Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evlilik ile ilgili kaygılıyım, önerilerinize ihtiyacım var..?

Konular
152
Reaksiyonlar
1
arkadaşlar konuya yazacaginiz yorumlar benim için son derece önemli konu evlilik ve ben kararsızım.
o yüzden yorum yapan arkadaşlara şimdiden çok tesekķür ederim.
yaşım 30 çalışamıyorum malum saglık sorunları..
sadece maaşım var yakınlarim evlenmemi istiyor ama ben korkuyorum..
ne yapmalıyım acaba şartlari sonuna kadar zorlamalımıyım bilemedim..
yorumlarınızı bekliyorum..

Valla usta bende seninle aynı durumdayım benim başımın etini yiyen çok evlilk konusunda ama boş torbaya at gelmez. Yani engelli de olsak işsiz güçsüz 5 parasız nereye kadar gidecez bugün br ev dizmek ev eşyası almak milyarları buluyor maddi durumunuzu bilmiyorum ama naçizane tavsiyem sağlam garantili iş bulmadan böyle bir işe girmeyin.....
hem artık devir değişti artık evlilik yaşı 40 a yaklaştı 38 39 yaşında evlenen çok tanıdığım var ...

Güzel kardeşim hiç kendini zorlama evlilik dediğin çok zorlu bir turbo aracı. hemde mali durumun da zormuş. hiç riske girme rahmetli eşimle 7 yıl evli kaldım neleri yendiğimi bir Allah bir ben bilirim. çok büyük bir sorumluluk ve mali gücün de yoksa sakın girişmeye kalkma aşk sevgi bir yere kadar gidiyor. taşımak mühim evlilikte. bende çocukla kaldım. girişimleri mde oldu yeni bir yuva için Allaha çok şükür engel hafif benim çok da güzel bir işim var . yeniden o sorumluluğu alacak maddi manevi gücüm olduğu için istedim ama olmayınca da sildim kafadan. senin durum ise çok farklı şu an için kesinlikle tavsiye etmem inşallah ileride durumun olursa o zaman düşün kardeşim Allah maddi güç hayırlı eş nasip etsin sana

Kardeş soyleyeceklerimi okurken düşünerek oku.
+ Eğer sen engelliysen ve partnerinin sağlık problemi yoksa ve sen bunu sorun ediyorsan hele de evlilik planına bu engel oluyorsa olmasın ;)
+ Eğer sevgilin varsa , ve evlilik düşünüyorsan bence doğru olanı yapıyorsun ;
+ Maddi olarak sorun yapıyorsan , şunu hesapla eline geçen para size yetiyorsa kimseye muhtaç olmuyorsan bence sıkıntı yok demektir ; - zamanla oluyor her şey
Eşya alırken de ; büyük tv yerine küçük TV bulaşık makinesi almaktan vazgecersen mobilyalarınıda marka değilde idaretenlik alırsan inan bana düğün de toplananlar onları karşılar bak bunu da çözdün umarım faydam olmuştur

kaderimsee çekerim..;

Kardeşim merhaba, çirkin bey konuyu güzelce izah etmiş ama evlenen ve ev alana Allah C.C. yardım eder derler gerçekten de yaşayan arkadaşlarım ve ben varım, şu anda sıkıntın yok mu? o zaman da olacak eşin ile berraber bu sorunların üstesinden geleceğine inanıyorum, benim nacizane fikrim kafana uygun birini bulduysan hiç durma Allah C.C. yardımcın olsun.

kafanda birisini kurduysan evlen gardaş eşya nedir mal nedir zaman gelecek odada tek kaldığın zaman kimse kapını açmayınca zor olacak

arkadaşımin engeli var evet onu sorun etmiyorum da..
kafama en çok takılan şey ailesinin maddi durumu benden çok iyi bu durumda ezilirmiyim acaba o var?
yani ilerleyen dönemde şunu da alalım bunuda vs.. ben o isteklere yetişemem yani.. en çok bundan korkuyorum..
Korege aynen oda var tabi yalnızlık bir yaradana mahsus..

