Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Gündem] Sakatların otomobil alım-satım ve kullanımı ile ilgili talepleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Pekii, az görüp H sınıfı sürücü belgesi bulunan kişiler vergi muafiyetli araç alabiliyor mu? Hayır. Biz ne öneriyoruz? Şunu: "5- Vergi muafiyetli otomobil satın alabilmek için araçta özel donanım bulunması şartı kaldırılmalıdır. Onun yerine, sakatlığından dolayı toplu taşıma araçlarından yararlanmak veya uzun mesafeli yürüyüşler yapmak konusunda engelleri olmak, ve aynı zamanda H sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartı getirilmelidir."
bu biraz celishkili gibi degil mi, oturanboacim? :confused:... sürücü belgesi alamicak kadar az gören kishi, ille de uzun mesafe yürüyemicek kadar veya toplu tashima araclarindan yararlanamicak kadar az görüyo anlamina gelmez ki?... sürücülük konusundaki görme ile ilgili beklentiler bambashka diye düshünüom...

edit;
ooops, yanlish anlamishim ama hatta bu dedigin daha da celishkili gibi; az gören kishi h-sinifi sürücü belgesi alicak ve araba kullanabilicek kadar görüosa uzun mesafe yürüme ve toplu tashimadan yararlanma konusunda behsettigin kadar sorun yashamaz ki?...

Gönderdim,umarım olumlu bir sonuç alırız.

sizin engelleriniz kaldırılmadıkca hepimiz engelliyiz,umarım hayırlısı olur ben de gönderdim.saygılar

istediğiniz dilekçe örneğini bende gönderdim.
Hayırlısı olur inşallah

arkadaşlar bende günderdim inşallah yetkililer sesimizi duyar bu hayata her şeyden çok istiyorum bir arabamın olmasını duysunlar artık bizi....

Gönderdim inşallah işe yarar. Bence partinin biri yada milletvekillerine bu maddeleri 'kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanun' teklifi yada tasarısı olarak tbmm ye verdirebilirsek net ve çabuk olur.

hayırlı olur inşallah dilegimle gönderdim.

Araç alım-satım ve kullanımı ile ilgili taleplerimiz:
1- Yurt içinden vergi muafiyetiyle satın alınan aracın vergisiz olarak 5 yılda değil 3 yılda, yurt dışından vergi muafiyetiyle satın alınan aracın ise vergisiz olarak 10 yılda değil 5 yılda satışı mümkün olabilmelidir.

Site yetkilisi arkadaşım.
Yurt içinden muafiyetle yararlandığımız araç 0 km araç olup 5 yıl olmasında bir sıkıntı yok bence. Asıl sıkıntı Yurtdışından gümrük muafiyetiyle getirdiğimiz araçlarda. Çünkü çoğumuz ikinci el bir araç alıyoruz ve 10 yıl zaten eski olan araba için çok fazla bir süre.

Bu arada çalışmalarınızdan dolayı kutluyorum sizleri. iYİ ÇALIŞMALAR

ÖZİDA Başkan Yardımcısı Reyhan GAZEL,bu uğraşımızda bize destek mi vermiyor,ben mi göremiyorum?

Engellilerin sorunlarının çözümü noktasındaki her projede yanımızda olacağına dair bir sözü vardı!

hayırlısı olsun

yaşadığımız sorunları tam olarak anlatan bir metin.gönderdim bende.bu çalışma için ayrıca foruma teşekkürler.

Merhaba Başvurdum sorgulama yaptığımda sonuc bu.

Yapılan İşlem(ler)
İşlem Yapan Kurum Yapılan İşlem İşlem Tarihi
BİMER Dosyaya Kaldırıldı (İşlemi Bitti) 14.04.2009

ÖZİDA Başkan Yardımcısı Reyhan GAZEL,bu uğraşımızda bize destek mi vermiyor,ben mi göremiyorum?

Engellilerin sorunlarının çözümü noktasındaki her projede yanımızda olacağına dair bir sözü vardı!
Reyhan GAZEL Hanım, elinden geleni yapacaktır.Bundan hiçbir kuşkunuz olmasın.

Arkadaşlar hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için, lütfen sorunlarımıza duyarlı olalım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt