Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evlilik ile ilgili kaygılıyım, önerilerinize ihtiyacım var..?

Mali durumum var engelim var guzel oldugumu da söylüyorlar ama ne evlilik ne de bir iliski hic birine yaklaşımıyorum ...

farkına vardım hocam onun da okuması için gönderdim onlar gibi olmayız inşallah :)

şeker çocuk 34

eğer evleneceği kız çalışıyorsa Nevşehir gibi bir yerde iki maaş ile çok rahat geçinirler .

Korkularımızın sesini dinlersek hayatta çoğu şeyi gerceklestiremeyiz.nasipse zaten olur.siz elinizden geleni yapın gerisini Yaradana bırakın.Ondan yardım isteyin.

Ya arkadaşlar bu nedir herkes para para para diyor

İlk başlarda uzunca değerlendirme yapmıştım ; kısaca tekrar özetleyebiliriz hesap yap güzel kardeşim eğer eline geçen para ikinize yetiyorsa evlen hadi da vakit kaybetme

milleti gaza getirme para tabi ki önemli. 1400tl maaş ile kira verse elektrik su , doğalgaz , internet , telefon faturası , mutfak masrafı , giyim kuşam , yeme içme , hastane masraflarını ve sağlık giderlerini ekle bak bakalım geçim oluyor mu . 1 yıla kalmaz boşanır acı gerçekler bunlar ya kira geliri olacak ya kız çalışacak başka alternatif yok yada devletten ağır engelli ise bakıma muhtaç maaşı alacak şartlar uyuyorsa tabi yoksa zor yani kendine de yazık eder kıza da her gün haberler de boşanma yüzünden kadın cinayetleri işleniyor çoğu geçim sıkıntısı aşk meşk sevgi para olmayınca o evden gider yerine kavgalar ve sıkıntılar kalır.

parada herşey degil bence,buna karşı çıkan arkadaşlara da saygı duyarım..

bir arkadaşim var evleneli iki sene oldu veya olmadı boşandı ama zengin yani dediğim kişi. para da yetmedi ve boşandılar mesela...

O degil de parası olanlarda gecinemiyor.yine boşanıyorlar.
örnek Saffet Sancaklı MHP milletvekili eski futbolcu parası vardı eşi kafasına sıktı ve dün vefat etti. Allah günahlarını affetsin acaba ne sıkıntısı vardı iki çocuğunu annesiz bıraktı son resimlerine bakınca psikolojik sorunları var gibi diye düşünüyorum yada kocası işlerinden dolayı hanımefendi ile ilgilenmedi bilemeyiz evet haklısın çalıkuşu her şey para değil önemli olan doğru kişiyi bulma huyu suyu düzgün , ailesi ve eşine özen gösteren ilgilenen ne bileyim bunu insan anlar zaten evlenmek için evlenilmez.

aslında 2 engelli bireyin evlenmesi, biri engelli diğeri sağlıklı olan bireylere göre daha mantıklı ve güvenilir. Diğer durumda karşı tarafın ailesi sorun çıkartabiliyor. Ve mal, para 2. Sırada kalıyor. O yüzden şanslısın , eğer birbirinize yetebiliyorsanız , seviyorsanız , ailelerde destek veriyorsa ne güzel.
Gelelim maddiyata; Allah evlenene yardım edermiş.
bu arada; Maaşım var derken devletin verdiği yardım maaşımı, yoksa malulen emeklilik maaşımı. ?
sormamın nedeni yardım maaşı kesilebilir. Ozamanda geçim sıkıntısı çekersiniz.
Ama kız arkadaşınızında emekliliği varsa gül gibi yaşar gidersiniz.
Ama önemli olan birbirinize yetebiliyormusunuz, ve gerçekten seviyormusunuz. Bunu önce iyi değerlendirin derim
hakkınızda hayırlısı olsun arkadaşım

ceydanur06 tesekkür ederim güzel yorum.
emekli maaşim yardım değil. arkadaşımın maaşı yok çünkü durumları iyi. pişmanlık duyacağımız olaylar yaşamayız umarım.kimse yaşamaz inşallah.

Son düzenleme:
sokrates demişki ;

''kesinlikle evlenin. eşin iyiyse mutlu, kötüyse filozof olursunuz''
genellikle hep filozof olunur :)

eşiniz olacak kişi kavun değildir, kıçını koklayarak alamazsınız.
başbaşa vakit geçirin.
samimi olun,
açık olun.
ne beklediğini sorun.
ne beklediğinizi anlatın.
beraber neler yapabileceğinizi, zorlukların üstesinden nasıl geleceğinizi planlayın.

unutmayınki,
ondan çekindiğiniz konuların hepsini o da yaşıyordur. o da soruşturuyordur.
buradaki en önemli kriter, dürüst ve açık sözlülükten geçer.

engelli evliliklerinde aileler haklı olarak mutlaka peşinizde olacaktır, size belli etmeselerde takipte olacaklardır.
mesafe koymasını bileceksiniz.
amaçları kötü değildir, maddi, manevi yanınızda olduklarını göstereceklerdir.
lakin sizin eviniz yolgeçen hanı değildir. anneniz bile gelmeden önce haber etmek zorundadır. asla sürprizlere açık olmayın.
emin olun bu size saygınlık kazandırır. bu vasıtayla ailelerinizde mutlu olur.

