Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gelir vergisinde engellilik indirimi sona erdi. Ya emeklilik!?

Benimde aklım karıştı şimdi

14/02/2008 ilk işe girişim var

26/09/2018 %60 engellilik raporum mevcut

12/06/2019 tarihli Vergi indirimi onayım ankaradan geldi.

Toplam gün sayım: 4330 gün

Sorum şu; öncesinde kendim ortapedik engelliyim ancak başka durumlarda çıktı raporum yükseldi ancak ÖTV siz araç almam içim
Yeni rapor almam gerekti sadece ortapedik almamın yeterli olacağını düşünerek rapor aldım
Oran %20

Bu durumda vergi indiriminden faydalanıp emekli olmam için ne yapmam lazım.
Her yeni raporda eskisi pasifmi oluyor

Olabilirmiyim olamazmıyım raporumu tekrar tam sağlık kurulunda yenidenmi çıkarmalıyım yoksa Ankara’da olan halen geçerlimi
Aklım çok fazla 🥴

Helimturkmen

Bu durum yeni bir engelli sağlık kurulu raporu alımı olarak değerlendirilirse evet en son rapor geçerli olacağı için 2018 tarihli engelli sağlık kurulu raporunuz geçerliliğini yitirecektir.

Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik hakkınızı kullanılırken SGK emeklilik servisi sadece Engelli Vergi İndirimi belgenizi talep ettiği için emekli Engelli Vergi indirimi belgeniz 2. dereceli ile süresiz ise SGK sizi emekli edecektir.Ancak yakın zamanda %20 engel oranlı raporunuzu farkettiği anda sizi kontrol muayenesine çağırması muhtemeldir.

Burada en önemli durum 2 raporunuzun SGK tarafından nasıl algılanacağı ve de Engelli Vergi indirimi belgenizin süreli veya süresiz olmasıdır.

Mevcut yönetmeliklerde belirtilen ve de alınan her Engelli Sağlık Kurulu raporunun son sayfasının en altında küçük yazılarla yazılmış uyarı maddelerinin içinde belirtilen durum bir engelli sağlık kurulu raporunuz varken kendi rızanız ile tekrar engelli sağlık kurulu rapour çıkarırsanız aldığınız son engelli sağlık kurulu raporu geçerli olur ve eskileri hükümsüz hale gelir.

Sizin bu durumu öncelikle İl sağlık müdürülüğüne burada belirtiğiniz gibi ÖTV indirimi ile araç alımı sebebiyle yeni rapor aldığınız ve eski raporunuzun geçerliliğini sormanızda büyük fayda var.Eğer bu konuda sizin adınıza avantajlı bir istisna var ise sıkınıtınız yok.

Veya genel hüküm olan en son alınan rapor geçerlidir durumu söz konusu ise sizin bu durumu netleştirebilmek adına SGK kurumu emeklilik servisi şefi ile konuşmanızda fayda görüyorum.

Engelli Vergi indirimi belgeniz eğer süresiz çıktı ise vergi dairesine bu durumu sorduğunuz size süresiz olduğu için ömür boyu geçerlidir diyecekler ve haklılar.Ancak SGK emekli yaptığı kişileri kendine göre şartlarla dilediği zaman(şüphe duyduğunda) tekrar kontrol muayanesi çağırabilir.

Bu bağlamda olumsuz şartların bağlandığı nokta SGK kurumu olmaktadır.Bu sorunun cevabı il sağlık müdürlüğünün vereceği cevaba bağlı olarak SGK emeklilik servisi yetkilisi cevaplayabilir veya açıklayabilir.

Saygılar.

Çok tşk ederim.

