Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gözlük Tipi İşitme Cihazı için hangi marka ve modeli önerirsiniz?

jonturka

Yeni Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
2
Merhaba Arkadaşlar;

25 yaşındayım. Her iki kulağım radikal mastoidektomili olması sebebiyle artık hava yolu cihaz kullanmak eziyet olmaya başladı. Ben de gözlük tipi cihaza geçiş yapıyorum. Aklımda 2 model var. Zaten başka model de yok :)

1.model STARKEY F229D

http://www.starkey.com.tr/pdf/F229D_Kullanma_Kılavuzu.pdf

S
apın tamamı cihaz. İstediğimiz çerçeveyi kullanabiliyoruz. Biraz kaba bir görünümü var gibi geldi bana. Fiyatı daha uygun.

2.model BRUCKHOFF La Belle BC

http://bruckhoff.com/assets/images/vergleich/labellebc_en.png

Sapın sonuna takılıyor cihaz. Pil kutusu ve temas yüzeyi ayrı. İki çatallı. İstediğimiz çerçeveyi takabiliyoruz. Tabi bu çerçevelerin biraz kalın olması gerekiyor. STARKEY'e göre daha pahalı.

Eğer bu cihazlar ile ilgili bilgileriniz var ise paylaşırsanız çok sevinirim. İlk defa gözlük tipi cihaz kullanacağım. Çok kullanan olmadığı için tavsiye bulmak zor oluyor.

Teşekkürler.

sitede bi aralar 8 tane kolestotam ameliyati oldugunuzu yazmistiniz jonturka o zamandir aklimda simdi bende sana kolestotam ameliyatlarin hakkinda soru sorayim
artik son buldumu 8 ameliyattan sonra kolestotam
yuz felcinden cok korkuyorum her ameliyatta doktorum koklear implattan sonra her ameliyatinda cok geriliyorum kulak yuz sinirleri hasat olmus diye soyluyor daha cok geriliyorum benim bi turlu sonlanmadi yuz felci gibi birsey oldumu bu ameliyatlarda

birde sizin icin ameliyatla takilan vidali bi cihaz varmis kemik yolu isitmede baha diye sgk oduyormus bunu doktorunuz onermedimi

shukufe;

Doğru hatırlıyosunuz 5 tanesi ağır ve uzun süren ameliyatlardı. Hiç bir ameliyat sonrasında olumsuz bir şey yaşamadım. Direkt ıslık çalabiliyordum :) Yüz felci ihtimali var tabi ki bana da söyleniyordu ama doktora güveniyordum. Güvenmesem de yapacak bir şey yoktu zaten.

Önce sağ kulakta başladı sorunum. Temizlendi, kulak yolu genişletildi. Sonra yine başladı. Doktorum bu sefer sağ kulağı tamamen kapadı. Sonra sol kulakta başladı. Temizlendi, açıldı 7 senelik bir aradan sonra yine başladı. Yarım saatlik bir ameliyat diye girdim. Sinsi sinsi ilerlemiş 4 saatte çıktım ameliyattan. Ameliyattan 2.5-3 ay sonra da sol kulak tamamen kapandı. İlk başlarda açıktı diye düşünüyorum. Çünkü daha iyi duyuyordum. Sonra hiç duyamamaya başladım.

Doktorum çok iyi ancak konuşmayı hiç sevmeyen bir hocaydı. Bu yüzden hiç bir ameliyat öncesinde ya da sonrasında açıklama yapmamıştır bana. Özellikle işitme konusunda ne kadar kaybım olduğunu bile ne biliyordu, ne de soruyordu. Öncelikli amacın yüz felcini önlemek, hayatımı kurtarmak olduğunu söylüyordu. Durumumun ne kadar ciddi olduğunu geçtiğimiz sene başka bir doktora gittiğimde ve benim gibi bir vakayla çok nadir karşılaştığını söylediğinde farkettim. Dersanelerle, üniversitelerle, yurtdışında eğitim için geçen sürelerle, iş hayatında gezilerle hastalığımı hep yoksaymışım. Şimdi bilinçli olsaydım daha farklı olur muydu diyorum bazen.

