Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F43-2 Uyum Bozukluğu ile askerlik durumu..?

Elverişli değildir raporu almak için birliğinden yapılan işlemler her ne olursa olsun daha önemlidir.

Birliğine gitmeni işlemlerine oradan devam etmeni öneriyorum.

@brsckm,

@OğuzHan112 selamun aleyküm kral benim le çok acil özel görüşebilirmiyiz Allâh için yardımına ve fikirlerine ihtiyacım var lütfen

@OğuzHan112 biraz özel kral
Ayrıyetten ufak bir bölüm anlatim
Ben 13 gün askerlik yaptım 21 gün hava değişimi aldım ama jilet attım jilet attıktan sonra astsubay ve 2 komutan sayesinde hava değişimi aldım onlar olmasaydı vermiyolardı çünkü bayan doktor hiç bi şekilde yok diyodu hava değişimi evrağımdada F43 tanısı yazmıyo
( Z00.4 Genel psikiyatrik muayene, başka yerde sınıflanmamız )
yazıyo bana bi yol gösterirmisin bide özel olarak görüşebilirsek daha açık ve net anlatabilirim

Kral mıral,bu samimiyet nereden?

Jilet attınız..iyi yaptınız, üstelik güzel atabildiniz mi diye sorayım?

Derdin ne, kendine neden zarar veriyorsun?!

Yasaklı madde kullanımınız var..yok abi öyle bir şey desende hiç inandırıcı olmaz.

Bayan hekim yerinde karar vermiş, hekimi eleştirmeye gerek yok.. Askerlik yaparsınız özelden konuşmaya gerek yok.🙋

@xxciho04,

@OğuzHan112 Kral samimiyetlik değil bilgi konusunda bir üste olduğundan dolayıdır madde kullandığımda doğrudur Allah'ın bildiğini kuldan saklicak değilim neyse askerlik yaparım demişsin verdiğin kısa bilgi içinde saol Allah'a emanet olun...

Jilet attım deyince biraz gerildim,ne gerek var her şeyin bir çözümü var,kendinize neden zarar veriyorsunuz?

Kısaca tekrar bir özet geçin bakalım.

@xxciho04,

@OğuzHan112 Güzel abim benim 2 buçuk sene önce ortancı oğlum 2 kattan betona düştü benim piskolojim o dönem bozuldu halada sorunlar yaşıyoruz gözetim altında tutmamız gerek başlarında kimse yok anne baba yaşlı bir ben varım ve toplum içinde bunalmalar gece uyumama gibi sorunlarım ve dahasıda var işin özeti Ben 13 gün askerlik yaptım 21 gün hava değişimi aldım ama astsubay ve 2 komutan sayesinde hava değişimi aldım onlar olmasaydı vermiyolardı çünkü bayan doktor hiç bi şekilde yok diyodu hava değişimi evrağımdada F43 tanısı yazmıyo
( Z00.4 Genel psikiyatrik muayene, başka yerde sınıflanmamız )
Bununla ilgili bi bilgi veya bi yol söylermisin... Salı günü birliğe dönmem gerekiyo izin bitiyo.

Birliğe döndüğünde birlik amirlerin ile konuşup durumunu anlatırsın,onlar seni kıta işlevsellik kıta kanaat formu ile tekrar hastaneye sevk edecektir..

Amirlerin "Askerlik yapamaz"diyorsa,bu yönde rapor tutarlar ise elverişli değildir raporu almanız kolay olur.

Şu aşamada hava değişimi tekrar edebilir,genelde 2 kez hava değişimi 3.de muafiyet veriliyor.

Burada komutanların Askerlik yapamaz demesi önemli.. hekimin kararına saygı duymak gerekir fakat; isterseniz tekrar gittiğinizde başka hekime gidin.

Evladımız la ilgili olan duruma üzüldüm geçmiş olsun.

@xxciho04,

@OğuzHan112 anladım tşk peki son bişey bununla ilgili gösterebilceniz bir yol varmı rica etsem inanın çok zor durumdayım borçlar başını aldı gidiyo anne bi göz görmüyo baba yaşlı çalışmıyo ben dışında kimse yok varsa bi yol söylermisiniz bi yardımcı olsanız...

Mesela ne gibi yardımcı olayım?

Göstereceğim yolu yukarıda yazdım, komutanların askerlik yapamaz demesi gerekiyor, illa bu şart değil ama bunu isterler..

Askersiniz,bazı prosedürler var..sistem yönetmelik bu şekilde işler,bunların dışında sabırlı olup süreci işleyişine bırakacaksınız.