Güzel kardeşim kızla beraber olan sensin biz değiliz . Buna ancak sen karar verebilirsin . kız zaten durumunu biliyorsa buna göre De hareket eder ama yarın birgün durumunu yüzüne vurur mu bundan emin olman lazım . Bu kız beni taşır mı ? yani böyle bir durum varsa son kararı vermek sana düşer bize değil . senin bu durumunu biliyor zaten bu şekilde kabul ediyorsa ileride de sorun olmaz diyorsan mutluluklar kardeşim

kardeşim bende senin yaşlarındayım.sürekli bir işim.yüksek maaşım var.işitme kaybım var benim yani agır engelli degilim.ona ragmen bende korkuyorum.korkumun nedeni çevremde evlenipte mutlu olamayan arkadaşlarımdan kaynaklanıyor.evlenme düşüncesiyle görüştügüm bayanlarda bana pek güven vermiyor.öyle aşkmış meşkmiş tarzı şeylere pek inanmıyorum.

bence evlilik ciddi bir iştir.herkesin düşüncesi farklıdır.ben evlenip mutsuz olacaksam ömür boyu yalnız kalmayada razıyım yani.tabi bu benim düşüncem,herkes aynı şekilde düşünemez.

benim sana önerim.evlenecegin kızı biraz daha tanımaya çalış, acele karar verme,müstakbel eş adayını biz tanımıyoruz.sen tanıyorsun.güvenebiliyorsan mesele yok tabiki.ama bu devirde insanlara güvenmekte çok zor yani onuda aklından çıkarma,ayrıca kızın durumu iyi diyorsun.senin durumunda sıkıntılı mutlaka maddi sorunlar yaşarsın bunada dikkat etmen lazım,maddi imkan kısıtlıysa sorun mutlaka çıkar ama karşı taraf insan evladıysa sorun yaşanmaz.

bütün bunları kafanda degerlendir,ve kalbininde sesini dinle aynı zamanda mantıksal olarakta düşün,zaten kaderinde varsa allahta yazdıysa bunu yaşarsın.senin için herşeyin hayırlısı olmasını dilerim.allah mesut etsin kardeşim..

emekli maaşın ne kadar bilmiyorum ama 900tl ile 1400tl arası ise evlenme derim. hem kızın hayatını hem de kendi hayatını sıkıntıya sokma.
misal evlendin ve bir çocuğun oldu. Bir yıl sonra kız geçim sıkıntısı yüzünden seni boşadı başına gelecekleri anlatayım . Emekli maaşına haciz gelir hem çocuğun için hem de eski eşin için nafaka ödersin. üzerinde ev araba varsa eşin bunlara mahkeme kararı ile satabilir ve yarısını senden isteyebilir. O yüzden evlilik bir kumar doğru kişi değilse seni bitirir.

hakancan06 usta aynen dedigin gibi güven meselesi.. İron güzel anlatmışın dediklerin olursa zaten biterim ben.
maaşim da dedigin rakamlar da.

bu devirde 3 yil flort edipte,evlenince tanımamışım o yüzden boşandım diyenler arasına da girmeyi kimse istemez..çok saol yorum icin..

Rica ederiz kardeşim. Ayrıca şunu da bil mali durumun belli kızın ailesinin çok iyi diyorsun yarın senin zorda kaldığın birşey de onlar yardım ederse buda sana sıkıntı olur. yarın bir tartışma olur kız der benim ailem şöyle yaptı böyle yaptı diye sonuç belli olur o zaman :( 1400 tl ile geçim olmaz kardeşim o zorlu yarışta hep virajlarda olacaksın hastalık çocuk vs derken hayatın kayar. şu an için bir abin olarak hiç düşünme derim hakan kardeşim ve iron abim de gerekeni yazdı son kkarar gene senin ama bunlarda düşün derim

Sadece verdiginiz bilgilerle yorum yapmak çok zor.karşı tatafı bilmedigimiz için.bunu en iyi evliler cevaplar.bekarlar ne dese boş bence.zamanında mutlu bir yuva kurmak adına kendimden daha engelli,maddi durumu benden cok zayıf,maaşı ile mesleği ile vs benim altımda da kalan birini sırf iyi huylu ve bes vakit namazı var diye kabul ettim.aşık falan da olmadım üstelik.ailem desen kararlarima saygı duyar ve ses etmez.yaş 30 olmuştu ve artik ailem de mutlulugumu istiyordu ama gel görki o kişinin ailesi cok sorunlu çıktı.maddi olarak bir beklentim bile olmadı.o zaman ogrendimki eşin olacak insanın ailesi de gercekten çok onemliymis.bir de kendisi sonradan ailesinin aklına uyunca işler bozuldu.
O kadar zor bir surecki,sen anlaşsan bile bir yerden bir şey çıkıyor.maddi durumun iyi degilse karşı taraf bunu kabullene debilir ama en ufak nankörlük sezerlerse katlanamazlar.bunu da bilin.Allah hakkinizda hayırlısını versin.

_çalıkuşu_ acikcası tam da benim istedigim bir evlilik yapmısiniz ama demekki öylede olmuyormuş.. yani benden daha engelli,benden daha zayıf durumda olmasını isterdim sizin yazınızı okuyuncaya kadar..Allah hakkımız da hayırlısını versin..olanla yetinmeyi bilsek herşey güzel olurda işte...

