Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Felçlilerin Mobilizasyonu Sağlayan Yeni Buluş: Tek RMC Robot (Türk Patentli)

Evdeki özgürlüğü, dışarıda ki özgürlük ile nasıl bir tutuyorsunuz? Asıl evde hiç kimseye ihtiyaç duymadan ya da daha aza indirerek yaşamak önemli olan.. Hele hele ev kadınları için bulunmaz nimet bu cihaz bana göre..Eğer gerçekten anlatıldığı kadar varsa bu cihaz yani kullanırkende bahsedilen kolaylığı varsa mükemmel bir cihaz yani..:) Fiyatı evet yüksek, yine parası olana var rahatlık. Olmayan eski usul devam edecek yaşantısına.. Ama belki ilerleyen yıllarda düşer daha makul bir fiyata çekilir.. Şimdi yeni ve taleb çok olduğu için yüksek tutuluyordur fiyatı.. Birde kişinin durumuna özel üretilecek olmasıda etkiliyor sanırım fiyatını..

Ama Allah için konuşun bunu alacak parası olan kaç kişi derki istemem almam gerek yok..:D

bak parası olan diyorsunuz, parası olan için zor olan nedir ki? ama bu cihazın bu fiyata satılıyor olması engellilerin sırtından köşeyi dönmekten başka bir şey değil. cihazın kişiye özgü yapılıyor olması fiyatının bu kadar yüksek olmasına neden olmuyor. neticede altı üstü bir kaç santim kısa ya da uzun kesilecek materyaller. akü, tekerlekler, hidrolik, elektronik aksanı..... vs. bu fiyata çok daha kaliteli bir yaşam imkanı yaratabiliriz kendimize...

Benim demek istediğim fiyatı yüksek diye karalanmasın.. Düşünsenize, tekerlekli sandalye kullanan bir anne, bir ev kadını için ne kadar faydalı olacak bu cihaz.. E ucuz olsunda herkes alsın tamam alsın ben icad etseydim bunu bırak milyarı bini beş kuruş almadan dağıtırdım mesela, gönlümüz zengin Allaha bin şükür...:) Ama kaç kişinin emeğinin olduğu birşey bu.. Nimetlerinden de faydalanmak isteyecekler. Hayrına icad etmemişlerdir ya bunu..:) Valla bence her açıdan köşe olacaklar yani dua da alacaklar para da alacaklar oooh yaşadılar..:)

Şaka bi tarafa, emeğe saygı lütfen.:) Fiyatını yüksek buluyor olmama rağmen son kuruşuna kadar hakediyorlar bence..

OturanBoğa;

Bülent bey bakıyorum sizde ticaret hayatına atılınca kapitalist olmuşsunuz...

ben buraya iddaaa ederek yazıyorumki eğer bu cihaz konya sanayinde yapılmak istensin ne kadar sayıda yapılırsa yapılsın en fazla 10.000 tl gibi bir rakama dört dörtlük halledilir...
dünya elektronik,metal ve teknoloji sanayisinin bu kadar ucuzladığı bir dönemde bu cihazı 27.000 tl'ye satmak sadece uyanık geçinmektir kimse kusura bakmasın...
sırf yüzde yüz yerli diye o parayı verebilecek bu ülkede engelli bir babayiğit olduğunu sanmıyorum...

Buna belden aşağıya vurmak denir! :) Ben bu ürünü beş senedir biliyorum. İlk gün de sorulsa aynı şeyleri yazardım. Ticarete atılınca değişeceğimi düşünmek/iddia etmek, hele de eski bir üye tarafından, bence ağır bir itham. Bir daha düşün derim...