2018 de aldığım vergi indirimi ve raporum süresiz
Yeni rapor almamdaki sebep yönetmeliğin değişmesinden dolayı raporların e-imza olarak geçerli sayılmasıydı
Yani araç alacağım vergi dairesi bu raporu yenilemem gerektiğini söyledi ve rapordaki açıklama kısmında tertibatlı araç kullanmalıdır yazıyor
En yalım zamanda vergi dairesine ve sgk ya gidip soruşturayım önceden bilgi almak psikolojikmen daha faydalı olur benim için🙏🙏

Çöpe Taşınan Mesaj(lar)

Son olarak vergi indirimi kaldırıldı engelli emeklilikte kaldırıldı diyen arkadaşlarımıza ve buna inanan kardeşlerime bu bilgileri sunarım...Şunu sakın ama sakın unutmayalım arkadaşlar.Vergi indirimi kaldırılmadı vergi indirimi sadece ama sadece ASGARİ ÜCRET üzerinden kaldırıldı aynı işlemler aynı resmi kararlar devam ediyor..
Buna ek olarak bütün işlemlerim 27 gün sonunda gerçekleşti ve ŞUBAT maaşını Allah bana nasip etti. Çok şükür..

İşe giriş tarihi: 18.07.2003
Prim gün sayısı: 5258
Vergi indirim dilekçe başvuru: 04.01.2022
Vergi indirim raporu çıkma tarihi: 27.01.2022 - 23 gün
SGK emeklilik başvuru tarihi: 28.01.2022
SGK emeklilik normal emeklilik onaylanma: 31.01.2022 - 2 gün

Anlaşamadığımız nokta şu. Ben asgari ücret ile çalışan 2008 öncesi işe başlamış ancak hala elinde vergi indirim belgesi olmayan asgari ücretli çalışanlardan bahsediyorum. Örnek verdiğiniz arkadaş asgari ücretle mi çalışıyordu ? Asgari ücretle çalışarak son yasa düzenlemesi ile emekli olduysa ben hatalıyım. Ama asgari ücret üzerinden değilse zaten sorun yaşamayacak. Benim söylediğim 2008 öncesi işe girmiş ve hala asgari ücret ile çalışan aynı zaman da elinde vergi indirim belgesi olmayanlar için. Umarım anlatabilmişimdir.

DepresifLife

Merhaba,Gelir İdaresi Başkanlığı genel tebliğ biraz karışık olabilir.

Özellik bulunduğum ilde Vergi Dairesi Engellilik servisi ile birebir görüştüm.

Asgari ücret alan ,SGK ilk sigorta tarihini ister 2008 yılı öncesi olsun ,ister 2008 yılı sonrası olsun herkes Engelli Vergi indirimi belgesine başvurabilir ve Engelli Sağlık kurulu raporu kontrol edilerek Ankara -merkez sağlık kurulu onayı ile Engelli Vergi indirmi belgesi alabilirler.Kurum bunu teyit ediyor.

Olayın önemli olan unsuru Engelli Vergi indirimi belgesi elinde olan asgari ücretli arkadaşlarımız 2022 yılı başından itibaren geçerli olan maaşlarında gelir vergisi isitinası olması sebebiyle belge ellerinde olacak ancak kullanım yani engelli indirim şansı olmadığını ancak Engelli Vergi indirimi ile Emeklilik için SGK kurumuna başvurabilecekleri konusunda birebir teyit ettiler.

İşin Özü Asgari Ücretli çalışan SGK ilk sigorta tarihine bakılmaksızın herkesin vergi dairesine Engelli Vergi indirimi belgesi için başvurabilir ve onaylanarak alabilirler.Bu işlemler eskiden olduğu gibi bugünde devam etmektedir.

Bununla beraber ellerinde Engelli vergi indirimi belgesi olan veya henüz almamış ve başvurarak alacak olan ilk SGK sigorta giril tarihi 01 Ekim 2008 tarihinden önce olan arkadaşlarımız emeklilik hakları gelip emeklilik şartları oluştuğunda Engelli vergi indirimi belgesi ile emeklilik haklarını kullanmak için SGK emeklilik servisine başvurarak emekli olabilecekler.

