DepresifLife
Merhaba,sizi anlamak istiyorum ancak beni yargılama hakkına sahip değilsiniz.
Sizden yaşça büyük olduğumu anlıyorum.
Hayat deneyimlerin bir bütünüdür demek sanırım ben dahil hepimizin reel karşılacabileceği bir gerçeklik içerir.
Ailemden birisi 35 yıl Özerk bir devlet kurumda kanun yapımı, buna bağlı işleyiş ve tüm süreçlerinde çalıştı.Kanun yapımı ve uygulaması (yasama ve yürütme) sisteminin 8 yaşından beri içindeyim.
Sizin anlayacağınız ben kanun okuryazarlığına sahibim.Okuryazarlık evet okudumuzu anlamak ile birlikte kimi okuduğumuzu veya nasıl okuduğumuzu idrak edebilme sanatınıda içinde barındıran bir müessesedir.
Bir kanun teklifi nasıl T.B.M.M başkanlığına teklif edilirek sunulur(eskiden kanun tasarısı vardı bakanlar kurulunun kaldırılması ile kaldırıldı),T.B.M.M. komisyon ve T.B.M.M. genel kurul süreçleri ,ayrıca oy gerekliliği ile T.B.M.M. genel kurulunda kanunlaşması ve resmi gazete yayınlaması ile yasalaşması süreçlerine normal bir vatandaştan çok daha fazla bir deneyime sahip olduğum, birebir veya içinde yaşarak uzun yıllar sürecinde öğrendim.
Sizin söylediğiniz anlayabiliyorum;
Gelir İdaresi Başkanlığı Engellilik servisine (İl Vergi Dairesii-Defterdarlık )sordum ve beni birebir teyit ederek doğruladılar ayrıca kanun okuryazarlığı deneyimlerim nedeni ile kanun ,yönetmelik veya tebliğ ne kadar karışık metinler olursa olsun içinde bulunan ilgili konular ve metinlerin ayrıştırarak ifade edebilirim.
Bunların dışında deasn12 arkadışımız ve benim birebir yardım ettiğim 3 kişi daha 2022 yılında Engelli Vergi İndirimi belgesi aldı ve bir tanesi yıllardır asgari ücretli çalışan ve çalışmaya devam etmekte olan bir arkdaşımdır ve hepsi emeklilik hakkı kazandı ve emekli maaşları bağlandı.
Bunların ötesinde forum başlığını altında 1. sayfada başlığın sahibi ilk yazının metin yazarı olan Avukat Hüseyin İlik Bey Hüseyin İlik yazığı metinlerde açıkca benimde belirtiği gibi Asgari Ücret veya daha fazla ücret almış olmasına bakılmaksınız tüm vatandaşlarımızın Engelli Vergi İndirimi belgesine yasal olarak başvurmak hakları vardır ve de bunun kaldırılması ile ilgili bir yasal düzenleme veya çalışma yoktur ifadelerini destekleyici ve açıklayıcı metnine ulaşabilirsiniz.Forum başlığında devam eden metin ve yanıtlarında durumu daha da açıklayıcı ifade etmiştir.
Benim söylediklerimi yargılamak ne yazık ki size düşmez ancak haklısınız güvenmeye bilirsiniz.O zaman araştırma yapabilirsiniz.
Benimde yaptığım gibi işin kaynağı olan Gelir İdaresi Başkanlığı Engellilik servisine(İl Vergi Dairesii-Defterdarlık ) sorar ve o zaman benim yanlışlarıma yanıt verirsiniz.
Duygular ve düşünceler farklı olsada hayat alışkanlığım şu durki ;
kanuni ,yönetmelik veya tebliğ araştırması yapmadan ve dahi bilen birkaç kişi ile konuşmadan yazmamaya büyük önem veririm.
Sizden ricam Gelir İdaresi Başkanlığı Engelilik servisine(İl Vergi Dairesii-Defterdarlık ) sormanız ve durumu doğru bir şekilde öğrenmenizdir.Benim üzerimden yorum yapma hakkına sahip değilsiniz.
Saygılar.
Not:
Forumda geçmiş yazılarımı okumuş olsaydınız size bahsettiğim hukuki ,yasam ve yürütme deneyimimi bir çok kez yazımlarımda paylaştımı görüyor olacaktınız.
Ayrıca dikkat ederseniz yaz dilim kanun metni,yönetmelik ve tebliğ diliyle çok benzeşmektedir.Sebebi çok küçük yaşta içinde bulunduğum hukuki ortamdır.Böylesi deneyimler kişilerde yapıcı izler bırakır ve benim yazım dilimi yasama ,yürütme ve bazende dilekçelerde olduğunu hissetiğim bağımsız yargı işlemlerinde de değiştirdi tıpkı sizinle şu an yazışma metinlerim gibi.
Sizden tekrar ricam şu dur ki;bir konuda duygu veya düşüncenizi söylemeden önce hele yasal bir süreç ilgili ise konu ile birebir ilgili kurumların ilgili birimlerine sormadan veya yetkili veya bilgili kişilerle konuşmadan karşınızdaki farklı düşünceye sahip insanları töhmet altına bırakmamanızdır.
İnşAllah hakkınızda hayırlsı olur.
Saygılar.