Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eylül 2018 aylıkları E-Devlete yansıdı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

hemofili

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
Site yöneticisi not:

Arkadaşlar, durup durup aynı soruları soruyorsunuz ve bu artık iyice can sıkmaya başladı. Kalem bin defa yazdı. Sorularınızın yanıtı aşağıda net olarak yazılı.

Eski 2022 yönetmeliğinde "Üçer aylık olarak peşin ödenir" ifadesi değiştirildi ve "aylık olarak peşin ödenir" oldu. Gerisi de aşağıda net şekilde yazılı!

yagizefe
ablacım 19 agustosta yayınlanan yönetmelik gereği 2022 aylıkları 1 eylül itibariyle aylık ödenecektir.
eylül aylık miktarı ise % 40-69 raporu olanlar için 433,68 TL'dir.
eylül maaşınız bu.
ama siz haziranda haziran,temmuz ve agustos olmak üzere 3 aylık 1197,44 TL çektiniz. bu paranın içinde temmuz ve agustos ayının aylıkları da var.

daha sonra 1 temmuzda 2022 aylıkları zamlandı. ama size de temmuz ve agustos ayının parası haziranda verildiği için bu 2 ayın zam farkı olan 69,05 TL eylül maaşı olan 433,68 TL ile birlikte bu ay ödenecek.

eksiklik de yanlışlık da yok!

ekimde 433,68 TL
kasımda 433,58 TL alacaksınız.
bunda anlaşılmayacak ne var?

haziran 1 aylık miktarı 399,149205 TL
temmuz 1 aylık miktarı 399,149205 TL
agustos miktarı 1 aylık miktarı 399,149205 TL
topla bu 3 ayı, eder 1197,44762 TL, yuvarlarsak 1197,45 TL (haziranda bu şekidle 3 aylık peşin aldınız)

1 temmuzda yapılan zamla 2022 aylığı kaç oldu? % 40-69 rapor için ? 1 aylık= 433,677174 TL
e bu zam 1 temmuzdan itibaren geçerli olduğuna göre haziranda aldığınız temmuz ve agustos aylarının zam farkı kaç eder?

hesap ortada , yapalım:
2 aylık fark: 433,677174 - 399,149205 = 34,527969 X 2= 69,055938 TL

eylül maaşı ne kadar oldu? 433,677174
2 aylık farkla toplayalım:
433,677174 + 69,055938 TL = 502.733112 TL
yuvarlarsak 502,73 TL

NOT: senelerdir sizlerin 2022 aylık miktarlarını hesaplarım. hata payım oldu mu hiç? yok.
burada bu hesabı da sırf kafayı yediğimden yazdım. evet kafayı yedim!

yahu 10 kere yazdım 10 kere ya. yazdıklarımı dikkatli okuyun ha okumuyorsanız bu hesabı alın siz yapın.gidin vakfa sorun hatta.

arkadaşlar,
bu yazdığımı lütfen dikkatli okuyun.

sizler;
5-9 aralık 2017'de (aralık,ocak,şubat ) olmak üzere 3 aylık peşin aldınız
5-9 mart 2018'de (mart,nisan,mayıs) olmak üzere 3 aylık peşin aldınız.
5-9 haziran 2018'de (haziran,temmuz,agustos) olmak üzere 3 aylık peşin aldınız.

19 agustos 2018 tarihli resmi gazatede yayınlanan yönetmelik değişikliği ile birlikte 2022 aylıkları artık 3 aylık peşin değil, 1 aylık peşin ödenecek.

o yüzden 1 eylül itibariyle,
eylülde,
ekimde,
kasımda,
aralıkta
ocakta
şubatta
martta
nisanda
mayısta
haziranda,
temmuzda,
agustosta
birer aylık alcaksınız.
artık 12 ay ödeme alacaksınız.
eskiden olduğıu gibi sadece mart,haziran,eylül ve aralıkta değil!
haziranda (haziran temmuz agustos)
eylülde (eylül ekim kasım)
aralıkta (aralık,ocak,şubat=
martta (mart,nisan,mayıs)
olmak üzere 3 aylık peşin alıyordunuz. bu uygulama kaldırıldı!

hala geçip de buradan biz temmuz ve agustos ayını almadık demeyin. yanlış biliyorsunuz.

