yyusuff valla ben senin yerinde olsam askerlik şubesinden başka hastaneye sevk isterim. bence bırakma işin ucunu. nası bi memlekette yaşıyoruz ya, birilerinin çocukları bi telefonla askerlikten yırtıyor, birileri rahatsızlığı olmasına rağmen afedersin kendini bilmez y.vşak doktorların yüzünden 1 senesi heba oluyor. çalışan, ev bakan, kira ödeyen insanın yani kısacası mecburiyetleri olan insanların askere alınmaması lazım.
biz maalesef çok gerideyiz insan hakları konusunda. ama bunu birilerine söylediğin zaman "vatan haini" diyorlar veya askerden kaçıyor diyorlar. şunu bilmiyorlar ki, hayat askerde öğrenilmez. benim bu zamana kadar çalışmadığım sektör kalmadı. gıda sektöründen, lojistik sektörüne, kimya sektöründen, üretim sektörüne kadar yapmadığım hamallık eşşeklik kalmadı, çok fırça yedim, çok ezildim. baba parası yemedim hiçbi zaman, ben hayatı böyle öğrendim. ben şahsım için konuşuyorum, askerliği yapsam nolur yapmasam nolur ne katacak bana artı olarak? ben askere gittikten sonra benim ardımdan evimin kirasını ödeyecek mi türk silahlı kuvvetleri? TABİ Kİ HAYIR...
söylenecek çok şey var ama yazamıyorum maalesef askerliği kötüleyici şeyler söylemek kanuna aykırı türkiye'de. ben sadece kendi şahsım için konuştum bunları.
AMASI VAR BU İŞİN. Bence askerlik iki kelimeyi bir araya getiremeyen, çok afedersiniz taharet almasını bile bilmeyen, tuvaletini nereye yapacağını bilmeyen adamlar için KESİNLİKLE LAZIM. Arkadaş çevremden askere gidenlerin haddi hesabı yok, hepsi çok enteresan şeyler anlattı zamanında. Pisuvarda kafasını yıkayan adam varmış, ne bileyim poposunu taşla silip gidere atan adam varmış bu adamlar bizim memleketimizin gerçeği maalesef. Anadolu'nun pek çok köyünde medeniyet yok henüz. Şimdi laf daha uzarsa siyasete kaçacak o yüzden kaçırmıyorum. hakkında hayırlısı olsun. bence kovala bu işi, bırakma. başka hastaneye sevk iste.
ha bu arada, şubeye gittiğinde ne dedin sevk için? ilk gittiğinde? anlatsana biraz.