Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F43-2 Uyum Bozukluğu ile askerlik durumu..?

@OğuzHan112
Heyet kaç kişiden oluşuyor Oğuzhan bey, yarın giricegim, stres yaptım biraz, bana çok soru sorarlar mi, nasıl geçer sizce

Size soru sormazlar..ön muayenede bir karar verilmiştir, verilen kararı belki kendi aralarında konuşurlar ve imzalarlar.. gerek duyulursa sorarlar ama bu çok görülen bir şey değil.

Girer çıkarsın o kadar..7 hekim olur..3 hekim olması da yeterli olur.

@bozovic,

@OğuzHan112
Abi teşekkür ederim herşey için. Heyete girdim. Savaşta barışta elverişli değildir. Verildi.
On rapor verildi bana. Kesin rapor birliğe gonderecex dediler. Birliğe gitmem gerekiyor mu terhis işlemi için. Bir de kesin raporuun gitmesini mi bekleyecem terhis için.

Hadi gözün aydın..en az sizin kadar sevindim🙂hayır birliğine gitmene gerek yok.. onlar gerekli bildiriyi birliğine yaparlar, raporun MSB tarafından belli bir süre içinde onaylanıp size adresinize evrak olarak gelir.

Ama için rahat olsun diye şubeye uğrayıp detaylı bilgileri alıp ona göre hareket et ok.

@bozovic,

@OğuzHan112 hocam bende panik atak ve panik bozukluk var 6 senedir bu zamana kadar doktora gidemedim avmye kalabalik yerlere otobüse şehir dışına çıkamıyorum psikiyatriste sevk ettiler beni muaf alabilir miyim

6 yıldır doktora gitmemeniz muaf olmanız için biraz sıkıntı olabilir..şuan için tedavi başlanıp 1 yıl erteleme verilebilir.
Sonrası tekrar değerlendirilir..

Direkt muaf olmanız şuan için zor görünüyor.

@Revios,

@OğuzHan112 hocam evden dışarı zor çıkıyordum hiç cesaret edemedim doktora gitmeye bana orda ön yargıyla yaklaşmazlar dimi bu konu yuzudunden

Hayır ne münasebet,.öyle şey olmaz.

Panik bozukluk hastaları atak geçirirken (panik atak) Genelde sık sık acile gider..

Size bu tanıyı hekim mi koydu yoksa siz mi öyle olduğunu düşünüyorsunuz?

@Revios,

Hocam 1 ay önce gittim psikiyatriste panik bozukluk dedi rapor falan vermedi ama ilaç önerdi buspon şuan onu kullaniyorum askerlik muanesi icin sağlık ocağına gittim beni sevk ettiler 2 gün sonra oraya gideceğim benim aklımda ki tek soru bu zaman kadar doktora gitmedim diye bana ön yargı ile yaklaşmaları ben okuluma gidemedim ehliyet falan alamadım otobüse kalabalik yerlere ya da başka şehirlere gidemiyordum doktordan da çok çekiniyor ve kaygılanıyordum o yüzden gidemedim 6 sene oldu anneme babama hala soyleyemedim bir tek kız arkadisima söyledim o çok destek oldu bana onun yardımıyla doktora gittim ben aslında bedelli yapmak istiyordum ama uzak bir yer gelirsa hayatta gidemem kötü şeyler yapmaktan korkuyorum o yüzden muaf almayı denicem

@OğuzHan112 hocam erteleme ya da muaf vermediler bu hastalıktan dolayı yakın bir yerde askerlik yapma şansım var mı ben askerlikten korkmuyorum başka şehire gitmekten ve yolculuktan korkuyorum

Doktora gitmedin diye sana kimse ön yargı ile yaklaşmaz.. bu düşünceler yersiz boşuna takma kafana.

Hastalığını ailene söylemen gerekiyordu, bu zamana kadar onca sıkıntı çekmişsin.. agorafobi sizin durum. Panik bozuklukta sık görülür.

