Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güzel zeka soruları

İşin matematiğine bakalım... :)

ABC-CBA = X9Y

X=9-Y

Test edelim:

564-465= 099

9-9=0

----------

321-123= 198

9-8=1

Güzel soru...

Aylin’in Babasının 5 kızı var :

1 kız. Çaça

2 kız. Çeçe

3 kız. Çiçi

4 kız. Çoço

5 kız. .??.

Beşincinin adı ne?

Önceki soruya yanıt vermeyeceğimi söyledim. :) Soruda 4 baba 3oğul 2 anne 6 kız 4 teyze 7 amca 11 dayı ve 1 yeğen olsa yanıt verirdim.
Ayy, tmm sen süpersin, muhtesemsin, harikuledesin, fırtınasın, tufansın, biliyorum da :) sorunun cevabını yazar mısın lütfen? merak ediyorum da :)

sorunun cevabını yazar mısın lütfen? merak ediyorum da :)

Şimdi birince baba elmalardan birini dörde böler ve 2 çeyreğini kendi oğluna verir. Kalan 2 çeyreği kendisi alır.
Birinci babanın oğlu 2 çeyrekten birini kendi oğluna verir. Böylelikle bir çeyrek kendinde 1 çeyrek oğlunda olur.

Ne etti çimdi? Büyük babada 2 çeyrek, oğlunda 1 çeyrek, torunda 1 çeyrek.

Oğlu da elmalardan birini dörde böler. 2 çeyreği kendi alır, 1 Çeyreği babasına, 1 çeyreği oğluna verir.

Ne etti?
Büyük babada 3 çeyrek, oğlunda 3 çeyrek, torunda 2 çeyrek.

Kalan 1 elmayı torun dörde böler. 2 çeyreği kendi alır, 1 çeyreği babasına, kalan son çeyreği de dedesine verir.

NE oldu? Dede, oğlu ve torunu 2 baba 2 oğul olarak birer elma almış oldu. :)

Şimdi birince baba elmalardan birini dörde böler ve 2 çeyreğini kendi oğluna verir. Kalan 2 çeyreği kendisi alır.
Birinci babanın oğlu 2 çeyrekten birini kendi oğluna verir. Böylelikle bir çeyrek kendinde 1 çeyrek oğlunda olur.

Ne etti çimdi? Büyük babada 2 çeyrek, oğlunda 1 çeyrek, torunda 1 çeyrek.

Oğlu da elmalardan birini dörde böler. 2 çeyreği kendi alır, 1 Çeyreği babasına, 1 çeyreği oğluna verir.

Ne etti?
Büyük babada 3 çeyrek, oğlunda 3 çeyrek, torunda 2 çeyrek.

Kalan 1 elmayı torun dörde böler. 2 çeyreği kendi alır, 1 çeyreği babasına, kalan son çeyreği de dedesine verir.

NE oldu? Dede, oğlu ve torunu 2 baba 2 oğul olarak birer elma almış oldu. :)

Aferin, bilmişsin ama keşke gogola bakmayaydın ve bu kadar entrika çevirmeyeydin iyiydi :)

Bu arada duyduğuma göre yakında kuyumcular çeyrek salatalık satmaya başlayacakmış.

Kuyumcularla pek aram yoktur, altın sevmem zaten, salatalık ta kış meyvesi değil malum. Yazın sen yetiştirir, bana gönderirsin, mis gibi koklaya koklaya yeriz :)

😋😉🥰😊😇

Bu arada ben doktorum, Türkçe öğretmeni değil. :)

Ben de takı tasarımcısıyım :)

Antalya'lılar da bunu söylüyorsa biz naapalım? :(

Her şeyin en iyisini dışarıya ihraç edip kalan kırıntıları bize bıraktıklarını nbilmiyor musun sen? Üstelik bu, hemen her alanda geçerli bir durum. yazın pazarda fellik fellik iyi domates aramaktan bay geliyor. Bakıyorum dışı güzel görünüyor, kokusu fena değil, yerken bakıyorum, içi boş, 1 santim kabuk ve aldığımız hemen her şey böyle. Boşuna mı sana yalvarıyorum sanıyorsun :(

Bu yıl hiç bir şey yetiştirmeyeceğim...
Hep sinir olmuşumdur.
tohum dik fide çıkart vs. vs.
aylarca uğraş, tam ürün alacağın sıra domates 3 lira olsun
yahu tohumuna bile daha fazla para ödedim.
hadi parasını da geçtim
kimse yüzüne bakmıyor ki :)

Sen beni dinle hoca.
4-5 kök Kalecik karası üzün fidanı alıp dene.
içmesen de, ikram etmek bile mutlu ediyor insanı.

Karar verirsen haberim olsun.

4-5 kök Kalecik karası üzün fidanı alıp dene.

Üzüm çok fazla arı ve kulağakaçan yapıyor. 4-5 kök fidanımız var zaten ama biz üzümünü toplayamadan içlerini boşaltıyorlar. İlaç vs de kullanmadığımız için verimi yok.