Her arkadaşımız için Engelli Vergi indirimi belgesi başvuru yapmak ,belgeyi almak ve ilk sigorta tarihi 01 Ekim 2008 tarihinden önce olan arkadaşlarımız için Engelli Vergi indirimi ile emeklilik statüsüyle emekli olmakta hiç bir değişiklik yoktur.

Durum an itibari ike asgari ücret alan arkadaşlarımızın engelli vergi indirimi tutarları olan gelir vergisinden kesilerek arkadaşlarımıza maaşları yanında verilen engelli indirimi tutarları asgari ücret üzerinden gelir vergisinin ortadan kaldırılması nedeni ile gerçekleştirilememektedir.

Saygılar.

Son düzenleme:
2008 sonrası girişlerde zaten vergi indirim belgesi istenmiyordu. Daha fazla uzatmayacağım. Umarım ben yanılırım ve hiç bir arkadaşımız daha önceki saçmalıklarla dolu yasalarda olduğu gibi madur olmaz. Eline sağlık.
Bilgi Hazinedir

@DepresifLife @Bilgi Hazinedir Merhaba arkadaşım. Benim ilk işe giriş tarihim olan 18.07.2003 asgari ücret ile başlanıldı. 2005 ile 2008 arası asgari ücretin %70 fazlası yatmaya devam etti. Asgari ücret 2005 yılında 488 TL iken bizlere yatan maaş ortalama 1000 TL.
Ortalama 4 yıl boyunca bu şekilde devam etti kalan 14 yılımda ise maaş hesabımın tamamı asgari ücret ile yatırıldı. Bundan 1 ay önce vergi indirimi başvurusu yaparken hem SGK hemde ANKARA VERGİ DAİRESİNE özellikle sordum ve kesinlikle öyle birşey olmadığını ve her kuralın her kararın devam ettiğini ilettiler. Sizinde bahsettiğiniz ve araştırdığınız haberler gerçek olsaydı 04.01.2022 tarihinde başvurduğum ANKARA VERGİ DAİRESİ VERGİ İNDİRİMİ DİLEKÇESİ 27.01.2022 ( 23 GÜN ) günde çıkarmıydı ?
ANKARA VERGİ DAİRESİNDEN ÇIKARTILAN ELEKTRONİK ORTAMDAN GÖNDERİLEN VERGİ İNDİRİM RAPORUM ile SGK NORMAL EMEKLİ SERVİSİNE NORMAL EMEKLİ BAŞVURU TARİHİ 28.01.2022
EMEKLİLİK DİLEKÇE ONAYLANMA TARİHİ 31.01.2022 (3 GÜN)

DepresifLife

Asıl ben size teşekkür ederim.

Bizler doğruyu anlamak ve bulabilmek adına biribirimiz ile iletişime geçerek hakkımıza ulaşabiliriz.

Bu konuda içiniz rahat olsun.Kanun okuryazarlığı bilgisine yıllar önce ailem nedeni ile haiz oldum.Bu konuda en azında şu an için bir kayıp mevcut değildir.

Saygılar.

İşte benim söylediğim bu bunu anlamak bu kadar zor olmamalı. Sen asgari ücretli.bir çalışan olmadığın için vergi indirimi alarak emekli olabildin. 2008 öncesi işe giren ve elinde vergi indirim belgesi olmayan Asgari ücret ile çalışan nasıl emekli olacak ? Vergi indirimi belgesini nasıl alacak ? Çünkü 2008 öncesi işe girenlerden Vergi indirimi belgesi alması şart. Kanunu bilmiyorsan benimle lütfen tartışma. deasn12

Okur yazarlıktan daha mühimi okuduğunu anlayarak yazabilmektir.
Daha önce söylediğim gibi umarım ben haksız çıkarım ama aksi halde böyle büyük lafların büyük sorumluluğunu da gereğince hatırlatırım. Bilgi Hazinedir

