Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görme sorunları ile askerden muaf olma işlemleri

aldığın raporu mail atma şansın var mı çok önemli benim için

WGrAYq.jpg

doktor arkadaşlar varsa baksın sadece gatada bu testler var diyorlar ona göre sevk alayım

geçen yıl ki 1 yıllık ertelemeden sonra tekrar muayeneye gittim ve doktor şunu yazmış.Sizce ne çıkar gözden
(((Epilesiden EEG haftaya çekileceğinden heyete çıkamadım daha.)))

rJjkGm.jpg

3pNZkM.jpg

Teşekkürler, değerler doğrultusunda mı söyllediniz, ben hiç anlamıyorum bu değerlerden, hastanede birisi sadeci ilerleme varsa muaf ya da erteleme çıkar dedi ama doktora soramadım sadece muayene olup çıktım.

cactusman

Ben de anlamam ama eklediğin test sonuçları kaybın arttığına işaret ediyor.

epilepsi EEG sonucumda bu. uzunca zamandır ilaç kesilmişti ve eeg de çekinmemiştim.

a1DqkO.jpg
[/url][/IMG]

göz görme oranları düşük ve geçen yıla göre daha az görüyorum ama bir de şu 14 ve üzeri muhabbeti var ve ben hiç anlamıyorum. kimseden de bilgi alamadım. hangi oranları toplamak gerekiyor veya illa bu 14 kuralı mı geçerli muafiyette başkaca kriterler yok mu acaba.

keratokonus, tembellik ve şaşılık diye belirttim ama doktor tembelliği yazmamış galiba. ya da şaşılık bir sonucu olduğundan yazmamışta olabilir.

Göz tembelliği ile muaf olmak ?

arkadaşlar benim doğuştan sol göz %80 görme kaybı her 2 gözdede miyop astigmat ve 5.50 derece bu şekilde askerden muaf olabilirmiyim ? (resimdede göz derecelerim var
PO6Qz9.png
)
OturanBoğa yardım edermisiniz bana ?

Son düzenleme:
Muafiyetle alakalı yardımlarınızı bekliyorum.

Öncelikle hepinize merhabalar, konuyu doğru yere mi açtım veya konu başlığı kurallara uygun mudur bilemiyorum yetkili abilerim kusura bakmasınlar ancak internette bu konuyla alakalı İNANILMAZ bilgi kirliliği var, o yüzden öncelikle konuyla alakalı arkadaşlardan, abilerimden, kardeşlerimden tek ricam şudur LÜTFEN gerçekten bilgi sahibiyseniz yanıtlayın.

Lafı çok uzatmadan göz sorunumu söyleyeyim.
SAĞ GÖZÜMDE GÖZ TEMBELLİĞİ VAR %90 GÖRMÜYOR. (Son 1 sene içerisinde 3 ayrı doktor aynı oranı söyledi)
SOL GÖZÜMDE BİR KAZADAN DOLAYI GÖRME ALANIMIN ALT KISMI HEMEN HEMEN KAPALI. Yani sağ gözümü kapatıp tamamen sol gözle baktığım zaman alt kısım hemen hemen kapalı. Temsili olarak göstermem gerekirse görme alanı testi sonucum şu şekilde: https://i.hizliresim.com/pGgBqn.jpg (umarım resim açılır)

Şimdi bu durumda askerlikten muafiyet verilir mi? Bazı sayfalarda şöyle yorumlar görüyorum "HASTANEDE KURULA GİREN DOKTORUN KEYFİNE BAĞLI TAMAMEN, DOKTOR İSTERSE GÖNDERİR" falan gibi yorumlar yapanları gördüm. Böyle bir şey nasıl olabilir aklım hayalim almıyor? Ortada bir mevzuat varsa, kanun kural varsa doktor keyfine göre nasıl karar verebilir? Bir de normal hastanede göz muayenesi olurken SOL GÖZÜMLE alakalı doktor kendinden emin bi şekilde "sol gözün iyileşmiş ya bişey yok" gibisinden laflar edince tuhafıma gitti ve ben de dedim ki "nası olur benim sol gözümün alt kısmı görmüyor nası iyileşmiş" dediğimde oflayarak görme alanı testi istedi benden. Görme alanı testini çektirdim ve alt kısımda karartı vardı sol gözümde (üstte paylaştığım görseldeki gibi).