Sana yakın sayılır... Çal Karasını dene. :)

Bir soru

Arkadaşlar şimdi ben mağazadan bir tişört alacam fiyatı 45 tl ama bendede hiç para yok metepeden 25 tl serafimden 25 tl olmak üzere, mağazaya gidene kadar tişört 50 tl olur diye 2 arkadaştan toplam 50 tl borç alıyorum magza diyorki tişört 45 tl zam yok ben 45 tl mağazaya veriyorum bende 5 tl kalıyor,bu kalan 5 tl den metepeye 1 lira iade serafime 1 lira iade ediyorum bende 3 tl kalıyor, şimdi metepeye 24 tl serafime 24 tl borcum kalıyor borcumun toplamı 48 tl e bendede 5 liradan kalan 3 lira var 48+3=51 lira bu 1 lira nereden geldi anlayan izah ederse sevinirim

Benim düşünceme göre 50 tlyi yarı yarıya aldığında 5 telde yarıya böldugunde 2.5 ve 2.5 olarak ödemem lazım 1 TL.ona verince 1.5 ötekine verince.1
5 odemen lazım yani 1.5+1.5=3 olur 50den iki çıkınca 48 tle kalır 50 den 2 çıktımı sende kalan para 48 kişilerde 1.5 dan 3 lira ödedinmi olay kapanır 3 u 45 üzerine sayacan 48 in değil yani :)

Yani 3 u toplandığında kalan parayı 1.5 ar olarak bolusturdugunde toplam 48 i vermesi lazım 50 değil. 48 in değil 45 in üstüne saycan.

Arkadaşlar şimdi ben mağazadan bir tişört alacam fiyatı 45 tl ama bendede hiç para yok metepeden 25 tl serafimden 25 tl olmak üzere, mağazaya gidene kadar tişört 50 tl olur diye 2 arkadaştan toplam 50 tl borç alıyorum magza diyorki tişört 45 tl zam yok ben 45 tl mağazaya veriyorum bende 5 tl kalıyor,bu kalan 5 tl den metepeye 1 lira iade serafime 1 lira iade ediyorum bende 3 tl kalıyor, şimdi metepeye 24 tl serafime 24 tl borcum kalıyor borcumun toplamı 48 tl e bendede 5 liradan kalan 3 lira var 48+3=51 lira bu 1 lira nereden geldi anlayan izah ederse sevinirim

Herzaman muhasebeye giren borç çıkan alacak olarak kayıt edilir.

48 tl olan borcu (-) elinde olan 3 tl (+) para ile nasıl toplayabilirsinki.

Alınan:50
Harcanan :45
Birinden harcadığı 22,5
Toplam İkisinden Harcadığı: 22,5*2=45
İkisine 1’er lira geri ödüyor
(22,5+1)+(22,5+1):23,5+23,5=47 eder
elde kalan 3 olduğuna göre
47+3=50 eder

Serafim ve Metepe'den 50 TL kredi çektin borcun -50 TL

Sonra 1 ona 1 diğerine ödeme yaptın kaldı -48 TL (ana borç)

Şimdi sıra geldi tişörte:
Tişörte 45 verdin -45 desin
elinde duran 3 TL aslında -3 TL o da halen borçtur çünkü kredinin içinden kullandın cebinden vermedin
-45 (tişört parası) ile -3 (elinde duran) toplarsan -48 TL yapar bu da olsun (manyak borç)

Son adım;
(-48 ana borç) - (-48 manyak borç)= 0

yani artıya geçmediğin için 50 TL borç halen kapında.
sefafim, metepe elini açmış bekliyor

Düzeltme: -48 ana borç ile -48 manyak borç aynı yani artıda değilsin çıkartma yapılmayacak

Bu resimde enteresan olan nedir?

E0ofDM.jpg

:eek: Senden bunu hiç beklemezdim. Yanlış cevap! :)

Şartları sağlayan makul olan her yanıt doğru yanıttır. :)

Özellikle İngilizce uzmanı olan biri olduğun halde!

İngilizce uzmanı değilim, sadece biliyorum ama bu ipucundan yola çıkarsak kız dışında hepsi 3 harfli:
Mom, dad, cat, dog, son (boy)
Kız ise Girl veya Daughter.

Ben yine de kedi yanıtında ısrarcıyım. Tek uyuyan o. :)

Jeton sonradan düştü... ama bu bir bilmece değil, görsel bulmaca. Hiç benim tarzım değil.

Adamın gözlükleri BOOK yazıyor.
Kadının kitabında STORY
Oğlanın üstünde EPAGE gibi bir şey... PAGE olsa gerek.
Köpekle kızın başlarının üstünde READ
Emin değilim ama adamon koltuğunun kenarında NOVEL yazıyor olabilir.

PAGE olsa gerek.
Emin değilim ama adamon koltuğunun kenarında NOVEL yazıyor olabilir.

Hala emin değilim diyorsun ya... ne diyeyim sana. :) Hepsi kitaplarla ilgili kelimeler= sayfa,roman, hikaye, oku... Yalnız bir tane eksik! Words bulamamışsın! ha gayret, bakalım kim bulacak :)

Üst Alt