DepresifLife :D sen çok ama çok yanlış anlıyorsun arkadaşım gerçekten çok yanlış anlıyorsun...
2003 ile 2008 arasında ister asgari ücret ile yatırılsın ister asgari ücretten fazla yatırılısın.
Geldiğimiz 2022 yılında vergi indirim hak edebilmenin 2003 ile 2008 arasında asgari ücretin fazla yatırlama alakası ne onu anlamadım ben :):)

Benim yazdıklarım da 2003 ile 2008 arasında yatırılan ücret ile ilgili bir bir cümle var mı ? Tekrar okumanı tavsiye ediyorum. Benim söylediğim şey tekrar ediyorum Asgari ücretle yani bordrosu asgari ücretli olan ve girişi 2008 den önce olup elinde vergi indirim belgesi olmayan kişilerin nasıl vergi indirim belgesi alabileceği. Çünkü artık asgar ücretten vergi kalktı malum. Gayet Türkçe yazdım sanırım. deasn12

DepresifLife

Merhaba,sizi anlamak istiyorum ancak beni yargılama hakkına sahip değilsiniz.

Sizden yaşça büyük olduğumu anlıyorum.

Hayat deneyimlerin bir bütünüdür demek sanırım ben dahil hepimizin reel karşılacabileceği bir gerçeklik içerir.

Ailemden birisi 35 yıl Özerk bir devlet kurumda kanun yapımı, buna bağlı işleyiş ve tüm süreçlerinde çalıştı.Kanun yapımı ve uygulaması (yasama ve yürütme) sisteminin 8 yaşından beri içindeyim.

Sizin anlayacağınız ben kanun okuryazarlığına sahibim.Okuryazarlık evet okudumuzu anlamak ile birlikte kimi okuduğumuzu veya nasıl okuduğumuzu idrak edebilme sanatınıda içinde barındıran bir müessesedir.

Bir kanun teklifi nasıl T.B.M.M başkanlığına teklif edilirek sunulur(eskiden kanun tasarısı vardı bakanlar kurulunun kaldırılması ile kaldırıldı),T.B.M.M. komisyon ve T.B.M.M. genel kurul süreçleri ,ayrıca oy gerekliliği ile T.B.M.M. genel kurulunda kanunlaşması ve resmi gazete yayınlaması ile yasalaşması süreçlerine normal bir vatandaştan çok daha fazla bir deneyime sahip olduğum, birebir veya içinde yaşarak uzun yıllar sürecinde öğrendim.

Sizin söylediğiniz anlayabiliyorum;

Gelir İdaresi Başkanlığı Engellilik servisine (İl Vergi Dairesii-Defterdarlık )sordum ve beni birebir teyit ederek doğruladılar ayrıca kanun okuryazarlığı deneyimlerim nedeni ile kanun ,yönetmelik veya tebliğ ne kadar karışık metinler olursa olsun içinde bulunan ilgili konular ve metinlerin ayrıştırarak ifade edebilirim.

Bunların dışında deasn12 arkadışımız ve benim birebir yardım ettiğim 3 kişi daha 2022 yılında Engelli Vergi İndirimi belgesi aldı ve bir tanesi yıllardır asgari ücretli çalışan ve çalışmaya devam etmekte olan bir arkdaşımdır ve hepsi emeklilik hakkı kazandı ve emekli maaşları bağlandı.

Bunların ötesinde forum başlığını altında 1. sayfada başlığın sahibi ilk yazının metin yazarı olan Avukat Hüseyin İlik Bey Hüseyin İlik yazığı metinlerde açıkca benimde belirtiği gibi Asgari Ücret veya daha fazla ücret almış olmasına bakılmaksınız tüm vatandaşlarımızın Engelli Vergi İndirimi belgesine yasal olarak başvurmak hakları vardır ve de bunun kaldırılması ile ilgili bir yasal düzenleme veya çalışma yoktur ifadelerini destekleyici ve açıklayıcı metnine ulaşabilirsiniz.Forum başlığında devam eden metin ve yanıtlarında durumu daha da açıklayıcı ifade etmiştir.