Hekim olsun komutanların olsun kanun dışına çıkamaz..yönetmelik kanun ne diyorsa o.

Komutanların askerlik yapamaz demesi gerekiyor, hekim'de elverşli değildir demesi gerekiyor.
@xxciho04,

@OğuzHan112 abi ankaradayım acemi birliğinde uyum bozukluğu tanısıyla hava değişimi verdiler bitince usta birliğine geldim şikayetlerim devam ediyodu hastaneye sevk edildim 2. 21 gün hava değişimi verdiler bugün hava değişimi bitti birliğime geldim komutanlar görev emri çıktı dediler tekirdağa oraya gidiyorum şimdi durum ne olur

Son düzenleme:
Tekirdağ geçici olarak mı gidiyorsun?

İki kez hava değişim almışsın.. şikayetlerin devam ediyorsa tekrar hastaneye sevk alıp gitmen gerekiyor.

Üçüncü gitmende elverişli değildir raporu verilecektir.

@Uyt,

@OğuzHan112,

Abi geçici değil direkt birliğin değişti dediler bugün 2. Hava değişimim bitti sabah birliğe katıldım malkara 95.zırh bir tugayına giyosun dediler şimdi çıktım askeriyeden kapıdaki komutanlar ne yaptında sürgün yedin dedi sanırım sürgün yeriymiş

Sürgün yeri olarak değerlendirme..bazen böyle bazı nedenlerden dolayı Birlik değişikliği olabilir.

Bu durumu komutanların bilir,neden böyle bir şey yaptılar en iyisini onlar bilir.

Yeni birliğinde komtanların la konuşup bir şekilde Hastaneye sevk alıp gidersiniz.

@Uyt,

Bir sorum daha olucaktı ilk 2 hava değişimi veren doktor ankarada şimdi gittiğim yer tekirdağ doktor farklı olucak problem olurmu

Abi kusura bakma tekrar rahatsız ediyorum bir kaç kişiyle sohbet ettim tekirdağ Sürgün yeri çıkamazsın vs dediler biraz kaygılandım açıkçası birliğe katıldığın zaman seni çıkartmazlar vs dediler Ankara’da uğraşmamak için seni oraya sürgün etmiştir dediler ama ne diyorsun bu konu hakkında

Sürgün neden edildiniz onunla ilgili bir fikrin varmı?

Amirlerine veya emre itaatsizlik mi yaptın?

@Uyt,

hiçbir olunsuz davranışım olmadı hava değişimindeyken hava değişimi alanları ankara tutmuyolar demişlerdi o yüzden olabilirmi

@OğuzHan112

Son düzenleme:
Aleykümselam
Sizinle İlgili hiç bir bilgim yok,daha önce konuştuk mu? Hatırlayamadım?

Kısa bir özet geçer misin? Çok kişiye yazıyorum doğal olarak bazen hatırlayamıyorum kime ne yazdım ne sordular vesaire.

@xxciho04,

@OğuzHan112 evet konuştuk ben 13 gün askerlik yaptım hava değişimi verdiler psikiyatri bölümünden ilk başta Z00. 4 tanı belirtilmişti şimdi ise 2 ci hava değişimine geldim bu sefer f43. 2 uyum bozukluğu tanısı ile evrakta yazıyodu bu sefer elverişli değildir raporumu verirler yoksa tekrardan devam ettirirlermi abi

Komutanların Askerlik yapamaz diye rapor tutup hastaneye sevk etmesi gerekiyor.kıta işlevsellik kıta kanaat formu.

2 kez hava değişimi almışsınız 3.de büyük olasılıkla elverişli değildir raporu verilecektir,genelde böyle olur.

@xxciho04,

Son kararı doktor veriyor, isterse kimseyi dinlemez muaf tutar.fakat bazı prosedürler var...formalite bile olsa muaf olmanız için bu evraklar önemli ve isterler sizden.

Komutanların askerlik yapamaz demesi muaf olmanız için oldukça önemli.. yönetmelik öyle der prosedürlere uymak zorundalar.

@xxciho04,

iyi günler hocam ben 1.hava değişim 20 gün ikinci hava degisimim 6 aydı bitiyor yarın birligime teslim oluyorum ne yapmam gerek yardımcı olurmusunuz tşk 16 c maddesine göre.6 ay hava değişimi almıştım

Korkuyorum durumum ne olur yarın birligime gidip teslim olmam gerekiyor

Abi selamın eleyküm şubeden aile hekimine ordan psikiyatriye sevk aldım bugün 1 ay daha hava değişimi aldım 3. De ne olur

Üst Alt