TSK SYY MADDE 17 C YE UYAR. 1 ay hava değişimi önerilir. yoğun depresif şikayetleri mevcut. 1 ay hava
değişimiden döndükten sonra sıkıntıları artmış, hava değişimi süresince de depresif şikayetlerinin devam
ettiği anlaşıldı. o süreçte ilaçlarını yan etkiler nedeni ile kullanamamış, bundan 2 gün önce acil serviste
essitalopram 10 mg/g ve alprazolam 0,5 mg/g tedavisine başlanmış. Bilinç açık; yer, kişi, zaman yönelimi
tam. Çağrışımları düzenli. Sorulara uygun ve yerinde yanıtlar veriyor. Duygulanımı çökkün, duygudurumu
depresif.Göz teması kuruyor, görüşmeciye karşı yardımcı, Sanrı, varsanı yok. aktif homosid suisid düşüncesi
yok. Kıta anket formunda kişşiler arası ilişkilerinin aslt üst ilişkilerinin, görev ilgi ve becerisinin, disiplin
durumunun ve birlik bütünlüğüne katılışının yetersiz olduğu belritilmiş.
100 günden fazla askerlik yaptım cok sabrettim fiziksel olarak sıkıntılarım cıktı dayanamadım daha önce 1 ay hava değişimi aldım komutanlar beni sevmiyo dalga gecip rencide ediyolar alaycı tavırları hakaretleri beni sabrımı cok zorluyor dayanıcak gücüm kalmadı hava değişiminden döndüğümde neden döndün gelmeseydin falan dediler 2. hava değişimindeyim 10 gün oldu birliğime katılmak istemiyorum yoksa sıkıntı cıkartıcam burdan nasıl bi yol izlemeliyim burdan sevk alıp muaf olmak istiyorum