Benim söylediklerimi yargılamak ne yazık ki size düşmez ancak haklısınız güvenmeye bilirsiniz.O zaman araştırma yapabilirsiniz.

Benimde yaptığım gibi işin kaynağı olan Gelir İdaresi Başkanlığı Engellilik servisine(İl Vergi Dairesii-Defterdarlık ) sorar ve o zaman benim yanlışlarıma yanıt verirsiniz.

Duygular ve düşünceler farklı olsada hayat alışkanlığım şu durki ;

kanuni ,yönetmelik veya tebliğ araştırması yapmadan ve dahi bilen birkaç kişi ile konuşmadan yazmamaya büyük önem veririm.

Sizden ricam Gelir İdaresi Başkanlığı Engelilik servisine(İl Vergi Dairesii-Defterdarlık ) sormanız ve durumu doğru bir şekilde öğrenmenizdir.Benim üzerimden yorum yapma hakkına sahip değilsiniz.

Saygılar.

Not:

Forumda geçmiş yazılarımı okumuş olsaydınız size bahsettiğim hukuki ,yasam ve yürütme deneyimimi bir çok kez yazımlarımda paylaştımı görüyor olacaktınız.

Ayrıca dikkat ederseniz yaz dilim kanun metni,yönetmelik ve tebliğ diliyle çok benzeşmektedir.Sebebi çok küçük yaşta içinde bulunduğum hukuki ortamdır.Böylesi deneyimler kişilerde yapıcı izler bırakır ve benim yazım dilimi yasama ,yürütme ve bazende dilekçelerde olduğunu hissetiğim bağımsız yargı işlemlerinde de değiştirdi tıpkı sizinle şu an yazışma metinlerim gibi.

Sizden tekrar ricam şu dur ki;bir konuda duygu veya düşüncenizi söylemeden önce hele yasal bir süreç ilgili ise konu ile birebir ilgili kurumların ilgili birimlerine sormadan veya yetkili veya bilgili kişilerle konuşmadan karşınızdaki farklı düşünceye sahip insanları töhmet altına bırakmamanızdır.

İnşAllah hakkınızda hayırlsı olur.

Saygılar.

Son düzenleme:
8 yaşından beri bürokratik bir aile de olmak sizi hukuki ve kanuni konularda uzman yapıyor anladığım kadarıyla. Bu durumda babası polis memuru olan ben de adi suçlar bakımından uzman olduğumu iddia etmeliyim ki asla öyle bir hadsizlik yapmam yapamam yapılmaması gerektiğini düşünürüm. Diğer bir mesele benden yaş olarak büyük olmasının hiç bir önemi yok çünkü ben yaşa değil yaşantıya yani fiilata saygı duyarım. Ayrıca üyelik tarihimize bakarsan kimin buradaki insanlar için bir şeyler yapmaya çalıştığını illa yazarak gösteriş usulü ile değilde fiili ve sessizce adabınca yapıldığını insanların taktirine bırakıyorum. GİB yani Gelir İdaresi Başkanlığına şahsen gidip işleri halleden biri olarak şunu söyleyebilirim. Orada oturan 30 kişinin 25 tanesi ne hakkında çalıştığını hangi kanundan ne kadar sorumlu olduğunu bilmeyecek kadar şuursuz. Kendi dosyamı kendim takip edip eline verip yapması gerekeni söylediğim adamlarla ilgili bana tanrı gelse ahkam kesemez. Bundan sonra size cevap yazmayacağım. Çünkü vakit kaybı. Bilgi Hazinedir

Ben ne diyorum sen ne diyorsun hocam. Sen emekli olurken asgari ücret üzerinden mi emekli oldun onu bir söylesene.
Asgari ücret üzerinden emekli olduysan tamam okey ben hatalıyım özür de dilerim. Ancak Asgari ücret üzerinden emekli olmadıysan sorun var diyorum. Mevzuatı araştırıp okumak bu kadar zor olmasa gerek yahu. deasn12

DepresifLife merhaba.
Konuyu fazla uzatmıyorum ve 2021 3 aylık asgari ücret üzerinden yatırılmış sigorta priminin sadece resmini yüklüyorum.