Hakkında hiç bir şey bilmediğin bir ürün hakkında "iddia ederek yazmak" ne kadar nesnel, bilemiyorum. Bu ifadeyi de bir daha düşün derim... Ama, malzeme açısından 10 bin liraya üretildiğini varsayalım. Bu ürün için 5 senedir çalışan onca kalifiye insan (koca mühendislik şirketi vs.), bugün ürünün kişiye özel üretimini sağlayacak onca insan, işin tıbbi değerlendirmesini yapacak onca insan, ürünün pazarlanması ve satışı ile ilgilenecek ayrı bir firma (ve doğal olarak onun karı) vs.vs.vs. tüm bunları üst üste koy, 10 bin liraya ham üretilen bir malı "27 bin liradan" aza satmayı başar, ben de bu forumu senin üzerine devredeyim! :)
Sıradan bir otomobilin maliyeti nedir? Sıradan bir cep telefonunun? Bilgisayarın? kazağın, gömleğin, ayakkabının? 15 bin liraya tekerlekli sandalye, 70 bin liraya ayağa kaldıran sandalye, 100 bin euro'ya akülü sandalye oluyor da, bu ürün neden 27 bin lira olamıyor? Hem de "konya sanayi'de ancak 10 bin liraya üretilebiliyorken"? Bence arkanıza yaslanın ve bir daha düşünün: Bu ürün Türkiye'de değil de Avrupa ya da Amerika'da üretilseydi, sizce 50 bin liradan aza satılır mıydı?

Ha, amacın ticaret değil de hayrına, kar amacı gütmemek olur, babanın parası çoktur, alırsın ondan, tüm masrafları cebinden dökersin, "gönlümden koptu, fiyatı da 2000 lira" dersin, bilemem; ağanın eli tutulmaz! :)

Son olarak, yineleyeyim: bir ürünün maliyeti, üretim sayısı ile doğrudan ilişkilidir. Senede 100 tane üretilebilen bir ürünün fiyatı ile senede 1 milyon tane üretilen bir ürünün fiyarı asla bir olamaz. İlk cep telefonları çıktığında 2500 dolar verip alınırken, bugün o rakamlara eşşek gibi bi bilgisayar alınıyor. Neden? Çünkü işin argesi daha oturmuştur, üretim aşaması oturmuştur, piyasası genişlemiştir vs.vs.vs.

Dilerim bu robotu üreten ve dünya patentini alan arkadaşlar 10 yıl sonra bunun uçan modelini yaparlar ve tanesini de 100 liradan satarlar...

Bacıbey,
Sana göre hava hoş,ne bu ürüne ihtiyacın var,ne de kullanmak zorundasın,bu sebeple hariçten gazel okumak kolay tabi.
Bilmesem,firmanın ortağı sanacağım.

Tahminlerimizde yine yanılmadık,uçuk bir fiyat.
Aklıma gelen tek olumlu ihtimal.
SGK'nın bu ürünü desteklemek adına,0 yerli olması nedeniyle ödemesi seçeneği.
Malum yerli otomobilde hükümet destek vereceğini ilan etti,buda engelliler için son derece kıymetli ve yerli ürün.
Hani diyorum bel ki!

kula70;

bizzat kendileri arayıp söylediler bana fiyatı.uydurmuyorum fiyatı!!!

bugun akşam itibari ile kendileri benide telefonla aramış bulundular.cihazı kullanım için %80 %85 civarında uygun olduğum ama tam emin olabilmeleri için kendilerinin muayene etmeleri bunun için istanbuldaki satış merkezlerine gitmem gerektiğini söylediler.kilo konusunu sordum ürün sizin için özel olarak yapılacağı için ölçüler bu yönde alınacak ve ayarlamalar yapılacak dedi karşımdaki bayan.gerekli ölçüler alındıktan sonra 4-6 hafta içerisinde ürün bize teslim edilecekmiş.en son fiyatı sordum arkadaşlarında belirttiği gibi ürünün fiyatı 27 bin lira dendi.

fiyatını görünce 1nci sayfaya dönüp resimlere birdaha baktım belki rüyamda görürüm diye 27000 tl aylık 300 tl artırsam tabi artarsa 300X80 ay ortalama 7.5 sene vay be en iyi birinci sayfaya tekrar dönüp resimlere bir daha bakmak ...........
ne var şunları benim gibi engeli olup her gün ayağa kalkmak isteyene devlet parasını karşılayıp verse bende her gün dua etsem.... bu cihaz için biraz yazsak çizsek ilgili yerlere hep birlikte bir faydası olurmu acaba ...

