Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görme sorunları ile askerden muaf olma işlemleri

Hocam ben önce özel hastane de ölçüm yaptırdım askeri hastane diye bir şey yok zaten artık oralarda özel.. neyse askerlik şubesinin sevk ettiği hastahaneye geçtim giderekende yanıma özel hastane de ki ölçümleri de aldım.

Yani konuya hakim olmak açısından zaten orada da girince söyledim ben göz ölçümü yaptırdım..o yüzden geldim diye..askerlik şubesinin sevk ettiği hastane de de ölçümler aynı çıktı muayene eden doktorada durumu belirttim tamam zaten her şey orta da deyip raporu yazdı. Önemli olan sizin konuya hakim olmanız bildiğinizi bilmeleri önemli. Senin içinde durum açık bir Gözde %80 görme kaybı varda askerlikten muafsın

Soalasın kardeş.Pazartesi askerlik şubesine gidicem bakalım.Bi kaç asker arkadaşada sordum onlarda muaf olursun dio.
Zaten bu olay bizim elimizde olan bişey deilki TSK nın koyduğu bi karar.

SinyorPatron

Merhabalar, yukarıdaki oranlarla geçen hafta H52.2 - Astigmatizma nedeniyle B/7 F-4 Barış askerliğe elverişli değildir kararı verildi. Sormak istediğiniz sor varsa cevaplayabilirim.

SinyorPatron
benim sol gözümde göz tembelliği var denildi neyse şubeye gittim aile hekimine gönderdiler orada tabeladaki hiç bi harfi okuyamadım %90 görmüyormuşum . şubedeki memur boşa uğraşma bundan çürük alamzsın dedi sizce muaf olabilir miyim.

SinyorPatron
O memur seni makaraya sarmış,tek gözde camla düzeltildiği halde 2/10 ve altındakiler,yani senin deyiminle %80 ve altindaki görme kayıpları muaftir,seninki %90 mış,mutlaka muafiyet alırsın.

Göz tembelliğim var. Askerlikten muaf olur muyum?

merhaba arkadaşlar. yaşım 25, tecilim 2018 itibariyle bitti, askerlikten muaf olmak istiyorum. sol gözümde ciddi bir tembellik var doğuştan gelen. küçük yaşlarda 2-3 sene gözlük taktım sonra attım gözlüğü.

şu an sol gözümde hem biraz kayma var hem de sonra derece fazla bir görme kaybı. derecesini bilmiyorum ama şu kadarını diyeyim sağ gözümü kapatıp baktığım zaman sadece renkleri ayırt edebilirim. sayı, harf vs hiçbirşeyi bilemem, okuyamam. tahminimce yüzde 85'in üstündedir görme kaybı. öte yandan sağ gözüm gayet sağlıklı, bir şikayetim yok şükür.

şimdi sizce çürük alabilir miyim? konu hakkında bilgi sahibi olanların yorumlarını bekliyorum. teşekkürler.

roko1
Tek gözde camla düzeltildiği halde %80 üstü görme bozuklukları muafiyet alır.
Sizin yapmanız gereken,şubenize gittiğinizde hastaneye sevk alın ve muayene olun,şayet durumunuz yukarıdaki gibi ise size muafiyet verilecektir.

roko1
Gözlükle kardeşim gözlukle.
Gozlukle duzeltildigi halde görme bozukluğu tek gözde %80'nin üstünde olanlar.

merhaba arkadaşlar. heyet raporum var gözden görme sistemi bu şekilde yazıyor : göz hastalıkları (H52.0) HİPERMETROPİ.göz hastalıkları (H52.1) MİYOPİ göz hastalıkları (H52.2) ASTİGMATİZMA yazıyor rapor oranım % 20 sadece sağ gözüm bu şekilde. askerlikten muafmıyım bilgi verebilecek arkadaş varmı ?

Hakan92

konuya vakıf olmadığım için soruna cevap veremeyeceğim fakat bu yorumu başlığı yukarı çıkarma adına yapıyorum. umarım en kısa sürede dönüş yapılır.

Arkadaşlar sol +5.25 - 1.5 (astigmat 155/10,yazıyor kaç dereceye tekabül ediyor bilgisi olan yazsın lütfen)

Sağ +6.75 - 1.75 astigmat 1.25 damlalı ölçümdür sağ gözümde tembellik var %85 görme kaybı var yarın muayeneye giricem ne olur durumum

Göz Tembelliği ile askerlikten muafiyet şartları..?

Merhaba arkadaşlar,

Dün bir devlet hastanesinde göz muayenesi oldum. Göz tembelliği teşhisim uzun süre önce konmuştu zaten. Yaklaşık 4 senedir de gözlük kullanıyorum. Sağ ve sol gözümün son dönemlerde daha da kötüleştiğini fark etmemden ve askerlik durumlarından dolayı bir muayene olayım dedim.