Son düzenleme:
DepresifLife

İşte sizinde yazdığınız ve benimde belirtiğim sebeple kanun okuryazarlığım var diyorum.Ancak siz anlamak istemiyorsunuz.İçinde yaşadım diyorum ve bu süre belki sizin yaşınızdan fazla olma ihtimalini içeriyor olabilir.

Sizinde belirtiğiniz üzere ben size sizi anlamak ve saygı duymak için yazdığımı belirtmeme rağmen, beni tanımadığınız halde nasıl bir hayat ve yaşam sınavını verdiğimi ve dahi neler görüp deneyimlediğimi tasavvur edemeyeceğiniz halde ön yargınız nedeni ile kendinizin düşüncesi dışındaki bir yanıt olması nedeni ile bana cevap yazıyorsunuz.

Ben diyorum ki başlığın açan kişi Avukat Hüseyin Bey ,Resmi Gazete GİB genel tebliğ yayınlanması ve de SGK kurumunun devam ettiği emeklilik işlemleri üzerinden iddialarını yanıt vermemem ve kanıtlmama karşın size bunların hiçbiri yeterli gelmiyor.

Bence cihan-ı alem hepimizden büyüktür.Bizler ham olabilir ,belki pişebilir ve İnşAllah olabiliriz.

Velasıl sizin doğrunuz size benim doğrum bana.

Sizden ve dahi tüm cihan-ı alemden büyük, herşeyin gerçek Mülk sahibininYüce Rabbim Allah olduğunu hatırlamanızda yarar var.

"bana tanrı gelse ahkam kesemez." sözünüz ile kendinizi yansıtan sözcükleri kullandığını bizlere belli ediyorsunuz.

Bunların dışında üyelik tarihim size göre yeni olmasına karşın attığım mesaj sayısı sizden 7 katdan fazla olması ayrıca beğeni sayılarını ı saymıyorum bile farklı olduğumuzu sizin söyleminize göre kanıtlıyor.

Bunlar benim naçizane buradaki arkadaşlarımıza yardım için attığım mesajlardır.Hiçbir maddi veya manevi fayda sağlamamakla ile birlikte sadece Allah rızası için yapıyorum.

Hiçbir dayanağı olmayan çok büyük sözlerin ardına sığınmak yerine sağlam ve dayanakları olan kanıtlar ile burada arkadaşlarıma faydalı olmak için azimle çalışmaya gayret ediyorum.Buda sizin beyanınıza göre aramızda bir fark yaratıyor sanırım.

Tekrar belirtmek gerekirse yazdığım metin veya mesajların okuyabilseydiniz ve arkadaşlarımızla diyaloglarımı incelem şansı bulabilseydiniz yazdıklarınız için kendinizi sorgulama ihtiyacı duyabilirdiniz.

Vakit burada arkadaşlarımız için ayırdığım en değerli kıymettir.

Sizin tekrar belirtiyorum benim arkadaşlarıma ayırdığım onların değerli vakitlerini ve dahi beni yargılama hakkına sahip değilsiniz.Ancak ne yazık ki kendi ön yargılarınız ile metinlerinizi dile getirerek insanları töhmet altına sokmaya çalışıyorsunuz.

Önce edep,ahlak sonra bilgi ve düzey.

Gazi Mustaf Kemal Atatürk tüm dünyada saygı gören bir insandı.En önemli sebebi tüm halkımızın kıymetli ve anlamaya ,dinlemeye değer olduğuna inanırdı ve de zamanının önemli bir kısmını halkın içinde geçirirdi.

