Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görme sorunları ile askerden muaf olma işlemleri

Merhaba,

Benim sağ gözümde görme tembelliği var.Sonuçlar ;

<R> SPH CYL AX
+5.25 -8.00 15
+5.25 -8.00 14
+5.25 -8.00 14

AVE +5.25 -8.00 14

<L> SPH CYL AX
+0.00 -1.50
+0.00 -1.50 12
+0.25 -1.50 9
AVE +0 .00 -1.50 10

PD 64mm

Sizce askerlikten muaf olabilir miyim ? birde benim görme oranımı doktora sormadım. Yazı okuyamayacak durumda sağ gözüm. Bu sonuçlarla görme oranım nedir ? Anlayan biri yorum yapabilirse sevinirim.

SinyorPatron

en yakın askerlik şubesine git aile hekimene sevk iste ordanda gataya iste 1 haftada biter inşallah 2 ay önce gelen esmer çocuk selamı vardı söylersiniz hemşireye erg ve vep için ilgilenen hanıma

bilgi edinmek istiyorum

sag gözüme tembel tanısı verildi lazerli 1.75 derecesi ve 1.25 astigmat var %60 görme kaybı var.sol gözüm intra lazerli 0.75 derece %10 görme kaybı var.toplamda: %70 görme kaybım,ve göz tembelliğim var.askerden muaf olurmuyum yönetmeliğe uyuyormu ?

sen bir git kaçışı yok sevk iste göz doktoru değilim gata git testleri yaptır şansını dene yüzlerce kişi var muaf bende muafım şuan

merhaba arkadaşlar..

sol gözümde göz tembelliği olduğu için tecil bozdururken formda belirtmiştim. beni devlet hastanesine gönderdiler. oradaki doktor muayene ettikten sonra başka bir devlet hastanesinde heyete yolladı . heyetteki doktorda muayene etti . sonra heyetten tekrar ilk gittiğim doktora yolladılar . benim muayene sonuçlarım şöyle ;

VO: sağ göz tam (tashihsiz) , sol göz 0.1 (+5.00 +1.00 111°) sol anizometropik ambliyopi , hipermetropi , tedavi ile düzelmez.

A7F3 'e uygun . askerliğe elverişlidir dediler . askerlik şubesinde kurulun raporuna itiraz etmiyorum yazıp imzala dediler o anlık bir boşlukla yazıp imzaladım. şu an celp dönemi verdiler bana. askerde doktor a giderek muafiyet alma ihtimalim var mı sizce. ya da rapora şu an itiraz etme hakkım bulunuyor mu .

bugün yaptırdığım göz kontrol sonucu değerler
sph 5.25 miyop sağ cyle 5.75 astiğmat axe 95
sph 5.25 myop sol cyl 5.75 astgmat axee 81

bu duruma göre muaf olma durumum nedir doktor sen bu yaşa kadr bu dereceyle nasıl yaşadın dedi
sizce muaf olurmuyum bu özel bi hastanenin ölçümüdür

keysersoz3

tam emin değilim ama daha önce forumda biri yazmıştı. Tekrar celp döneminde sevkini talep edebiliyorsun diye biliyorum..yani böyle bir şey okumuştum

Bu arada geçen hafta Kayseri'de askerlik şubesine gittim, göz tembelliğim var sadece %10 görüyorum dedim. Alakası yok muaf olamazsın dedi (tabi oradaki kişinin kendi deneyimi ve inisiyatifi ile söylendi) bir çok kişi geldi hepsi şimdi askerde dedi. Daha sonra Nigtasmus olduğunu da belirttim ona kesin bir şey demedi sanırım NİGTASMUS meselesi önemli zaten daha öncede burada yazılıp çizilmişti epey..
Ocak'ta sevk isteyeceğim durumu buraya yazarım..

bugün yaptırdığım göz kontrol sonucu değerler
sph 5.25 miyop sağ cyle 5.75 astiğmat axe 95
sph 5.25 myop sol cyl 5.75 astgmat axee 81

bu duruma göre muaf olma durumum nedir doktor sen bu yaşa kadr bu dereceyle nasıl yaşadın dedi
sizce muaf olurmuyum bu özel bi hastanenin ölçümüdür

rafetxxl

Görmeye dair tek yönetmeliği'Ndeki maddeler çok teknik. Hiç anlamam. Ama temelde gözlükle düzeltildikten sonraki görme kaybı dikkate alınır. Eğer gözlükle belli bir görme sağlanıyorsa, muafiyet vermezler.

Merhaba bugün hastaneye gittim
2 gözde doguşdan nistagmus var
Doktor madde 5 b3 madde 7 a1 a2 askerlige elverisli degildir yazdi heyete cikacam ne olur acaba..

Hakan00

merhaba, iki gün önce b5/f3'e göre gözümden muaf oldum. kuruldaki işlemler 30 saniye sürmedi. zaten biran önce bitirmek için her şeyi aceleyle hallediyorlar. içeride olan tek şey kurul başkanının göz doktorunun verdiği kararı bana sesli olarak duyurması oldu. kimliğimi verdim bişiler yazdılar dışarda bekle dediler. sonra sonucu alıp şubeye gittim hepsi buydu.

