Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F43-2 Uyum Bozukluğu ile askerlik durumu..?

Abi uyum bozukluğu için haftaya aynı hekime gitsem şubeden işlevsellik kağıtlarım ile komutanlar da olunsuz dolrucağını söylüyo tanı da uyum bozukluğu olumsuz doldurulduğunda tekrardan hava değişimi alma şansım var mı
@OğuzHan112

@dgcnn,

Bugün gidemedim komutanım dediki salı yada perşembe günleri gideriz nedeni ise, sağlık kurulu o günlerde açık oluyormuş, belki hava değişimi yada muaf verirlerse eve gideyim diye, ama bana diyor kekemelik için muaf vermezler boşuna ümitlenme umudumu kırıyor ne yapcam ya

@OğuzHan112,
Abi yardımcı olur musun bugün gidemedik hastaneye uzman çavuş dediki salı yada perşembe günü gidicez sağlık kurumu açık olduğu için o günler, bana diyor kekemelik için ümitlenme belki doktor çürük yada hava değişimi vermem geri hizmete atar diyor, umudumu kırıyor, oysa ileri derecede kekemelik var

İleri dece kekemelik (disfemi)demişsin? İleri derce disfemi üzerinden yorum yapıyorum.. ileri derecede disfemi askerliğe elverişli değildir.

@srtkaannn,

@OğuzHan112,
Ama komutanım bana diyorki kekemelik için seni muaf etmez psikiyatri doktoru, ben izne çıktım 1 hafta önce, bursada yaşıyorum, bursaya gidince askerlik şubesinden hastaneye sevk aldım, ordan psikyariye gidip çürük almak istediğimi söyledim bu durumum yüzünden, bana tek hekim raporu verdi , ve F43.2 uyum bozukluğu tanısı koydu, kıta anket formu ile birliğine en yakın hastanede kontrolü uygundur yazdı sevk etti, şuan bartındayım birliğimde yarın yada perşembe günü gitcem psikyariye ne olur acaba ya of

Disfemi ileri derece diyorum? İleri derce..ileri derece yazmışsınız? Buna sizmi karar verdiniz hekim mi? İleri derece disfemi diye tanı varmı?

Disfemi'yi geçtim uyum bozukluğu tanı koyulmuş,hava değişimi verilip ilerleyen süreçte elverişli değildir raporu verilecektir.

Bazı şeyler direkt pat diye olmuyor maalesef.

@srtkaannn,

@OğuzHan112, hayır abi bitmedi haftaya cuma bitiyor komutanlarım şubeden sevk al kıta anket formunu da biz yollarız diyor olumsuz doldurcağını da söyledi doktor yüz yüzeyken sevk ve anket formumla gelirsem bakacağınj söyledi ama hava değişim kağıdım da dediğim gibi birliğe katılabilir sorun drvam ederse hastaneye sevk edilmeli diyor sorunlarım da devam edio o yüzden komutanlar da şubeden halledelim hiç gelme diyor

@OğuzHan112,
Psikiyatride kekeleyerek konuştuğum için beni fazla anlamada, ben dedim askerde kendimi iyi hissetmiyorum, sürekli stres oluyorum, insanların içine girmek istemiyorum dedim , uyum bozukluğu tanısı koyup, beni birliğime yakın psikyariye sevk etti sadece

Anladım..kıta işlevsellik formlarını yollasınlar,sevk alıp tekrar gidin bakalım.. Hekim uğraştırmak istemiyorsa elverişli değildir raporu verebilir.

Söylediğim gibi hava değişimi tekrar edebilir, birliğine gönderip işlemlerine oradan devam etmen istenebilir..bunları bilmeni isterim sadece.. iyi akşamlar.

@batuhantaskın06,

@srtkaannn,
Anladım.
Hava değişimleri sonrası elverişli değildir raporu verilecektir..

F43.2 uyum bozukluğu Ben. Hava değişime geldim ve son gün askerlik subesinden hastaneye sevk aldım kıta anket formum askerde kaldı o sebeple heyet başka hastaneye sevk etti ve oda kıta anket formuyla kıtasında hastaneye uygundur yazdı karar verilmedi şimdi nasıl çürük alacam ben ya kafayı yicem ilk aldıgım askerden hava değişimi raporunda kıta anket formunda askerliğe elverişli değildir yazıyor bu hava değişimi raporumda yazıyor ama kıta anket formum kayıp nolacak şimdi lütfen bir yol gösterin

Kollarıma ve boynuma zarar verdiğim için hava değişime yollamışlardı yani

@OğuzHan112

Kollarınına ve boynuna neden zarar veriyorsun? Kesici aletlerle kendine zarar verenlerde yasaklı madde kullanımı sık görülüyor? Sizi de bu durum var mı?

