Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gece körlüğü (retinitis pigmentoza) hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

teoman4u932

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle böyle bir siteyi hazırlayıp bizlerin kullanımına sunduğu için site sahibine ve yönetici arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
29 yaşındayım ve silahlı kuvvetler personeli astsubayım.2001 mezunuyum ve 9 yıl 6 aydır çalışmaktayım.
Geçen hafta GATA'ya gece görememe sorunuyla muayneye gittim ve 3 gün boyunca yapılan testler sonucu Retinitis pigmentoza(ERG'de-red .... patalojik-nokta koydugum yerlerı rapordan tam okuyamadım) rahatsızlıgım oldugu kesinleşti.
Bu hastalık TSK sağlık yönetmeliğine göre sanırım adi malülüyet sebebi.
Silahlı kuvvetler personeli olarak bizim üye olduğumuz çeşitli yardım kuruluşları var,tsk dayanışma vakfı gibi ve bu vakıf emeklilik durumunda 1-2-3-4 derece malül olanlara emeklılık yardımı yapıyor,5-6 derece emeklı olanlara ıse bu yardımı yapmıyor.
Bu rahatsızlık sonucunda sızce kaçıncı derece malül raporu alabilirim ve emeklı olabılırsem ne kadar malül aylığı alabilirim?
Cevaplayacak arkadaşlara şimdiden sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

geçmiş olsun komutan bende gece körüyüm gece körlüğünüzden rapor alabilmeniz için gündüz görmenizle gece görmenizin bi ortalamasi alınıyor gündüz görüşünüzde bir problem yok ise oran düşük olur
benim raporum %57 bi arkadaşimin %76. ben raporumu yeni aldim ...

görme alani testine girdiniz mi onun sonucu nedir ERG test sonucunuz muhtemelen B dalgası (gece) negatif çıktı burada esas olan görme alan kaybınızdır ...

sormak istediniz birşey var ise seve seve yardimci olurum yıllardir bu hastalıkla ugraşiyorum:eek:

saygılar

Kardeş öncelıkle cevap verdıgın ıcın cok tesekkur ederım.

Gata da gırdıgım testlerın elımde orneklerı var ama ılk kez karsılastıgım ıcın boyle testlerle konuya hıc vakıf degılım.Gorme alanı testıne gırdım ama onun sonucu sanırım hastanede kaldı,benım elımde erg sonucları var. SCR'larda b dalgaamplitüdlesi subnormal gibi bişeyler yazıyor sanırım tam okunmuyor.
Ne yapacagımı bılmıyorum,kafam allah bullah vallahı

komutanim erg gece görmemeyi tespit eder görme alanida gözünüzün hangi noktaları gördügünüzü belirler eger o testte bütün ışıklari gördüyseniz sorununuz yok benim bidligim tek başina gece körlüğü engelli görünmüor yalniz askeriyeden ben askerlige elverişsiz rapu aldiğimda gece körlüğümden aldım askeriye için gece görmeme engeldir

Evet kardeş silahlı kuvvetlerde çalışmaya engel benim bu rahatsızlıgım.zaten raporumda da D9f8 silahlı kuvvetlerde görev yapamaz şeklınde ve sanırım adi malül olarak emeklı olacagım.Rahatsızlıktan cok su prosedurler ınsanı mahvedıyor,Allah hepımızın yardımcısı olsun

Tavuk Karası (Retinitis pigmentosa) için verilen rapor oranı?

Merhaba arkadaşlar.

Geçen ay maliyeden aldığım bir kağıtla hastaneye gidip muayenemi oldum baya bi süründürdüler bir çok test yaptılar gözlerim için.
Hastalığımın adı halk dilinde tavuk karası diye tabir edline gece körlüğü. Neyse fazla uzatmim muayene sonucu sağlık raporu bölümündeki memur %74 oranında rapor almışsın dediler.
Her ne kadar hastaneden maliyeye bu rapor ulaşmış değilse de bu %74 e kesin diyebilirim.

zaten o oranlarda veriliyor benimde retinitis pigmentoza %76 verdi doktor işe giricem biraz düşürün dedim %57e düşürdü :eek:

Tavuk Karası (Retinitis pigmentosa) için verilen rapor oranı

Arkadaşlar merhaba;

Gözümdeki rahatsızlıktan dolayı vergi indirimi hak ettim.

Saygılarımla

Her tavuk karası olana aynı oran verilmiyor sanırım?

bende tam onu soracaktım bülent bey:).ilerleme durumuna göremi yoksa o anki duruma göremi veriliyor oran.

hayir bülent abi verilmiyor bunu şey gibi düşün gözünü tünel gibi düşün ışıgı görmenle düşün yani şöyle izah ediyim göz daire olarak yanlardan görme kaybi merkeze kadar iner bi noktadan sonra kör olursun bu durumda ona göre oranlanir
buda görme alani denilen testle belli olur alan daraldikça görmen daraldikça oran yükselir

sanki hastalığın çaresi varda!ne enteresan iyiye gitme durumumu varmış.bu hastalığın eksisi var artısı yok ileriye yönelik ne saçma ya..

