Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Felçlilerin Mobilizasyonu Sağlayan Yeni Buluş: Tek RMC Robot (Türk Patentli)

Konular
46
Reaksiyonlar
58
Kasım 2014 Güncel:
http://www.engelliler.biz/forum/tek...ri/139827-tek-robotik-mobilizasyon-araci.html

bugün internette gezinirken felçlilerin mobilizasyonu sağlayan ve % 100 türk malı olan bir robot haberine rastladım...bu konu hakkında bilgisi olan varmı???

Tek RMC kollarını kullanabilen yürüme engelli bir insanın, dışarıdan yardım almaya gerek duymadan, tamamen kendi başına kısa bir sürede giyebileceği, ayağa kalkabileceği ve gezebileceği bir cihazdır. Kullanıcılarının ev, ofis ve alışveriş merkezi gibi iç mekanlardaki günlük işlerini tek başlarına yapabilmesine yardımcı olur. Tek RMC uzun yıllardır kullanılan tekerlekli sandalyelere alternatif değildir, aksine her açıdan farklı ve tamamen yeni bir bakış açısıdır.

Arkadan Binilme
Tekerlekli sandalyelerin temel sorunlarından biri önden binilmesidir. Bu önemli bir sorundur, çünkü, bir insan nerede oturuyor olursa olsun, (örneğin bir koltuk,yatak, tuvalet ya da sandalyede) her zaman vücudunun ön tarafı boşta ve arka tarafı doludur. Bu yüzden omurilk felçli insanların, oturdukları bir yatak ya da koltuktan tekerlekli sandalyeye geçebilmeleri için, vücutlarını kolları ile kaldırarak kendilerini geçecekleri diğer sandalyeye atmaları gerekir. İşte bu atma hareketi özellikle daha ileri yaştakiler ve kilolu felçliler için zor ve tehlikeli, üstelik dışarıdan yardım almadan yapılması genellikle mümkün olmayan bir harekettir. Öte yandan Tek RMC’ye önden binildiği için, oturur durumdaki kullanıcı Tek RMC’yi rahatlıkla kendisine doğru çekerek cihaza binebilir. Bu sayede Tek RMC’ye binme ve inme çok daha kontrollü ve dengeli bir şekilde yapılmış olur.

TEKRMC004.jpg

Ayağa Kaldırma ve Sağlık
Omurilik felçli insanlar, her gün, ortalama bir saat kadar ayakta durma egzersizi yapmalıdırlar. Bu egzersiz, vücut sağlıklarının korunması açısından hayati önem taşır. Mevcut ayağa kaldıran cihazlar ya çok yavaştır; ya da kulanıcıların fazla enerji harcamalarını ve başkalarından destek almalarını gerektirir. Tek RMC ile kullanıcılar sabah yataktan kalktıkları andan itibaren, başka hiç kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan cihaza tek başlarına biner, ve tek başlarına ayağa kalkarlar. Günlük işlerini ayakta ve rahatça yaparken, hayati önem taşıyan günlük egzersislerini de fazlasıyla yapmış olurlar.

TEKRMC012.jpg

Doğru Duruş Pozisyonu
Ayakta hareket edebilen, ayağa kaldıran tekerlekli sandalye ve benzeri motorlu cihazlar,genellikle kullanıcılarını tam dik olarak ayağa kaldıramazlar. Uzun bacak yürüme cihazı benzeri yürümeye yardımcı aparatlar ise ancak walker ya da bastonlar yardımı ile kullanılabilir. Kullanıcı, dengesini elleri ile tutunduğu bu dayanaklar sayesinde sağlamaya çalışır. Tek RMC ise kullanıcısını, tam dik olarak ayakta tutar ve ellerin boşta kalmasını sağlar. Her yere ulaşabilmesine olanak sağlayan duruşu ve serbest kalan elleri sayesinde kullanıcılar yemek pişirmek, bulaşık yıkamak, ütü yapmak gibi birçok gündelik işi kendileri için düzenlenmemiş mekanlarda rahatlıkla yapabilirler. Tepsi taşımak gibi iki el de dolu iken hareket etmeyi gerektiren işleri ise Tek RMC’nin uzaktan kumandasını kullanarak zahmetsizce yaparlar. Ayrıca günlük yaşamlarında diğer insanlarla aynı göz hizasında olmanın keyfine varabilirler.