Diğer soruların cevabını sizi muayene eden hekim verecektir ve sizi aydınlatacaktır.

@Revios,

@zodo01
Sorularınızı özel mesaj yerine ilgili başlık veya yeni konu açıp sorarsanız diğer insanlar da faydalanmış olur.

Sorunuza cevap.

Uyum bozukluğu 21 gün hava değişimi almışsın,hava değişimi tekrarlanabilir,3.de muafiyet alma olasılığın çok yüksek.

@OğuzHan112 Hocam sizle daha önce konuşmuştuk bugün psikiyatriste gittim ve askere elverişlisin dedi bende ben yapamam dedim çürük değil erteleme istiyorum dedim tedavi olmak için oda bana test yaptı 560 soruluk ama pek olumlu karşılamadı beni sanki yalan söylüyormusum gibi davrandı sonuçlar 10 gün içinde çıkar ama bence askerliğe elverişlisin dedi ben askeriyeye gittim durumu anlattım onlar bana daha tedavi olmadan gittiğin için öyle demiştir doktor dedi sonuçlar açıklanınca askerliğe elverişlidir derse bedellige başvurcam direk ve 1 sene ertelicem bu süre zarfında tedavi olucam 1 sene sonra gene sevkimi isticem bu süre zarfında bı iyileşme olmazsa durumum da bu sefer muaf ya da erteleme alabilir miyim

Son düzenleme:
Size tedavi başlandı mı?

Önce tedaviye bir başlayın.. tabii eğer hekim Uygun görüyorsa.

Diğer sonuçlarınızda çıksın ona göre tekrar konuşuruz.

@Revios,

İlk komutanlara söylediğim de psikolojik rahatsızlıgimi hastaneye gönderdiler hastane heyet bana 21 günlük hava değişimi verdi hava değişimi bittikten sonra Birliğime 2 gün geç teslim oldum komutanlar bir problem çıkarmadılar aradan 2 gün geçti ve komutanlara bildirdim tekrar gitmek istediğimi 2 gün sonrasına hastane randevum olduğunu soylediler ve beni hastane randevum dan birgun öncesine bu sefer komutanın yanına gideceğimi söylediler komutan psikolog bana ilk rdm kaydı açan komutana yönlendirdiler oraya giderken araçla yolda rahatsızlık geçirdim (panik atak) ve hastaneye hemen getirdiler saolsunlar serum fln takıldı geri Birliğime geldim sizce bundan sonra ne olacak neden beni komutan psikologa götürmek istediler sonrasında ne olacak lütfen acil cevap

@OğuzHan112 abi ben 21 gün uyum bozukluğundan hava değişimi aldım geldim şimdi beni tekrar sevk ettiler GATA'ya 2.sefer olacak bu komutanlar biraz sıkıntı yaptı ama sevk etti durum ne olur abi aydınlat biraz beni kafayı yemek üzereyim

Komutanların ne diyor? Askerlik yapamaz diyorlar mı?
Hastaneye sevk ederken komutanların kıta kanaat formu doldurdular mı?

Eğer amirlerin askerlik yapamaz diyorlarsa genelde iki kez hava değişimi verilir.. sonrası muafiyet.

Tabii burada doktorun kanaati de önemlidir, uygun görürse direkt elverişli değildir raporu verebilir.

Kafayı yiyecek bir durum yok, sakin sabırlı olacaksınız.

@aliis,

Abi benim devam etmemi istediler bende hasta olduğumu ve bu süreci yapamayacağımı söyledim yarın sabah 2. Gidişim olacak ve kıta kanaat formu doldurdular ilkinde de doldurdular abi bildiğin gibi değil ben çok kötüyüm ya muaf olamazsam diye yeme içmeden kesildim uyku uyuyamıyorum

Peki muaf olursanız bu düşünceleriniz düzelecek mi?

Daha önce herhangi bir psikiyatri öykün var mı?