Birliğine katılıp kıta işlevsellik formu ile komutanların seni hastaneye sevk edecek.
Sivildeyken uğraşma boşa zaman kaybı olur..
@emirsakarya,

@OğuzHan112,

Abi bugün olay oldu sinir krizi geçirdim duvarları yumrukladım, bölük komutanım adli sicil açılmasın diye hastaneye götürmedi, dediki cumaya kadar sabret ben askerliğe elverissizdir yazicam senin için kıta anket formuna cuma günü psikiyatriye gidersin dedi, direkt muaf olmama yardımcı olur mu bu bölük komutanının askerliğe elverissizdir yazması

@OğuzHan112,

Bugun birliğime sevk edilcektim sonra 1 saat beklettiler askerlik şubesindeki müdür sonra yeni giddceğim birliğimdeki komutanı aramıs dediki bu cocugu oraya göndercem bu cocugun sağlık sorunları var kıta anket formunu doldurursunuz dedi hastaneye sevk edersiniz dedi sonra bekle dedi bekledim sonra geldi dediki yarın yine hastaneye sağlık kuruluna gidecen dedi tekrar karar vercekler tekrar değerlendirilcen dedi yarın bende hastaneye gidicem sağlık kuruluna neden beni birliğime sevk etmedilerki tekrar değerlendirmem için sağlık kuruluna git dedi cevaplarmısın @OğuzHan112

Hayır uyuşturucu bulgum yok

@srtkaannn,
hava değişimi sonrası Askerliğe elverişli değildir raporu verilecektir.

@emirsakarya,

Önce sakin olacaksın.. sakin olmazsan her şey zorla girer,
Komutanlarının yollayacağı kıta işlevsellik formunu bekliyor olabilirler.. birliğine dönmeden elverişli değildir raporu verilebilir.

Son düzenleme:
@OğuzHan112,
kıta anket formum geldi ve anksiyet bozukluğu şiddetli anksiyet bozukluğu şiddetli anksiyet 36 puan yazıyor ve kıta formumda askerliğe elverişli olmadıgı değerlendirmiştir yazıyor ama tekrar değerlendirmeye heyete cıktım beni dinlemedi kapıda bekle dedi kafasına göre yine kendine zarar vermeyi düşünmüyor ve herşeyi normaldir diye karar verdi halbuki kendime acemi birliğimde boynumu kestim ölüyordum az kalsın bu doktor beni dinlemedi napmalıyım

Ben askere gidersem kendime zarar verecem elimde değil bu doktor kendine zarar vermeyi düşünmyor yazdı tek hekin karar raporunda napcamm akıl verirmisn

@OğuzHan112,
Karar herşeyi normal ve kendine zarar vermeyi ve intihar etmeyi düşünmüyor yazmış halbuki kıta formumda askerliğe elverişli değildir değerlendirilmiştir yazıyor intihar düşüncesi var yazıyor

KIta anket formumda şiddetli derecede anksiyet bozuklugu 37 puan yazıyor ama heyet kafasına göre herşeyi normal yazmış intihar düşüncesi zarar verme gibi durumu yok kararına varmış

@emirsakarya,

Heyet galiba bayanlardan oluşuyor. Keşke askeri hastaneler geri gelse. Heyetin neden böyle yapıyor ki? Normalde direkt kıta anketine bakıp heyete yollayıp işi bitiriyorlardı.

@dgcnn,
Tedavisi başlanan hastanede takip ve tedavisine devamı birliğine teslim olması askeri işlevsellik değerlendirme ve kıta anket formu askerlik yapıp yapamacagı kaanat bildirir yazıyor nüfus cizdanı kıtasının bağlı oldugu hastaneye sevki uygundur yazıyor ama üst taraflarda F43 2 uyum bozuklugu yazıyor

@OğuzHan112,

Evet yazıyor
Bu sonuç ne olur ya acaba 37 puan şiddetli derecede anksiyet bozuklugu ve askerliğe elverişli olmadıgı anlaşılmıştır yazıyor kıta formumda

@OğuzHan112 abi ben geçtiğimiz nisan ayında muaf oldum e devlette sistemde her şey düzeldi fakat bana askeri maaş yattı dün bunun sebebi nedir?
Yada bilen biri varsa cevaplar mı?

Son düzenleme:
Oğuzhan abi yarın psikayetirye gidicem, uyum bozukluğum var benim, ne demem lazım doktora hava değişimi yada çürük alabilmek için, kendimi iyi hissetmiyorum çünkü askerde

@dgcnn,

ilk gittiğimde ilaç verdiler sonra dediler ilaç ise yaramazsa gelin geri hizmete verelim, ama benim ileri derecede kekemelik var ve kendimi hiç iyi hissetmiyorum, ağlıyorum sürekli geceleri, sonra sürekli stres oluyorum, nasıl yapcam ya offf

@srtkaannn,

Benim devrem de öyleydi. Onun komutanları direkt kurula çıkardılar. Doktorunuza mutlaka bunu söyleyin, sanırım onlarda uyum bozukluğu yazar. Daha sonra askere gittiğinizde kıta anketine de bunu yazarlar ve sizi direkt kurula çıkartırlar.

Üst Alt