valla bu hastalığın çaresini bulsalar herhalde oda ancak 27 bin lira anca olurdu:) bu ürün şuanda 5 milyon yürüyemeyen engelli varsa %1 ine filan hitap ediyor belki o kadar bile değil bu fiyatı bu siteden ödeyebilecek babayiğit varmı :) öyle zannediyorum ki önümüzdeki 5 yıl biz bunun anca videolarını izleriz seri üretimine geçileceğinide zannetmiyorum bu fiyatla talep az olur en iyisi çinlilerin yapmasını beklemek belki o zaman fiyatı düşer :))

bu fiyat çok çok pahalı. Ürün bu fiyatta kalırsa ülkemizdeki engellilerin sadece %1'i bu imkandan yararlanabilecektir. Gerisi arkadaşın dediği gibi fotoğraflarına bol bol bakıp, rüyasında elde etmenin yollarını bulmaya çalışacaktır. Fiyatın makul bir seviyeye inmesini talep ediyoruz, aksi halde bu proje fiyaskoyla sonuçlanır.

bunun makulü ne olacakki olsa olsa 10 bin olur onuda kimse veremez ben bunların ne yapmaya çalıştıklarını anlamadım satmasın diye mi yaptılar bunu vatandaşlarının yarısından fazlası yoksulluk sınırında yaşayan bir ülkede üstüne birde hem yoksul hem engelli olunca hayal edeyim diyorum almayı karşımda büyük bir boşluk dur bakem gece rüyamda görmeyi deneyeyim birde :) o fiyatı görünce ben bu ürünü görmedim farz ediyorum :)

bacak eklemlerini tam duzleyemeyen hasta nasil yerlesecek

zaten bu cihaz bacak eklemlerini düzeltebilenler için düzeltemeyenler kullanamaz

Kullanabilecek durumda olan engelli arkadaşlarımız gerçekten çok şanslı. Fiyat biraz yüksek olabilir ama iyi bir akülü sandalye alayım deseniz 10.000-20.000 arası, iyi bir ayağa kaldıran sandalye alayım deseniz 25.000-50.000 arası. Hele ki bir de marka girerse bu işin içine fiyat en az %50 artıyor.
Alabilecek ve kullanabilecek arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun. Yapımda emeği geçen herkese de sonsuz teşekkürler.

Umarım diğer engel grupları için de bu ürün zamanla geliştirilir ve fiyatı da daha makul seviyelere iner.

Ben kas erimesi hastasıyım ve başkasının yardımı olmadan bu ürünü kullanabilmem mümkün değil. Kendi başıma zarzor güçlükle hatta yardımla doğruluyorken, o oturağı altıma koyup, denge ayarlarını yapıp ve biraz kuvvet uygulayıp ayağa kalkmam mümkün değil. Allta eklediğim ayağa kalkmaya yardımcı ürün videosunun 100. saniyesinde varolan koltuk altından destek sağlama özelliği bu ürünü de eklenebilir diye düşünüyorum. Diğer denge işlemleri de biraz ayakta doğrulduktan sonra yapılabilir ve tam doğrulma işlemi gerçekleştirilir. Kollarında da güçsüzlük yaşayan biz kas hastaları için kayışları gerdirme işlemi de otomatik olarak yapılmalı bence.

fiyatı tatminkar olsun;) SGK sigorta bi miktarını karşılarda :confused:kullanacaklarda ele güne el açmaz.(Çalışamayanlar) Böyle olursa daha iyi olur.

İyi olsunki yurt dışına satış olsun.:cool:

Başka daha ne olsun..:eek:

bügün cnntürk ürün hakkında yayın var sanırım..biraz önce altyazıda geçti.