Radikal mastoidektomi, ortakulağın tamamen temizlenip kapatılarak oluşabilecek herhangi bir inflamasyonun orada hapsedilmesi. Bu kesin çözüm. Ancak hava yolu kapandığı için artık çok nadir başvurulan bir yöntemmiş. Sizinki gibi sürekli takip edip oluştuğu zaman temizlenerek kontrol altında tutuluyor sanırım. Benim doktorum sanırım iyileşecek gibi görmediği için, yada hayatımda bu hastalık daha fazla yer işgal etmesin diye kendince bir karar alıp kapatmış kulağımı :)

BAHA'yı araştırdım uzunca bir süre ama, kafamın arkasında kutu gibi bir işlemci taşıyacağıma gözlük taşırım diye düşündüm şimdilik. Belki ileride düşünebilirim.

jonturka;

selam arkadasım ben 7 senedir gözlük tipi işitme cihazı kullanıyorum ilk cizhazım coselgi marka italyan malı tamamını paramla aldım zaten fazla karşılamıyor sgk 200 ilaa 300 tl arasında karşılıyor sgk mu ilk cihazım iyiydi fakat yüksekten düştüm kaza geçirdim cihazda baya tahrip oldu ayar tutmadı yeni modelide cıkınca parcasını bulamadım bende yeni cihaz aramaya başaldım konyada bir işitme merkezi ile adanadan starkeydenmarka deneme siparişi verdim cihazı 1-2 saat inceledim hoşumada gitmedi coselgini verdigi o normal sesi alamadım starkey gözlük tipi cihaza peşin 1500 tl istediler almadım burdaki konyadaki arkadastan bir teklif aldım ikinci el coselgi yeni model var dedi 735 tl ye aldım önceki kullandıgım cihazın cercevesinide buna kullandık gözlük tipi cihazların orjinal cercevesi kaba oldugu için cihazı taşıya bilecek cerceveyi gözlükçüden aldım 150 tlye almıştım önceki kullandıgım coselgi marka cihaz içi bana kalırsa saglam olsun dersen coselgi italyan malı fazla arıza yapmaz tabiki iyi kullanacaksın iyi koruyacaksın coselgi sıfır yeni fiatıda enson duydugumda 1300 tl ile 2000 tl arasında ama 1500 tl yede bulabilirsin iyi arasrır derim sürcü lisan ettik isek afffolaa yardımcı olabilecegim başka bir sey varsa cevaplaya bilirim SON BİR NOT COSELGİ MARKA STARKEYDEN HEM DAHA ÇOK KİBARVE ESTETİK SEN ÇERCEYE BAKMA GÖZLÜKÇÜDEN UYDURURSUN STARKEYDEN ÇOK ŞİYAKET OLDUGUNU DUYDUM BURKOF MARKADA ÇOK PAHALI NASIL BİR CİHAZ ONUDA BİLMİYORUM AMA 3000 TL NİN ÜSÜTÜNDE FİATI

tesekkur ederim jonturka
doktorlar bilmem cok mesguller ondan olsa gerek bizlere hastaligimiz hakkinda bilgi verirken cimri davraniyorlar
benim koklear implant alinirken 6 yil once kapattilar kulak deligini ona ragmen gene oluyor kolestotam yani kulak deligi kapanmakla onune gecilmiyormus bu meretin:( bide biraz gecikecek oldummu doktor tehditvari boyle gec gelirsen seni birdaha bakmam kime gidersen git diyor
lokal anestezi ile yapin ben aciya dayanirim diyorum onu hic kabul etmiyor doktor sizde oldumu lokal hic

