Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F43.2 uyum bozukluğu teşhisi ile askerlikten muaf olur muyum?

Hocam merhabalar öncelikle.
Askerim. Görev yapmak istemiyorum defalarca sıralı amirlerime ve hatta alay komutanına 2 kere söyledim beni hep koruyup kollamaya çalıştılar ama ben hep eve gitmek istediğimi artık dayanamadıımı söyledim. Kimse ilgilenmeyince kendimi asma girişimin de bulundum beni 2 gün ankara gata hastanesinde psikiyatri de yatırdılar. Kıta anket formumda duygusal ve görev ilgisinin az olduğu belirtilmiş. 21 gün hava değişimi verip eve yolladılar
ben daha geri dönmek ve askerlik yapmak istemiyorum , mesleğim gazetecilik ona devam etmek istiyorum. Artık askeriyede çok bunalıyorum bir rahatsızlığım yok iken daha kötü duruma düşşmekten korkuyorum. 2 ayrı ilaç yazılmış onlarıda kullanıp bağımlı olmak istemiyorum.Ne yapmam gerek yardımcı olursanız sevinirim , aşağıda verilen karar yazıyor nedir yani dururum.

KARAR 21 GÜN HAVA DEĞİŞİMİ
HAVA DEĞİŞİMİ BİTİMİNDE BİRLİĞİNE KATILMASI, YAKINMALARININ DEVAMI HALİNDE İVEDİLİK İLE SIRALI AMİRLERİ TARAFINDAN İMZALANMIŞ , FOTOĞRAFLI , ONAYLI , EVRAN NUMARALI ASKERİ İŞLEVSELLİK DEĞERLENDİRME VE KITA KANAAT FORMU ( MEVCUT DURUMDA ASKERİ İŞLEVSELLİĞİNİN NASIL OLDUĞUNU BELİRTEN , BİRLİK İÇERİSİNDE KÖTÜ ÖRNEK TEŞKİL EDİP ETMEDĞİNİ, KENDİSİNE VEYA ETRAFINA RİSKLİ DAVRANIŞLARININ OLUP OLMADIĞI GİBİ ÖZELLİKLERİ BELİRTEN) FOTOĞRAF, ONAYLI TARİHLİ , EVRAK NUMARALI SEVK YAZISI İLE PSİKİYATRİ POLİKİNLİĞİ MÜRACAATI UYGUNDUR.

Size zaten uyum bozukluğu tanısı koymuşlardır, 21 gün hava değişimi sonrası birliğine dönüyorsun, birlik amirlerin kıta işlevsellik formu doldurup tekrar sizi hastaneye sevk etmeli. Komutanlar askerlik yapamaz yönünde rapor tutarsa muhtemel tekrar hava değişimi,sonrası muafiyettir...
CBasker

Hava değişimi 2. defa yapmak zorunda mı oluyoruz , 21 gün zaten doluyor bu çarşamba günü. Hava değişşimi herhangi bir faydası veya oluru yok hatta daha çok stres altına sokuyor beni geri dönme hissi. şuan bile çarşamba günü birliğime gidicek olmanın düşüncesi ellerimi uyuşturuyor

Maalesf bazı prosedür ler var,

Sabırlı olmak lazım, cevabınızı yukarıda verdim...

Abi ben 2. sefer psikiyatriye çıkıyorum komutanlar askerlik vazifesini yerine getiremez falan yazmışlar. bir de işin içinde intihar var 2. hava değişimi almadan direkt muaf olma ihtimalim var mı ?
OğuzHan112

Yardım edin

Abi bana yardimci plun lutfen
oguzahan112 abi ben komutana askerlik yapamayacimi soyledimbkomutanim beni rdm ye yolladi ve küçükken mental retardasyon 100de25 kaybım var onu gosterdim rdm piskatriye sevk etti kita anket formu kahverengi zarf içinde 15 gun izne yolladılar ancak su anda birligimdeyim iznim bitti kita anket formunda askerlik yapamaz yaziyordu ve benim bölük komutanım değişmiş bana ne olcak abi şimdi lütfen yardım edin

Sevk alıp hastaneye gitmeniz gerekir,
Yeni gelen blk komutanına ya kendiniz yada sizi daha önceden tanıyan durumunuzu bilen bir rütbeli ile durumu bölüm komutanına anlatın.

