Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F43-2 Uyum Bozukluğu ile askerlik durumu..?

Uyum bozukluğu veya uyum bozuklukları askeri bir tanı kodu.

Askeri kural.. bu tanı koyulmak zorunda.

Evet elverişli değildir raporu aldığında zaten uyum bozukluğu yazacak.

@Kaankyaa_,

@OğuzHan112,

Yok abi o anlamda değil yani bana zaten bu tanıyı koymuş bu tanıyı koyduğundan dolayı büyük ihtimalle direk ikinci kontrolde muaflık verir mi sence

Abicim anladım biliyorum.

Genelde 1-2 kez hava değişimi verilir 3.de muaf tutulur..genel olarak böyle oluyor DEDİM ..bunu kac kez yazdım ama.

Doktorun kanaatine bağlı..1 kez hava değişimi verip 2.de muaf tutabilir..2 kez hava değişimi verip 3.de muaf tutabilir..3 kez hava değişimi verip 4.de muaf tutabilir.

1 kez hava değişimi verip 2.de kesin muaf tutacaksın diye bir kanun yok.

Büyük olasılık evet 2.de değilse 3.de muaf olacaksın.

@Kaankyaa_,

Son düzenleme:
Merhaba kolay gelsin ben uyum bozukluğundan 2022 de muaf aldım iptal ettirmek istiyorum hukuk yoluyla iptal olunuyomu acaba

@OğuzHan112

1,5 aylık askerim. Askerliğe uyum sağlayamadım. Askerlikten uyum bozukluğu raporu alıp terhis olabilir miyim ?

Son düzenleme:
@AlperKalaycı
Komutanların kıta işlevsellik formuna askerlik yapamaz diye rapor tutarlarsa "evet"önce hava değişimi sonra muaf olabilirsiniz.

@JahJhahs
Şubeye gittiyseniz bunu neden sormadınız?
Hukuki yoluyla olsa bile Heyete gireceksiniz, hekimler uygun görürse "Askerliğe elverişlidir"raporu verirler.

Son düzenleme:
@OğuzHan112,
2 senen oldu uyum bozuklugundan sube 30 gün içinde itiraz edebilirsin diyor ama mahkemeye yoluyla oluyormu bilginiz varmı

Abi bi sorum daha olucak hava değişimi aldım ben biliyosun ama e devlette bakınca şafak sayım normal düşüyor bişey yok olduğu yerde sayı durmuyor veya orda izin yazıyor orda bişey girilmemiş ne olur girerler mi yoksa kıyak yapıp girmeyebilirler mi

Olurda muafiyet olmazsam felan diye öyle bişey yaparlar mı acaba

@OğuzHan112

@OğuzHan112

Sorumu cevaplamışsın. Sana bir şey daha soracağım. Sen bu sitede askerlikte uyum bozukluğu çeken onlarca kişinin sorusunu cevaplamışsın. Askerlikte uyum bozukluğu çeken onlarca kişinin sorusunun cevabını sen nereden öğrendin ? Sorulara verdiğin cevaplarda yanlış cevap olma ihtimali hiç yok mudur ? Merak ettiğimden sordum.

Bilen biri yanıtlarsa çok sevinirim.
Rdm'den çürük alınca e-devletten alınan askerlik durum belgesinde ne yazıyor?

Sadece muaftır mı yazıyor? Yoksa tanıyla birlikte detaylı açıklama mı yazıyor?

Lütfen yanıtlayın çok önemli benim için

@Yiğit konukçu
Şikâyetlerin devam ediyorsa evet..büyük ihtimalle "Elverişli değildir" raporu verilecektir.

@anil19
Aşağıda kimliği yazılı "yükümlü"askerlikten muaf tutulmuştur,yazar.

Son düzenleme:
@OğuzHan112
Oğuzhan bey hastanede yatış sonrası, kıtaya(Kıbrıs)gitmeden askerlik şubesinden sevk alabilir miyiz direkt veya yatış yapan hekimden hava değişimi talep edebilir miyim direkt

Birliğine gitmeden önce şube veya garnizon komutanlığın"dan sevk alıp hastaneye gidebilirsin.

Hastane yatışı yapılırsa evet, hastanede yattığın süre askerlikten düşer.

@bozovic,

@OğuzHan112
Yedek subaylarda maaş kesintisi oluyor mu peki yatış durumunda, bir de hava değişimi 30 güne kadar şafaktan düşüyormus doğru mu ?
Kusura bakmayın biraz fazla soru soruyorum

@OğuzHan112
Oğuzhan bey , izindeyken yatış yapılacak. Hastane biz askeriye ile iletişim kuracağız dedi. Sicil amiirime mi ulaşılır, kıta işlevsellik formu vs istenir mi yoksa sadece üst yazıyla bilgilendirme mi yapılır

abi merhaba ben 10 gün hava degişimi ardından 1 ay + 1 ay hava degişimi aldım 3. heyete girişimde doktor üniversite görüş istedi üniversite görüşte 2018den beri ilaç kullandığımı duygu durumumu falan yazmış ve eklemiş sahış hakkında sağlık kurulu raporunun kıta anket formu da göz önünde bulundararak türk silahlı kuvvetleri sağlık yönetmeligine göre düzenlenmesi uygun olacaktır yazmış sonuç ne olur abi ( kıta ankette 5 komutan askerlik yapamaz elverişli değildir yazmış)

Sıralı sicil amirlerinizden birine ulaşılır, hastane yatışınızla ilgili bilgilendirme yapılır.

İşlevsellik formu neden istesinler.. muhtemelen hastane çıkışı birliğine yollanacaksın..

Eğer ruh ve sinir hastalıkları hastanesi ne yatışınız yapılıyorsa zaten orası muafiyet verme yetkisi yok..tam teşekküllü bir hastane olması gerekiyor.

Hastane çıkışı epikiriz alırsınız şubeden veya garnizon dan sevk ile .. amirlerinizden kıta kanaat kıta işlevsellik formu isterseniz,eğer yollarlar ise formlar la beraber tam teşekküllü bir hastane ye gidersiniz.

@bozovic,

@laleali01
Amirlerin askerlik yapamaz demiş .3. heyette muafiyet verilecektir.

@OğuzHan112
Şehir hastanesinde yatış olacak.( Akıl ve ruh hastalıkları blogunda).
O zaman yatış bitiminde buradaki doktorumdan heyete sevk talebimi ve amirimden de formları talep edeyim mi?
Yatıştan sonra bir hava değişimi sonrası alabilir miyim elverişsizi sizce Oğuzhan bey

Anladım pekii..

O zaman şöyle yapın..hastaneye yatmadan önce sizi yatıracak olan hekimle bunları konuşun değerlendirin.. hastane çıkışı sizi heyete sevk eder mi,hava değişimi veya muafiyet verir mi vs, bunları sizi yatıracak olan hekimle konuşun oldumu?

Bana göre hastane çıkışı hava değişimi alırsınız.. birliğinize yollama ihtimalleri de var..en iyisi bunu sizi takip eden hekiminizle konuşun..biz buradan olası aksilikler nedeni ile kesin sonuçları yazamıyoruz.

@bozovic,

Üst Alt