Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F43-2 Uyum Bozukluğu ile askerlik durumu..?

@OğuzHan112 selamun aleyküm abi benim 2 ci hava değişimi bu perşembe bitiyo 1 veya 2 gün önceden teslim olsam sorun olurmu elverişsiz raporu alıcağımı söyledi komutan salı ve perşembe günü heyet oluyo benim perşembe günü bitiyo ben çarşambalar teslim olsam perşembe günü beni heyete çıkarırlarmı

Son düzenleme:
@OğuzHan112 peki abi bu 2 ci hava değişimini uzatsam prosedürde bir değişiklik olurmu? Elverişsizliği vermemezlik yada erteleme gibi

Mesela nasıl uzatıyorsunuz? Bence hiç gerek yok.. hava değişimi bitiminde birliğine geri dönün..süreci uzatmanın anlamı yok.

@xxciho04,

Abi merhaba beni sevkettiler bugun doktora gittim doktor heyete sevk etti 7 tane doktordan imza istememi soyledi doktor kagda uyum bozukluğu 17fb1 yazmış ne anlama gelior curugu aldım mı

Abi merhaba beni sevkettiler bugun doktora gittim doktor heyete sevk etti 7 tane doktordan imza istememi soyledi doktor kagda uyum bozukluğu 17fb1 yazmış ne anlama gelior curugu aldım mı @OğuzHan112

Oğuzhan abi selamun aleyküm abi ben 13 ünde teslim oldum bugün pskikaytriye çıktım rdmden komutan çürük aldırıcam sana dedı ankette herşeyi zayıf yaptı pskiyatri askerliğe elverişsiz dedi heyete sevk etti çarşamba güni heyete çıkıcam abi çok derginin heyet te ne olur kaç dk sürer ne dicem heyette hiç bilmiyorum bana bişey dermisin abi çok gerginim

Abi bişey dermisin yarın heyete çıkıyorum ne derler ne sorarlar geçermiyim

Abi ben aldım muafı evimdeyim şuan Arkadaşlar o muafı illaki alıyorsunuz

@brsckm,

Banada f43.2 uyum bozukluğundan 21 gün hava değişimi verdi kendini kestiğinden dolayı raporumda askerlik yapmaya elverişli değildir not edilmiştir yazıyo kıta anket ve askeri işlevsellik kağıdında askerliğe elverişli değildir diye not edilmiş yazıyor son gün askeri şube sevk etti heyete heyet te eski tanıdığım doktor karar vermedi araştırma hastanesine sevk etti heyet idrar verdim ve 560 soruluk teste girdim test yarım kaldı yarın gidicem tekrar şimdi o testte herşeyi evet işaretlersem yüksek puan çıkarmı çıkarsa ehliyet alamam demi acil cevap verirseniz yarın araştırma hastanesinde testi tekrar doldurcam psikoloji testindeki herşeyi kötü olark işaretlersem ne olur ehliyet alabilrmym

@emirsakarya,

Dikkatli olun sizi ruh sağlığı hastanesine gönderebilirler. Askeri hastanelerin kapanması böyle sorunlara yol açıyor işte.

@OğuzHan112 abi f43.2 uyum bozuklugundan kendime zarar verdiğim için hava xdğişimi aldım 21 gün kıta anket ve askeri işlevselşik kagıdında askerliğe elverişli değildir not edilmiştir yazıyo ve hava ddğişimi raporumdada askerliğe elverişli değildir not edilmiştir yazıyo hava ddğişimi son gününde askeri şubesine gittim heyete sevk etti heyet beni bile dinlemedi gıcık gidiyor bana kafasına göre iş yapıyor bu heyet doktoru beni araştırma hastanesine sevk etti idrar verdim 550 soruluk teste girdim yarım kaldı zaman yetmedi yarın teste gidicem tekrar ama testte herşeyi kötüyüm olarak işaretlersem ilerde ehliyet alamama gibi bi skntı olurmu ben çürük almak istiyorum eğer ben birliğime gidip orda heyete çıksamıydım benim için daha iyi olurdu yoksa araştırma hastanesinde 550 soruluk teste giriyorum bu mu benim için daha iyi veya kötü olur

Abi 550 sayfalık testte herşeyi kötü olarak işaretlersem ne olur ?

@dgcnn,
Abi 550 sayfalık testte herşeyi kötü olarak işaretlersem ne olur ?

@emirsakarya,
Direkt ruh hastalıkları hastanesine sevk ediyorlar. Oradan rapor falan derken işlemler uzuyor. Bazen uğraşmayıp bir günde halledip gönderiyorlar.

@dgcnn,

Yani deli hastanesine yatırabilirlermi demek istiyosn abi anlamadım

Abi zaten ruh ve hastalıklara sevk aldım psikatri ama anlamadım birşey

Abi nasıl bi yol izlemem lazım şimdi birliğime katılıp ordamı heyete çıksam yoksa heyet beni araştırma hastanesine sevk etti ya bu test için çürük alırsam ehliyette sıkıntı cıkarmı

Acil bi yol gösterirmisinizz benim için hamgisi iyi olur

@emirsakarya,

Yok durumu şöyle açıklayım; eğer ki hastane emin olmazsa o tür hastaneye gönderebilir. Ben senin direkt uğraştıracaklarını sanmıyorum. Ruh sağlığı hastanesine yatırma olmaz. (Deli hastanesi demeyin) Sadece oradan ek onay isteyebilirler. Yani demek istediğim bunlarla seni uğraştırabilirler. Sen bunlara hazır olman için söylüyorum.

