar adına :D
EVLENİN BARKLANIN yaLnızLık ALLaha mahsus...

Ya ßiLgi-SizLersiniz...
Ya ßilgisiz-Lersiniz....

engelli ama evli

Nedemek ya bende bir ortepedik engelliyim....
Ama inanın eşim beni birgün olsun engelli görmedi...
ALLAH ondan razı olsun..11 yıllık evliyim ha bu arada birde DOWN sendromlu çocuğum var.Eşim bana göre cennetlik...
SENİ SEVİYORUM SEVGİLİ EŞİM.

Bu rada sıkıntını ailenle mutlaka paylaş...KATLANMA

merhaba

esen-zerrin;

ha şöyle yaa,,, ne güzel bi örnek. mutluluklar dilerim. Allah mutlu mesut bi yaşam sürdürmenizi nasip etsin.

esen-zerrin;

yürüme engelli derken anlamadım ikinizde ttek sandalyememisiniz evetse nasıl idare ediyonuz:confused:

merhaba

yürüme engelli derken anlamadım ikinizde ttek sandalyememisiniz evetse nasıl idare ediyonuz:confused:

hayat o kadar basitki biz zorlaştırıyoruz. ulaşılmazı istiyoruz... olsun dediklerimizde inat ediyoruz... bilmiyoruz bizim için iyimi kötü mü? iki tek sand. kişinin evliligi zordur eyvallah ama imkansız yada yapılamaz değildir. evlenilir yeterki insan biraz hoşgörülü ve gerçekci olsun karşısındakine değer versin. o zaman yapılamaz denen şeyleri bile yapabilirler ve insanlar gıpta ile bakarlar.

evli biri olarak söylüyorum ki mutluluğu tarif edilemez ve eşim engelli deil ben ise tekerlekli sandalye ile yaşamımı sürdürekteyim ve saygın çevremiz 2 mizin sevgisini görünce çoğu zaman duygulanmaktalar demek istediğim dostlarım engellinin en iyi dostu eşidir çünkü her anı her şeyi paylaşmaktır

merhaba

Fatih Aslan;

Allah bi yastıkta kocaltsın. mutluluklar dilerim.

merhabalar öncelikle yazını okudum ve senin için üzüldüm.bi umut bir hevesle sevdiğin bi kişiyle mutluluğa adım attığını sanıyorsun ama o evlilik senin dünya hayatını zehre çeviriyor :( sana 2 gün önce yaşadığım bi olayı anlatarak örnek vermek istiyorum.benim kardeşim hastanede yatıyor bu aralar ve oda arkadaşı olan abla 1976 doğumlu fakat görsen en az 45 dersin yaşına o kadar çökmüş,çünkü eşi sürekli psikolojik ve fiziksel şiddet uyguluyormuş intihar etmiş o yüzden gelmiş hastaneye ve yıllarca ailesine hiç bişey söylememiş çocukları içinde susmuş ve şimdi intihar edince oğlu anne bize bunu nasıl yaparsın sen olmazsan babam yüzümüze bakmaz demiş oğlundan o sözleri duyunca o kadar canı yanmış ki neden söylemedim aileme yıllarca çektim ailem duysaydı bana kol kanat gererlerdi diye bin pişman.benim ona söylediğim söz ise ablam hiç çekme bundan sonra aç davanı kanıtla sana uyguladığı şiddeti alkol kullandığını o zaman çocuklarınıda sana verirler onada göstermezler elinde ki mal varlığının yarısından fazlasını alırsın çocuklara nafakada alırsın güzelce huzurlu büyütürsün çocuklarını dedim. yani arkadaşım çocuğun olmadan bence kopar bağları çünkü sonraları daha çok canın yanar.Rabbim yardımcın olsun.dualarımız seninle Allah'a emanet olasın meleklerde koruyucun olsun.eşinide ıslah etsin Rabbim.

kıymet20 senin gibi bekara karı yada koca boşamak kolay ama evli bir insan için zor

bana söylermisin sürekli şiddetin olduğu yerde aşağılandığın bi kişiyle yaşamak ve o eve bi bebek dünyaya getirmek kolaymı!!! bunun örnekleri bizzat ailemdede var o yüzden hani duyupta karar verdiğim bişey değil. çocukların psikolojisi bozuluyor eğitimi bozuluyor o yüzden davulun sesini uzaktan dinlemiyorum yakından şahit oldum ve halen oluyorum.