TEKRMC013.jpg

Boyutlar
Tek RMC, halihazırda dünyadaki en küçük boyutlara sahip tekerlekli ayakta taşıma cihazıdır. Cihaz yalnızca 36 cm genişliğinde ve 62 cm uzunluğundadır. Sahip olduğu bu boyutları ile, zeminde küçük bir tekerlekli sandalyenin bile 1/3’ü kadar alan kaplar. Bu sayede kullanıcılar ortalama 60 cm genişliğe sahip olan tekerlekli sandalyeler ile sığamadıkları birçok dar yerden rahatlıkla geçebilir. Ev ve ofislerinde,diğer cihazlar ile ulaşamadıkları yerlere rahatlıkla ulaşabilirler. Küçük boyutlarına rağmen Tek RMC son derece dengeli bir cihazdır. Kullanıcıları denge noktalarından kavradığı için denge bozulmasına yol açabilecek yanlış kullanımlara ve istemsiz hareketlere her koşulda engel olur.

TEKRMC026.jpg

robot ile ilgili haber: Yürüten robot | Mynet Haber

ve robot hakkında bilgi veren resmi sitesi: Tek RMC – Robotik Mobilizasyon Cihazı |

Çok güzel bir buluş yapmışlar..Yürüyemesekte ayakta durma hissini alabiliriz en azından.Bununda Ülkemizde yapılması çok güzel olmuş.İnşallah fiyatıda uygundur da yaygınlaşır bizde kullanma şansına kavuşuruz...

görebildiğimiz kadarıyla cihaz on numara. e-mail attım bakalım fiyatına ne diyecekler.

Uzun zamandır geliştirilme aşamasındaydı. İlk duyduğum günden beri beni heyecanlandıran, sahiden işe yarayan bir cihaz. Küçük olması ev içinde dar yerlerden geçmek için mükemmel kolaylık sağlıyor. Bu ürünle ev içinde yapılamayacak neredeyse hiç bir şey yok... Mutfakta yemek yapmak, çayını alıp salona geçmek, koltuğa oturmak, oradan kalkıp tuvalete gitmek, klozete oturmak, kalkıp elini yüzünü yıkamak, tıraş olmak, yatağa geçmek, sabah kalkıp robota "gel ulen" demek, ayağa kalkmak, banyoya geçmek, el yüz yıkamak, mutfağa geçmek vs.vs.vs.

Alıp kullanma fırsatı bulacak arkadaşlara şimdiden keyifli günler diliyorum! :)

Bu arada bugün Hürriyet gazetesi'nde ana sayfadan duyurulan konuyla ilgili bir röportaj:

Genç mucit Necati Hacıkadiroğlu, omurilik felçlileriyle konuşarak onların ihtiyaçlarını tespit etti ve bir robot geliştirdi.

ÜNİVERSİTE yıllarından beri robotlar üzerine çalışan Necati Hacıkadiroğlu (31) ve 15 kişilik ekibi, GOSB Teknopark’ta 20 omurilik felçlisiyle fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanlarına danıştı. Öncelikli ihtiyaçları karşılamaya yönelik robotik mobilizasyon cihazı geliştirmeyi hedefleyen Hacıkadiroğlu, “Tek RMC, bugüne kadar omurilik felçlilerine yönelik geliştirilmiş, bilinen en küçük boyutlara sahip tekerlekli ayakta taşıma cihazı. Bu, gelişmiş tekerlekli sandalye değil, tamamen yeni bir buluş” diyor. Hacıkadiroğlu, Koç Üniversitesi fizik bölümünde okurken 3’üncü sınıfta okulu bırakmış. Okulun “robot kulübü” üyesiymiş.

