Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görme sorunları ile askerden muaf olma işlemleri

Iyi gunler ben 5 yil once asd anjio oldum 10 km koşularına gidiyorum derecelerimde var rutbeli askerlere sordum olabilirsin sikinti yok dediler asker olabilirmiyim

Renan38 Atriyal septal defekt doğuştan gelen bir tür kalp kusuru olduğu için,gerek açık gerek anjio ile onarımlarda Askerliğe elverişsiz SGE Alır şeklinde rapor veriliyor...

Benim sol 0.8 sağ 0.2 göz tembelliği ve astigmat yazıyor sol bacak kırık platin var çıkmıyor ayak biraz kısa ve psikolojik rahatsızlığımın olduğunu söyledim heyet askere elverişli ama komando olamaz raporu verdi gittik yaptık askerliği (göz doktoru baktı büyük ihtimalle muaf olursun dedi ama heyet elverişli raporu verdi-son 1 ay kala psikiyatri doktoru istersen çürük verip göndereyim diyor dalga geçer gibi ayrıca askerde rdm olun çok rahat edersiniz )

Arkadaşlar en kısasından soruma cevap verir misiniz
Tecilim var ancak bu askerlik için göz raporum hazır olsun istiyorum en azından muaf olur muyum olmaz mıyım bunu bilmek istiyorum askerlik şubeye gidip tecili bozdurmamız mı gerekiyor yoksa gidip muayene isteteyebilir miyiz ve illa askerinin sevk ettiği hasteneye mi gitmeliyim doktor sol gözümde göz tembelliğimin olduğunu ne subay nede polis olabilirsin dedi sonrasında araştırdım tek gözde göz tembelliği var ise muaf olma durumu varmış sizler gibi sonrasında 2. doktora gittim doktor pek ilgili değildi yüzde kaç oranında gördüğümü öğrenmek istiyorum yönetmelikte muaf olabilirim dedim hiç takmadı bile bana sen görüyorsun dedi harfleri okuyamama rağmen yüzde verirsem 4/3 görüyorsun dedi ama göremiyorum nesneleri algılıyorum ama yazılar vs asla hoşuna mı gitmedi acaba ben muaf olabilirim dedim diye anlamadım ki bi yardımcı olur musunuz farklı doktora da gideceğim

Göz tembelliği ile askerlikten muafiyet aldım

Bu konu da kendi deneyimlerimi aktarayım burada yazanlar bana çok yardımcı oldu belki bende birilerine yardımcı olabilirim.
Süreç 28 temmuz 2019-7 ağustos 2019 arası.

Üniversitede 6.yılım bu yılda okulu bitiremeyince ve askerlik 6 aya düşünce kafam attı ve kendimi askerlik şubesinde buldum.
Üni okuyorum tecilimi bozup askere gitmek istiyorum dedim soru sormadan gerekli işlemleri yapıp sağlık ocağına sevk ettiler orada doktora hastaneye sevk istediğimi göz tembelliğim olduğunu ve sol gözümde görme kaybı olduğunu belirttim tamam deyip göz polikiliniğine sevk etti.

Hastaneye gittim orada göz ölçümlerimi yaptılar sonra doktora çıktım durumumu anlattım muayene etti sol gözümde %80 görme kaybı olduğunu söyledi bende muaf oluyorum sanırım dedim hayır ben %80 ile çok kişiyi gönderdim diğer gözün sapasağlam diyip askerliğe elverişlidir yazdı orada kendisine yönetmeliğe göre muaf olmam gerektiğini söyledim bana %80 değil %85 olsa muaf olurdun dedi ben biraz üsteleyince ve ısrar edince peki seni kurula sevk edeyim dedi rapora birşeyler yazdı git kendini kurula kaydettir dedi kayıt yapılan yere gittim orada ki görevliler doktor askerliğe elverişlidir yazmış kurula kayıt olamazsın dediler geri aynı doktora gönderdiler gittim dalga geçer gibi ben sana demiştim gibisinden birşeyler saçmaladı ben sinirlenip tamam verin raporumu ben askerlik şubesine gidip rapora itiraz edeceğim dedim.

Şubeye gittim rapora itiraz etmek istediğimi söyledim onlarda doktordan iyi mi bileceksin boşuna uğraşırsın dediler ben üsteleyip hayır itiraz etmek istiyorum dedim. rapora itiraz edersen başka şehirde ki hastaneye gidersin ordanda başka hastaneye gönderirler diyip gözümü korkutmaya ve vazgeçirmeye çalıştılar ben farketmez giderim yönetmeliğe göre muaf olmam gerekiyor başka doktor tarafından muayene olmak istiyorum dedim sonra kendi aralarında birşeyler konuşup istersen başka şehirle uğraşma askere gitmene 15 gün kala gel sevk iste yaşadığın şehirde ki bir hastaneye gönderirler o zaman dediler kısacası iki tane belge hazırlamamak için 20 dakika gözümü korkutmaya ve vazgeçirmeye çalıştılar ben itiraz etmek istediğimi tekrar söyledim kararlı olduğumu vazgeçmeyeceğimi anladılar 10 dakika belge falan hazırlandı itiraz ettiğime dair imza attırdılar ve elime kağıtları verdiler
ne yapacağım şimdi dedim biz yanlış biliyormuşuz az önce gittiğin hastaneye gidip başka doktordan muayene olabilirsin dediler orada anladım allah kimseyi bu devlet memurlarının eline düşürmesin hiçbir konuda bilgileri yok ve insanları uğraştırmak için herşeyi yapıyorlar o an hissettiklerimi bir tek ben bilirim insanların sabırlarıyla bu kadar oynanmaz bu kadar kötü olunmaz daha yazacak çok şey varda neyse.

Ertesi gün artık modum iyice düşük umutsuz bir şekilde hastaneye gittim yeniden göz ölçümlerimi yaptılar farklı bi doktor beni muayene etti artık nasıl dolduysam bu doktora sürekli konuşuyorum “benim bu görme derecesiyle raporu almam lazım alan bir çok insan var daha önce 3 tane doktora gittim onlar göz tembelliğinden askerlik yapamayacağımı söylediler bende hakkım olduğunu bildiğim için rapora itiraz ettim tarzında bir sürü şey anlatıyorum doktor hiç konuşmuyor ve şunu oku şöyle bak diyerek muayeneye devam ediyor dünkü doktora göre de daha detaylı kontrol ediyor neyse muayene bitti ben heyecanla bekliyorum ne diyecek diye
dedi ki dün ki muayene ile aynı %80 görme kaybı var fakat dünden farklı olarak göz kayması tespit ettim heyete çıkıcaksın dedi muafmıyım dedim heyet karar verir ben “ B “ den sevk edeceğim dedi.

1 hafta sonra yani bugün heyete girdim ve askerliğe elverişli değildir kararı çıktı. Bu süreçte inanılmaz yoruldum ve strese girdim aileme nişanlıma ve arkadaşlarıma daha birşey söylemedim beklentiye girip hayal kırıklığına uğramasınlar diye onlar beni kasımda askere gidecek diye biliyor bütün süreç boyunca içimde yaşadım herşeyi gidicekmiyim yoksa gitmeyecekmiyim diye kendi kendi mi yedim sonuçta muaf kararını çıktı ve süreç bitti. Allah sağlık problemi olan herkesin yardımcısı olsun zor bir süreç.

Soruları olanları cevaplayabilirim.

Merhabalar 2 ay önce silahsız özel güvenlik sağlık raporu için gittiğim özel hastanede damlasız testlerde ''vizyon gözde ambliyopi mevcut. Görmeler sağ gözde +0.75 ile tam, sol gözde görme +6.00 (3.00 30*) ile 0.2 düzeyindedir'' teşhisi konuldu ve sol gözümde %80 görme kaybı olduğundan silahsız güvenlik olamayacağım söylendi.
Bu değerlerle askerlikten muaf olma şansı nedir?