Ben evlilik yapmadım. kısa bir süre sözlendim ama evliliğe gidemedi

Benimde senin gibi kaygılarım var,benim engelim dışardan bakıldığında belli olmuyor cok dikkatlı bakıldığında belli oluyor ama acısını bir ben biliyorum agrısından öyle zamanlar oluyor ki uyuyamıyorum,ailem beni evlendirmek istyor baskı yapıyor ama ben ikilemde kalıyorum ilrde daha cok kötü sonuclar dogurur diye düşunmekten gecemiyorum ,eger kendine güveniyorsan ve mutlu olacaksanız evlen derim sonucta hayat senin hayatın yanliz maddiyat cokta önemli deģil her zorluğun arkasından kolaylik vardır illaki başlarda zorluk cekersin maddiyat acısından ,hakkımızdan haýırlıs neyse o olsun en kısa zamanda

ne yapacagimi hic bilmiyorum hic başimdan gecmedi.
acele karar vermek istemiyorum.. bu işin dönüşü kolay olmayacak...

Hiç evlenmedim ama _çalıkuşu_ na katılıyorum, tüm söylediklerinde haklı. Ya ayrıca benim anlamadığım şu:))) millet yaşı üçlü sayılara gelince çevresinden niye anlamsız baskılar yiyo, kendini neden evlenmek zorundaymis gibi hissediyo:)))

Gülüyorum çünkü çok gülünecek bişey...Sizin için ve okuyacak diğer kişiler için farkındalık olsun diye yazıyorum. Evlilik çok ince, çok barındıran, herkes resmi nikah üzerinden ilerlemiş, bunun bir de manevi, imana dayalı dini kısmı vardır...Mesela eşlerden biri diğerinin bi yere gitmesini istemez ama diğeri çok ısrar edince mecbur kalır da "iyi git tamam git" vb bitirici, uzaklaştırici, mana olarak kesici ifadeler kullanırsa maneviyatta o nikah hükmen düşer...Bu bilgi sahihtir...Git ama gel, vb bağlayıcı yumuşak barismaci ifadeler kullanmalıdır...Ne kadar da ince düşünmeye sevk ediyor kişiyi...İnce düşünceyi evlendikten sonra daha akılda tutmalıdır yani kişi...Bu bahsettiğim örnekler çoğaltılabilir ve çevremde eşine saygısızca bakan o kadar çok kişi görüyorum anlatamam...Alışveriş merkezlerinde kişileri gruplara ayırdım:)) flört edenler, ciddiye dönenler, mevzuyu ailelere açıp söz yapanlar, evlenenler ve evlendikten sonra ilk çocuk...

Saygısızlık şiddeti inanın ki evlendikten sonra ilk çocuk sinifindakilerde en ileri seviyede...Adam yaşlanmış, kadın kilo almış saç baş üst dağınık, çocuk arabasıyla mağazaya giriyorlar kadın tek başına ayakkabı deniyor, adam bakmiyo bile güzel olmuş mu diye, beş dakka çocuğu kucağında tuttu diye sakalları çıkmış:)))

Ailelere mevzular açıldıktan sonra saygısızlıklar başlıyor, çünkü kimse kimseyi idare edemiyo, sosyal medyada fotoğraf paylaşıyorlar, sonra da niye beğenmedi senin annen diye tartışma almış başını gidiyor...Sosyal medya olmasa hiçbiri olmayacak ama farkında değiller tabi:)) çünkü şimdiki evliliklerin çoğu sosyal medya evliliği, düğünü sosyal medyada ayrı yapıyorlar, sonra da vay efendim biz niye böyle olduk bana bağırdın...Çünkü hiç nazar değmez herkese bu mutluluğu gösterince...Bi de en şiddetli tartışmaların ardından "canimla kahve keyfisi..." paylaşımını göz ardı etmeyelim :))) beş dakka önce ağzına geleni sayan kişi sosyal medyadan esine sevgi duyuyor...ki birine kötü bi laf etmeye gerek yok bence, insan sevdiğine adıyla hitap etse, kızmak için yeter artar bile...ama bu inceliği çok da bilen yok, o ayirdigim sınıfların içinde bi ya da iki tane boylesini gördüm gerçekten...

