Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gece körlüğü (retinitis pigmentoza) hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

Asikalp1 arkadasiniz rapor aldimi pekki ve gorme orani nasil ben suan birine ihtiyac duymuyorum sukur hallediyorum kendi islerimi ama hersene acilarimin daraldigini fark ediyorum heyet cok zorladigi icin bu durumda alacagimi dusunmuyorum acikcasi

Arkadaşım sadece akşamları zorlanıyor zaten gözlük kullanıyor, siz gözlük kullanıyomusunuz?
Raporu var %80 civarlarında, mutlaka gidip alın raporunuzu ve 2018 ekpss ye hazırlanın

gözlük evet yazdılar ama kullanmıyorum ben cünki bi faydası yok miyopum oldugu için uzagıda göremiyorum uzagı biraz netleştiriyor. sonucunda bi kaybım olmayacak sanırım en kısa zamanda başvurumu yapacagım teşekkur ederim cevaplarınız için

NarGul

Kardeşim gece körü hastalığı olan birini duydum. Bi alışveriş merkezinde çalışıyo. Engelli raporu alarak girdi işi. Onu hava kararmadan eve gösnderiyolar. Allah yar ve yardımcın olsun kardeşim. Ya Şafi dertlerinize derman olsun

Butun hastaliklarin bir zorlugu var calisma hayatima engel olmasa bunada sukur diyecegim ama kis ayi hava erken karariyor ogle birseyki insan hergun ölurmu oldurmeyen ama surunduren bi hastalik diyelim insallah tip ilerler bi caresi bulunur

Bende gece körüyüm abi heyete girsem oran ne olur acaba

Merhaba retinitis pigmentosa hastalığından dolayı %60+ iş gücü kaybı alan var mı?

Gece körlüğü retinitis pigmentosa rapor oranı nasıl hesaplanır?

MERHABA , 2020 YILI MART AYINDA GÖZ RAHATSIZLIĞIMDAN %35 ALDIM. RAPORDA YAZAN İFADE AYNE ŞUDUR ( gk:0,3/0,5 (tashihle) retinitis pigmentosa ga: her iki gözde santral 15 derece dışında periferik anüler skotom+ )
DAHA SONRA BU YILIN OCAK AYINDA MERKEZ SAĞLIK KURULUNDAN %50 İLE ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBIM OLDUĞU HAKKINDA GERİ DÖNDÜ. ENGELLİ KİMLİK KARTI İÇİN 1 HAFTA SONRA TEKRAR HEYETE GİRECEĞİM. ACABA İLK RAPOR YANLIŞ MI HESAPLANDI ? VEYAHUT BU ORAN NASIL HESAPLANIYOR KONU HAKKINDA BİLGİSİ OLAN PAYLAŞABİLİR Mİ ?

Benim Raporum %57 Ankara Maliyedende onaylandı 2010 yılında aldım ben ama raporu ...İstanbul Sadi Konuk Devlet Hastahanesinden .5 senedirde memurum

Tavuk Karası için engelli rapor sonucu ve düşük oran verilmesi Hk.

Merhaba,

Bende Retinitiz pigmentosa mevcut.Askerlikten muaf oldum.Aynı hastane den tekrar engelli raporu almak için gittiğimde görme alanı teste girdim.Sonuç olarak %10 verdiler.Tavuk karası dışında katarakt,miyop,astigmat da mevcut.

Rapor sonucunda;
"GÖRME SAĞ GÖZDE -1.25 İLE TAM VE SOL GÖZDE -0.75 İLE TAM OLARAK
ÖLÇÜLMÜŞTÜR. ÖN SEGMENT BULGULARI ARKA SUB KAPSÜLER KATARAKT VE
FUNDUS MUAYENESİ BİLATERAL RETİNİTİZ PİGMENTOZA VE RENKLİ GÖRMESİ
DOĞALDIR. GÖRME ALANINDA HER İKİ GÖZDE PERİFERİK GÖRME ALANI
DARALMASI MEVCUT." yazıyor

sadece bu hastalıkdan alan var mı? Bu sonuc dogru mudur? itiraz etsem oran ne kadar artabilir? yardımınızı rica ederim.

Saygılarımla...

Üst Alt