Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Gündem] Sakatların otomobil alım-satım ve kullanımı ile ilgili talepleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
inşallah hayırlı uğurlu olur babamda araba olmasına rağmen hiçbir şekilde kullanamıyorum böyle bişey olursa bari ben alırım o da kullanır:) ilginize teşekkürler

İşlem Tamandır İnşallah Dikkate Alırlar ve Bize Bu Konuda Yardımcı Olurlar

Sayın fikret, imama kızıp camiye küfretmek diye bir sözümüz vardır bilirsiniz .Siznki de buna benziyor sanırım..Siz doğruyu istemezseniz,siz doğru için çabalamazsanız,birileri hergün kendi çıkarı için yanlışlar yapacaktırç
Doğru ve güzelde birlik olunmalıdır.

bende gönderdim inşallah sonuca ulaşır
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]BAŞVURU TARİHİ 14.04.2009 BAŞVURU SAYISI 117308[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]BAŞVURUNUZU BİMERDEN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ[/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial][/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial] [/FONT][/SIZE][/FONT]

önce adreslere toplu göndermeye çalıştım hata verdi tek tek göndermeyi denedim yine olmadı hata veriyor göndermezsem burada çatlayacağım

göndermem için başka yolu yok mu?
bimer adresini dene meltem,bir yerlerde eksik yapmış olabilirmisin ?

Beşinci maddede değişiklik yaparak gönderdim. Uzun yol, toplu taşım kullanamama gibi şeylere gerek yok sakatlık oranının yüzde 40 üzerinde olması zaten bu demek...

Evet, aslında bu doğru, ama o vurguda amaçlanan şey şu: Maliye bakanlığı şu anda uygulanan ötv muafiyetini ilk çıkartırken ve halen uygularken şu mantığı gütmüş/güdüyor; "sakatlar otomobil kullanmak için özel donanıma ihtiyaç duyar (Aydın Menderes zamanında çıktı biliyorsun) ve bu donanımlar çok pahalı. O yüzden bu donanım maliyetini bertaraf edecek bi düzenleme yapalım...".

İşte, 5. maddeyi yazarken aklımızdan geçen şey, bu, "özel donanım maliyeti" gerekçesinin yerine bir öneride bulunmaktır.
5- Vergi muafiyetli otomobil satın alabilmek için araçta özel donanım bulunması şartı kaldırılmalıdır. Onun yerine, sakatlığından dolayı toplu taşıma araçlarından yararlanmak veya uzun mesafeli yürüyüşler yapmak konusunda engelleri olmak, ve aynı zamanda H sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartı getirilmelidir

Sayın Oturan Boğa...
Bu çalışmanıza katkıda bulunmak adına yazınızı kendi sitemde yayınlamamı istermisiniz ?

Ya da sakat olmayanların bu yazıyı göndermelerinde mahsur olabilir mi ?
Ne dersiniz ?

Başvuru Sorgulama
Başvuru Tarihi *Hatalı Tarih
Başvuru Sayısı *Sayı Giriniz

Başvuru Hareket(ler)i Başvuru TürüGönderen KurumGönderme TarihiAlan Kurum Dilekçe HakkıBİMER14.04.2009DEVLET BAKANI NİMET ÇUBUKCU Dilekçe HakkıBİMER14.04.2009MALİYE BAKANLIĞI Dilekçe HakkıBİMER14.04.2009ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Dilekçe HakkıMALİYE BAKANLIĞI14.04.2009GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Dilekçe HakkıMALİYE BAKANLIĞI14.04.2009SAĞLIK BAKANLIĞI Dilekçe HakkıGELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI14.04.2009GELİR YÖNETİMİ DAİRE BAŞKANLIĞI-1 (B) Dilekçe HakkıGELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI14.04.2009GELİR YÖNETİMİ DAİRE BAŞKANLIĞI-2 Dilekçe HakkıGELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI14.04.2009GELİR YÖNETİMİ DAİRE BAŞKANLIĞI-3 Dilekçe HakkıSAĞLIK BAKANLIĞI14.04.2009TEDAVİ HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Dilekçe HakkıSAĞLIK BAKANLIĞI14.04.2009İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

Sayın Oturan Boğa...
Bu çalışmanıza katkıda bulunmak adına yazınızı kendi sitemde yayınlamamı istermisiniz ?

Ya da sakat olmayanların bu yazıyı göndermelerinde mahsur olabilir mi ?
Ne dersiniz ?
Tabii ki, çok da güzel olur. Ne kadar çok katılım olursa o kadar çok baskı oluşur ve çözüm de o kadar erken gelir.

Sakatların otomobil alım-satım ve kullanımı ile ilgili talepleri

Araba almak gibi bir düşüncem olmamasına rağmen sırf kamuoyu oluşturabilmek için ilgili tüm adreslere dilekçe gönderilmiştir.
Bilgilerinize...

uygulama yerine ulaşmıştır,:D engelli kardeşlarimiz için hayırlı olmasını canı gönülden dilerim.;) artık bundan sonra engellerimizi engellemekten vazgeçerler inşallah... :eek::rolleyes:

Oturan Boğa mailleri gönderdim umarım amacına ulaşır

1- Yurt içinden vergi muafiyetiyle satın alınan aracın vergisiz olarak 5 yılda değil 3 yılda, yurt dışından vergi muafiyetiyle satın alınan aracın ise vergisiz olarak 10 yılda değil 5 yılda satışı mümkün olabilmelidir.

Bu maddenin neden değiştirilmesi gereğini duymaktasınız anlamış değilim geniş bilgi verebilirmisiniz.

ben de mesajını ilgili mercilere göndermiş bulunmaktayım umarım ihtiyacı olan arkadaşlarıma biraz da olsa yardımım olmuştur.