@aliis,

Abi daha önce oldu psikiyatri tedavi oldu resmiyete dökülmedi normalde 5.5 aydır askerım ama son zamanlar kalkamıyorum altından abi yaptıgım bu süreye çizik attım abi zaten bu düşüncelere girmemin sebebi askerlik tekrardan uyku uyuyamıyorum yemek yiyemiyorum çok kötü etkileniyorum abi herşey üstüme geliyor canıma mal olacak abi
@OğuzHan112

canıma mal olacak abi
Öyle şeyler düşünmeyin!Her şeyin bir çözümü var, öncelikle sakin olacaksınız.

Zaten çoğunu yapmışsınız,Size tedavi başlamadı mı?

Olmuyorsa tabii ki önce sağlık diyoruz, hasta olan bir insana zoraki diretme olmaz, bunu komutanların da yapmaz hekim de yapmaz.

Hastaneye bir gidin bakalım.. duruma göre tekrar konuşuruz.

Sabah şevkim var abi işte abi ya beni burda tutarlarsa söyledim canıma mal olacak diye abi ama gerçekten herşeye çizik attım düşünmeden yapamıyorum

Öyle şeyler düşünmeyelim.. söylediğim gibi hasta olan bir insana zoraki bir şey yaptırmazlar.

Tedavi başlandıysa ilaçlarını düzenli kullan, belli bir süreden sonra bu düşüncelerin azalacaktır.

Belki hava değişimi tekrar edebilir, sonrasında elverişli değildir raporu vereceklerdir.

@aliis,

İnşallah abi herşeyi geride bıraktım geçirdiğim saatler bana acı veriyor zulüm oluyor sabah inşllah dediğin gibi olur

Arkadaşlar lütfen yardım edin ben 30 gün smk kaydı ile hava değişimi aldım daha sonra şubem beni hastaneye sevk etmediği için teslim olmama 1 gün kala rapor veren doktorun yanına gittim ama sevk olmadığı için yine birliğe gittim daha sonrasında sevk alıp gittim ve bir daha hava değişimi verdiler ne zamana kadar böyle devam edecek çok fazla şikayetlerim artmaya başladı ne olacak lütfen bana bi yol gösterin @OğuzHan112

Abi ve diğer süreci yaşayan arkadaşalr

Uyum bozukluğu ve kendim hastaneye gittiğimde ise aksiyete teşhisi konuldu ilaçlarımın mg artırıldı ve halen aynı sorunları yaşıyorum

@OğuzHan112, Oğuzhan bey merhaba ben f43.2 den 1 ay hava değişimi aldım sonra bölüğe gitmeden hastaneye gittim tekrar 1 ay aldım aynı şekil tekrar 1 ay aldım toplamda 3 ay aldım ve bana dediki bölüğüne gitmen gerekiyor ordan hastaneye gelirsin dedi ve raporuma kıta kanaat ve askerlik işlevsellik raporunu hastaneye gelirken getirilmesi gerektiğini yazıyor tam olarak napmaya çalışıyor doktor bilgilendirirmisiniz?

@Demirhan11 Malesef bazen böyle süreç uzar, 3. hastane sevkinizde elverişli değildir raporu verilecektir..

@Elaxy
Her zaman söylüyoruz işlemlerinize birliğinizden devam edin diye.. Birlik sevki olmadan elverişli değildir raporu almak oldukça zor.

Birliğine gidip istenilen evraklarla beraber hastaneye sevk alacaksınız.. komutanların askerlik yapamaz diyorsa çok büyük bir ihtimalle elverişli değil raporu verilecektir.

@OğuzHan112, Askeriyeye geldim sevk olucaksın dediler direkt ama cuma yetişmeyeceği için pazartesi sevk olursun dediler ve pazartesine kadar izin verdiler eve gidiyorum sence nolur ?

Komutanların görüşü hekimin kanaatine göre muaf verilebilir.

Toplam 3 ay hava değişimi almışsınız..daha fazla uzatılacağını sanmıyorum.

@Elaxy,

Üst Alt