Merhaba, yönetmeliğe göre göz muayenesinde camlarla düzeldikten sonra çıkan dereceler 14 üzerinde ise muaf olunur diyor benim gözler sol 8.75 hipermetrop 3.5 astigmat, sağ 3.5 hipermetrop 0.5 astigmat çikti. Buna göre toplamda 16.25 cıkıyor. Astigmatın %50sini ekleyince bile 14.25 oluyor. Ancak doktor 14un altindasin diyerek elverisli raporu verdi. Hesaplamanın dedigim gibi yapilmadigini soyledi. Itiraz ettim tabi ki ama size danismak istedim doktor yalan mi soyluyor?

Muayenede sol göz 8.75 hipermetrop 3.5 astigmat, sağ göz 3,5 hipermetrop 0.5 astigmat cikti ama doktor derece toplaminin 14u gecmedigimi ve 0.2 gorme oranininda muaf olmaya yetmedigini soyledi elverisli raporu verdi. Itiraz ettim doktor hakkinda da savciliga suc duyurusnda bulunacagim

Ben de göz tembelliği nedeniyle muafiyet aldım.
Yapılan tetkiklerde sol gözüm 0.1 görmesine ve yönetmeliğe göre sadece bunun yeterli olmasına rağmen VEP tetkiki istediler.
Hastanelerde VEP cihazının çalışmaması ve randevu sorunu nedeniyle 3 farklı hastanede 1 ay rapor almak için uğraştım.

Soran olursa askerliği Dışkapı, GATA ve Ankara hastanelerinde yaptım diyeceğim :)

Merhaba benim de sol gözüm tam görmüyor ve kapanmiyor ben Üniversite mezunuyum. Askerlik yapmak istiyorum bu mümkün olurmu acaba

Necir_velat

Kendi tecrübemi aktarayım. Muayene gittiğinde askere gitmeye ne kadar istekli görünürsen o kadar almamak için ellerinden geleni yapıyorlar, ne kadar gitmemeye istekli görünürsen de almak için o kadar uğraşıyorlar. Belki itiraz eden olacaktır ancak bu benim tecrübem bizzat yaşadım. Eğer askere gitmek istiyorsan mümkün olduğu kadar yırtmak istiyor imajı yarat derim ben.

Merhaba.

Sağ gözüm %80-90 tembel. Askerim. Bugün hastaneye sevk ettiler ve muayne oldum.

Sağ 0.1

Sol 1.0

H53.0 H52.0 H52.2, 7/b tarzında bir şey yazıp, askeri heyete şevki uygundur diye yazı yazdı. Sözce heyette ne olur, bu sekil de çürük alabilir miyim? Heyet karisinda neler bekliyor beni?

hkzojA.jpg
[/url][/IMG]

İyi günler bu değerlere göre muaf olunur mu?
ve bu S.E + 3,25 yazan şey ne oluyor bilgisi olan yazarsa sevinirim.

Ben askerliği yapıp geldim bir gözüm yüzde 100 görüyor tembel olan gözüm yüzde 40-45 görüyor ama ben askere giderken pek farkında da değildim çünkü yüzde 100 gören göz bir göz bozukluğunun olduğunu bana farkettirmemişti iyi görüyorum yani tesadüfen öğrendim göz tembelliğini şimdi ben de şunu merak ettim bir göz yüzde 100 bir göz yüzde 40-45 gören kişi askerlikten muaf mıdır isteseydim muaf olur muydum?

Merhabalar. Aile hekimine gittiğimde muayene için, göz tembelliğim olduğunu söyleyince hastaneye sevk etti direkt. Bugün gittim, bir ilaçsız bir ilaçlı göz ölçümü ve birde tomografiden sonra askerliğe elverişli değilsin, kurula çık çürük raporu al deyiverdi. Beklediğim bi sonuç değildi. Kurula gittim kayıt yapıp gün verdiler. Oradan geri dönderirler mi yoksa muafiyet verirler mi acaba? %kaç görme kaybım olduğunu söylemedi. Sadece sol gözümde var.