Ütü yapar, markete gider
Omurilik felçlileri “Tek RMC” ile ayaktayken, oturur pozisyona geçebiliyor. Eğilebiliyor, her yöne ilerleyebiliyor. Ayağa kalkabiliyor, üst ya da alt raflardaki objelere uzanabiliyor. Ayakta bulaşık yıkıyor, yemek, ütü, temizlik yapabiliyor. Kullanıcısının ağırlığını dengeleyen amortisör mekanizması ile oturduğu yerden rahatlıkla kalkabiliyor, lavabo ve tuvaleti kolaylıkla kullanabiliyor. Hastanın egzersiz yapmasına da olanak tanıyor. Felçli isterse robotu okuluna, markete vs. götürebiliyor.

Tekerlekli sandalyeden küçük
12 yaşın üstündekilerin kullanabileceği cihazın Almanya’dan patent koruması alındı. “Tek RMC”, küçük bir tekerlekli sandalyenin bile 3’te 1’i kadar yer kaplıyor. Bu da ev, ofis, market gibi iç mekanlarda, diğer cihazlarla ulaşamadıkları yerlere rahatlıkla ulaşma imkanı sağlıyor.

Kumandayla yanına geliyor
36 santimetre genişliğinde ve 62 santimetre uzunluğundaki cihaz, 80 kilogram ağırlığında. Hasta, uzaktan kumandayla cihazı yanına çağırabiliyor. 14.4 km durmadan gidebiliyor. Cihaza tekerlekli sandalyelerden farklı olarak arkadan biniliyor. Hasta tam dik olarak ayakta durabiliyor.

Tek RMC adlı cihazı kullananlar ütü, temizlik, market işlerini yapabiliyor; işine, okuluna gidebiliyor; günlük hayatını rahatlıkla sürdürebiliyor.

Robot, felçlinin yataktan kalkmasını ve yeniden yatana kadar tüm gereksinimlerini kendi başına karşılamasını sağlıyor.

ATTAN DÜŞEN YUSUF AKTÜRKOĞLU

Bağımsızlık duygusu yaşatıyor

Kocaeli Üniversitesi’nde Atçılık İşletmeciliği okurken 5 yıl önce attan düşerek felç olan Yusuf Aktürkoğlu (27), “Tek RMC” adlı cihazı deneyen hastalardan. Aktürkoğlu, “Robot benim gibiler için bir özgürlük. Evde tek başına da olsam işlerimi kendim yapabiliyor, ihtiyaçlarımı görebiliyorum. Bağımsızlık duygusu yaşatıyor” diyor.​

Burada anketine katıldığımız ürün olsa gerek??

Muhteşem bir cihaz :)
Ev içinde lifte ihtiyaç yok,akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyaç yok,süper bişi.

Korkarak soruyorum fiyatı nedir?

cihaz son derece ergonomik gözüküyor -en azından resimlerde-. bu büyük bir artı.
yerli engelli araçları genelde kaba, bazen de saçma sapan olabiliyor. çok basit bir tekerlekli sandalyenin ayaklık kısmı yana doğru değil de yukarı doğru kalkar şekilde tasarlanmış.
bu işler ülkemizde son derece iptidai vesselam.