Bu sebep gibi bir çok meziyeti ve gerçekten öğretmen olması nedeni ile biz ona Başöğretmen Atatürk demekteyiz.

Size bir yurttaş olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sayısız meziyetlerinden biri olan bu değeri naçizane olarak hayatınıza katabileceğinizi tavsiye edebilirim.

Saygılar.

Not:

Sizinle yazışma yapan bir arkadaşımıza "Mevzuatı araştırıp okumak bu kadar zor olmasa gerek yahu" şeklinde yazdığınız söyleme yürekten katılıyor ve bende size sormak istiyorum?;

Mevzuatı size belirtmem ,Resmi Gazete GİB Genel tebliği sizinle paylaşmam,Vergi Dairesi-İl Defderdarlık Engellilik Servisi yetkilileri ile görüşmem ve dahi bu başlığı açan Avukat Hüseyin Bey'inde yazdığım aynı söylemleri en başta yazmış olmasına rağmen araştırıp okumak ve öğrenmek bu kadar zor olamasa gerek yahu.

Saygılar.

Son düzenleme:
“Bir delil ile 40 alimi yendim; ama 40 delil ile bir cahili yenemedim.” Mevlana

Emekliligi etkilemez sosyal hayatta engeliler ucretsiz devleten inme binme faydalanir ama emejliliginetkilemez alakasi yok

Her şeyi geçtim kanun okur yazarıyım diyor :D gerçekten komiksin. En son benim bildiğim kanunlar Meclise tasarı olarak geliyor ve oylanıyor yada Cumhurbaşkanı kararnamesi ile kabul ediliyordu. Arkadaşın Kanun okurluğu yanında Kanunda yazıyormuş. Bu durumda şu soru geliyor. Mv misin yoksa Akp tarafından görevli gaz alma mevzusu buraya gönderilmiş birimisin ? Konu ikili tartışmaya döndüğü için artık cevap vermeyeceğim ancak son olarak şunu yazacağım. Bu sitede biz ne kanunlar gördük sözde Akp'nin engelliler için çıkardığı ama bir çoğumuzun madur olduğu. Kanun okuru ve YAZARI şahıs.
Bilgi Hazinedir

DepresifLife

Sizi uyarmaktan inanın sıkıldım.

Ben size siz diyerek hitap ediyor olmama ile ile birlikte size saygı gösteriyorum ancak siz ise yoksun olan insanlık emarelirinizi tüm forum sayfasına,arkadaşlarımıza kendinizi ifşa ediyorsunuz.Kendi kendinizi ele veriyorsunuz.

Siz bana "Şahıs veya Yazar" sıfatlar ile hitap edemez ve dahi beni ön yargılarınız ile yargılayamazsınız.

Haddinizi bilin lütfen.

Ben öncellikle hayatım boyunca hiçbir partiye üye olmadım veya saflarına bir sözle dahi katılmadım Allah'ıma Şükürler olsun.

Elhamdülillah Yüce Rabbim Allah'ın aciz bir kuluyum.Yüce Rabbim ve herkesin Rabbi Allah'a İnşAllah hesabımı Hak vuku bulduğunda vereceğim.

Yüce Rabbim Allah hiç bir parti ile beni bugüne kadar ilişkilendirmedi.İnşAllah bu vakitten sonra da hiçbir partinin herhangi bir parçası olmam.

Siz bir partizan olabilirmisiniz?Kendi içinde bulunduğunuz partinizi burada metinlerinizde belirtelerek hedef şaşırtma yaptığınız düşünmeye başladım inanın.

Allah yazdı ise bozsun İnşAllah.Sizin zikrettiğin parti ile asla bir bağım olmadı adını dahi burada yazmamanın doğru olduğunu düşünüyorum.

