Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güzel zeka soruları

herkes diğer 7 kişi ile el sıkışır. karşılıklı el sıkışmalar 1 kez sayılacağından
8×7÷2=28 olur

Anam sayılar karıştı[emoji23]

SM-G355HQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bunlar zorlamaz beni... ama gözüm seçemiyor, kulağım ağrıyor, belim de tutuldu, uykum geldi.. ufak tefek hatalar yapıyorum. :)

Hadi bakalım... kayık sorusu bir soru hatırlattı bana..

3 yamyam ile 3 türk bir nehirden karşıya geçecekler... İki kişilik bir kayık buluyorlar. Sorun şu ki, yamyamlar çoğunlukta olursa bulduklarını yiyorlar.

Nası olacak da karşıya geçecekler...

Bi soru daha...

132'den kaç kere 2 çıkartabilirsiniz.

Ben sorudan bir şey anlamadım. 3 yamyam ve 3 Türk 6 kişi eder, yani eşitler? 2 kişilik kayık?

Kişilik değil... 2 kişilik kayık!

Her seferinde 2 kişi geçecek karşıya... biri kayığı alıp geri dönecek.

Hocam tebrikler cevap doğruydu MeTePe bir kere hocam 132 bir kere 2 çıkar 13 kalır doğru mu ?

Hadi bakalım... kayık sorusu bir soru hatırlattı bana..

SORU 1
3 yamyam ile 3 türk bir nehirden karşıya geçecekler... İki kişilik bir kayık buluyorlar. Sorun şu ki, yamyamlar çoğunlukta olursa bulduklarını yiyorlar.

Nası olacak da karşıya geçecekler...

Bi soru daha...

SORU 2
132'den kaç kere 2 çıkartabilirsiniz.

Kısmen yanıtlandı!

SORU 3
Haaayyydi bi soru daha...

Anne, baba, oğlan ve kız çocuklarının dar bir tünelden geçmeleri gerekiyor. Tünelden bir seferde en fazla 2 kişi geçebiliyor. Baba tüneli 1 dakikada geçiyor, anne 2 dakikada, oğlan 4 dakikada, kız ise 5 dakikada.. Ellerinde 12 dakikalık pili olan bir fener var... Nasıl eder de pil bitmeden tüneli geçerler?

Aslında soruların hepsini bir çırpıda çözerdim ama, şimdi makyajımı temizlemem, dişlerimi fırçalamam lazım. Yarın iş var, hazırlık yapmam gerek. Hadi ben kaçtım :D

Tabi.. he! :) :) Yarın bana pazar... ben öğleye kadar yatacam.

Yamyam ve türk sorusu kuzularla kurtlarinkinden de bu saatte sıraya koyup nasıl anlatılır

1.iki yamyam geçer biri geri gelir.2.tekrar iki yamyam gecer bir yamyam geri gelir 3.iki turk geçer bir yamyam bir turk gelir.4.iki turk gecer bir yamyam geri gelir.5. iki yamyam geçer biri gelir.6. iki yamyam da karşıya geçer.

Hiç sormayin uykum kaçtı iyi geldi
epey karışık oldu sanki:)

tünelden geçecekler de böyledir mutlaka ama bence hiç ugrasmasınlar kızı anne oğlanı baba omuzlarına alsın geçsin enden kayıp olmaz boydanda eğilsinler hemide 3 dakkada :p;) :) :)

1.iki yamyam geçer biri geri gelir.2.tekrar iki yamyam gecer bir yamyam geri gelir 3.iki turk geçer bir yamyam bir turk gelir.4.iki turk gecer bir yamyam geri gelir.5. iki yamyam geçer biri gelir.6. iki yamyam da karşıya geçer.

YTTT---YY
TTT---YYY
YT--YT--TY
YY-----TTTY
Y----TTTYY

Doğru mu? Doğru! :) :)

Başka çözümler de var... Ama bu da diğerleri kadar doğru! Tebrikler... bir adet az kullanılmış çikolatalı kek kazandın.

35126815-bir-%C3%A7ikolatal%C4%B1-kek-bir-yar%C4%B1s%C4%B1-yenmi%C5%9F-par%C3%A7a.jpg

MeTePe doğru mu ☺

Anne baba 2 dakika
dönüş anne tek 2 dakika
çocuklar 5 dakika
dönüş baba tek 1 dakika
anne baba gidiş 2 dakika
toplamda 12 dakika

SM-G355HQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

MeTePe gece 4 de büsbütun bir soruyu öyle yada böyle çözmüşüm yarım kek haksızlık :) naneyi alayım ben:)

Tünel sorusu tamammi bir fikrim yok. Ben yeni kolay bir soru bırakayım.

Hz musa gemisine her hayvandan kaç tane almıştır?

O gemiye peki bu kadar hayvanı nasıl sığdırdı:)))

Doğru diyorsunuz..

Yeni soru. 3 elma vardı 2 sini aldım şimdi kaç elmam var

Teknoloji sayesinde seldacim:)) latife benimki ama o gunun sartlarinda allahin hikmeti siğmıştır..

Üst Alt