Merhaba arkadaşlar. bir sorum var sizlere;gözlük tipi işitme cihazı kullanmak istiyorum devamlı bilgisayarda yazı yazmamdan dolayı kulak arkası analog cihazımı 22 sene kullanmaktan vazgeçmek istiyorum. hem daha temiz anlaşılır ses duyma isteğim hemde piyasadaki tüm işitme cihazlarını az çok denememe rahmen duyduklarımı tam anlamamaktan rahatsızım yanımda konuşulanları yabancı dilden bile anlaşılmayan sesler halinde alıyorum.sadece çok düzgün ses tonu ve konuşması olanlarla iyi iletişimim var.tek kulak total sensenorial yüzde 80 kayıp oranım.acaba banada uyarmı iletim tipi gözlük işitme cihazı çok merak ediyorum.zaten sık sık gözlük takıyorum çalışma ortamında.

ben daha 1 hafta oldu star key aldım 1850 tl ye coselgi kullanmıştım daha önce araş tır derim ginede sen

merhabalar
kemik yolu işitme kayıpları için ceptipi ve gözlük tipi yerine implant baha cihazını devlet tamamen ödüyor.
odyolojik işitme kaybınız buna uyuyorsa

gözlük tipi italyan marka coselgi duysel işitme cihazları taksimde bulabilirsiniz

falim;
selam kardas nasıl memnunmusun starkeyden farkı varmı coselgi ile hangisi daha iyi senin izlenimlerine göre bende coselgi kulanıyorum bu ikinci coselgi cihazım birinci cihaz kaza gecirdigimde tahrip olmuştu onun için ikinci cihazı aldım hepsini kendinmi dedin yoksa devlet ne kadarını karşıladı paylaşırsan sevinirim simdiki cihazında cerceve degişimine gittinmi yoksa orjinal cercevemi

shukufe;
5 yaşından beri doktorum aynıydı. Bir keresinde farklı bir doktordan tedavi görmüştüm bir süre. 13 - 14 yaşındaydım. Lokal anestezi yapmadan temizlemeye çalışmıştı. Bununla birlikte her gün iğne oluyordum tedavi için. İşe yaramamıştı. Çok acı veriyordu hem iğne hem tedavi :D

tekümit;
Eğer hava yollarında sorun yoksa hava yolu cihaz kullanırsın. Sürüyle çeşidi ve seçeneği var.
http://www.halfpricehearing.co.uk/resources/images/hearingtypes/hearingtypes3.jpg

Eğer illaki gözlük ile beraber kullanıcam dersen aşağıdaki linkteki ürüne bak. Gözlük tipi cihaz ancak hava yolu ile iletim sağlıyor. Bu topicde şu an kemik yolu taşıma ile çalışan cihazlardan bahsediyoruz. Senin için ideal değil yani.
http://spectaclehearingsystems.co.uk/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/lb1.jpg

falim;
Neden Bruckhoff almadınız ? Hemen hemen aynı fiyatlara sahip. Bugün gözlüğümü aldım dışarıda bir optikçiden gözlük tipi işitme cihazına özel sap ve çerçeveli. Birkaç gün içinde de cihazı alacağım. Havalı birşey oldu. Colormatic cam da taktı arkadaş aynı zamanda güneş gözlüğü olarak da kullanabilecem güneşli havada kararıyor. Gözlerim de 0.25 bozukluk vardı 0.25 de cam taktırdım dinlendirici niyetine. Coselgi ve Starkey modelleri estetik açıdan bana biraz daha zayıf geldi. Ses kalitesini karşılaştıramayacağım. Halâ Bruckhoff kullanmış bir arkadaşın yorumlarına ihtiyaç duyuyorum. Gören duyan olursa yazarsa sevinirim.

soruma cevap veren arkadaşlara teşekkür ediyorum yanlız burada merak ettiğim gözlük tipi işitme cihazının verimi yani kaç en fazla kaç db ses verebiliyor. (TEST: grafiğine göre grafik eğrisi gözlük tipi kullanan kişide 50 db lerdenmi yoksa 80 db gibi ileri kayıp gösteren grafiklerde uyumlumu)önerdiğiniz markaların ses çıkış grafikleri verilmemiş o yüzden merak ettim.sanki hafif orta şiddette kayıplara göre imiş gibi bir izlenim edindim.çok kullanan olmadığı gerçekten doğru tavsiye çok az ama hiç değilse kullanan kişi kaç db kaybı olduğunu yazabilirse sevinirim teşekkür ederim.

jonturka; teşekkür ederim . yüzde 35 civarında kayıplılar için ideal 48 db gözüküyor en yüksek kazancı yani benim hava yoluyla duyduğum sesin yarısı karar bir ses elde ediyor anlaşılan. yeterli değil.kanal içide yetersiz kalır diyip duruyor cihaz satıcıları illaki dijital kulak arkası cihaz önerip duruyorlar doktor ve satıcıları. ama hiç birisi anlama yetimi arttırmıyor o yüzden kemik yolunu merak ediyordum . yardımlarınız için teşekkür ederim.

Bu kaybı karşılayabilecek pahalı kanal içi cihazlar var. Oticon Agil sana yeterli olacaktır mesela. İstersen kulak arkası cihaz alıp, kulağın içine misina gibi hortumla hoparlörü bağlanan cihazlar var. Kulak arkasında neredeyse görülmüyor bile. Doktorlar çok iyi takip etmiyor cihazları bilemeyebilirler. Tek kulağın sağlam sanırsam. Anlamanda çok sorun olmaması lazım.

Jonturka; tek kulak sağlam sınırsam yazmışsın tek kulak sağlam olsa keşke total yazmıştım yani işitme cihazı ile bile duyuramıyor.diğer kulak ta ise % de 80 kayıp var ve senin anlattığın kanal içi veya kulak arkası cihazlarımı zaten 22 senedir kullanıyorum. % 40 raporluyum. vergi indirimimde var.lakin doktor ve işitme odyologlarının anlattığına göre kulak için artık yetersiz kalıyor. .en son çıkan kulak içi cihazlarını denedim anlama analog cihazdan farklı değil.sanırım yanlış anlaşıldı . maksat daha az duyursada kemik iletimi yoluyla daha iyi anlama elde edebilirmiyim diye sormuştum ve insanlarla rahatça konuşabilirmiyim. yoksa tavsiye ettiklerini zaten kullanıyorum. selamlar.

HAzır konu açıkken 1 soru daha ekleyeyim. SSK bu gözlük tipi cihazın ne kadarını ödüyor ?

kemik yolu isitme cihazlari bildigim analog analog cihazlara sgk 200 lira gibi komik bisey oduyor galiba
hazir sizi yakalamisken boyle yurtdisi egitimi yabanci dil universite tahsili derken ekonomik durumunuz iyidir:) yurtdisinda yasamis yabanci dilde iyi olmalisiniz
SOUNDBITE diye dislere takilan ameliyatsiz bi cihaz yeni cikmis ingilterede piyasayada surulmus bide isitme kaybini cok ustun bir sekilde karsiliyormus aklimda kaldigi
acaba bunu hic arastirdiniz almak istedinizmi bilginiz varsa yazarsanuz burda okuyan isitme kayiplilar icin iyi birsey olur isitme kaybina sabir etmek icin umit olurdu diyorum JONTURKA

ben geçen sene aldım.iki kulağa coselgi marka gözlük tipini aldım.2400 aldım.devlet 450 tl ödüyor

Ya kimse neden Bruckhoff almıyor :D

Shukufe çok araştırdım bahsettiğin cihazı. Müsait bir zamanda toparlayıp yazarım.

Merhaba Burdan Starkeyin cihazının özelliklerini inceliyebilirsiniz.

BHM

İnceledim Starkey özelliklerini, sadece estetik açıdan beğenmedim Starkey'i ses kalitesinden fln memnundum.

SSK'dan yararlanabilmek için, Etfal, Haseki gibi kurumlara mı gitmem gerekiyor. Yoksa normal bir Devlet Hastane'sine gitmem yeterli mi ?

Bruckhoff cihazımı dün aldım. Sadece sağ tarafa takıyorum şimdilik. Daha sonra sol tarafı da temin edicem. Kendim dışarıdan bir çerçeve alıp montaj yaptırdım. Tabi bu çerçevenin esnememe gibi özellikleri var. Transition cam taktırdım. Ancak kış günü gözlüğün kararması, içeri ani giriş çıkışlarda yarı karanlık kalması gözlüğün yaşıma gitmedi gibi. Yazın güneş gözlüğü derdinden kurtulabilirsiniz ama kışın komik olabilir. Yaşla ilgili biraz.