2022 aylıkları size hep 3 aylık peşin ödendi bu zamana kadar! yönetmelik boyleydi ama artık değişti.

haziran dönemi aylığını alanlara sesleniyorum;
2 aylık zam farkından başka alacağınız yok.

haziranda dönem aylığını alanlar, eylülde 2 aylık farkla birlikte alacağınız miktarlar şu şekildedir:
NOT 3: Haziran dönem aylığını alanlar, Eylül aylığını 2 aylık farkla birlikte şu miktarda alacaklar:

65 yaş üstü yaşlılık aylığı= 629, 78 TL
( % 40- 69 ) engelli aylığı= 502,73 TL
( % 70 ve üstü) Bakıma muhtaç engelli aylığı= 754,10 TL
18 yaş altı engelli yakını aylığı= 502,73 TL

ben bunu da sabit başlıkta NOT 3'te yazmıştım daha önce:https://www.engelliler.biz/forum/20...sina-dusen-aylik-gelir-siniri-belli-oldu.html

NOT:gördüğünüz gibi çıldırdım:)

_________
Arkadaşlar 2022 maas hesaplara geçmiştir benimki 754 tl

An itibariyle 1 aylık eylül ödemeleri e devlete yansımıştır...

Aylık olarak eylül ayı 754 lira yatmış. Temmuz ve Ağustos yatmamış. Haksızlık 2 aylığımızı yediler mi Yani. Haksızlık...

Hani 1950 2000 tl alıp aylık olacaktı. Haksızlık mi

Ya ben 1950 falan yatacak zannediyorum haksızlık

Diğer aylar 650 ödenecek 1950 eder. Bu aylıktan 2 aylık zararımız var temmuz ağustos ayları en az 1300 lira

@yasinnbb
eylül'de 103,58 TL iki aylık zam farkıyla birlikte 754,10 TL
ekimde 650,52 TL
kasımda 650,52 TL alacaksın.

temmuz ve agustos ayını haziranda peşin aldın. haziranda sana haziran temmuz ve agustos aylarının ödemesi yapıldı.
1 temmuz itibariyle aylıklar zamlandı. temmuz ve agustos da zamsız haziranda ödendiği için bu 2 ayın zam farkı eylül maaşınla birlikte 754 TL olarak ödendi.

Aylik yapiyonuz bari zam verin Suriyeli kdr değeri yok mu engellinin şu ulkede

Merhaba Kalem abla ödemeler yine ayın 5-9 arasımı olacak? Birde e-devlette hala ödemeler üç aylık olarak görünüyor değişmemiş.
Bu şekilde:

2022 sayılı Kanun kapsamında ödenen yaşlı ve engelli aylıkları için ödemeler Mart-Haziran-Eylül ve Aralık aylarında yapılmaktadır.
Doğum yılının son rakamı,
• 0 veya 5 olanlar ilgili ayın 5’i,
• 1 veya 6 olanlar ilgili ayın 6’sı,
• 2 veya 7 olanlar ilgili ayın 7’si,
• 3 veya 8 olanlar ilgili ayın 8’i,
• 4 veya 9 olanlar ilgili ayın 9’u
itibarıyla ödemelerini alabileceklerdir.

502.74 kuruş 2022 maas yatmış

502.74 kuruş 2022 maas yatmış

gdgdvsvdbeg

valla ben aylık oldu diye dua ediorum başkan erdoğan a
15 gün yerim 15 gün öbür maaşı beklerim
3 ay geçmek bilmio senenin 4 de 1 i

zamda gelicek mhp sayesinde
433 tl saçmalık
erdoğan bi duysun o kaçlira olduğunu öğrenince hemen gündeme alır
mail atın cumhurbaşkanlığına kesinlikle artırır

yani mhp gündeme getirirse maaşları
yada seçimden sonra artabilir benim tahminim 40 69 700 falan olurgibime gelio seçimden sonra

tam mhp gündeme getirmişti operasyon suriyeye başladı askıya alındı

e be kardeşim kalem hanım kaçgündür bağırıyo tek aylık die
siz kalem hanım dan dahamı bilgilisiniz bu konularda

kalem hanımın haberinden başka yorumlara bakmıodumda bugün baktım
500 kere kaçlira alıcaz die sorulmuş kalem hanım cevaplıdığı halde

ya hor görmüorum soranlarıda belki benim gibi psikolojik sorunları vardır die düşündüm
ben atak zamanları değişiom yoksa akıllıyımdır baya
şimdi 3 aylık almadık diye sitem ediousunuz ama ilerde sevinceksiniz
1 ay su gibi geçer ondan 3 ay senenin 4 de 1 i

Kira elektrik su ödemeyenler icin sorun yok ya ödeyecek olanlar mesela ben yandik işte hadi işin icinden cik bakim

@Suskun çocuk

rapor oranın %70 ve üstü
o 100,3 TL değil. 103,58 TL olacak doğrusu.

sana sadece temmuz ve agustos ayının zam farkı olan 103,58 TL yatırılmış eylül maaşın olan 650, 52 TL yayırılmamış. kısacası senin 2022 aylığını kesmişler.
e-devletten aylık durumuna bak. aylık kesme gerekçesi orada yazıyordur.

