anladim rybozime
ben bi kac sene once doktora gen tedavisini sormustum
hani arn adeno virus ile eksik geni vucuda eklebilirmisiniz
bana dedi laboratuarda frataxinin biraz degistirisek vucuda naklediliyor ancak fataxin bencike girmiyor baraj anselofalorachidian isimden emin degilim bakmam gerek
kisica ne kadar vucuda frataxin eklersen ekle beyincike az frataxin giriyo ve degeneressence devam ediyor
bunu anladim dediginle saglik hucreler stresss oxydatif yapmaz cunku saglikli orasi dogru
ben demek istedigim farkli
bi fali hucre, yanindaki saglikli hucre, stress oxidatifin uretigin radikaler oldurmez mi?
deferiprone hakkinda cok sustum konuscam
deneye katilmadan once testler var
ICARS olcusu : bikac hareket etiriyorlar becerine gore puan veriyorlar
kan muhanesi : bakiyorlar yeterince demir varmi sende en azindan 30 olmasi gerek
: bide kani genetik olarak deneyior triplet gaa tekrarlamasini sayiyorlar bu sayi en azindan 400 olmali ne kadar tekrarlaniyorsa o kadar az frataxinn uretiliyo
ben ve ablam gittim
ben 26 ablam 32
icarsda 85 puan verdilier cok fazla puan aldigim icin beni cikariyorlardi ancak doktor bi daha denedi 83 verdi ve birinci etapi gectim
ablam direk 83 aldi
ikinci etap kanda demir benimki uyumlu ablam hayir cok az var o tamamen ciikarildi simdi
ucuncu etap icin genetik testin sonuclarini bekliyorum her sey yolunda giderse 2ayin sonla balsicam 6ay suresi de uzatildi 7ay oldu
bundan sonra belki demir suclu olmadigna bi doktor rapor vermis yeni doktorumde pek positif gormedim
eskiden boyle boyle derdi simdi bilinmez bakalim diyo
beni tedirgin etti
sunu sorcam sana bunu arastir imcanlarinla Pioglitazone
e iste care bu madeden gelebilir
enmbryonnik kok hucre tabi buyuk umutlar veriyor bu tedavinin yan etkisi yok diyorlar dogru yok
o zaman bisey diyeyim belki anlarsiniz kimisi guler
bi kisi dunya en buyuk bina kendi atar dusmeye baslar ama yer daha cok var kendi kendine der simdi herseey yoluna
ama unutmayin onemli olan dusmek degil konmaktir
ben kndimi atmam ve simdilik her sey yolunda demen
iyi gunler