Göz Tembelliği Askerlik Durumu

Merhaba,

Benim sağ gözümde görme tembelliği var.Sonuçlar aşağıdaki gibi.

<R> SPH CYL AX
+5.25 -8.00 15
+5.25 -8.00 14
+5.25 -8.00 14

AVE +5.25 -8.00 14

<L> SPH CYL AX
+0.00 -1.50
+0.00 -1.50 12
+0.25 -1.50 9
AVE +0 .00 -1.50 10

PD 64mm

Sizce askerlikten muaf olabilir miyim ? birde benim görme oranımı doktora sormadım. Forumda arkadaşlar %80-%90 gibi oranlar veriyor. Yazı okuyamayacak durumda sağ gözüm. Bu sonuçlarla görme oranım nedir ? Anlayan biri yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Arkadaşlar ben mahkemeye verdim dr vermedi bilerek mahkemeye sundum 2. Savunmaya gerek var emsal gösterebileceği rapor alan arkadaş bana raporunun 1 örneğini atabilir mi Allah rızası için 05314328496 seyfihrt@gmail.com

Arkadaşlar mahkeme sonuçlandığı zaman bilgi verecem hepinize mahkeme süreci devam ediyor yanlız göz tembelliği nden muaf alan arkadaşlar bana raporunu mail atma şansı var mı seyfihrt@gmail.com

SEFO21
Seyfi formu yukardan itibaren oku ve göz tembelliğinden muafiyet alan arkadaşları etiketleyerek veya,diğer sosyal medya hesaplarına profillerinden ulaşarak bulmaya çalış,
Mesela Hakan00 Borealis gibi arkadaşlardan birebir rica et.

Merhaba arkadaşlar benim sağ gözde glokom vardi ve perde inmişti gözümümn önüne ben muaf oldum

mail attım size. aslında muafiyet sebebimi açıkladığım yorum var, onu bulursanız daha açıklayıcı olacaktır sizin için. muafiyet sağlayan tanı kodu ise şu: H49-Paralitik Strabismus (SOL GÖZDE BİRDEN FAZLA KAS PARALİZİSİ)

Merhaba bugün şubeden hastaneye sevkimi istedim, önce aile hekime gittim hastaneye sevk ettiler Pazartesi günü Kayseri’de doktora çıkacağım göz tembelliği ve göz titremesi(nigtasmus).. doğuştan sağ gözümde görme kaybı var. En son özel bir hastanede tedavi olduğunda %15 görüyorsun demişti.

Sizce durum nasıl sonuçlanır?
Ben kendi sonucumu alınca da deneyim olarak burada paylaşacağım..

ozerbaris1988

merhabalar
Dün (22.01.2018) askerlik şubesinden aldığım kapalı zarfla birlikte Kayseri'de beni yönlendirdikleri hastaneye gittim. Normal(sivil) hastalarla birlikte sıra aldım ve önce göz ölçümü yaptırdıktan sonra, muayene oldum.

Muayenem çok uzun sürmedi, göz ölçümünden her şey oradaydı. Sağ gözümde %90 görme kaybı ve ayrıca iki gözde de nistasmus vardı. Zaten özelikle görmeyen gözümde(sağ) çok fazla nistasmus var, hatta ölçüm yaparken bile zorlandırlar çünkü göz sürekli titrediğinden makine sabitleyip ölçüm yapamadı.

Doktor ve yanındaki asistan kısa süre kendi aralarında konuştuktan sonra= "2/10'un altında görme ve göz titremesi(nistasmus) olduğundan "b5f6" maddesini yazdılar."

bu kodu yanındaki asistana sorduğumda; "askerliğe elverişli değildir" demek olduğunu söyledi.

Haftaya salı günü heyete çıkacağım, eğer son dakika extra bir aksilik olmazsa muafiyet raporunu alacağım.

1) heyet deneyimi olanlar bana destek olabilirler mi?
2) heyete girdikten sonra son durumu burayla paylaşacağım

Evet oradaki sekreter de muafiyet dedi askere elverişli değildir demek imiş salı günü heyete çıkacağım son dk aksi bir durum olmaZsa eğer muaf olacağım

merhabalar..Nistasmus ve göz tembelliği sebebi ile dün heyete çıktım ve bir aksilik olmadan raporu aldım. Heyette ayrıca bir sağlık kontrolü v.s olmuyor iş 2 dk bile sürmüyor neredeyse.

sonuç olarak: b5f3 "nistasmus" : Barışta askerliğe elverişli değildir. Seferberlik halinde görev yapar

Merhaba.
Ben bugün göz muayanesine gittim ve göz numaram sol 10 sağ 5 cıktı.Oldaki doktor sen askerden muaf olursun dedi.
Benim merak ettiğim şey ise askeri hastane sadece kendi muayene edip rapor verio diolar.Ve damları ölçümde daha az çıktığı yazio.
Yani şuan ben özel hasteneye gidip damları ölçüp yaptırıp ona göremi karar vereyim askerlik şubesine gidip gitmemeye.
Kısaca şuan toplam göz derecem 15 ve doktor yüzde 80 göremiosun dedi.Muaf olurmuyum sizce.

Üst Alt