İşlem tamam .Gönderilmiştir.

Teşekkürler Bülent.

Hatırlatma ve organizasyon için teşekkür ederim. İşlem tamam
Sevgilerimle
Alper

gereken yapılmıştır

tamamdır umarım hayırlısı olur saygılar

Ilşem tamam ilgili makamlara mail olarak gönderildi.. Inşallah bir sonuç alırız

tamamdır.. Bende bırkac kere yolladım ama HİÇ ümidim yok bize herhangıbır kolaylık saglayacaklarından aksine suandakı ımkanlarımızı dahada kısıtlayacak calısmalar bıle yapabılırler.. Bu hukumetten bunu beklerım onu bıle yaparlar!!!
hadi bakalım hayırlısıı..

1- Yurt içinden vergi muafiyetiyle satın alınan aracın vergisiz olarak 5 yılda değil 3 yılda, yurt dışından vergi muafiyetiyle satın alınan aracın ise vergisiz olarak 10 yılda değil 5 yılda satışı mümkün olabilmelidir.

Bu maddenin neden değiştirilmesi gereğini duymaktasınız anlamış değilim geniş bilgi verebilirmisiniz.

Bu maddenin metinde olmasını isteyen arkadaşlar, 5 senenin çok uzun bir süre olduğunu, bu arada ortaya çıkabilecek maddi ihtiyaçların karşılanması için araç satışının mümkün olamamasının insanları zor duruma düşürdüğünü söylüyorlar. Acil bir durum olunca herkes ilk önce aracını satmak ister ya... Bir de, araçlar çok hızlı değer kaybediyor ikinci elde..
Bu konudaki tartışma: http://www.engelliler.biz/forum/oze...tisi-icin-5-senenin-3-seneye-dusurulmesi.html

Bunun yanı sıra, bir arkadaşımız da metinle ilgili olarak görmeyenlerin göz ardı edildiği yönünde eleştirmiş. O eleştirilere dair:

Eleştiri 1: "içeriğini inceledim, görmeyenleri kapsayan hiçbir avantaj isten[miyor]"

Cevap 1: Şu anda %90'ın altında raporu bulunan ama sürücü belgesi alamayan az görenler vergi muafiyetli araç satın alabiliyor mu? Hayır. Biz bu haksızlığın ortadan kalkması için ne öneriyoruz? Şunu: "12- Sakatlığından dolayı sürücü belgesi alması mümkün olamayan kişiler adına, sakatlık oranı her ne olursa olsun vergi muafiyetli otomobil satın alınabilmelidir; varolan %90 oran sınırı kaldırılmalıdır."
Pekii, az görüp H sınıfı sürücü belgesi bulunan kişiler vergi muafiyetli araç alabiliyor mu? Hayır. Biz ne öneriyoruz? Şunu: "5- Vergi muafiyetli otomobil satın alabilmek için araçta özel donanım bulunması şartı kaldırılmalıdır. Onun yerine, sakatlığından dolayı toplu taşıma araçlarından yararlanmak veya uzun mesafeli yürüyüşler yapmak konusunda engelleri olmak, ve aynı zamanda H sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartı getirilmelidir."

Ayrıca şu maddeler görmeyen ya da az görenleri ilgilendirmiyor mu?:
"7- Vergi muafiyetli otomobil satın almak için gerekli sağlık kurulu raporunu bir kez alan kişilerden daha sonraki araç alımlarında yeniden sağlık raporu istenmemelidir. Araç tescil işlemi ve vergi dairesindeki muafiyet işlemi aşamasında bir kez bu hakkın olduğu kayda geçirildiğinde, daha sonraki araç alımlarında tescil şubelerinden bu hakkın olduğuna dair belge almak, araç alımı için yeterli sayılmalıdır.
9- Plakada sakat damgası bulunması uygulaması tamamen kaldırılmalı veya araç sahibinin tercihine bırakılmalıdır."
Ve, ÖTV, KDV ve muayene ücretinden muafiyet körleri ilgilendirmiyor mu? Sizce görmeyenler için neler istenmeli mesela?

Eleştiri 2: "[metinde] suistimalleri olacak birçok hak istenmektedir."

Cevap 2: Mesela??? Suistimal olabilir diyerek hakların verilmemesini mi öneriyorsunuz? Dilerim gündelik yaşamda bu suistimaller göz önüne alınıp yaşamlarımız rehin alınmaz!..

Eleştiri 3: "dilerdim ki sadece ortapedik engelliler değil diğer engel guruplarınında görüşleri alınarak daha tutarlı hakları isteyen bir içeriğe sahip olmasıydı"

Cevap 3: [FONT=Calibri]Engelliler.Biz Platformu 20 bine yakın üyesi bulunan ve herkese açık bir platformdur. Bu girişimdeki metinler de bundan önceki girişimlerde ortaya çıkan metinler de kamuoyuna ve tüm görüş ve eleştirilere açık olarak aylar boyu süren tartışmalar sonucunda son halini almaktadır. Yani, kapalı bir grubun ortaya çıkardığı ve dışarıdan gelen seslere kulak tıkandığı mealindeki eleştiriler hakkaniyete de gerçeğe de uymamaktadır. [/FONT]

Mesaj basariyla gonderilmistir.Umarim basarili oluruz.

Mesaj gerekli makamlara iletilmiştir. İnş hepimiz için olumlu gelişmeler olur.
Bülent beyi bu girişiminden dolayı tebrik ederim.

Umarım dikkate alırlar. Bazı haklarımızı elimizden almasınlarda.....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt