Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görme sorunları ile askerden muaf olma işlemleri

mcanozen istanbuldayim ama malesef elverislidir raporu verdiler. Askerlik subesine itiraz ediyorum fakat sube baskani albay kabul etmiyor.

Tesekkurler. Goz tembelligine bagli gorme kaybi var.

Darbe olaylarindan sonra askeri hastaneler kapatildi. Artik askerlik subesinin yonlendirdigi devlet hastaneleri bakiyor.

benim sol gözümün oranları senin sağ gözünle aynı . sağ göz +1.00 . şube sevk etti burada devlet hastanesine a7f3 dedi yani yapabilir askerlik. askerde sevk ettiler b7f3 dedi askerdeki yani elverişsiz raporu verdiler. sen çok büyük ihtimalle alırsın muaf raporunu.askerliğin 20. gününde çıktım ben .

Askerde tekrar gittim ve barışta elverişli değildir . seferde görev alır raporu aldım. merak eden arkadaşlar için yazıyorum

Merhaba benim sol goz 0.3 sag goz tam cikti elektrofizyoloji raporuna gore. Sizin de bu sekilde miydi?

Arkadaşlar yardım ya size zahmet ?

DDMODo.jpg

Yarın bunlar için hastane gideceğim sonra sonuça göre doktor beni sağlık kuruluşuna gönderebilirmiş
bHgxpd

Ve göz testim
Sağ Sol
0.25 2.50
0.25 2.50
0.25 2.50

73mm

Arkadaşlar bugün bende gittim ve bana bunları verdi yarın gideceğim bakalım ne diyecek ve sizinde düşüncelerinizi almak isterim ?

Merhaba kolay gelsin bende göz tembelliği iki gözümdede var ve gözlükle %60 görebiliyorum sizce askerlikten muaf olabilirmiyim

Arkadaşlar, askerlik işlemi yapmış ve muaf olmuş ya da olamamış kişiler görme derecelerini ve muafiyet durumlarını burada paylaşırsa çok yararlı olur.

evet arkadaşlar sonucum olumlu oldu muaf oldum sizde gidip öğrenebilirsiniz. Doktora gitmeden durumu izah etmeden ve eski raporunuzu göstermeden sizde bilemezsiniz. Çünkü durumlar farklı olabilir burdan ne yazzak yanlış olur binginize kaybedecek birşeyiniz yok gidip baktırın derim.

Hocam simdi benim sol gözde kayma ve titreme var aynı zamanda iki gözdede göz teselliğine baglı görme kaybı var doktor %60 görebiliyorsun dedi üniversite hastanesine çıktım fakat herhangi bir rapor yada belge almadı 16 ekimde askerlik subesi hastaneye sevk edecek durum ne olur sizce

yüzde 80 verirler hocam siz sadece gidip doktor ile konusun bu durumu pazartesi inş verecektir

Arkadaşlar merhaba öncelikle durumun aciliyetini belirtmek isterim .. ricam bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşların bana hemen yardımcı olup bilgilendirmeleri.

yaşım 29 Yaklaşık 2 aydır askerim ama sol gözümde göz tembelliği var. ve asker deyken sağ gözümün şişmesi üzerine korkup doktora başvurdum oda sol gözünde göz tembelliği var dedi. ne gösterdiyse göremedim açıkcası ama sağ gözüm gözlükle iyi görüyor.sol göz ise o kadar camla bakmama rağmen bulanıktı. sonra beni ege ünv tıp a yollayıp vep testi istedi. ama çekemedim yarın adnan mendres ünv gidip tekrar çekeceğim.

ve kağıtta aynen yazan şu :Tanı : astigmatizma , Miyopi. anizometrik ambliyopi. Sol gözde görme 0.05 düzeyindedir.askerliğe elverişli olup olmadığının kararı için pvep testi yorumuyla sevki uygundur. ne çıkar bundan 0.05 ne demektir yani yüzde kaç görüyorum demek istemiş ve muaf olabilirmiyim. ? Cvp bekliyorum dostlar..

OturanBoğa Abi çok kısa bir şey soracam. biliyorum gitmeden bilinmez ama veperg sonucuma göre sağ göz %70 solgöz %30 görme kaybı var. ama normal okumada sağ gözüm %90 görmüyor ama vep ergde 70 çıktı. ayrıca renk körlüğü de mevcut.. gözden %28 rapor oran verdiler. sence muafiyet verilir mi? bi akıl ver abi napiyim??? belgeler rapor ve tetkikler işe yarar mı muayenede???

Arkadaşlar Merhaba
Askerlik muaf için devlet hastanesine sevkedildim.Göz doktoru elverişli değildir yazdı, sağ göz tembelliği 1/10 yazdı. Muaf oldum diyebilir miyim artık? Belgeleri kurula teslim ettikten sonra farklı bir karar çıkar mı?