Ben henüz şubeye gitmedim, acaba şubeye gittiğimde sol ve sağ gözümle alakalı eski tetkik ve raporlarımı yanımda götüreyim mi? Nasıl bir adım izlemeliyim. Lütfen bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler hepinize, hayırlı akşamlar.

vhtgnctrk kardes senın durumda bıraz benımkı gibi benımde sag gözde sıkıntı var ve doktora muaneye gıtıgmde muane bıle doruduzgun etmedi sırek salam raporu verdi sol gozumu kapatınca sag gözle hemen hemen görmuorum her yer bulanık yanı ve muaneye itiraz ettim

askerlik şubesıne ve benı tekrar aynı hastaneye heyete cıkcaksın o zaman dedi senı tekrar gondercez işde bu sabah heyetın karsıına cıkcam anlatcam durumumu heyet olayı nasıl oluyor bilmiyorum ama yarın aksam sonucları tekrar burdan paylaşırım...

bu sabah tekrar itirazim sonucu heyete girdim ve tekrar muane ettiler sonuc gene aynı ortobedi doktoru aynen şöyle dedi 'git askere orda daha da kötüleşirse mauf yada spor muafı istersin' bel fıtıgı için bu göz muanemde ise sag gozumun görme derecesi 2/10 normalde 4/10 ve altı olanlar muaf dıe biliyorum pek anlamadım doktorda sen bu gözle her türlü askerlık yaparsın dedı ve okuttugu çogu şeyide okuyamadım

yanı sonuc askerlıge elverişli dediler oraya gidince yatmaktan başka bişey yapmıcam boşa zaman kaybı olcak yanı hasta acziyetımız bildirmek için illa yatalak veya bir yerımızın eksıkmı olması lazım anlamadım bnm belım arıdıgında haftalarca yatıyorum yatakda kısacazı esenler askerlık subesıne gıtmeyın bagıclar devlet hastanesınede gıtmeyın beni türk doktorlarına emanet edin gercekten diriyi öldürür cinsden.....

Göz tembelliği ile bir gözüm %90 görmüyor. Askerlik durumum ne olur?

Selam arkadaşlar yaşım 25 ehliyet için doktora gittim sol gözde %90 görme kaybı var (göz tembelliği) diye rapor yazdılar ağır vasıta ehliyeti alamazmışım... Sormak istediğim askere gidicem acaba muaf olabilir miyim... Bide açıköğretim okuyorum son senem tecili bozmadan muayene olabilir miyim veya tecili bozduktan sonra sınavlara girebilir miyim şimdiden teşekkürler....

aleykumselam kardeş benımde aydı sıkntım vardı inan öyle yok gözumde 90 80 görme kaybı var die bakmıo adamlar makınadan ne deger cıkarsa ona bakıyorlar bana okuttugu hıc bısyı okuyamaıdm adam salamsın dedı :D sol gozumde 1,25 sag gozumde 4,75 astıgmazıtt var sol gozumde yuzde 90 görmuo demısdı banada doktor yanı asker egıtmeden muaf alamassın askerde daha temiz muane edıolarmıs bı arkdasım anlattı oda kılodan almıs mauf acemılıkte her kesı muane edıolarmıs en ınce ayrıntısına kadar yanı muane ııcn gıtıgn devlet hastanesı ölsende muaf vermıolar ya bır yerın eksık olcak yada yatalak olcan kısa ve net:D

yyusuff hakkında hayırlısı olsun dostum kaderinde gitmek varmış demekki. yalnız benim sıkıntım sadece sağ gözde değil sol gözde de sıkıntım var. sağ göz 1/10 görüyor, sol gözde doku hasarı var, görme alanımın alt kısmı görmüyor. hani şöyle düşün, bi gözünü kapat sadece tek bi gözünle bak tam karşına, gördüğün alanın alt tarafının karanlık olduğunu hayal et. öyle işte.

bide merak ettim, sen şubeye veya muayeneye giderken yanında göz rahatsızlığınla alakalı bi rapor veya geçmiş dönemlerde yaptırdığın tetkiklerini vs götürdün mü? yoksa direk gidip "benim gözde göz tembelliği var" diye mi gittin? şunun için soruyorum, göz tembelliği çok bıçak sırtı bi konu. doktorlar inanmayabiliyor çünkü herhangi bir aletle ölçülemiyor(muş). ben böyle duydum. belki daha evvel bikaç doktordan aynı orana sahip bi rapor olsaydı elinde sıkıntıyla alakalı, o zaman doktor bu kadar rahat davranmayabilirdi.