hayırr bu hastalıgın iyleşme ümidi yok kesinlikle yok hastalıgın nedeni görme sinirinin olmamasi ve bana doktor bunu bulanin ölümsüzlüğü bulacağini söylemişti ama dediğigim gibi çok evresi var kimi gece vuruyo gündüz görmede sorun olmuyor kimi gündüzle karişik ama asla tedavisi yok genetik ve kalitimsal olan bir hastalıktır

valla allah düşmanıma vermesin böyle bi rahatsızlık.görme alan testinde %5 her iki göz.Görme kaybı %80 dediler.aldığım raporda %74 sürekli ve ağır özürlü demişler.JEAM arkadaş nasıl %76 verdiler sana hayret kaldım. işe gidip gelecek kadar gözlerin görüyormuş. ben tek başıma caddeye sokağa bile çıkmaya korkuyorum sağa sola çarpıyorum sürekli.

aslında birazda rapor oranının seviyesi doktorların inisiyatifinde diyede düşünüyorum.

benim raporum %57 arkadaşimin %76 banada verecekti doktor ben istemedim ...iş için

benimde sağ gözümde var kaç alırım tahminen sadece ışık görüyürum gözümü kapatınmı karşımdaki profili göremiyorum
bundan 2 sene evvel yüzde20 vermişlerdi acaba oranlar değiştimii

ben üniversite hastanesine gittim heo asistan doktorlar beni muayene etti 9 kez aynı muayeneye girdim ve 4 test. o tür hastanelerde şunu anladımki her hasta bir asistan için deneme tahtası. biri %60 diyor ertesi gün diğeri %35 diyor diğer gün sen dün testte bu yazıları görmüşsün şimdi neden göremiyorsun diyor :) kimin naptığı belli değildi. %76 aldım ama hiç inanmıyorum bu orana ben daha yüksek olması lazım. çünkü benden daha iyi durumda bi komşumun %91. siz siz olun üniversite hastanelerine sakın gitmeyin.muhattab olduğunuz doktorlar genelde uzman kişiler dieğilde kendisini hocasının gözüne sokmaya çalışan asistanlar.

asi prens;
ben yine çok şükür görüyorum fakat görme alanım çok dar. sizin görme kaybınızda baya çok olması lazım. %20 saçma bir rakam neden derseniz tek kulağı duymayan adama %60 rapor veriliyorken sizinde en azından %50 almanız gerekiyor?

bu hastalıkda ilerleme durumu ne kadar hızda ilerliyor bilgisi olan bilgi verebilrmi?şuan gündüzle ilgili bir problemimiz yok.akşam görememe var.doktor bu durum ileride gündüzüde etkileyecek ve tamamen kapanacak demişti.şuan 14 yaşındayım.

yaş ilerledikçe görme oranıda düşüyor ama merak etme öyle tamamen kör olma durumu söz konusu değil.

benim ama sadece tek ğözüm oda sağ gözüm ehliyet dahi alamıyorum

asi şuan bir gözünüz tamamen görmüyor ise %35dir oranlarda bir degişme yok

burcu hanım tamamen kör olma ihtimaliniz vardir kör olma diye birşey söz konusu olmadiğini kim söyledi size bu hastalık genetik oldugu için seyrine baglı siz mesela kaçinci kuşaksiniz ... bunlar önemli
metata size verilen oran budur daha fazlasini beklemeyin %76ve 80dir
tamamen körlere verilen oran %85dir

benimde sağ gözümde var kaç alırım tahminen sadece ışık görüyürum gözümü kapatınmı karşımdaki profili göremiyorum
bundan 2 sene evvel yüzde20 vermişlerdi acaba oranlar değiştimii onu sormuştummm

JEAM;

siz beni anlamadınız sanırım aynı şeyi söylüyoruz zaten:)doktor ilerde tamamen kapanabileceğini söyledi.şuan gündüz görmede problem yok ama ilerde olacagını ve sonrasındada tamamen kapanabilecegini söyledi.ben böyle yazmıştım.kaçıncı kuşak derken.akrabalarımda annemin amcasında bir tek görme problemli olan biri var.ama oda sonradan olmuş.bildiğim kadarıyla başkada yok.

ben onu mertataya yazdim körlük ihtimali yok dediği için evet dediğiniz gibi körlük riski yüksek ama raporlarda şuan gündüz ve gece görme baz alinarak veriliyor

asi prens yazdim sizin sorunuzun cevabini yukarida siz en fazla alabileceğiniz oran %32 -35dir oda tamamen gözünüz kör ise siz ışıgı ve profilide gördünüzü söylemişsiniz onun için %20-25 dir sizin raporunuzun orani

tamam teşekkür ederim şükürler olsun tam kör değilama yeni kanunlarda raporumda ne gibi artmalar oldu ve ayrıca sağ el işaret parmağım ve yanındaki parmağım dipten yok bundan evel 2 sene oldu hayete girdim yüzde 35 aldım 10 günsonra tekrar
heyte girecem acaba yüzde 40 alırmıyım 2 sinle beraber biliyorsan yardımcı olursan sevinirim

buna heyet karar verir heyeti beklerseniz daha iyi olur standart yok çünkü bu rapor işlerinde

tek göze tamamen kör olsa dahi 35 ama çift göze 85? çok ilginç matematğin mantığına bile uymaz bu :) jean bilimselmi konuşuyorsun yoksa bol kesedenmi atıyorsun?

mert hayatinda sakatlık oranı cetveli nedir açtin oranlara baktin mi? arat bak bakalim gözden en fazla hangi oran verilir? orada tek tek yazar sonra gel buraya yaz ki özür dilerim ben bir cahilim bilmeden insanları yargıladim dersin olurmu arkadaşim?

cetveli anlamak için doktor olmak lazım o oranları

Üst Alt