Doktor göz tembelliğini teyit etti ve sağ gözün 10/1-10/2 oranında gördüğünü iletti. Muafiyetle ilgili birkaç soru sordum, önce iki gözde de tembellik olmalı ve derece 14 olmalı benzeri şeyler söyledi. Sonra da pek bilgisi olmadığını, heyete başvurmam gerektiğini söyledi. Genç de bir arkadaştı, tesadüf işte de son günüymüş birileriyle vedalaşıp duruyordu, pek ilgili tavırlar içerisinde değildi. Pek de güven vermedi söyledikleri haliyle. Neyse, aşağıda görselde olarak sonuçları paylaşıyorum.

Fikirlerinizi ve varsa tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

rOopN1.jpg

Gözden kaçmıştır belki diye tekrar yazıyorum. Nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda yardımcı olabilecek birileri yok mu?

tembelgoz
Kardeşim tek gözde 2/10 ve altındaki,iki gözde 4/10 altıdaki görme kayıpları muafiyet alır.
Şubeye gittiğinde elindeki muayene sonuçlarınıda gö!ür ve hastaneye sevk al.

Mehmet005

Teşekkür ederim cevap için öncelikle. Şimdi öncelikle göz tembelliğimi tasdik eden bir rapor almam gerekiyor sanırım bir hastaneden. Çünkü şu an elimdeki tek sonuç sizinle paylaştığım göz muayenesi sonucu.

Göz tembelliği

Merhabalar arkadaşlar. Benim de sağ gözümde göz tembelliği var. Bir kac kişi askerlikten muaf olursun dedi. Gözlük kullanıyorum ama sadece gözlerim yorulmuyor görmemde değişen bir şey yok. Bana da bilgi verip yardımcı olursanız sevinirim.

SAĞ GÖZ
SPH CYL AX
+6.00 -3.25 168
+6.00 -3.25 167
+6.00 -3.25 168
+6.00 -3.25 168

SOL GÖZ
SPH CYL AX
+2.75 0.00 180
+2.75 0.00 180
+3.00 0.00 180
+3.00 0.00 180
Benim göz oranlarım bunlar arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.

tembelgoz
Kardeşim şuan için doktora gidip rapor alman gerekmez.
Çünki şuan elindeki evraklarını şubeye gösterip,hastaneye sevk alman yeterli,zira hastanede seni tekrar muayene edecekler zaten.

Mehmet005

Anladım. Elimde evrak tarzı bir döküman yok sadece bu göz muayenesinin sonuçları ve yeni gözlük camları için doktorun verdiği reçete var. Göz tembelliği teşhisini doktorun sözlü söylemesi dışında yazılı olarak beyan edebilme durumu var mı, varsa onu talep edebilirim? 2/10 oranı da dahil ediliyor değil mi? Ben bir iki hastane ziyareti daha yapmayı düşünüyorum, güvenilirliğinden emin olduğunuz(İstanbul içi) hastane, doktor, poliklinik tavsiyelerine de açığım açıkçası. Bir de madde olarak nereden okur ve inceleyebilirim göz muafiyetiyle ilgili şeyleri biliyor musunuz? Bir sürü soru sordum ama hazır cevap veren birini yakalamışken kaçırmayayım istiyorum kusura bakmayın.

tembelgoz
Sana reçete veren doktordan muayene sonucunu yaz ili alsanda olur,gerçi şubeden evraksızda sevk istesen seni hastaneye gönderir.
Burda senin daha önceki muayene sonucunu götürmen senin avantajina olur,doktor teşhis konusunda daha bilinçli hareket eder.
Bu konu ile ilgili bilgiyi,askeri sağlık yönetmeliğinde net'te bulabilirsin.

Mehmet005

Bugün farklı bir hastanede muayene oldum tekrar. Doktor sağ gözün çok yüksek olması kaynaklı direkt tomografiye göndermeye çalıştı keratokonustan şüphelenip, ben de önceki muayenede doktorun yaptığını ve bir soruna rastlamadığını söyleyince vazgeçti.

Sağ gözümle yanlış hatırlamıyorsam yalnızca 1 harf okuyabildim o da bulanık bir halde, sol gözümle bir lens/mercek her neyse ondan bakınca netleşti ve hemen hemen hepsini okudum diyebilirim. Sağ gözde göz tembelliğine bağlı astigmat olduğunu o da teyit etti. Muafiyet durumunu sordum, sağ gözünüz %50 görüyor gibi bir şey dedi, bu haliyle muafiyet alamayacağını, sadece komando olamayacağımı söyledi.

Komando, subay vb. rütbeler için farklılık gösterebiliyor dereceler ama askere elverişlidir derler dedi. Önceki doktorun 1/10-2/10 oranında gördüğümü ilettiğini söyleyince, doğrudur gözlüksüz oranlar öyle olabilir dedi. Ancak ben harf okuma testlerinde sağ gözle yalnızca 1 harfi biraz da tahmin ederek bulanık halde okuyabildim. Kıssadan hisse kafam karıştı iyice.

Bir de geçen muayeneye kıyasla derecelerim artmış görünüyor.