Kas hastası olduğumu belirteyim.
Ürün her ne kadar felçliler için tasarlanmış olsada,kas hastası olarak bizler içinde faydalı olacak bir ürün.Engelli lifti ile yapacağım; arabama transfer,klozete transfer,kanepe,yatak,vs bir çok işimi yapabilirim.Ayakta dik duramam ama oturarak kullanabilirim sanırım.Üzerinde biraz daha kafa yorarak bizler içinde son derece işlevsel hale getirebilecek bir ürün.

başarılarını tebrık edmek istiyorum kı hele de bunun ülkemizde yapılması benı ayrı sevindirdi umarım fıyatıda sevindirir beni :)

Güzel bir gelişme umarım fiatıda uygun olur,aklıma takılan küçük bir çıkıntı örneğin kapı kirişlerinden nasıl geçiyor,küçükte olsa kaldırım engelini nasıl aşacak...rampalarda performansı nasıl merak ettim...

Ucuz olacağını zannetmiyorum.. Kesin pahalı olur.. Görünüşte kullanışlı birşeye benziyor... Hele hele ev kadınları için süper bir buluş..:) Birgün deneyenler kullananlar olursa tecrübelerini paylaşırlar inşallah..

Maşallah diyorum bunu icad edene elleri dert görmesin..Aldığı-alacağı dualar bile yeter valla ona..:) Ne cevherler var memleketimizde, gururlanıyor, mutlu oluyor insan..:)

bence tek eksiği rampa çıkamaması... denge problemi olur gibi görünüyor...

sadece %5 eğimli yerde yokuş çıkabilmesi dezavantajlardan biri tanesi. yüksek eğimli kaldırımları çıkması imkansız, ülkemizdeki yol şartlarına uygun değil. tekerleri çok narin görünüyor. dış ortamlarda kullanıma uygun değil gibi görünüyor.

daha çok iç ortamlar için tasarlanmış bir cihaz. bu imkanlar için üretilen bir cihazın fiyatı yüksek tutulması durumunda ellerinde kalacağı kanaatindeyim. amaç köşeyi dönmek temelinde düşünülerek fiyatı belirlenmeye kalkışılırsa herkeste bir hayal kırıklığı yaratacağını düşünüyorum.

umarım yanılırım....

1. masaya yanaşıp yemek yiyemeyiz
2.Oturma yerine minder koyulmaz, sürekli oturmada sorun olur
3.oturma aparatını örneğin yataktan kalkarken altına nasıl koyabilirsin, zor görünüyor
4.ağırlık 80 kilo taşınması mümkün değil
5.En ufak rampada hatta kalın bir halıya nasıl çıkar bilemedim.Meyilde gitmek zaten mümkün değil

İlk aklıma gelenler bunlar ayaga kaldıran sandalye genel olarak bundan daha kullanışı sanırım. sadece dar yerlere girebilir ama buda vazgeçilmez bir şart değil
Genede bir gençececik bir Türkün bunu başarması harika. Bana göre tüm büyük marketlerde hatta AVM lerde büyük iş görür. Buralara necburi kılınması gerekir kanaatindeyim. Bu arada bu tip yerlerde 3.sınıf tek.Sandalye bulundurmasına ben şikayet ediyorum, szlerde bu konuda duyarlı olun.
Tekrar başarılar dilerim, fiyatının makul olacağını söyledi.Bekliyoruz.

iyi güzelde bu gezdiği mekanlarda hiç mi kaldırım tek basamakda olsa merdiven yok ev için iyi ama onun içinde uygun güzel bir evin olacak iş yine maddiyat a dayanıyor birde kilo sınırı var mı kilolu engellilere pek uygun gibi görünmüyor yinede alabilenler için güzel bir cihaz ucuz olursa veya sigorta karşılarsa ki hiç sanmıyorum denemek isterdim

Arkadaşlar, gözünüzden kaçıyor sanırım, zaten bu ürün iç mekanlarda kullanım için geliştirildi. Yani zaten kaldırımları aşmayı, eğimli ve engebeli yollarda gitmeyi vs. vaadetmiyor.

