Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Fiat Doblo tarzında ÖTV indirimli alabileceğim araç önerileriniz var mı?

Arkadaşlar hepinizden özür diliyorum ama nedir bu milletteki caddy doblo araç olayı anlamıyorum. Genişlik ise bir sürü markanın SUV kasası stejyin kasası var. Güç performans ise bir sürü yeni teknolojik motorlar var. Ha bu arabaların en iyisi caddy ama kardeşim içine binince arka tarafına bakın her yer demir yığını gibi görüntü estetik sıfır. Tavanı bildiğimiz karton. 2011 sıfırlarda bile aynı karton ve içine acayip derecede ses alıyor. İzolasyon sıfır. Ama sonuçta onların çok iyi araba ama ticarilerin en iyisi yük taşımak için gerekli olan en iyi şey. Arkadaşlar yeni arabalardan inceleyin arka koltuklarda bile bölgesel klima ızgaraları çocuk kilitleri var. Yani bence engelli bir kardeşimiz için en iyisi bir otomobil. tekerlekli sandalye koyacaksa bile bir sürü geniş bagajlı otomobiller var. Herkese hayırlı günler dilerim.

Paranız varsa VW Caddy alın derim DSG şanzıman..:D

Merhaba,
Yük bölümünde sandalyemde oturarak seyahat edebilmek için klasik Doblo türü bir araç düşünüyorum.
Her yıl muayene olması gerektiğini söylüyorsunuz. Bunun maliyeti hakkında bilgisi olan var mı? %10 ÖTV düşük ama bana en uygun araç bu.
Doblo Panorama binek otomobili olarak tescil edilebiliyor ama onun da ücreti klasik Doblo ile çok fark ediyor.
Eğer yıllık muayene masrafı çok fazlaysa değerlendirmeyi ona göre yapalım.
Şimdiden teşekkürler.

tekerlekli sandalyemle binecegim ötv indirimi uygulanan araçlar hangileridir.Ayrıca bazı araclar 1.6 silindir hacimine sahip bunları ötv indirimli alabiirmiyiz.

doblo,citroen nemo gibi araçlar

ya arkadaşlar yanlış bilgi vermeyin ltfn...
2011 model fiat doblo panaroma modeli binek olarak geçiyor.1.6 dizel otomatik vites.tam donanımlı modeli 36-37 bin tl civarı.

sakatlık oranı %45 mesela 25 000 TL lik bir araçta ne kadar indirim yaparlar markası önemli değil hangisi olursa saygılar

ÖTV indirimi ya uygulanır ya uygulanmaz.raporu düşük olanada aynı,fazla olana da aynıdır. özel tertibatlı araç kullanabilir raporunuz varsa 25000 tl lik bir aracı 18200 civarı bir fiyata alabilirsiniz. her raporu olan ötv inidiriminden faydalanamaz bunu da belirteyim.

Musa bey ben bu yorumu anlamadım nasıl faydalanmaz uygun raporu olan herkes ötv den faydalanır ve ayrıca otomobiller de %37 ticari araçlar da %10

Musa artık KDV de ödenmiyor .....O zaman 15000 tl civarı olur...

yok ticari olarak geçiyor bende geçen hafta gitim bizzat citroen bayisine gittim berlingoyu sordum ticariye girdiği için alamasın

Ilker bey kdv kesinleşti mi?ödemeyecek miyiz?

Ticariye giren araçlar belli bir kriter dahilinde olursa elbette ÖTV-MTV muafiyeti ile alınabilir, sadece ÖTV oranı daha düşük olur. Sırf ticari sınıfında olduğu için alınamaz diyerek kestirip atmak doğru değil.

Doblo ve Kangoo nun binek modelleri var ama çok pahalı

Ilker bey ben o konuyu sürekli takip ediyorum ama mahkeme karaı ile alınmış bir hak olduğu için beklemedeyim daha ayrıca sonuç hakkında net birşey yok bu arkadaş kdv yi almış mı belli değil?

yani ben %45 raporumla ötv indiriminden yararlanabilirim raporumda h sınıfı ehliyet alabilir diyor zaten benim ehliyetim var H sınıfı fakat kullandığı protez kısmında hiç bir şey yok bu sorun olurmu ayrıca ben fort focus almak istedim %45 rapor la ötv siz alamayacağımı söylediler bilgi verirseniz memnun olurum saygılar

kardeş benim için markası sorun değil hangisi olursa fark etmez benim demek istediğim %45 raporla ÖTV indirimi alabilirmiyim yani araba fiyatında sakatlık indirimi yaparlar mı FORT yetkilileri % 45 le indirim alamazsın dediler yani wosvogen indirim yapar mı??

arkadaşlar ben bu dobla ve bu tür araçları araştırdım alacaktım ama bunlarda engellilere indirim yüzde 10 birde ticari olarak geciyor her yıl muayenesi var bayilerde iyi ögrenin sonra magdur olmayın.bizler bu araçlar gelmez.

H sınıfı ehliyet artı,özel donanım kullanma şartı ÖTV indirim hakkı için şart.

musa bey sol ayak özürlüler için otomatik vites özel donanım kabul edilmekte bu nedenle sol ayak özürlüler raporunda otomatik vitesli araç kullanabilir yazması yeterli ötv istisnalı aracı alabilir tabii ki h sınıfı ehliyet olacak

evet sol bacaktan özürlü olanlar mayıs 2010 dan itibaren otomatik vitesli araçları,başka bir özel donanıma gerek olmadan ÖTV indirimli alabiliyorlar. ah şu kdv indirimi de sıradan uygulanan bir avantaj olsa.

doblo tipi araçlar kapaı kasa kamyonet olarak tescil edildiği için ticari araç kısmına girer ticari araçların ötvsi %10 aynı türden araçların binek otomobil ruhssatlı olanlarının ötvsi %37

aradaki bu fiyat farkıda normal kullanıcılar alacak olduğu zaman aracın fiyatına yansır ama bizde bişey farketmiyo ikisinide aynı fiyata alabiliyoruz nasılmı

doblonun 1.6 motorlu ticari araçlarının fiyatı 30bin tl civarında ötv oranı %10 yani 3bin tl düşer 27ye alırsın aynı aracın binek otomobil ruhsatlı olanlarının ötv oranı %37 olduğundan aradaki %27lik fark 30 bin tlnin üstüne eklenir fiyatı normal kullanıcılar için 37-38 gibi olur o fiyattan %37 vergiyi düşerek alırsan yine 27bin tlye almış olursun yani bizim için bişey değişmiyo

eğer bu tür bi araç düşünüyosan ruhsatı binek otomobil olanlardan al iki yılda bir muayenesi olur muayene fiyatı 145tl civarı olması gerek

dablo nun 7 kişilik olanları ruhsatta otomobil olarak geçiyor %37 ötv düşülüyor aracın fiyatı yaklaşık 55 bin tl

cemil dişciye katışıyorum bu konuda baya bilgisi var onların hepsi ticari görünüyor reno katagorisi uygun görünüyor

ben aldım yaklaşık 1 ay oldu doblo panorama husisi geçiyor fakat arkadaşın dediği gibi fiyat farkı var ticariyle karşılaştırdığında fiyatı aynı oluyo avantajın husisi olması vizesi 2 yılda olması ben prestij paket aldım 1600 tl fark verdim ayrıca hız limiti 120 ben denedim radara girdim 115 le ceza yazmadılar

Hayırlı olsun allah kaza bela vermesin. toplam nekadara mal oldu araç ?

32500 tl ye mal oldu

sağol allah razı olsun allah herkeze nasip etsin

Üst Alt