İlk muayene sonucu:

Vrb0jR.jpg

2. muayene sonucu:

oO1k5X.jpg

@tembelgoz
Ozaman bu durumda sonuç olarak muafiyet alamayacağın kesinlik kazanmış oldu.

Zira sana yukarıda'da bahsettiğim gibi tek gözde cam ile 2/10 ve altındaki görme kayıpları muafiyet alır der yönetmelik.

Yani gözlükle dahi 2/10 ve altında bir görüşün varsa muafsın der.
Bu durumda sana birliğin yolu görünüyor.

Bana bu konuda yardımcı olabilecek biri var mı acaba?
muayene başvurusundan sonra beni eğitim araştırma hastanesine gönderdiler.

orada ölçüm yapıldı muayene yapıldı. % 95 görme kaybı var sağ gözümde. Daha sonra oct denilen bir cihazla tekrar bakıldı , ardından damlalı ölçüm yapıldı. Doktorlar buna rağmen tetkikleri bitirmeyip Vep denilen bir tetkik daha istediler. Vep sonucu normal olarak değerlendirildi.

Şimdi ise ERP ve Mikroperimetri denilen tetkikleri de istediler. Bu tetkikler için Gata ya sevkimi yapacaklar haftaya?

Sorum şu; Erp ve Mikroperimetri sonuçlarından sonra sonuç değişir mi ? Yani muafiyet alabilir miyim gene?

Mehmet005 bugun goz okuler elektrofizyolojiden raporumu aldim. Henuz doktora gostermedim. Cikan sonuca gore sag goz 0.6 ve uzeri gorme keskinligi, sol goz ise 0.3 ve uzeri gorme keskinligi ile uyumludur yaziyor. Hastanin dusuk gorme keskinligi ambliyopiye bagli olabilir yaziyor. Bu durumda muafiyet durumu ne olur? Doktorun ilk muayenesinde ise muayene formuna sag goz gorme tam, sol goz 0.1 yazmisti. Bu konuda yardimci olabilir misin?

Mlf80,
Kardeşim senin ilk muayenende sağ göz görme tam demiş,sol göz 0,1 yani %10 demiş,
fizyoloji muayenende ise solgözde,%30 luk bir oran çıkmış.
Şayet doktor ilk muayeneni gözönüne alıp her iki durumunda bir ortalamasına bakacak olursa muhtemelen,tek gözde %20 görme oranı ile muaf olursun.
Zira yönetmelik,tek gözde %20 ve altındaki görme oranları muafiyet alır der.
Geçmiş olsun.

Anlasilan muayene edecek doktorun insiyatifine kaldik. Cok tesekkur ediyorum ilgin icin.

@Mehmet005

Peki yonetmeligin kacinci maddesi bu? Madde 1/D/2 mi? Arastirdim ama bulamadim. Bunu da soylerseniz sevinirim. Sali gunu hastaneye gittigimde doktora yardimci olmak adina bu bilgiyi sunarim :)

@Mehmet005 sanirim madde 1/B/2 ama orada da yazan şu; Camlarla düzeltildikten sonra bir gözün görme derecesinin 4/10 ila tam arasında olduğu
halde, diğer gözün görme derecesinin 2/10’un altında olması (0.1 ve altı).

Burada parantez icinde yazan 0.1 ve alti supheye dusuruyor beni. Zira 0.1 %90 ediyor. Ama 2/10 da %80. Burada biraz kafa karisikligi yasiyorum. Madde olarak soyler ve aciklarsaniz cok sevinirim.

Mlf80
Senin durumun tek gözde görme,0.1 ile yani %10 görme ile 1/D/2'ye giriyor,ama yinede dediğin gibi bu kararı verecek olan doktor.
Ayrıca,yukarıda 1/B/2'yide yanlış okumuş ve yanlış yorumlamışsın.
Neyse,hakkında hayırlisı bakalim.

hangi şehirdesin VEP ERP zaten aynı cihaz iki farklı tetkik test oluyorsun ve doktor muafsın derse MSB bakanlığı binbaşı tabip üst rütbeli doktor raporu onaylar doktor kararını GATA ben gittim VEP ve ERG yaptırdım devlet hastanesinde doktor çok şaşırdı sevindi rapor için daha sağlıklı oldu garanti dedi benim için bendede sol göz yüzde 90 kayıp mevcuttu.

asıl test önemli doktor rapor yazabilmesi için sonuç sözlü beyan önemli değil doktor sekreterleri sinir bozucu hocam vermeyelim diyor doktor kafasını bulandırıyorlar doktorum. bana asker olmak istemiyorsan rapor yazarım dedi gitmemi önerdi sadece zorlamadı allah onun istediği mevkiiye ulaştırır. inşallah her zaman içimde dua ederim herkesin inadına beni muaf etti kurul bile bana baktı gözünde dışsal bir sorun yok benimki tüm göz tembellerin asıl sorunu sinir gelişmemesi prematüre doğduğum için malesef bir sıfır geri başladım hayata sonumuzu hayır etsin herkese hayırlı ramazanlar dilerim bende ekimde muaf oldum rapor ocakta onaylandı.

Üst Alt