kavgasız evmi olurmuş, elbette olacak
buradaki kriter ise, ne kadar sinirli olursan ol. ailene, en azından o gün için haber verme. aksi halde ertesi gün pişmanlık yaşarsın.

demem o ki.
EVLENİN
hayat, sandığınız kadar kısa değil.
hele birde engelliysen, çok çok, çok uzun.

annelerinde tek derdi ''ben ölünce çocuğum ne olacak'' derdi değilmidir.

siz beni dinleyin, filozof olmayı göze alıp, yaşlılığınızda başınızı omuzuna koyacak bir eş bulun.

kaderimsee çekerim.. abicim senin durum hepten zormuş. kız çalışmıyorsa birdenbire bu kızı bir işe sokmak senin için çok çok zor olacak. seni gerçekten seviyorsa ve fedakarsa yapar. ancak hiç çalışmadığı için ileride sıkıntı olur mu buda var. filozofluk iyi değildir mutluluk iyidir. onun için filozofluk için değil mutluluk için evlen. herşey tabi ki para değil ama manevi anlamda çok güzel olan bir evliliği de o sarsar. şu an ki durumda bunu yapman şahsi düşüncem ce rus ruleti. onun için çok iyi düşün kardeşim benim. evlenmeni mutlu olmanı çok isterim beni yanlış anlama. ama şu vaziyette çin seddi ni balyozla yıkmak gibi birşey yani. ailen sana yardımcı olur mu bunu da düşün kararını vermeden herşeyi ölçüp biçerek gir. inşallah herşey gönlünce olur çok mutlu olursun abicim.

arkadaşlar sanırım bu evlilik işi bana baya bi uzak! en guzeli zorlamamak şartları olursa zaten olacaktır,
kader kısmet artık..

Son düzenleme:
yok kardeş allah evlenene yardım eder sen bir yola çık gerisi allah kerim ama aradığın net olsun bak ben siteye yazdım aradıklarımı

liste yaptım
1- Ev alınacak +
2 İş bulunacak +
3 Para biriktirilecek (yarım +)
4 Temiz giyinilip güzel kokulacak +
Hepsi tamam ama hala yok demek ki birde nasip diye bir şey var şimdi onu beklemek kaldı
5 Aramaya devam et ve bekle
Ben hala 5. aşamadayım :)

berkemeteatasoy

arkadaşım adamın zaten kız arkadaşı var bir şey aradığı yok düzgün okuyun yazılanları

kaderimsee çekerim.. ''herkez her istediğini alamazmış '' sen ne istedin alamadın ki ? senin istediğin gibi karşı tarafta istiyorsa alırsın. istemiyorsa zaten zorla güzellik olmaz. ha sevdiğim kişi istiyor aile istemiyor diyorsan o da sıkıntılı bir durum.

Birincisi evlilik nedir ne beklentiler olur amaç ne onu düşünün. Sonra karşılayabilecek misiniz onu düşünün. Bu demek değil ki engelliyiz cinsel yönden eksiğimiz var çalışma gücümüz de keza o zaman şunu düşünün ki normal insana bir şey veremiyoruz. Bu durum da Kendimiz gibi fiziksel engeli olan kişilerle evlilik gayet uyumlu ve dengeli çalışmasanız da diğer eksik olaylarda sizi anlayacak birisi ile ancak karakter uyuşmazlığından ayrılık söz konusu olur geçinmek de de engelli maaşları vs aile desteği ile gayet güzel yaşanılabilir durum söz konusu. Ve ben bizzat hafif engelime rağmen normal insanlar ile yaşadığım ilişkilerden örnek verecek olursam özetle şunu söyleyebilirim Olmuyor arkadaşlar üzülürsünüz denemeyin düşünmeyin bile.

Hepinize mutlu bir ilişki dilerim...

Bekarlığın sultanlık olduğuna inananlardanım.. Özellikle boşanma oranlarının %40'a dayandığı bir ülkede evlenmek hiç ama hiç iyi bir fikir değil..
Bende 22 yaşındayım 2300 TL maaşım var.. Sadece işitme engelliyim ailem evlenmemi istiyor ama bu asla olmayacak.. Evlilik büyük sorumluluk isteyen bir olaydır.. Tabi ben sorumluluk almayı istemediğim için böyle konuşuyorum diğer arkadaşlarımızı bilemem ama bu devirde evlenmek hiçte mantıklı gelmiyor..

Umarım Allah gönlünüze göre verir..

arkadaşlar ben size açık konuşayım ve evlilik için ciddi görüştüğüm kızlardan bahsedeyim
1.kız Ankara dışında yaşayamam diyor nedeni ailesi Ankara da ve onlara yakın olmak ailesine tapıyor onların ağzından çıkan her kelimeye inanıyor.

2.kız İzmir dışında yaşayamam diyor

3.kız Finlandiya da yaşıyor tr` ye gelsem buna değer mi diyor

4.kız İstanbul da yaşıyor benden yaşça oldukça ufak ben o nu çocuk gözüyle bakıyorum

yani kızlar kendini ne sanıyor acaba kaldırmayın bunların g....ni sonra indirmek zor oluyor ya evlenme bekar gez daha iyi kimsenin egemenliği altına girme bulunmaz hint kumaşı mı bunlar koy gitsin hepsine sanki dünya kadınların etrafında dönüyor evlenmeyin lan hayatınızı yaşayın!

Üst Alt