NOT: haziranda sana haziran temmuz ve agustos olmak üzere 3 ayık peşin ödenmişti. 1 temmuz itibariyle 2022 aylıkları zamlandı. ama temmuz ve agustos haziranda peşin ödenmiş olduğu için bu 2 ayın farkı eylül'de verildi .

@Endosetin
rapor oranın %40-69
haziranda, haziran, temmuz ve agustos olmak üzere 3 aylık peşin almıştın.
1 temmuz itibariyle 2022 aylıkları zamlanınca temmuz ve agustos aylarının zam farkı, yani 2 aylık zam farkıyla bilikte bu eylül 502,73 TL alacaksın.
2 aylık zam farkı: 69,05 TL
eylül maaşın: 433,68 TL
toplarsan 502,73 TL eder.

ekimde 433,68 TL
kasımda 433,68 TL
aralıkta 433,68 TL alacaksın.
asıl maaşın daha düşük yani.

o yüzden maaşlarınızın zamlanması için mücadele etmelisiniz:2022 Engelli maaşlarının yükseltilmesi için kampanya başlatalım!

Sydv ye herkes sormuştur muhtemelen aylık alabilir miyiz diye.Benim ilk aldığımda ilk aklıma bu geldi.Demek ki cumhurbaşkanımız da uygun gördü ki böyle bir güzellik yaptılar.Şükredin böyle iyi bir başkanımız var.

Ailesinin durumu iyi olan icin iyi bisi 400 tl geliri 1000 tl olanlar icinse ciddi derecede sorun gelde 4 kisi 1400 yaşa OLACAK is degil

anladık kalem hanım merhaba ablam

bu arada 502 lira 75 kuruş yatmış bana
kalem hanımın hesabı gibi tam isabet

Kalem abla az önce söylemiştim 103 tl yaptırmışlar diye yardım durumu devam ediyor diye attı benim arkadaşıma rapor oranı yüzde 80 ona da 1340 yatmış neden 5 yıldır oda maaş alıyor ne olabilir

Suskun çocuk
5 yıldır aldığını söylediğin arkadaşın aylığı kesildikten sonra tekrar mı başvurdu?

sana gelince e-devlette ödeme miktarında 103 tl yatıyor gorunuyorsa aylığın kesilmiş demektir. vakfı arayıp aylık kesilme gerekçesini sor.
hanede kişi başına düşen aylık geliriniz 483,64 TL altında mı?

Ailesinin durumu iyi olan icin iyi bisi 400 tl geliri 1000 tl olanlar icinse ciddi derecede sorun gelde 4 kisi 1400 yaşa OLACAK is degil

Yoo arkadasim ayligi hic kesilmediki 5 yildir aliyo bana gelince evde babam ve ben engelli maaş aliyoruz her ikimizde rapor yuzde 70 uzeri hanede 6 kişiyiz bir kişi sigortali calisiyo babama 754 tl felan yatmis bana ise 103 tl iste

Kalem

Benimde ödemeniz hazırdır diyor. Doğum yılımın son rakamı 1. Ben ayın 6 sında ilk maaşımı Ptt'den alacam değil mi?

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*PERİKIZI*
e-devlette aylıkların halen 3 aylık ödenecektir şeklinde görünmesi şaşırtmasın sizi. yakında güncellenir.
YİĞİT17

PTT öünde yığılmalar olmasın diye doğum yılınızın son rakamına göre belirlenmiş günde, 5-9 eylülde ödeme yapılıyor.
bu konuda bir değişiklik yapılır mı sanmıyorum.

PTT önünde yıgılmalar olmasın diye ödemeler 5-9 eylülde yapılıyor.
ama siz yine de yarın PTT'ye gidin bir bakın bakalım. bu konuda değişiklik olmuş mu?