Levent,

1- Masaya yanaşıp yemek yemek derken neyi kastediyorsun bilmiyorum. Oturup bir şeyler yapacaksan, zaten bunu kullanmana gerek yok ki. Tekerlekli sandalyeden daha güzel ve pratik bir şey olabilir mi... Bu ürünler: a) bu aletle yanaşıp sıradan bir sandalyeye oturabilirsin, b) Eğer masanın altı müsaitse doğrudan, değilse yanlamasına yanaşıp yemek yiyebilirsin, c) Tekerlekli sandalyene geçip yiyebilirsin

2- Oturma yeri yok ki minder koyasın :)

3- Aleti yatağa nasıl çağırdığın ve onunla neler yapabileceğine dair tüm video görüntüleri kendi sitelerinde mevcut: Tek RMC Tanıtım Videosu / Uzun Versiyon

4- Bir akülü sandalye kaç kilo? Onu taşımak ne kadar zorsa, evet, bunu taşımak da o kadar zor. İç mekan kullanımı için üretildiğini de unutmamak lazım tabii.

5- Ev içindeki halıdan ve küçük eşiklerden geçebiliyor. Ama tekere dolanacak incelikte kilimler ve yüksek eşikler aşılamıyor. Burada da şöyle düşünmek lazım: Madem bu ürünü aldım, o zaman evdeki bazı şeyleri de buna uygun hale getirmem lazım. Sonuçta amacım ürünün vadettiği hareketleri yapabilmek. Bu benim için en önemli şey...

Bu Tek RMC'yi bir tekerlekli sandalye ile kıyaslamak, hele de atağa kaldıran sandalye ile kıyaslamak armutlarla elmaları karşılaştırmak gibi bir şey. Bu ürün tekerlekli sandalye ile birlikte çalışıyor... Bunu alan kişi tekerlekli sandalyesini çöpe atacak değil. Bununla sandalyesi ile yapamadığı onlarca şeyi yapabiliyorsunuz.

Ayağa kaldıran sandalye ile mukayesesi için bir şey yazmaya gerek yok bence. Videoyu izleyip ne farklar olduğunu görmek mümkün. Sandalye sadce ayağa kaldırıyor, o kadar (o da dimdik yapmıyor, arkaya doğru biraz yatık durumdasın). Sandalye ile girebileceğin yerler çok azken, bununla giremeyeceğin yer yok. tuvalete/sandalyeye oturabilirsin, banyoda traş olup elini yüzünü yıkayabilirsin, mutfakta yemek yapabilirsin, birşeyler taşıyabilirsin, yüksek rafları kullanabilirsin, yere düşen bir şeyi alabilirsin, Kendi başına olmayı ve bunları yapabilmeyi önemsiyen sandalye kullanıcıları için çok keyifli ve heyecan verici bir ürün bence...

idpsente, kilo sınırından ziyade kişinin hareket yetisi belirleyicidir sanırım. Kilolu bir kişi için özel ölçülerde de yapılabilir diye düşünüyorum.

Boy ve kilo için ayarlama yapmak hiçte zor olmasa gerek...Gayet kibar ve kullanışlı bir araç...Dik pozisyona geçerken sanırım ol kuvveti ile işlem gerçekleşiyor...Kas hastaları ve kol gücü zayıf olanlar için bu sorun teşkil edecek...Tebrik etmek gerekiyor..İhtiyaçlara göre yada kullanş tecrübelerine göre daha d geliştirilecektir mutlaka...

Güzel tasarlanmış bencede kol gücü normal olanlar için çok rahatlık sağlar .. eller ve kolları zayıf olanlar içinde geliştirilir ürün diye düşüyorum ..

Kol gücünün ne kadar olduğunun bir önemi yok bu aleti kullanmak için. O kalkış bir piston yardımı ile gerçekleşiyor ve o pistonun hangi kuvvetle çekilmesi/bırakılması konusu kişiye özel olarak ayarlanabiliyor/ayarlanıyor.

Zaten bu ürünü alacak kişiler önce ürünü bir fizik tedavi doktorunun kontrolünde deneyecekler, sonra kendi koşullarına göre ürün özelleştirilecek ve ancak ondan sonra ürünü kullanabilecekler.