Gözlük zamanla esneme ihtimaline karşı baya sıkı yapıldı. Bu yüzden cihaz takmadığım yerdeki yüzey alanı küçük olduğu için basıncı yüksek oluyo. Şimdiye kadarki tek rahatsızlığım bu oldu. Bir de sağ kulağımın üstüne hafif yaslandığı için kepçe yaptı biraz :)

Cihaza 3 farklı program yüklenebiliyor. Bunlar arasındaki geçiş de mikrofonun yanındaki ufak tuşla kolayca yapılabiliyor.
Ses kalitesi ve yüksekliği tatmin edici seviyede benim için. Diğer kemik tipli cihazlarla karşılaştıramıyorum tabi bilmediğim için. Ancak hava yollu cihaza göre sesler daha üst üste binmiş gibi geliyor. Benim aldığım cihazın 2 modeli var. Bir üst modeli daha pahalı ve directional mikrofon var. Ellerinde yoktu ve directional mikrofonun kemik tipi cihazda çok işe yaramadığını söylediler, inandım. Normal modeli aldım.

Sesler beyninizin içinde oluşuyormuş gibi. Tabi herşey gibi buna da alışılıyor :)
İki çatallı ucu saçınız biraz uzunsa, hiç gözükmüyor bile, resimlerde gözüksün diye açmıştım orayı biraz.

dsc1040vt.jpg

dsc1043ao.jpg

cok iyi bir sekilde aciklayici yazmissin JONTURKA tesekkurler
yalniz sitede arkadaslar icin biz birbirimize fayda olsun diye aldigimiz cihazlarin kac para oldugunu yazmayi okumayi seviyoruz iste isitme kayiplilarin iletisim derdi az cok tahmin edersin:eek:pazarlik yapabilme icin iyi olur bunuda yazarsiniz umarim
cihazinizi iyi gunlerde sevincli seyler duymanizi dilerek hayirli olsun gule gule kullanin diyorum

sizin gibi guzel aciklayici bir sekilde yazan elden SOUNTBITE hakkinda yazinizi ilgiyle bekliyorum unutmazsiniz dimi:eek:
birde bu aldiginiz cihazin ne kadar isitme kaybina hitap ettigi gibi bilgileride esirgemessiniz umarim

Arkadaşım,beni orta kulka iltihap sorunum var.o yüzden mecburen gözlük tipine yöneldim.şu starkeyin modelleri ne kadar?

Jonturka hayırlı olsun görsel olarak çok güzel görünüyor, bende gözlük tipine dönmeyi planlıyorum senden bilgi alacaktım,

1-fiyat olarak sadece 1 tarafı mı? 1600-1800 tl çift taraflı ne kadar,
2-SSK ne kadarını karşılıyor (bilgin var ise rapor alırsak)
3-Telefonda konuşurken sıkıntı yaşıyor musun.
4-son olarakta istanbulun neresinden aldın.

bilgilerini bekliyorum.

coselgi ve burkhof markalarına nasıl ulaşabilirim kocaelide yaşıyorum yardımcı olabilirmisiniz bü modelleri kulananlardan cevap bekliyorum teşekkür ederim.

apocan14;

1- Bruckhoff ve Starkey fiyatları aşağı yukarı aynı. Tabi bu fiyatlar tek tarafın fiyatı. Bruckhoff'un bir üst modeli daha pahalı yalnız 2000'i geçiyor.
2- SSK 340'dı ama değişti 500 gibi birşey oldu sanırım. Forumun bu sayfasında onunla ilgili bir yazı var.
3- Telefonda hiç sıkıntı olmuyor. Telecoil'e fln gerek kalmıyor.
4- Taksim'den aldım zaten 2 yerde satılıyor.

Bir süredir bakmıyodum sayfaya geç yazdığım için kusura bakmayın.

Üst Alt