Hipermetropi + nistagmusa bağlı görmeler :< 0.4
0.5 tir

Sizce askerden muaf olabilir mi??

Merhabalar, izninizle bende durumumu sormak istiyorum merak içindeyim.

5 yaşlarında bir kaza sonucu sağ gözüme bıçak çizmiş,ameliyat geçirmiştim.Şuan 29 yaşındayım.
Devlet hastanelerınde son 3 yılda 3 farklı doktor kazaya bağlı tembellik ndeniyle %95 görme kaybım olduğunu söyledi.
Agustos ayında izmirde (eski askeri hastane) ye (sivil gözüksede asker kökenli doktorlar bakıyor) sevk edildim.İlk muayene sonucu doktor retinada çiziğin güzel yere gelmiş daha iyi görmen lazım dedi(ciddi miydi anlayamadım) ışığa hassasiye var deyip vep testi istedi.
bir ton formalite vs ardından bugün vep testine girip sonucu aldım. Vep sonucu doktor hanım sol gözünüzde de değer yüksek dedi ancak 1.5 civarı baya şaşırdım.
1E5O95.jpg

vep sonucu olarak bunu verdler.altında bilateral ileri derecede ileti defektif yazıyor. Ben bi anlam çıkaramadım sizce durum ne olur?değerlendirmeniz?

8 Agustosta baslayan yoklama sürecinde doktor beyin raporuylabugün heyete sevk edildim raporda sadece F/1 B_6
yazmış sadece cuma günü için kurul randevusu verildi.Kod ne ifade ediyor ?hiç bir sey söylemdi doktor

Muaf

Sağ göz 0.7
Sol göz 0.1 muaf olabilir miyim lütfen cevap verin

benim vep erg sonucuna göre sağ 0.3 (okumada 0.1) sol 0.7 sizce muafiyet durumu ne olur?

[FONT=sans-serif]Kardeşim yönetmelikte böyle bir madde bulunmuyor. Bana atabilir misin bu evrağın bir kopyasını? [/FONT][FONT=sans-serif]doktorlar yönetmelikteki maddesini bulamıyor

[/FONT]
Rapor örneğini üzerinde TC kimlik numaran ya da diğer özel bilgilerini gizleyerek benimle paylaşır mısın kardeşim?

Benim de göz TEMBELLİĞİM var ve doktor emsal karar getirmemi istiyor.
Senin rapor bana çok yardımcı olur hangi hastaneden hangi doktor felan yazıyordur mutlaka raporunda.
Lütfen yardımcı olur musun?
Zor durumdayım

Resimdeki değerler ile muaf raporu verirler mi? Daha önceki sayfalara baktım ama benim değerlere pek benzeyen yoktu. Bikaç rakam yazdı sadece, önceki sayfalara baktım gayet detaylı bilgiler vardı raporlarda.

oXQ0Ab.png

Merhaba. ANİZOMETROPİK AMBLİYOPİ (Göz TEMBELLİĞİ) sebebiyle girdiğim heyette gözümün gördüğünü ve yalan konuştuğumu dile getirdiler ve benden VEP testi istediler.
Ben bu VEP testini yaptırdım fakat yorumlanması için biraz beklemem gerekiyormuş.
Ama ben testin fotoğraflarını çektim.
Bilgili olan arkadaşlar varsa bu testleri yorumlayıp bana yardımcı olabilir mi?

@kfy

Değerlerden ziyade gözdeki sorun daha önemli.

Mesela benim de değerlerim düşük fakat görme keskinliğim çok zayıf ve değerler düşük olmasına rağmen %0.05 görüyor yazıyor raporumda.

Bana da askere elverişli değildir yazdılar.

Fakat o son da 100 ve 70 yazmış sanırım onlar görme yüzdelerin.
Bir gözün %100 diğeri %70 görüyor.

Hastaneler de ki uzman doktorlar bu görme derecelilerine muaf raporu asla vermezler.

Ama dediğim gibi tedavisi mümkün olmayan bir hastalığın varsa o şekilde muaf olursun.

Her hastanede olmayan bir test vep erg bende yakın zamanda çektirmeyi düşünüyorum. oct istemedilermi peki ?

Sol gözümle uzak yakın hiçbir yazıyı okuyamıyorum. Nesneleri bile zor tanırım sol gözümle. Bu değerleri veren hastane pek iyi biyer değildi,ölçümü işe yeni başladığını düşündüğüm eleman güçlükle yaptı. Doktor sürekli nasıl yapması gerektiğini gösteriyordu. doktor sağ gözde de biraz sorun odluğunu söyledi.Sağ gözde sol kadar sorun yok ama kesinliklie %100 görmüyor. Göz tembelliği var sol gözümde. Tedavisi yok diye biliyorum.Normal muayene için gittiğim özel bi hastaneydi. Yoklama da daha farklı olur belki.

Üst Alt