Beyler hepimiz zorlanıyoruz biliyorum. Ama muafiyet için birliğe gitmemiz gerekiyorsa gidelim. Biliyorum her komutan aynı değil. Hatta bazıları empatiden kilometrelerce uzak, anlayışsız insanlar. Benim 2 aylık askerlik gözlemime göre çoğu komutanın abartıldığını düşünüyorum. Asla benim kültür birikimine yaklaşamayacak üst rütbeye bir şekilde ulaşmış personeller var. Keşke yapmak istemeyen yapmasa askerlik sistemi tamamen değişse. 1 ay 2 ay kendi memleketinde temel eğitim görerek yapsa askerliği. Maalesef tek yaptığımız amelelik ve ne kadar iyi performans gösterirseniz gösterin komutanların size hakaret etmesi, memnuniyetsiz olması, sanki kendileri mükemmelmiş gibi sizin kusursuz olmanızı beklemeleri.. benim gözlemlerim bunlar. Kendi mesleğim ile alakasız bir sürü şey yaptım. Bileğimde sakatlık var bileğim ağrıyor dediğimde komutanlar güldü sanki işten kaçmak istiyormuşum gibi davrandılar. Asla kimseye saygısızlık yapmadım, kimse benim yüzümden istikamet yemedi. Ben hep başkalarının yüzünden süründüm ettim. Kamyonun demirlerini sökmeyi bilmediğim için komutan elindeki manevala ile "bu sefer de yapamazsan bunu kafana geçiririm balkon çocuğu, yap ulan beyinsiz" tarzı kelimeler kullanınca zaten aklımda olan muafiyet işlemini kesinleştirdim. Belki farklı bir bölüğe düşsem işimle alakalı şeyler yapsam (bir nebze de olsa) askerliği sevecektim ama askeriye bileğinde sıkıntı olan kişiye tır boşalttırdı, kazma kürek verdi çukur kazdırdı, öküz kadar ağır 10-15 dolabı 3 kişi taşıdık (çünkü asker yokmuş). Yoksa sabah erken kalkmak, mıntıka yapmak, tıraş olmak, nöbete gitmek bunlar zevkli şeyler bile benim için. Ama komutanların tutumu.. deprem nedeniyle afet izni almak istediğimi bölük komutanına belirttiğimde "eşinde sorun yok. Ee ailende de bir can kaybı yok. Bence gitmene gerek yok" dediği anda bitirdim kafada askerliği. Halen gece uyuyamıyorum deprem sebebiyle. Eşim işsiz kaldı, bir sürü arkadaşımı kaybettim, yılların birikimi çöp oldu. Velhasıl şu anki şartlarda asla yapamam ve artık yapmakta istemiyorum. Vatan sevdalısı olarak gittiğim askerlikten için buruk bir şekilde ayrılacağım ne olursa olsun... Sabrediyorum. Hastanede çalışıyordum. Direkt o işime dönüp hem kendime hem vatana çok daha fazla faydam olacağına inanıyorum. Biraz yasaları ve forumu incelediğimde bir sorun teşkil etmeyeceğini öğrendim memuriyetim açısından. Bizim özlük birimi sadece terhis belgesini getir başlatırız dediler. Hakkımızda hayırlısı olsun.