Şimdi mevzuya bodoslama dalmak gibi olacak ama bir söz vardır; "Çingenenin çubuğa gittiği gibi.." diye. Bu ne hız, bu ne hiddet, bu ne şiddet, bu ne celal!.. Konuyu açan İremay daha birinci sayfada afaroz edildikten sonra adı bile değişti. Yoksa iremay ile iremsu aynı kişi mi?
Bizi kekleyen 1970 model türk filmlerinde hep aynı senaryo vardır. Esas oğlan ya da kız ( buradaki oğlana başka bir cinsiyet aramayın, çünkü böyle söylenir) dertlerini, tasalarını hep içine atar. Yani sevdiğini söylemez. Yani acı gerçeği söylemez. Yani adamı, izleyiciyi tırt(!) eder ve zekasından şüphe edersin. "Kız/oğlan güzeldi/yakışıklıydı ama, aklından hafif eskin gibi sanki" geçirirsin içinden. Bu kadar mavradan sonra asıl söylemek istenen konu şudur; Arkadaşlık, birliktelik, evlilik, flört, el ele tutuşmaca, göz göze bakışmaca poker oyunu değildir. Blöfü kaldıramaz. Çünkü, yaşam blöfü kaldıramaz. Onun için yazdıklarımızda ve yaşadıklarımızda blöf yapmayalım. Çünkü acıların kaynağı ikiyüzlülüktür...

evliyim ve çok mutluyum eşimden allah razı olsun. anne baba biyere kadar . bende bunu söylüyorum ama eşten eşe değişir

şimdi bu sayfaları okuyunca yalnız olmadığımı hissetim.bende ortepedik engelli ve 4 yıllık evliyim.1,5 yaşında dünya güzeli bir oğlum var.Eşimle anlaşarak ve ailelere karşı koyarak evlendik.Evlenince düzelir kabullenip,kanıksarlar düşüncesine sığındık.Eşim sağlamdı ve eşimin annesi benimle evlenmesin diye namazlar bile kıldığını dillendirdi.Ama ilahi adelet oğlu benden vazgeçmedi.Eşim konusunda şanslı sayılırım engellimi hiç hissetirmedi zaten ailesi o kadar çok yaşattı ki ona gerekte kalmadı.Bizim srunlarımız eşimin sorumsuzluğu..iş güç derdine düşmemesi.Belki bunu herkes yaşıyor ama ben hep acaba engelliyim diyemi düşüncesine kapıldım.Ailem pek zengin değil orta halli.Bize sürekli destek oldular.Şimdide eşim çalışmadığı için onların yanına taşındık.Eşim bundan tedirgin olup iş arayışı içine gireceğine gayet rahat davranıyor.Ben arıyor ben düşünüyor ben çare buluyorum.Bazzen o mu ben mi engelliyim diye düşünüyorum.İşte ne bileyim bu günlerde hep acabalarla dolu yaşıyorum.Acaba ben engelliyim diyemi çalışmıyor bu yüzdenmi bana bir kurulu düzeni bile çok gördü diyorum.Bunu düşünmesine fırsat vermemek adına evimiz varken iki kat çaba ile evimi temizledim yemeğini yaptım.Kaynanamın çocuğu olmaz bunun lafına bebeğimi doğurdum.o kadının yaptığı tek güzel şey bu..öff ne düşündüğümü ne dediğimi bilmiyorum saçma sapan şeyler karalıyorum.belki rahatlar şu içimdeki sıkıntıdan kurtulurum diye..bilmiyorum ne yapacağımı bilmiyorum...

boşanmaya karşıyım bir yuva kolay kurulmuyor
hele ortada çocuk varsa

evet haklısın arkadaşım boşanmak çok zor çocuklar için engellilerede evlenmek çok zor bence ben asla evlenmem isteren oldu ama nette oda

Herkesin kaderide bir değil ki laracığım onda oldu diye illede sende de olması gerekiyo diye bi kaide yok herkes kaderindekileri yaşar .önemli olan bunlardan bişiler öğrenebilmektir ben şahsen boşansın demiyorum çünkü bi yuva kolay kurulmuyo ama yıkmak cok basittir.önemli olan ise o yuvayı ayakta tutabilmrktir.ama baktınız uzlaşacak yol kalmadı demekki aradaki herşey bitti ki tatsızlıklar anlaşmazlıklar cıkıyo.ÖYLE Bİ YUVADA BÜYÜYEN Bİ ÇOÇUĞUN PSİKOLOJİSİNİ BİR DÜŞÜNÜN.

Üst Alt