vhtgnctrk evet evet raporla gittim başka bir şübenın gönderdıgı bır hastaneye gıtıtm haseki hastanenın adı ordakı doktor senın kesin muaf olman lazım dedi bu gözle onun verdııg raporu aldım gıttım doktor hıc bısy yok dıo ben anlamadım + bel fıtıgıda var ama askerde almak daha kolaymıs ben yas 28 uraslar var hayat zorlugu var yasımda gıtmıs olsaydım urasmazdım bu kadar ama onlarda hıc takmıolar

yyusuff valla ben senin yerinde olsam askerlik şubesinden başka hastaneye sevk isterim. bence bırakma işin ucunu. nası bi memlekette yaşıyoruz ya, birilerinin çocukları bi telefonla askerlikten yırtıyor, birileri rahatsızlığı olmasına rağmen afedersin kendini bilmez y.vşak doktorların yüzünden 1 senesi heba oluyor. çalışan, ev bakan, kira ödeyen insanın yani kısacası mecburiyetleri olan insanların askere alınmaması lazım.

biz maalesef çok gerideyiz insan hakları konusunda. ama bunu birilerine söylediğin zaman "vatan haini" diyorlar veya askerden kaçıyor diyorlar. şunu bilmiyorlar ki, hayat askerde öğrenilmez. benim bu zamana kadar çalışmadığım sektör kalmadı. gıda sektöründen, lojistik sektörüne, kimya sektöründen, üretim sektörüne kadar yapmadığım hamallık eşşeklik kalmadı, çok fırça yedim, çok ezildim. baba parası yemedim hiçbi zaman, ben hayatı böyle öğrendim. ben şahsım için konuşuyorum, askerliği yapsam nolur yapmasam nolur ne katacak bana artı olarak? ben askere gittikten sonra benim ardımdan evimin kirasını ödeyecek mi türk silahlı kuvvetleri? TABİ Kİ HAYIR...

söylenecek çok şey var ama yazamıyorum maalesef askerliği kötüleyici şeyler söylemek kanuna aykırı türkiye'de. ben sadece kendi şahsım için konuştum bunları.

AMASI VAR BU İŞİN. Bence askerlik iki kelimeyi bir araya getiremeyen, çok afedersiniz taharet almasını bile bilmeyen, tuvaletini nereye yapacağını bilmeyen adamlar için KESİNLİKLE LAZIM. Arkadaş çevremden askere gidenlerin haddi hesabı yok, hepsi çok enteresan şeyler anlattı zamanında. Pisuvarda kafasını yıkayan adam varmış, ne bileyim poposunu taşla silip gidere atan adam varmış bu adamlar bizim memleketimizin gerçeği maalesef. Anadolu'nun pek çok köyünde medeniyet yok henüz. Şimdi laf daha uzarsa siyasete kaçacak o yüzden kaçırmıyorum. hakkında hayırlısı olsun. bence kovala bu işi, bırakma. başka hastaneye sevk iste.

ha bu arada, şubeye gittiğinde ne dedin sevk için? ilk gittiğinde? anlatsana biraz.

şübede kimse kimseye karışmıyor ya sıra gırıp memurun yanına gıt ne ıstıyorsan yapıyorlar ondan bı sıkıntı yok gittim dedım ben muane oldum ama bun muaneye ıtıraz edicem o kadar evrak hazırladı 2 dk tekrar heyete gonderdı ama inatla gene aynı hastaneye gönderdi dedım ordakı doktorlar doktorculuk oynuo resmen hıc muane felan ettıklerı yok baska yere sevk edemıyoruz bız felan konu uzadı sonucta itiraz istiyorsan gene aynı hastane bu sefer heyete çıkcan dedı gıttım doktor resmen bana yukarda anlattıgım gıbı askerde dahada kötüleşirsen spor muafıyetı alırısn ben medresede kalıyorum 2 yıllık egıtıtm boşa gıdıcek bende daha az sıkıntsı olanlar rapor almıslar adam bana salamsın dıyor göz muanesınde bel fıtıg için gıttıgmde doktor resmen ben askere gıtıtmgde boyun ve bel fıtıgm vardı dıo kısa donem yapmıs sekıl yapıo:D

git askere vaaz verırısn dedı aadam resmen ben en ufak bı arıda bıle haftalarca yatıorum arısı gecmıo nasıl salam dıyorlar anlamadım suan her sey bıttı yanı gıdıcem mecbur gıtıtgmde yatmaktan baska bır sey yapmıcam yanı yaş 28 evde sadece valideyle kalıoz naapcak egıtıtm yalan olcak yanı boşa gecen 1 sene olcak adamların zihniyeti ölüye yaşıo rapor veriolar onuda yaşatıyorlar gercekten bu sıhnıyette:D