Göz ölçüm fotoğrafını ekleyecektim ama nasıl ekleyeceğimi bulamadım.

Bahtsızbedevi18

"Camlarla düzeltildikten sonra her iki gözün görme dereceleri (bir gözün görmesi 0.2’den aşağı olmamak kaydıyla) toplamının 10/10 (10/10 dahil) ila 20/10 olması" halinde kişi askerlik yapar. Yani muafiyet sağlanmaz.

Bahtsızbedevi18
aynı şeyleri hemen hemen bende yasadım sag göz 2.5 miyop sol gözde cam göz durumu var görme yok neredeyse yani
askeri hastaneye sevk ettiler gittim ölçüm filan yaptılar
sonra yazıları filan okuttular tamam dediler askere gittim genelde geri hizmette kullandırıyorlar gittiginde de
ben askerlik subesinde yaptım
tabii aradan baya bi süre geçti

Hocam benim bir göz 10/10 görüyor diğeri 10/4-5 civarı görüyormuş ben askere gittiğimde farkında değildim atışlarda 3 köşe teşkilini filan en iyi ben yapmıştım hatta komutanlardan biri atış kağıdımı alıp "efsane atış" diyip atış alanından özel olarak alıp askeriyeye götürmüştü geri hizmette olmadım tam tersi yaldır yaldır koşturuyordum görevlere ve nöbetlere son güne kadar yoğun askerlik yaptım hayırlısı bakalım geldi geçti gerçi üstteki arkadaşın paylaştığına göre bi göz 10/2 den az değilse muaf olunamuyormuş zaten benim 10/5 e yakın yani yüzde 50 tembellik varmış keşke o da olmasaydı ancak yapacak bişi yok

Bilgiler için teşekkür ederim

Göz Tembelliği ve Askerlikten Muaf (Monoküler Ehliyet Sahibiyim)

Herkese merhaba,

Hayatım boyunca ne zaman göz doktoruna gittiysem (ki sonuncusu ekim ayındaydı) sağ gözümde %90'nın üstünde görme kaybı olduğu, dolayısıyla askerlikten muaf olacağım söylendi. Burada araştırdığım kadarıyla da göz tembelliğiyle yaşamak durumunda olan insanların %99'unun askerlikten muaf olduğunu öğrendim. Ayrıca doğuştan gelen göz tembelliğim olması dolayısıyla, muayene sonucunda verilen sağlık raporu doğrultusunda sürücü ehliyetimi tek gözü görmeyen (monoküler) sürücü ehliyeti şeklinde alabildim.

Askerlik konusunda yıl sonuna kadar tecilim var fakat gözümün bozukluk oranlarına dâir maalesef hiçbir bilgim yok. Monoküler sürücü ehliyetine sâhip olmak göz tembelliği sebebiyle muaf olma noktasında tek başına güçlü bir done midir, mevduatta monoküler sürücü ehliyeti sahibi olabilmekle askerlikten muaf olma şartları arasındaki farklar nedir?

Bilen varsa ve yardımcı olabilirse çok sevinirim,

Teşekkür ederim :)