Ürün fiyatının uygun olmasını diliyorum. Türkiyede engellilerin satınalma gücü düşünülerek fiyatının belirlenmesi gerektiği kanaatindeyim. Bir de dışarda kullanıma uygun olsaydı bu cihaz harika olurdu. Umarım bunu üretenler ilerki aşamada bunları da dikkate alırlar.

ev içi kullanım için çok güzel bi cihaza benziyor. ve Türkiye de yapılmış olmasıda sevindirici bi gelişme . bu cihaz geliştirip dışarda kullanılabilen , rampa , kaldırım inip çıkabilen bi cihazda yapılır inş. bu güzel bi başlangıç . umarım fiyatıda uygun olur

ben de fiyat hakkında bir açıklama bekliyorum

Oturan boga

görüşlerinizi okudum ama kabul etmem mümkün değil.

1.Masaya yanaşma konusunda kasdettiğim gayet açık. Bunun nesini anlamadınız. Sizin tüm sandalyelere oturabiliyorsanız sorun yok. Ben her sandalyeye oturamam denge sağlamak zor. Ayrıca mutafa giderken normal sandalyeyi yanımda mı taşıyacağım :rolleyes:
2.oturma pozisyonu var. Tv de de bunu belirttiler.:rolleyes: bu durumda biraz oturayım dersen tekerlekli sandalyeyi bulmam gerekecek.Yani sandalye hep yanıda olacak.
3.haklısınız
4.Bu düşüncenize de katılmak zor. Evde sadece ben yaşamıyorum. Tüm düzeni değiştirmemiz mümkün değil.Gerçekci olmamız lazım.

Elma armut meselesinide anlamış değilim. Bu alet ile ayaga kaldıran sandalye elma armut kadar ilişiksiz görünmedi bana. Bu tabi kullanıcı olarak benim görüşüm.Herkezin görüşü ve yaşam şartları ayni olmayabilir. Bu nedenle bu benzetmenizi uygun bulmadım.(genel olarak tüm yanıtlarınızıda)

Son olarak bu ürün hakkında görüşlerimi belirttim. Yapan arkadaşa yol gösterici olur düşüncesindeyim. Belirttiğim gibi arkadaşi candan kutluyorum.Bu önemli bir çalışma, ihtiyacı olanlar için iyi bir buluş.İnşallah fiyatı uygun olur.

10 numara olmuş, videodaki arkadaşa yeterince yaramış. bazı arkadaşlar kendilerine göre eksik yönlerinden bahsetmiş..ben kendim wolkurla ayağa kalka biliyorumsürekli sandalyede oturan bir insan için ayağa kalkmak ayatka etrafa bakmak tarif edilemez.. benim görüşüm sadece ayakta dimdik gezdirsin o bile yeter...

Levent, haklısın, kişinin sandalyede oturma dengesi yoksa ya da yakınlarda tekerlekli sandalye bulunmuyorsa, bu aletle masada -oturarak- yemek yemek mümkün değil. Ama zaten bu ürün bunu vadetmiyor. Önden yanaşıp masada yemek yemek için en ideal ve pratik yol tekerlekli sandalyemiz.

Oturma pozisyonu var, ama ürün oturalım diye geliştirilmemiş. O pozisyon geçici süreler için var. Oturmak isteyen sandalyesine oturacak, kalkmak ve birşeyler yapmak isteyen bu ürünü kullanacak. Ve evet, bu ürün sandalyeye alternatif değil. Bunu alan sandalyeyi bir kenara bırakmayacak; bu ürün sandalyenize artı olarak sandalyenizle yapamadığınız şeyleri yapabilmeyi sağlayacak.

Evet, bu ürünü evdeki yüksek eşiği alçaltamayacak ya da tekere dolaşacak kilimi kaldıramayacak kişiler almamalı. Bu bir tercih meselesi: eşik mi robot mu, kilim mi robot mu...

