tammmammm objektif olabilmek adına objektifi kendime çevirmeye karar verdim:ve işte gördüklerim.
1-arabamın egzoz emisyonunu yıllardır yaptırmıyorum.
çıkardığım zehirli gazlarla çevrenin kirlenecek olmasını umursuyorum dersem yalan olur.
- sizler yaptırdınız mı?
- evet mi diyosunuz..?
- affferim valla..
2- fosur fosur içiyorum sigarayı. sigara içmenin yasak olmadığı kapalı bir mekana girsem ,bi çay, kahve içsem hemen arkasından etrafımdakileri umursamadan yakarım sigaramı .iki masa ötemde oturanın havasını kirletecek olmayı umursamam.
- siz umursar mıydınız?
- evet diyenler...yalancılar siziiii
3- bana bi öneri getirilse ve dense ki sana bedava vereceğiz ve tüm giderleri de bizden..1.000 cc ve hibrit bi otoyu mu tercih edersin. 4.500cc lik BMW jeepi mi ?
- mümkünse biemvi olsun lütfen derim.
- siz hibrit motoru mu tercih ederdiniz?
- yemessler..!
4- ..ve dense ki orman içinde ormanın bi kısmı kesilerek elde edilmiş arazide yapılan 5milyon dolar değerindeki villayı mı istersin? yoksa çevreye zarar vermeden yapılmış mütevazi bir sosyal konutu mu istersin?
- mümkünse orman içindeki villa olsun lütfen derim.
- sosyal konut diyenleri kucaklıyorum..öptüm sizi.
5- av yasağının olduğu bi dönemde bi balık lokantasında garson önüme "bu müesseseden ve sadece size özel" diye daha yavru barbunları getirse, götür bunları demem hatta riyakarca bi de teşekkür ederim.
- bu lokantıcıyı tersler hatta şikayet edip sonuna kadar olayı takip ederdim diyenler. ağlayarak boynunuza sarılıp öptüm sizi.
6- elktronik cihazında, atığı çevreye zararlı olmayan fakat kısa ömürlü hemde daha pahallı pili mi yoksa atığı çevreye zararlı ama ömrü diğerine göre iki misli olan pili mi kullanırsın deseler ikinciyi derim.
birinciyi diyenler..uzatın yanağınızı.valla öpücem itiraz etmeyin.
7- diyelim ki atadan dededen bi orman arazisi miras kaldı..yer bodrum.. orman olarak hiç bir değeri yok. ama inşaat izni çıkarsa yedi sülaleme yetecek bi rant elde edeceğim. hele bi yolunu bulayım kitabına uydurayım hiç acımam valla keserim ormanı.
- aaa ben orayı doğal park yaparım diyenler... ısrarla istiyorum ,çeşitli yönlerden fotoğrafınızı gönderin bana. heykelinizi yaptırcam...cepten.
8- diyelim ki beş para etmeyen arazimde bol miktarda altın madeni olduğu tespit edildi. bu hem ülke ekonomisi hem benim için müthiş bi imkan. fakat naaparsak yapalım arıtmada kullanacağımız siyanür çevreyi kirletecek. kirletsin valla napiim önce cüzdan pardon vatan..!
- o arazimde ineklerin otlamasını tercih ederdim mi diyorsunuz?
elimden kurtulamazsınız hem heykelinizi dikicem hem de adınıza bi vakıf kurulması için uğraşıcam.
9- bi dizüstü almak için pisiciye gittim. 2 marka var..eş değer özellikte ve
güzellikte. biri 1.000$ diğeri 2.000$ çünkü 2.000$ lık pisiyi üreten fabrika çok pahallı bir arıtma tesisi kurmuş çevreye zarar vermeden üretim yaptığı için maliyet artmış. hengisini alırdınız.
- tabii 1.000$ olanını diyenler sizi seviyorum yaa...aynı kafadayız, akşama rakıya beklerim
silah apayrı bi konu ama görüşümü yazayım.
silahlara karşıyım lakin ABD nin höt bile demekten korktuğu nükleer güce ve en gelişmiş silahlara sahip kuzey kore'ye de özenmiyor değilim.
silahlara karşıyım ama soğuk savaş döneminde ABD-RUSYA öncülüğünde 3. dünya savaşı çıkmamasının en büyük hatta tek sebebinin iki tarafında birbirinin askeri gücünden korkmuş olması olduğunu biliyorum.
silah; güce sahip olmak için kullanılan bir araçtır
hedef güçtür..
güçlü olmak için para lazımdır.
para sadece meta değiş tokuşu için gerekli bir araçtır.
yani öncelikle silahla ulaşılmaya çalışılan hedefi ortadan kaldırmak gerek.
yani metayı.
eee biz metaya tapıyoruz ama silaha karşıyız.
bu ne yaman çelişki anne. :roll:
(not: burda yazdıklarım tamamen bi özeleştiridir)