Bu başlığın ilk mesajında arkadaşımız bir gözdeki %90 görme kaybı ile muafiyet almış ve süreci detaylı şekilde anlatmış (bkz). Sizde de bu düzeyde kayıp varsa benzer şekilde muafiyet verilmesi çok muhtemeldir. Ama bunun dışında "kesin muafsın" demek buradan mümkün değil. Hastanede ölçümler yapılacak, doktor değerlendirmesini yapacak, kuruş da karar verecek. Bu süreci yaşamadan "muafsın" diye kimse bir şey söyleyemez.

bügün sonunda heyete çıktım gata gidip VEP- ERG-EOG VER testi yaptım sonuçları bulunduğum ildeki göz doktoruna verdim çarşamba gel muaf raporunu al dedi işte bugün heyete çıktım B6 F/1 maddesine göre Barışta askere elverişli değil seferde görev yapar sonucu çıktı yarın askerlik şubesine teslim edip tamamen işim bitiyor

allah kimseyi göz tembelliği ile sınamasın kornea naklini merak ediyorum yapacak olan var mı işe yarıyor mu hep hayalimdi pilot olmak olamadık muaf olmak isteyen herkes çabalasın ambliyopi kesin muafiyet sebebi maddesinide verdim kerotoplasti gerektirdiği için askere elverişli değildir şahıs herkese istediğini almasını dileği ile hoşçakalın yarın ön rapor ekleyeceğim örnek teşkil eder site içinde

yönetmelikte varsa neden muaf etmiyorlar oyle kafalarına göre yapabiliyorlar mı

mcanozen bu ambılıpu hangı madde yer alıo acaba bılen varsa paylasabılır mı
bendede ileri derece anizomatik ambilyopi felan tespıt edıldı yazıo
madde tam olarak hangısı

ambliyopi değil madde olarak b/6 f:1 yani kornea nakli şart diyor bu yüzden muaf oluyorsun zaten

8NP4on.jpg
[/url][/IMG]

mcanozen kardes bu rapora gore ıtıraz ettim göz muanesınden raporu gosterdım doktora ilkden tereddüt etti gözlerim de sag gözümde astıgmazıt degerı 4,5 felan soldada 1,5 mu neydı ama sag gozumde raporda doktor ılerı derece görme kaybı var dedı sen nasıl aldın bu raporu anlamdım banamı ters doktorlar geldı heyet heyet dedıler cıktık adamların karsıına 10 sn ya durdum ya durmadım hadı gıt dedıler boyle heyet mı olur

yyusuff
Yönetmeliğe göre durumun sol gözde 2/10'luk görme kaybı ile muafiyeti gerektirir.
Çünki yönetmeliğin 1/B/2 maddesi her iki göz görme kaybının 4/10 nun altında olması veya tek gözün 2/10 ve altında olması halinde,kişinin muafiyet alabileceğini belirtmektedir.
Elindeki mevcut raporun ile şubeye itirazını yap.

Mehmet005 kardes ben bir kere itiraz ettim heeyete gonderdıler şube ama gene aynı hastane heyet ilk kararı onaylamaktan baska bır sey yapmadı sımdı yarın sonucları alcam gene aynı sonuclar yanı benım sımdı 2 ıncı kez ıtıraz etme hakkkım varıdır acaba?

@yyusuff

1- Hastaneden alacağın rapor değışmezse,internetten askeri sağlık yönetmeliğini indir ve yönetmeliğin 1/B/2 maddesini işaretleyerek elindeki raporunla başhekimliğe raporunun tekrar gözden geçirilmesi ile ilgili şahsi başvuru yap ve bu konuda başhekimden yardımını iste,zira senin durumunla ilgıli muafiyet durumu yönetmelikte açık bir şekilde yazıyor.

2-Şayet durum değişmezse yine yönetmelik ve raporunla beraber şubene yazılı itirazda bulun ve gerekirse il dışında başka bir hastaneye sevkini iste.

benim sol gözde % 90 göz tembelliği var sağ göz sıkıntısız acaba bende muaf olabilir miyim

Üst Alt