Selam, şükürler olsun ki, bizde modern dünyada kendimize aid faydalı bir ürün yapa bildik, TÜM TÜRK DÜNYASINA HAYIRLI UĞURLU OLSUN İNŞALLAH.

Arkadaşlar bü ürün artık resmen satılalı ne kadar oldu birde doktor izni olmadan almak mümkün deyilmi?

Tabanın yere çok yakın olması, küçük tekerlekler, rampa ve eğimlerde sorunlu sadece düz engebesiz, az eğimli yüzeyler ( ev, ofis ) için...Fiyatı 27.000TL, fiyat avantajı yok...!Daha zorlu koşullar için indoor-autdoor, elektrikli ayağa kaldıran sandalye, sürüş açısından daha fonksiyonel ve güçlü...

Tek RMC – 360 Görünüm |

Teknik Özellikler:
Ana gövde : İmalat çeliği, sac ve paslanmaz çelik
Motor : 2 x 24V – 100W motor
Akü : 2 x 22Ahx12V
Şarj : 5Amp (harici) şarj
Maksimum hız : 3,2 km/h
Durmadan gidebileceği mesafe : 14,4 km
Tırmanabildiği maksimum eğim : % 5
Aşılabilen eşik yüksekliği: 3 cm
Cihazın ağırlığı : 80 kg
Maksimum taşıma kapasitesi : 90 kg
Genişlik : 36 cm
Uzunluk : 62 cm

Endüstri Mühendisi

öncelikle tebrikler mutlaka daha da geliştirilecektir dikkatimi çekti t5 t6 t7 seviyedeki kişilerin kullanılması ne kadar uygun

T5-6-7 seviyesinden omurilik yaralanması olanların kullanımına mani bir durum yok.

OturanBoğa;

işte bende bu yüzden diyorum bu ürünün fiyatı 27.000 tl etmez diye...çünkü artık teknoloji,metal ve teknolojik yan sanayi çok ucuz...sizin saydıklarınızın hepsini alt altta toplasak ciddi söylüyorum 10.000 tl tutmaz...bende uzun süre ihracat ithalat işi yaptım...o yüzden maliyet işini ve hesaplarını iyi bildiğimi düşünüyorum...türkiye sınırları içinde bence bu ürün bu bahsedilen fiyata değil bir yılda satışının sürdüğü süre boyunca 100 tane bile satmaz...ama yurt dışında satılırmı onu bilemem...çünkü ülkemizde bu parayı verebilecek kişi sayısı çok az...ayrıca piyasaya bir ürün sokuyorsanız bunu yüksek fiyatlarda sokamazsınız ve kaybedersiniz...malesef bu işi yapan arkadaşlarında geleceği nokta bu olur...emeklerine yazık olacak...maliyet hesaplarını tekrar gözden geçirmelerini tavsiye ediyorum...

bende cok begendım heyacanla satıslarının baslamasını beklıyorum hepımıze cok faydalı olacaktır.

27000tl olsa millette sıfır araba alır

Az önce doktorum proğramında mucit fiyatı söyledi 27 000 liraymış..

10 taneyi geçmez çünkü 27 milyara bir sürü sorundan kurtulurum
aktif sandalye alınır
plaj sandalyesi alınır
tennis sandalyesi alınır
ayağa kaldıran sandalye alınır
hatta bunları aldıktan sonra kalan para ile de arabamı değiştirirdim :)

oy oyy güleceğim yoktu ,süper özetlemişsin:))

acaba bu ürünü destekleyen firma yurtdışındaki ibot ürünü içinde desteklemeyi düşünebilir mi??

ben şahsen bu parayı vereceğime 27000 tl onun yerine 8-10 bine ayağa kaldıran sandalye alırım zaten ev dışına çıkamazsınız bu cihazla sonuç olarak 27000 diyeceklerine 10000 deseler 1 yerine 100 tane satarlar ama yok illa fiyatı yüksek olacak çünkü medikal malzeme 15-20 bine sıfır otomobil yapıp satanlar da insan.............

Üst Alt