@emirsakarya,
O Test uygulamasını ilk defa görüyorum ama ben babama sağlık raporu alırken o anketi sallayan bir kişiyi direkt bakırköy ruh sağlığına gönderdiler. Bu anlattığım durum istanbul için geçerli. Kötü yapmanız tabii ki işlemleri kolaylaştıracaktır.

@emirsakarya,
Şöyle söyleyeyim babama engelli raporu almak için psikiyateide bekliyorduk be orada psikiyatriye giden askerler vardır. Birine doktor seni sevk edeceğiz dedi. O çocukta sallamıştı. Ben revirdeyken genelde test saçmalığı yoktu. Direk kıta emri verilince giriyorlardı. Dediğim gibi bu değişkenler tamamen hastaneye bağlı.

Arkadaşlar merhaba 47 günlük askerim, bende ileri derecede kekemelik var, ve uyum bozukluğu var, bartında görev yapmaktayım, beni Bartından bursaya hastaneye sevk ettiler, ordan psikyariye gittim, psikayetiri bana tek hekim rapor verdi, F43.2 uyum bozukluğu tanısı koydu, ve sonra birliğime sevk etti, raporda kıta anket formu ile birliğine en yakın hastaneye kontrolü uygundur yazıyor, yarın sanırım hastaneye gidicem komutanla, sizce muaf olur muyum bilgisi olan varmı rica ediyorum lütfen

@dgcnn,
Arkadaşlar merhaba 47 günlük askerim, bende ileri derecede kekemelik var, ve uyum bozukluğu var, bartında görev yapmaktayım, beni Bartından bursaya hastaneye sevk ettiler, ordan psikyariye gittim, psikayetiri bana tek hekim rapor verdi, F43.2 uyum bozukluğu tanısı koydu, ve sonra birliğime sevk etti, raporda kıta anket formu ile birliğine en yakın hastaneye kontrolü uygundur yazıyor, yarın sanırım hastaneye gidicem komutanla, sizce muaf olur muyum bilgisi olan varmı rica ediyorum lütfen

@OğuzHan112,

@OğuzHan112,

Tesekur ederim inşalalh hava değişimi yada çürük alırım çünkü kendimi hiç iyi hissetmiyorum, kesin verirler demi ikizinden birisini yarın

Biri lütfen cevap verebilir mi ben konya da askerim komutanların isteği üzerine 2 günlük izine çıktım ve ankarada bi şubeden hastane sevk alarak gata sa psikiyatri bölümüne gittim doktor 21 gün hava değişimi verdi uyum bozukluğu tanısı koydu hava değişimim bitmeye yakınken tekrardan şubeden hastane sevk alıp gataya gözükebilir miyim komutanlarım kıta anket formumda olumsuz görüş bildirdiler konyaya hiç gelme ordan sevk al biz yine olumsuz görüş bildiririz diyorlar bende gitmek istemiyorum zaten sizce durum ne olur tekrar hava değişimi alabilir miyim nolursunuz bi yardımcı olun

Peki komutanların sizi Konya'da neden hastaneye sevk etme di? Kıta işlevsellik formunu 2 günlük izine çıkarken mi verdiler?

Hava değişimi bitimine yakın sevk alıp tekrar hastaneye gidebilirsiniz? İlk hava değişiminizde birliğine katılması gibi bir not düşülmüş mü?

Genel olarak elverişli değildir raporu almak için birliğinizden devam etmeniz istenir.. fakat komutanların tekrar kıta anket formu doldurup yollarsa elverişli değildir raporu almanızda bir mani yok.. kanaatimce 2. hastane sevkinizde hava değişimi tekrar edecektir,

@batuhantaskın06,

Abi konya da ki hastaneler kıta anket formuma asla bakmadan dinlemeden ezbere ilaç yazdığı için memleketime ankaraya yollandım orda kıta anket formumu şubeden alarak gittim 21 günlük smk sız hava değişimi aldı ama doktor sevk ve kıta anketin olduğu sürece gelebilirsin dedi komutanlarım da konyaya hiç gelme biz yine dolduralım yine şubeden al git diyor ve bende gerçekten gitmek istemiyorum hava değişim kağıdım da bittiğinde birliğinde takip edilmeli aynı sorunları devam ediosa hastanehe sevk edilmeli gibi yazılar var ama doktor hava kendisi sevk ve kıta anketle gelebilirsin dedi ne yapıcağımı bilmiyorum korkuyorum konyaya gitmekten çünkü orda doktor asla yüzüme bakmkıycak @OğuzHan112

Anladım pekii.

O zaman hava değişimi bitimine yakın komutanların askeri işlevsellik formlarını yollasınlar, şubeden sevk alıp aynı hekime(hastaneye) gidin.

Hava değişimi tekrar edebilir,3.de elverişli değildir raporu verilecektir.. birliğine gönderilme ihtimaliniz de var.. bunlar olağan şeyler.

@batuhantaskın06,

Üst Alt