bk_61

Merhaba benimde doğuştan göz tembelliğim vardı sol gözümde.
Benim süreç şöyle işledi. 2006 yılında iki kez estetik dursun diye operasyon geçirdim. Durdu da:)) Ancak görme dereceleri aynı idi.
Ehliyetim ise normal ehliyetti. 1998 de almıştım o dönem çok fazla ileri değildi sanırım gözler. Neyse askerlik işlemleri için gittiğimde elimden geldiği kadar askere gitmek istiyor imajı yarattım. Çünkü bana öyle dendi. Hatta abartıp doktora gitmek istiyorum nolur vsvs dedim. Neyse sonuç bir geldi muaf. Derecemi tam hatırlamıyorum ama sol gözlük camım baya bir şişe dibi kıvamındaydı.
Tabi o dönemki ahlaksız doktorların tutumu ile şimdikilerin aynımıdır bilmiyorum. Çünkü resmen gitmek isteyeni almayıp, gitmek istemeyeni zorla alıyorlardı. Birebir şahit oldum.
Daha sonra her iki gözümden de lazer ameliyatı oldum, Şu an gözlüksüzüm ve herşey güzel .
Uzun lafın kısası göz tembelliği heleki seninki kadar yüksek ise muaf. Ancak bu kulaklar askeri hastanede "gönderelim birliğinden dönsün " şeklinde alçakça laflarda duyduğu için çokta kesin konuşmamak lazım.(Alçakça diyorum çünkü Anadoluda askere alınmamaktan daha utanç verici birşey varsa oda askerde çürüğe ayrılmaktır. Bu yüzden pek çok genç zor durumda kaldı. Ha benim düşüncemböyle değil o ayrı )
Son olarak ben sana birşey sorayım bu monoküler ehliyet ile araç kullanılıyormu. Yani tek gözü görmeyen biri gerçekten ehliyet alabiliyor mu?

Sol gözüm sıkıntısız tembel göz %40 görüyor ve tembel gözümde astigmat var askerdrn muaf olurmuyum sag gözüm ve sag elle tüfek tutuyorum

Merhaba benim sormak istediğim şey şu ilk muayene mi oldum elverişlidir raporu aldım. Gittiğimde %10-20 görüyorsun denmişti. Okuduğum için ertelettim. Ancak şuanda gözümde bozulmanın daha fazla olduğunu düşünüyorum. Çift görmem var ama göz de bir şey çıkmadı. Nöroloji değerlendiriyor şuan. VEP yaptılar latans uzaması var. Bir şey çıkmasa bile askeriyede tekrar hastaneye sevk isteyip muayene olabilir miyim? Bilen birisi varsa nasıl yapabileceğimi söylerse sevinirim.

En son ölçüm kağıdında bu şekilde SAĞ GÖZ Miyop 0,75 Astigmat 0,50 SOL GÖZ Hipermetrop 4,50/ 4,75 / 5,00 Astigmat 2,50 / 2,25
2019 Muayene Bulgum: Sağ 10/10 görme sol tashihle 2/10 görme (+6.50 -2,00 α 15° ile).

Doktorsitesi.com dan sorduğum bir Prof. Dr. Yorumu şu şekilde oldu: Askere alma kanununa göre hastalıklar listesinin goz ile ilgili bölümü 7nci madde B fıkrası 3üncü şıkkına göre iki göz arasında 4 diyoptriden fazla fark olan hipermetropi nedeniyle askerliğe elverişli değilsiniz. Tabii bu benim yorumum. Sol gözde vep latansındaki hafif uzama tembelliğe bağlı olabilir. Tarif ettiğiniz şikayetler sol gözün numarasının yüksek olmasından kaynaklanıyor. Herhangi bir kötüye gidişin belirtisi değil. Geçmiş olsun

Ama hala nasıl tekrar muayene olabilirim bilmiyorum.

johnashh Hocam selamlar, Allah rızası için o sitede hangi doktora sordunuz bana da söyler misiniz? Dilerseniz ismi özel mesajdan atın sorun olur belki.

Bhtszbdv

Selam doktorun ismi Prof. Dr.Nurullah Çağıl ama daha sonra bir başka doktor da elverişlisin diye yorumda bulundu bu yorumu belirttim bakalım ne diyecek. Siz deki sorun neydi?

Bhtszbdv

Selam doktorun ismi Prof. Dr.Nurullah Çağıl ama daha sonra bir başka doktor da elverişlisin diye yorumda bulundu bu yorumu belirttim bakalım ne diyecek. Siz deki sorun neydi?

Hocam tüm ölçümler her şey dahil en son çıkan raporda sağ gözde %70, sol gözde %30 görme kaybı. Siz ne dersiniz?

Üst Alt