Kıta işlevsellik formu ile sevk alıp hastaneye gidin.

Uyum bozukluğu/önce hava değişimi,sonrası muafiyettir.
Tolgaask1

Abi yardim et bana

[QUOTE OğuzHan112
Abi ben askerlik yapamiyorum icim daraliyor kendimi hapiste gibi hisediyorum nefes alamıyorum ve kendime zarar vermekten korkuyorum bölük komutanima anlattım beni rdm ye sevk etti ve f.43.2 c 17 uyum bozukluğu teşhisi konuldu ve 15 gun izne gonderildim iznim bu gün bitti döndüğümde çok kötü haber aldım bölük komutanım değişmiş haberi varmıdır yokmudur abi ve sonum ne olcak lutfen ne yapmam gerek yardimci ol ve benim küçükken zihinsel engelli raporum vardı 100 de 25 işe yararmi abi o sağol
OğuzHan112 abi lutfen gör msjlarimj

Abi senden allah razi olsun abi olmazsa ne yapmam gerek lutfen yardimci ol anneme ve babama durumu anlattım askeri hastaneye gidip durumumu anlatin dedim komutanlarımi arasinlar fln dedim eger olmazsa cimere yazsam faydasi olurmu abi banaa

Cimerle olacak iş değil,
Yukarıda yazdığım gibi, birliğinizden devam edin,biraz sabır...
Tolgaask1

Yeni gelen blk komt izin yda hava değişiminde olduğunuzdan haberi vardır,

Birlik amirine çıkıp durumu anlatın,sizi hastaneye sevk edecektir,

Hasta olan bir kişiye zorla askerlik yapacaksın demezler, ancak bazı prosedür ler var. Sabırlı olup doktorlar ne karar veriyorsa uymalısınız.

Söylediğim gibi, birlik amirine durumu anlatmanız lazım. Hastaneye Sevk edecektir...
Tolgaask1

[QUOTE=OğuzHan112 abi sağol Allah razı oldun ancak şöyle bi durum gelişti yeni gelen üsteğmen beni yanina aldı habercimsin dedi bok gibi ortada kaldım dayanacak gücüm Yok kafa istiratine gitmişsin dedi daha izin yok dedi e adam komutan emredersiniz demekten başka bsy yapamadım aileme askeriye ye gidip durumu söyleyin dedim o da benim yuzumden hasta olucak 3 buçuk ayım kaldı ancak dayanacak gucum kalmadı abi ducarlar üstüme üstüme geliyor ölüyorum burda burda bel fıtığım azdı gücünü artırdı normalde sadece tatarken o ağrıyı hissediyordum şimdi use normal yururken nefes aliken gohusume çarpıntı oluyor piskoloji desen küçüklük ten raporum var bitiyorum abi burda sivde 1 paket sigara içiyordum burda 3 paket ölmek istiyor insan eğer diger üsteğmen olsaydı o yolardi beni zaten rdm ye gönderip sana çürük vericem diyende oydu hiç kizmadi allah razı olsun çürük istediğimi soyledimde ancak tayini çıkmış İstanbul'a büyük şapa oturdum abi anliycan ben be yapayim abi bana detaylı bsy söyle lütfen

3 ayın kalmış, bence bitir aslanlar gibi ,

Ben 18 ay yaptım, yani zorlukları olsada bence sabret,

Yok illa hastayım yapamayacağım diyorsan, komutanına söyle hastaneye yollasın.

Hastaysan zorla direten olmaz,

Benim yapabileceğim bir şey yok maalesef.
Yol gösteririz o kadar. Komutanına söyle durumu anlat.
Tolgaask1

Üst Alt