Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gece körlüğü (retinitis pigmentoza) hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

orada maksimum yazar %100 dür orani bununda vücut kaybi degeri %85dir ...
tek göze %32-35dir neden öbür gözünle görmeni saglayabiliyorsun
tıpkı bir böbregin olmayip yaşamsal fonksiyonlarina devam edebilmen yada bir kulaginin duymamasi ama öbürünün işlevini yerine getirmesi gibi düz mantikla matamatikle alakasi yok yani senin anlayacagin tabiriyle yazayim ..

-) Görme Bozuklukları
Bir gözün 1.0, diğerinin 0 görmesi 32
Bir gözün 0.9, diğerinin 0 görmesi 35
Bir gözün 0.8, diğerinin 0 görmesi 40
Bir gözün 0.7, diğerinin 0 görmesi 45
yeterlidir umarim ...
ayrica 85 üzeri şuan gözden rapor alinmiyor ?

forumu araştirirsaniz daha sağlıklı cevaplar alabilirsiniz ...
yukarda %40 almaniz için görmeyen gözünüze artı olarak öbür gözünüzünde %20 görme kaybının olmasi lazim ..

peki sağ gözün 1.0 görmesi sol gözde yüzde yüz görmesine kaç oran veriliyor söylermisiniz net cevap olarak şimdiden teşşekür ederimmm

%32 tek göz görmüor ise .. 1.0 zaten tam görme demektir

peki nasıl oluyorda sol gözümü kapatığımda sağ gözümle karşımdakini göremiyorum tam olarak düşün şu an yazdığımı bile okuyamıyorum profilide göremiyorum onunla ilğili kaç alırım diye sormuştum

merhaba;
öncelikle geçmiş olsun, öncelikle bu rahatsızlık TSK de görev yapmaya engel, emekli astsubayım ve avukatım bu sebeple biliyorum,aynı rahatsızlığı olan bir uzman çavuş müvekkilimin adi malüliyetini SGK kabul etmemişti, dava açtık ve adi malül kabul edilmesini sağladık,
bu sebeple rahatsızlık ile ve malüliyet sürecine dair bilgi sahibiyim, sıkıntınız olursa arayabilirsiniz,yardımcı olmaktan mutluluk duyarım,

saygılarımla

Av.Fevzi AKSOY / Ankara 05325055413

1 HAFTA önce askerlik yoklaması yaptırdım gözümde ( retinis pigmentosa) var gata ya sevk ettiler heyette bana seni savaşta çıksa askere çağımayacağız dediler kökten kazıdık dediler şimdi ben rapor almadım benim aşşa yukarı rapor alma oranım ne olur ?

slm bende gatadan yuzde 54 rapor aldım hastanede normal sıvıl rapora cevırırken bı sorunla karsılasırmıyım tsk

slm Norman Bey Bende Retinamis Piğmen Toza hastasıyım. Ben Afyondan geçerli rapor alamadım siz hanği hastaneden aldınız Paylaşırsanız sevinirim.

Norman bey Rapor almakta sıkıntı çekiyorum düşük veriyor afyon tavsiye edebileceğin hasnane ismi varmı çok birde oralardan deneyecem
teşekkürler.

koc03

Sadece gece körlüğüne %40 üzeri rapor verilmiyor.Gece körlüğünden dolayı ne kadar görme alanı kaybınız oldu?Sarı nokta gibi diğer hastalıklara da sebebiyet verdimi?

Görme keskinliğinizde azalma vb etkilerininde olması lazım ancak o zaman alırsınız %40 üzeri.

2012 yılında 26 yaşında tecil bozarak askere gittim.Çevremdekileri uyarılarını dinlemeyerek gece körlüğüm için herhangi bir rapor almadan muayene oldum ve askere alındım.Kabus gibi 26 günün sonunda GATA dan askerliğe elverişli değildir raporu alarak askerlik hayatım bitmiş oldu.Yaşımında ilerlemesiyle gözlerim durumu dahada ilerledi.Gündüz gözlüksüz hiç bir iş yapamıyorum.Gece zaten ışıksız ortamda burnumu kaşıyamıyorum.Evde 7/24 ışıklar açık geziyoruz.Sivil hayatta rapor alabilir miyim?bana ne gibi faydaları dokunur?örneğin emeklilik gibi.yardımlarınız için teşekkür ederim

Selamlar ..
Arkadaşlar anlamadığım husus şu : bende doğuştan gece körlüğü var yani akşam ezanı Allahu ekper; ışık olmayınca yanımdaki ne binayı görüyorum ne kendimi bildiğin kör .. bu yüzden yüksekden düşme yaşadım ve omirilikde l1 vertebra kırığı oluştu platin falan takıltı .. askerden muaf oldum aradan 10yıl gecti .şimdi rapor almak icin hastaneye baş vurdum .. omirilikden %10 gece görlüğünden %4 verdiler .. yani %14 toplamda rapor ..şimdi benim anlamadığım gözlerimdeki proplem pisikolojik mi ?
görme alanı falan tüm testleri yaptılar .. erg haric.. gözlerimde hic proplem yok dediler ..

Gözün dibine ışık tutunca gece körlüğü ortaya çıkıyor zaten siz söylemesenizde doktor bakınca anlaşılıyor.Görmede başka problemlerinizin olması gerekiyor,sadece gece körlüğü hastalığına %40 oran verilmiyor artık.Görme alanı testinizde ne kadarlık bir alan daralması çıktı mesela?Ben kendi elimi bile göremiyorum biriyle konuşurken veya buraya yazarken klavyeyi görmeden yazıyorum.Yolda yürürken yanımdan geçenleri göremiyorum,araba kullanırken ters şeritten gelen arabayı göremiyorum.

gece körlüğünden hariç gözlerimde hiç bir sıkıntı yok ..lakin hava kararınca nasıl anlatayım yani ışık olmuyunca kör ne ise o yaniö.. bunun raporu 4 mü ..

%4 oran bencede az verilmiş rapora itiraz edip oranı yükseltebilirsiniz ancak %40 ı bulmaz sadece gece görmede problem yaşıyorsanız.Eskiden olsa sadece bu hastalıktan dolayı alırdınız ancak oranları düşürdüler artık.Doktorlar rp hastalığı retinada tahribat yapmışmı ona bakıyor.Alan kaybı,sarı nokta,katarkt,astigmat gibi hastalıklara neden olmuşmu ona bakıyorlar.Bence bu duruma sevinmelisiniz gündüz görmenizde hiçbir sıkıntı yok tamamen kör olma riskiniz yok:)

gece korlugu

zendark

ne yanı sımdı gunun yaklasık 12 sattı gormeyen bır ınsan yuzde 4 mu engellı oluyor bu raporu veren doktor nasıl yasadıgımızı nelerden mahrum kaldıgımızı bılmıyor tabı en son rapor alan yuzde kac aldı var mı aramızda guncel raporu olan

bu tavuk karası için verilen %74 75 rapor alınınca otomatik engelli olunuyor mu

Arkadaşlar ben 31 yaşındayım ve ilk fark ettiğimden bu yana yaklaşık 10 yıldır bu hastalıktan muzdaribim.Son zamanlarda çok zorlanmaya başladım.2012 de 15 ay askerlik için gittim fakat 26 gün sonra elime rapor verip sen askerlik yapamazsın diyip gönderdiler.

İzmirde oturuyorum ve bu konu hakkında rapor almak istiyorum.
Hangi hastaneye gitmeliyim?yardım ederseniz sevinirim

iyi günler.Herkese acil şifalar.

Arkadaşlar ben 31 yaşındayım ve ilk fark ettiğimden bu yana yaklaşık 10 yıldır bu hastalıktan muzdaribim.Son zamanlarda çok zorlanmaya başladım.2012 de 15 ay askerlik için gittim fakat 26 gün sonra elime rapor verip sen askerlik yapamazsın diyip gönderdiler.İzmirde oturuyorum ve bu konu hakkında rapor almak istiyorum.Hangi hastaneye gitmeliyim?yardım ederseniz sevinirim iyi günler.Herkese acil şifalar.

Tavuk karası (gece körlüğü) için engelli raporu alabilir miyim?

arkadaşlar merhaba sayfayı tesadüfen gördüm ve yeni üye oldum.
25 yaşımdan sonra gözlerimde tavuk karası oldugunu öğrendim 5 yıl içindede cok ilerledi. gündüz cok problemin yok ama akşam olunca hayat bitiyor benim için ayrıca miyopumda var bu hastalık ailemde irsi annemde var ve 3 kardesimde var.
size asıl sorum hastaneye gitsem heyet raporu alabilirmiyim acaba

alırsın tabi. hastalığının verdiği zorlukları en iyi sen bilirsin ama bu hastalığın sana vereceği pozitif yönleride kullanmalısın.

iki sene önce muyane oldugumda doktor alamazsın dedi ama devlet hastanesi degildi fakat bu işimede yansiyor benim cunki akşam iş cıkısı evime gitmekte zorluk çekiyorum çalışmak durumundayımda raporum olursa direk emekli ola bilicem

bu hastalıktan devlet hastaneleri kesinlikle en az yüzde 40 rapor verir ki yaşa bağlıda artabiliyor. ben devlet hastanesinde çalışıyorum bu rahatsızlıkla gelip rapor almayan görmedim, duymadım. Rapor alıp emekli olun hayat kısa, çalış çalış nereye kadar :)

en kısa zamanda gidecegim bir devlet hastanesine keşke kurban oldugum allah dermensır bir dert vermeseydi tesekkür ederim bilğilendirdiğiniz için

Rica ederim. çok geçmiş olsun...
peki ya hiç görmüyor olsaydınız...!
Dual ile

Norman

merhaba yorumlari okurken gordum birsey sormak istedim. Ayni hastalik bendede var gunduz bir problemim yok ama aksam olunca hayat bitiyir daha once ozelde muyane oldugumda rapor alamazsin dediler bana bir devlet hastanesine rapor icin basvuru yapsam nasil sonuclanir bilemiyorum ve ailemde irsi bi hastalik

Belkide gorebilecegim son senelerimdir suan allah sukur iyiyim ama ya sonra yrn cikacagimizda malum degil ama insan oglu dusunmeden yapamiyor. Annem de ayni hastalik var ve gormuyor hic onu gordukce gel3c3gimi goruyorum zaten allah herkesin yardimcisi olsun

retinitis pigmentosa yüksek oranda alırsınız raporu. benim arkadaşımda da var bu rahatsızlıktan. Kolaylıklar dilerim

ben başvurdum bende de gündüz sorun olmuyor az hava karardı mı hayat bitiyor aynen.(güneşe karşı da sorun oluyor tabii--doktor güneşe çok çıkma UV-gözlük kullanabilirsin dedi ;) bol havuç keten gibi şeyler önerdi) bu nedenden dolayı vermezler dedi ama benim ekstra görmede soorun var teleskobik gözlük yazdılar birde görme alanı testi için de gün verdiler yaklaşık 2 hafta sonra önu da götürüp sonucumu alacağım ne çıkar bilmiyorum da hayırlısı neyse o olsun

Ayni hastalik bende var engelli raporumu 2010 da aldim yas ilerledikce gorme duser diye bisey soz konusu deil hastaligin seyri onemli tamamen kor olanda var azda olsa gorende yada cok etkilenneyende

Üst Alt