Herşeyden öte bu ülkeye gerçek hizmet etmiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilim,irfan ve tüm ilkelerini benimseyen ve vatanım aşık bir vatanseverim Allah'ıma Şükürler Olsun.

Ülkemizi siyasi,politik ve dahi ekonomik açıdan Cumhuriyetimizin ilk kuruluş yıllarına taşıyacak gerçekçi ilim ve fikirlerimiz zaten 100 yıl önce vardı.Bizler tam olan ilkelere eskisi gibi gerçekten ve gönül bağı ile sarılarak herşeyi başaracağız İnşAllah.

Mesleğiminiz ne önemi olur ki; sadece vatanıma yıllarca hizmet etmeye gayret göstermiş,1999 yılı Gölcük depreminde halkımızla beraber omuz omuza mücadeleler vermiş,ülkem için daha neler yapabilirimi arıyan Yüce Rabbim Allah'ın aciz bir kuluyum.

Yinede sizin sorunuzun açıklanması adına mesleği bu ülkeğin her toprağını vatan aşkıyla savunmaya çalışan,çalışma hayatını Temizlik İşçiliğinden ,Denizciliğe kadar bir çok iş ve mesleği yapmış ülkemin sade bir vatandaşıyım.

Ben Allah katında haddimi ve yerimi biliyorum.

Ya siz nereye aitsiniz, nelere veya kimlere hizmet ediyorsunuz biliyormusunuz?Bu soru önemli ve hepimizin kendi ile başbaşa kaldığı anı hatırlatıyor değil mi?

Sizin yolunuz size benim yolum bana...

Ben ancak ve ancak Hak yolunda ve vatan sevgi içinde yardımcı olmaya çalışan bir vatandaşım.

Anlayabileceğinizi gönülden umar ve tekrar bana yazılı metinleriniz ile önyargı ifadelerini kullanmanız durumunda size olan saygı sınırlarımın kalkacağını kesin bir dille ifade etmek isterim.

Saygılar.

Not:

Hayatlarımızın sizin komik veya şakacı tavırlarınıza alınamayacak kadar zor ve değerli olduğunu belirtmek isterim.

Sizden ricam şaka veya komik durumlarınızı veyahut yeteneklerinizi başka mecralarda değerlendirmenizin size farklı faydalar getirebileceğini titizlikle düşünmenizi tavsiye ederim.

Saygılar.

Not-2:

Sizinde söylediğiniz gibi çıkarılan yasalar ve yönetmeliklerle mağdur olmamak için ,burada bulunan tüm arkadaşlarımızın tam olarak haklarını,hukuklarını ve dahi yararlarına olduğunu düşündüğümüz tüm bilgileri paylaşmak için savaşan milyonlarca vatandaştan biriyim sadece.

Hepimizin için hak,hukuk ve adalet örgüsünün yerine gelmesi,tüm vatandaşlarımızın özgürce,sağlıklı,mutlu ve huzurlu ve dahi evlatlarımıza güzel bir ülke bırakabilmek için lütfen sizde bu savaşa dahil olun.

Benim gibi bir nefer ile yazışma metinleri ile savaşacağınıza o değerli,kıymetli enerjinizi gerçekten hepimizin ihtiyacı olan ve savaşılması gereken yerlere,alanlara yönlendirerek her daim olduğumuz gibi bir olarak ve hak yolundan ayrılmayarak beraber kazanalım.

Bunu hepimiz farkettiğinde ülkemiz daha iyi yarınlara kavuşabilecek İnşAllah.

Yüce Rabbimim izni ile İnşAllah ben güzel ülkemiz ve güzel vatandaşlarımıza yürekten inanıyorum.

Ecdadımız ile tüm halkımız her zorluğun üstesinden geldi ve yine gelebileceğine inanıyorum.Lütfen sizde inanın ve dahi hepimiz inanalım İnşAllah.

Saygılar.

Son düzenleme:
Üst Alt