Ayağa kaldıran sandalye ile bu ürün birbiri ile mukayese edilemeyecek iki kutup gibidir. Elma ile armut demişim ama, az demişim; bence elma ile lahana gibi bir şey :) İlk bakışta aklıma gelenler:
1- Ayağa kaldıran tekerlekli sandalye, adı üstünde, bir tekerlekli sandalye. girip çıkabildiği yerler sınırlı. Oysa bu ürünün boyutları o kadar küçük ki, evde giremeyeceği, dönemeyeceği yer neredeyse yok.

2- Ayağa kaldıran tekerlekli sandalyede kişi her yere önden yanaşır. Oysa bu ürünle geri geri yanaşmak da mümkündür, ve bu sayede kişi başka hiç kimseden yardım almadan yatağa, koltuğa, tuvalete, banyo sandalyesine vs. kolayca geçebilir. Ayağa kaldıran tekerlekli sandalye ile bu imkansızdır.

3- Ayağa kaldıran tekerlekli sandalye -bence- kişiyi içine hapseder. Vadettiği tek şey sizi tutup ayağa kaldırmaktır (nitekim işlevsel olmadığı için, Ayağa kaldıran tekerlekli sandalyesi olup da onu evin bir kenarında çürümeye bırakan bir çok arkadaşım var!). Oysa bu üründe tartışmasız bir özgürlük hissi vardır. Kişi her şeyi yapabileceğini hisseder, kapalı mekanda gözüne kestirdiği her şeyi yapabileceğini görür kullanıcı; insiyatif kendindedir, tutar, kolları yardımıyla ayağa kalkar, gider istediği işi yapar, istediği zaman yine kendi gücüyle istediği yere oturur vs.vs.vs.

4- Ayağa kaldıran tekerlekli sandalye ile ayağa kalktığınızda size asla dimdik bir pozisyon sağlamaz. Arkaya doğru biraz yatık durursunuz ve önden bir yerlere asla "sıfır" yanaşamazsınız. Bu nedenle Ayağa kaldıran tekerlekli sandalye ile ne yemek yapabilirsiniz, ne ütü yapabilirsiniz, ne süpürge kullanabilirsiniz, ne tıraş olabilirsiniz, ne de yüzünüzü yıkayabilirsiniz vs.vs.vs. Oysa bu ürün neredeyse dimdik pozisyon sağlar ve saydığım her şeyi yapmanızı mümkün hale getirir.

5 - Ayağa kaldıran tekerlekli sandalye ile yere eğilip bir şey almanız imkansızdır. Oysa bu ürünle dilediğiniz şekilde eğilebilir, yerden dilediğiniz şeyi kolayca alabilirsiniz.

6- Bu ürün dolaylı olarak bir spor aletidir de aslında. Her kalkış-oturuş diz-bel eklemlerini stabil şekilde hareket ettirdiği gibi, ayrıca kol kuvvetlendirmesi için de yararlıdır (ne kadarlık kuvvetle kalkmak isteniyorsa, bu detay kişiye özel ayarlanabiliyor)

Hasılı, o ayrı bu ayrı. Onun yapabileceklerini isteyen onu alır, bunun yapabileceklerini isteyen bunu alır.

Böyle uzun yazıyorum, çünkü hem hakkında konuşulmasını anlaşılması için bir fırsat olarak görüyorum, hem de bu vesileyle ürünün ileriki yıllarda daha da geliştirilmesi için fikirler ortaya çıkıyor... Lütfen ilgilenenler olumlu olumsuz görüşlerini ve fikirlerini yazmaya devam etsin.

bu ürün tabi ki tekerlekli sandalyenin alternatifi değil,ama ondan belki daha çok işe yarayan(kişiye göre değişir) tamamlayıcısı.

Üst Alt