Kalem

Tamam. Teşekkürler

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Suskun çocuk
önce arkadaşın için yazayım.
arkadaşın, eğer;
5 yıldır 2022 engelli aylığı alıyorsa
haziranda 3 aylık maaşını PTT'den çekmişse,
5 yıldır, vakıftaki rapor oranı %70 ve üstü ise, en önemlisi 2022 engelli aylığı alıyorsa (bahsettiğin maaş başka maaş değilse yani)
ve e-devlette 1340 TL ödeme yazıyorsa,
arkadaşına fazla para yatırılmış demektir. ekimde fazla yatırılan para ondan geri istenir. ona da 754 TL yatmalıydı çünkü.
ama yukarıdaki şartlara uygunsa.
o yuzden arkadaşın, yukarıda yazdığım şeylere uygunsa vakfa gidip durumdan haberdar etsin ve bilgi alsın.

sana gelince.
hanede 6 kişisiniz. baban da 2022 engelli aylığı alıyormuş. babana 2022 engell yatırılmışsa sana yatırılmamışsa bir yanlışlık var demektir.
çünkü hane geliri fazla olsaydı babanın da 2022 aylığı kesilirdi. babanın 2022 aylığı kesilmeyip sana sadece 2 aylık fark ödendiğine göre farklı bir durum olmalı ya da sana eksik para yatırılmış demektir.
o yüzden hafta içi vakfa gidip neden 650,52 TL olan eylül maaşının yatırılmadığını sadece 2 aylık zam farkının yatırıldıgını öğrenmeye çalış.

hanede 1 kişi sigortalı çalışıyor dedin. aylık kaç tl alıyor?
ayrıca hanede evde bakım aylığı alan var mı?
hanede yaşayanlar üstüne ar
aç,ev,tarla vs var mı?
sigorta kaydın var mı?
hanenin gelir hesabını yapayım sorularımı cevaplarsan.

Kalem abla ben
Ocak-Subat-Mart aylığını Martın 5 de 1200 aldım,
Nisan-Mayis- Haziran aylığını Haziranın 5 de 1200 aldım,
Temmuz-Agustos- Eylül aylığını 5 Eylül'de ne kadar alacağım söyler misin tşkler

Kalem abla edevlet 2022 aylığı 502,74 yatmış bu doğrumu ben 5-6 senedir eski rapor üzerinden maaş alıyorum benim şimdiki raporum %76 bunu düzeltme hakkım varmı bana yardımcı olurmusunuz

Hepimiz Fani
yanlış biliyorsun ablam.
martta aldığın para mart,nisan ve mayıs aylarının.

rapor oranın %40-69
mart'ta mart,nisan mayıs olmak üzere 3 aylık peşin bir de aralık döneminde aldığın ocak ve şubat ayının zam farkıyla birlikte tam olarak 1240,42 TL aldın:)
haziranda ise;
haziran,temmuz ve agustos olmak üzere 3 aylık peşin aldın. toplam olarak 1197,45 TL:)

şimdi yanlışlarını düzelttiğime göre eylüle geçeyim.

temmuz ve agus tos ayının zam farkı olan 69,06 TL ile birlikte eylül'de 502,73 TL alacaksın.
ekimde,kasımda ve aralıkta ise 433,68 TL alacaksın.

bkz:https://www.engelliler.biz/forum/20...sina-dusen-aylik-gelir-siniri-belli-oldu.html

tosi-67

Sorma sorma her ay kullaklarini cinlatiyoruz bize bu guzel maaş i lütfettikleri icin

Valla güzel anlam sıgortali calisan kardesim asgarı ücretli elline ayda 2000 tl geciyo ev halkın üzerine 3 tane motosıklet 1 tane 10 bin tl degerinde araba var her hangi bi gelirimiz yok babam ve ben gündelik işlerde calışiyoruz durum bu artısı eksıgi şuan bu

Ben senin dedigin şeyleri söyledim arkadasima fazla yatirmislar dedim birakta o parayla bi gün yasayim sonra kesinler gelecek ay maasim dan ben soyledim benden cikti gerisi ona kalmiş her neyse yarin gideyim bakayim sydv durumu anlayatayim ins gezmislerdir

arkadaşlar, bugün 2022 aylığını çektiğini söyleyen bir üye var.
demek ki doğum yılının son rakamına göre belirlenmiş günde, yani eski usüldeki gibi ödeme yapılmayacak.

yarın paranızı gidip çekmeye çalışın. bakalım haber doğru mu?

fırsatı olan varsa bu akşam birileri gidip maaşını çekmeye çalışsın. sonra da gelip buradan bilgilendirsin arkadaşları.

Onu yatırdıklarına dua et kardeş. 2 aylığı cebe indirdiler..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt