Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F43-2 Uyum Bozukluğu ile askerlik durumu..?

Hayır öyle bir şey demezler..hastaysan elverişli değildir raporu verilene kadar sevk ederler.

@gh98,

@OğuzHan112, merhaba benım işlemler devam edıyor toplam 45 gun hava degısımı aldım parca parca kurula cıktım askerlıge karsı zorlanma kaygı ve ılerı duzey anksıyete tanısı konuldu 13 nde tekrar muayene var kıta kanaat formu ıstedı doktor sonra askerı ıslevsellık ısteyıp kurula cıkarıcakmıslar konutanlarla konustum olumsuz olarak yardımcı olacaklarını soyledıler sızce muaf edılırmıyım cok kotu durundayım sureklı nobet gecırıyorum tıtreme aglama konusamama gıbı cok daraldım dusuncenız nedır

Merhaba. Kırklarelide askerlik yapıyorum. Uzun yıllardır depresyon tedavisi alıyorum, raporlu wellbutrin 150 mg kullanıyorum son 8 aydır. 7 yıl üzerinde cezaevi geçmişim var, askere gelmeden önce 2 kez 1er yıl erteleme aldım, 3. De heyet elverişli dedi askere geldim. Psikiyatriden konu başlığındaki tanıyla 2 kez hava değişimi aldım aynı doktordan birincisinde 21 ikincisinde 30 gün. 2. Hava değişimini alırken komutan kıta anket formuna normal yazmış herşeyi ilk gittiğimde doktor vermedi 4 5 gün sonra tekrar randevu alıp gittim yine yeterli değil ama veriyorum dedi doktor bidahakine böyle olursa elverişsiz ya da hava değişimi veremem dedi. Bitti birliğime teslim oldum komutanlar atışa gitmiş. Komutanların bizi hastaneye götürebileceklerini söyledikleri güne; aynı doktora randevu yok başka bir doktora aldım(erkek) kıta anket ve işlevsellik formlarını doldurup kapattı komutanlarım gideceksin diyorlar ama doktor farklı ya çıkmazsa. Bu arada yaşım 35, 2 lisans mezuniyetim var ve tipim bayağı düzgün bundan korkuyorum. Sizce sonuç ne olur? Özellikle @OğuzHan112 sizin tecrübelerinize dayanarak görüşünüzü merak ediyorum hocam. Teşekkürler

@OğuzHan112, tesekkur ederım hocam kusura bakmayın artık hıc tahamulum kalmadı cok yıprandım belırsızlık oldugu ıcın ıcım ıcımı yıyor

@Cenker Refik,
Tecrübe farklı bir şey..ben askerliğimi 18 ay olarak ve tam olarak yapıp terhis oldum.

Muaf olmanız muhtemel..ancak burada komutanlarınızın görüşü önemli,.umarım kıta kanaat ve işlevsellik formlarını olumsuz doldurmuştur.

@OğuzHan112 iyi günler abi ben psikiyatri uyum bozukluğundan 20 gün hava değişimi aldım tekrar hava değişimi sonunda doktorum kontrolün var dedi ne yapmam gerekiyor hiç gitmek istemiyorum pskolojikmen iyi değilim hava değişimi kagidimda askerliğe elverişli olup olmadığı yazıyor

Şuan hava değişimindemisin,kaçıncı hava değişimi..hava değişimi raporunda (smk)yazıyormu?
Yani kontrolün sivildemi olacak ?

@GOK6789,

@OğuzHan112,

Hocam şimdi hastane sevkimiz yapıldı benimle birlikte 3 kişi daha var. Yarın hastneye gideceğiz. 3 komutan imzası olan yerde 2 komutan imzası var dedi revirdeki doktor zarfları kapatmadı komutana gönderdi tamamlarlar diye komutan da bir sıkıntı olmaz dedi. Sizce bir sıkıntı olur mu. 3ümüzde aynı durumdayız 2 hava değişimi aldık 3. Olacak bu. Elverişli değildir sıkıntısı olur mu?

Kardeşim özelden yazmaya devam edersen Seni engelleyeceğim bilgin olsun.

Forumdan ilgili başlıktan yazdığım halde yok abi mesajların gelmiyor diyorsun..karşında geri zekalımı var!

Son uyarım,özelden rahatsız etmeye devam edersen direkt engelliyorum bilgin olsun.

Yardım etmeye çalışıyoruz iyi niyetimizi suistimal etmeyin.

@GOK6789,

Son düzenleme:
Abi hava değişimi raporum bı hafta sonra çıkar diye ön rapor gibi birşey verdi bana o bı hafta sonra çıkar dedi kusura bakma mesajlar gelmediği için yanıtlayamadim uygulamayı kullanmayı bilmiyofjm o yizden hakkini helal et ilk hava degisimim bu benim abi ayın 14 ünde bitiyor tsk uygun yönetmeliğine göre 20 gün hava değişimi uygundur ön rapor bilgilendirme yazıyor abi raporumda bu şekilde yazıyor ilk hava degisimim buraya gelirken de memleketime komutanım uniformama kadar aldı yani 14 ünde iki üç günlük işin var dedi bana tüm eşyalarımı toplayıp gelmiştim abi bu şekilde oldu yani smk nedir

@OğuzHan112 abim merhaba ben 23.11.2021 de askere gittim acemi birliğini Amasya’da yaptım Amasya’dan Kıbrıs’a gittim Kıbrıs’ta sorunlarımdan dolayı rdm gittim bana 7 günlük iznimi kullandırdılar izne gittim iznimde 15 günlük te rapor aldım 15 gün sonra kıbrasa geri döndüm tekrardan rdm çıktıktan sonra beni hastaneye sevk ettiler doktor adada görev yapamaz diyip 21 gün hava değişimi verdiler hava değişiminden sonra Vana askerliğimi yapmam için yolladılar 21 gün sonunda askerlik şubesine gittim beni hastaneye sevk istedim hastaneden 3 aylık hava değişimi aldım

hava değişimi sonrası birliğinden sevk diye bişe yazdı doktor 3 ayın sonunda askere gitmedim o günden bugüne firar olarak duruyorum önüme her zaman bir engel ne yapmam gerekiyor askerlik şubesini aradım gelirsem beni tekrar hasteneye sevk eder misiniz dedim hayır dedi o hakkını kaybettin geleceksin yeni askerlik yerini sana söyleyeceğiz 2 gün yol izni vereceğiz gideceksin dediler orda komutanların karar verir dediler şimdi gidersem ne olacak askeriyeden hastane sevk alırsam karar ne olur bide bana diyorlar firar olduğun için askerliğin sil baştan devam edecek bana yardımcı olurmusun abim saygılar

Birde firarlık durumumdan dolayı komutanların benle uğraşacağını da sanmıyorum göndermek isteyeceklerdir ve Kıbrıs’taki komutanım kıta anket formuna askerlik yapamaz diye yazmıştı

Şubenin yönlendirdiği şekilde bir yol izleyeceksin..kendi kendinizi zorla zora sokuyorsunuz.

3 ay hava değişimi almışsın..hava değişimi sonrası birliğine gitmiş olsaydın şimdi çoktan elverişli değildir raporu almıştın.

Şubeye gidiyorsun..onlar seni (Ada dışında)eski birliğine veya başka bir birliğe yollayacaktır.

Daha önce almış olduğun hava değişimi yada izin vb..yok sayılmaz..sil baştan diye bir şey yok,zaten hava değişimleri belli bir kısmı dışında askerlikten düşmüyor..fark eden bir şey yok.

Bir şekilde elverişli değildir raporu alırsan cezi işlemlerden de kurtulursunuz..belki para cezası.

Özet olarak en kısa zamanda şubeye uğrayıp onların yönlendirmesi dahilinde bir yol izliyorsun.