Hal böyleyken bi de bekar ama sevgili saygılı ama yaşı otuza gelmiş kişilere de bakıyorum, onlar da gözümden kaçmıyor:)) hiç de rahatsız değiller, tabiri caizse "kafa nereye ben oraya" havasindalar, kafalarına esiyor geziyorlar, kafalarına eaiyo film izliyorlar, kitap okuyolar, istedikleri kursa gidiyorlar, onu giyme, o kız sana whatsuptan niye yaziyo, bu çocuk seni niye eklemiş falan diyen yok:))

Manevi ve en büyük çerçevesine geleyim: bu dünya sınırlı ve biz sadece içinden geçiyoruz, yani ömrün, çiçeklerin, hediyelerin bile bir sonu var, güzelliğin, yakisikliligin bir sonu var...ve son geldiğinde bize sorulan ilk soru bekar misin evli misin olmayacak ...:)

O yüzden çevre baskısına, hele hele de yalnızlıga takılmak yerine belki de tevekkül edilmeli...Kişi yalnız değildir, Allah kişiyledir, ve deneyin isterseniz, siz yalnız birakmasaniz Allah da sizi yalnız bırakmaz...

Burda anlattıklarım gözlemlerim sonucu elde edilen şeylerdir. Destekleyen desteklemeyen herkese saygı duyarım. Bilmeden kötü bi laf ettiysem de ozur dilerim.

Tevekkül edelim, iyi gelir:)

Ben geçen bir sohbet dinledim.evli erkek olmak öyle bir sorumluluk gerektiriyorki.farkında olmadan insanı dinden çıkaran bir sürü mevzu var ve farkında olmadiginda da muaf degilsin durumdan.ve evli bir erkek dinden çıktığında nikahi da düşüyor.kadının düşmüyor böyle durumlarda,bekarlar icin de zaten böyle bir durum yok ama evli erkek icin durum vahim.kıldan ince kılıçtan keskince....yani konuyu da dağıtmak istemiyorum,inancı farklı olana çok abartı gelecek çünkü.insanlar belli bir yaştan sonra çocuk sahibi olmak için evlenmek istiyor.çocuk sevgisi apayrı bir konu.

Ben evlilik yapmadım. kısa bir süre sözlendim ama evliliğe gidemedi
Çalıkuşu evlilikte aileler tabi ki önemli. Genelde kızlar aileme yakın oturayım arada uğrayım der ama bu bile aslında evliliği bitirir. Hem kız tarafı için hem erkek tarafı için sakın ailesine yakın oturmak isteyen biri ile evlenmeyin. ailesinin fikirlerine çok önem veren ve bu fikirlerle hareket eden kişi ile evlilik olmaz.

_çalıkuşu_

hocam dinden çıkma olayı iki taraf içinde olmakla beraber tövbe istiğfar edip yeniden kelime i şehadet getirme durumu var. yoksa normal islam da 3 talakta boşanma olur. çocuk sevgisi tabi ki çok farklı 2 evladım oldu birini veren geriye aldı öbürü benimle çok şükür onun baba deyişi deliler gibi sarılması bütün yorgunluğu alıyor Allah herkese versin hocam :) nikah düşme konusunda ise son olarak erkek boşama hakkını kadın a verebilir

İnanç kısmını bi kenarda tutarak sadece insani değerlere de bakıyorum, onlar da sıfır...Kadın alışveriş keyfisi diye sosyal medyadan ağız açık pozlar paylasiyo, adam zoraki poz vermiş çocuk arabası aşağı kaçacak kimsenin umrunda değil, ama bı elbise begenevekler kadın tek geziyo...Flört döneminde parlayan gözlerle bu sana çok yakışır diyenler ilk cocuk grubuna girince beyin yanmış gibi:))))

Kıyafet alırken bile kimse kimseye begenmiyo da sormuyo da olmuş mı diye, herkes bireysel, birliktelik için evlenip bireysellikte seviye atlıyor benim gördüklerim:)

Yok estağfurullah ben genele konuşuyorum, bi saygısızlık oluysa özür dilerim:)

İron evet kızlarda öyle bir istek var ama bizde tam tersi bir durum olacaktı.artık nekadar fedakarlik yapılırdı bilmiyorum.zaten herkes şaşırıyordu benim göze aldığım şeylere.iyiki aşık degildim.yoksa başım iyi yanmıştı.

Suret

Öyle ama yıkıldım annem zıpladı burda ;);) aynen kardeşim 1 evlilik yapmış biri olarak evlilik formula 1 in en zor pisti olan İmola pisti çok zorlu bir turbo aracı ;) Ayrton Senna gibi bir pilot damalı bayrağı görür ancak ;)

Seker çocuk sen benim dediğim şeyi anlamamışsın.burda o konuyu uzatmak istemiyorum.konu farklı çünkü.
Kari koca pazar keyfisi pozu koyuyor sosyal medyaya.bir de moda bir şey çıktı,aşkla kahve keyfi,aşkla tavla atıyoruz,aşkla şunu yapıyoruz bunu yapıyoruz...ama o fotoyu koyduktan sonra aşkla deli gibi kavga ediyorsun eminim.ona gelince koymuyorsun.bana da çok sahte geliyor çoğu paylaşım

Üst Alt