@Sehmustunc,

@OğuzHan112,
Şubeye gidersem direk sevkimi yapacaklar ama şuanda yeni bir çocuğum doğdu erteleme gibi durum söz konusu olabilir mi

Selamın aleyküm ö

ncelikle temmuzun 27'sinde birliğe teslim oldum ve yıllardır olan depresyon, uyum bozukluğu, kendine zarar verme gibi sorunlarım vardı allaha şükür bu zamana kadar kendime zarar vermedim
neyse teslim olduktan sonra bi kac gun sonra rdmye çıktım rdm de bana senin sorunun yok dört dörtlük askersin diyip geri yolladi 1 hafta olmadan yanina gittim anlattım çok kötüyüm vesaire bu seferde bana terapi yapacaz senle düzelicek herşey dedi bende ona dedim yıllardır terapi aldım, ilaclar kullandim ise yaramadı yok adam anlamıyor terapi diyip duruyor sana çürük veremem sevkde edemem diyip durdu
kendi bolugumdeki komutanla görüştüm kendisi çok iyi bi komutandı birde astsubay kıdemli çavuş vardı benim hemşerim ilk günden beri bana sana askerlik yaptırmam sorunlarında var zaten seni yollucam dedi beni tekrardan rdmye sevk etti astsubay kıdemli çavuşda rdm subayıyla görüşüp sevk aldım hastaneye ilkini aldım sonra gittim geldim 13 gün sonra hava değişimini aldım bu 2. Oldu
en sonda içim icime sığmıyordu düşünmekten kafayı yedim heyete çıkarsam soru sorarlar mı o olur mu bu olur mu diye diye kendimi bitirdim sonra bizi hastaneye götüren komutanla aramı iyi tuttum kendisinin de hastanede tanımadığı insan yoktu özellikle hastanedeki tsk işleri ile ilgilenen kişilerle neyse bana dedi içini ferat tut sana elverişsiz raporu verip yollucaklar ama yok ben kendimi rahatlatamıyorum kafayı yedim aklımdan bir sürü senaryolar geçti en sonunda heyete çıktım ismimi söylediler ama kalbim öyle bi atıyor ki sanki yerinden çıkıcak kagitta yazılanı söyledi f43 uyum bozukluğundan askerliğe elverişli değilsindir raporu aldın elini kırmızı boya vardı oraya bas onayla dedi yaptım ve içimde öyle bi rahatlama geldi ki anlatamam

size yani kısacası ilk hava değişimini aldıysanız tekrar rdmye gittiğinizde ben çok kötüyüm aklıma intihar senaryoları geliyor kendime zarar vermekten korkuyorum gibisinden cümle kurun rdm subayı sizin durumunuzu ciddiye alsın sonra hastaneye sevk ettiğinde 2. Hava değişimi ardından tekrar katılın sonra heyete sevk edil elverişsiz raporu vericektir
gönlünüzü ferah tutun psikolojik rahatsızlığınız varsa emin ol %100 elverişsiz raporu vericeklerdir ben bu şekilde elverişsiz raporu aldım hayatıma devam ediyorum size de başarılar kafaniza cok takmayın sizi göndermek için elinden geleni yaparlar komutanlar çünkü size birşey olsa kendinize zarar verme gibi komutanlar çok korkuyor çünkü başları belaya giricek ve görevinden alınıcaklar o yüzden yollarlar kısacası

@OğuzHan112, hocam teşekkürler desteğiniz için. 2 hava değişimi sonrası elverişsiz raporunu aldım. İşiniz rast gelsin, Allah razı olsun

@OğuzHan112, hocam sonunda yarın gonderıyolar yarın kıta ankette yardımcı olduk dedıler ama cok guvenemıyorum once rdm ye gıdıcem orda da yazılıcakmıs sonra devlet hastanesıne gidip kurul ıcın gun alıcam ve kurul ıcın askerı ıslevsellık hazırlanıp kurula cıkıcam sizce artık muaf tutarlar mı ?

Kısa kısa da olsa 45 gün hava değişimi almışsın.

Komutanların kıta anket ve kıta işlevsellik forumunu olumsuz doldururlarsa evet bu sefer çok büyük olasılık muaf olursunuz.

@Berk argn,

Üst Alt