Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet değiştirmede aile hekimi rapor verebilir mi?

Nie kabul edilmiyor ya sorun ne aile hekimi vermis benim engelim ortopedik ozaman bir ortopedi uzmaninami gideyim direk o rapor la

Bizi uğrastiriyorlar bosu bosuna ya aldım raporu kabul etmiyor yazik ya :(

Tum emniyetlerde bolemi buya

Tertibata gerek yoksa bile il sagliga gerek varmi

Emniyete suanki mevcut raporu nasil kabul ettirebilirim

Tertibatq gerek yoksa il.sagliga gerek yok die yorum atan arkadaslar vardu

Var olan H sınıfı ehliyetin değişme prosedürü (bildiğim ve okuduğum kadarıyla) şöyle;

Aile hekimine müracat edilir, burada hekim sizi muayene (genel olarak) eder, H sınıfı ehliyetiniz olduğunu ve değiştirmek (yenilenme) istediğinizi belirtmelisiniz. H ehliyeti olan kişiye aile hekimi (özel tertibata gerek olsun ya da olmasın) "sürücü olur" kutucuğunu işaretlemez. "Uzman hekim muayenesi gerekir." kutucuğunu işaretlemeli ve karar kısmına kendi muayene sonucunu belirtmeli. Örneğin; (Muayene bulgularım ile Sürücü Belgesi alabileceği tıbbi kanaatine varılmıştır, Ortopedi bölümüne ilgili uzman hekim muayenesinin yapılması için sevk edilmiştir.) gibi... Birden fazla doktora da sevk edebilir. Nöroloji, ortopedi, göz gibi.

Sonrasında ilgili bölüm ya da bölümlere muayene olarak aynı şekilde o doktorlar da tanı ve karar kısımlarını muayene sonucunda doldurarak komisyona sevk edebilir.

Bu bilgiler raporun arka kısmında "Raporun düzenlenmesine dair açıklamalar" kısmında yazmaktadır.

Ben şimdi direk bu raporla ortopedi doktoruna gitsem aile hekiminin verdigi raporla

A_geyik ben suanki aile hekiminden aldığım raporla ortopedi doktoruna gitsem olurmu

Anladığım kadarıyla aile hekimi seni uzman hekim/hekimlere sevk etmemiş. Yukarıda yazdığın ilk bilgiye göre "Sürücü olur" kutucuğunu işaretlemiş. Bildiğim kadarıyla aile hekiminin (ilgili) uzman hekim ya da hekimlere sevk etmesi gerekiyor.

Il saglik zorunlumu ayrıca uzman hekik teritbata gerek duymazsa

Evet hocam beni sevk etmedi sürücü olur secenegini işaret ledi raporu verdi senin icin sorun yok die

Ben simdi bu verdiği mevcut raporla ortopedi doktoruna muayene olsam ona görüşunu yazdirsam raporun gecerligili devam eder sanirim

Bülent abi falan sorun olmaz diordu onlar daha bilgili bu konuda ama sorun olduya

Şimdi elimdeki raporla bir ortopedi doktoruna muayene olsam ondan sonra onun kararindan sonra il sagliga gitsem olurmu ageyik bir suru is ciktiya sürücü olur raporu var kabul edilmiyor ne ilgincya

Bülent abi kelebek nasıl olcak şimdi tum emniyetdeni bole hepsinde

Kelebek olmadi

H Ehliyet degişiminde tertibata gerek yok il saglık zorunlumu?

h ehliyet degilşiminde tertibata gerek yok il saglık zorunlumu aile hekimim sürücü olur aporu verdi zorunlumu uzman hekime il saglıga gitmek emniyet neden sorun çıkartıyorrr

yardım edin lütfenn

burak_br
Arkadaşım H ehliyetini ortapedik engeli olduğu için almışsındır.Bunu değiştirirkende aile hekimi sürücü olur kararı veremez engeline göre uzman hekeme yönlendirmesi gerekir.Uzman hekim deyerlendirmesinden sonra il sağlık kuruluna sevk etmesi gerek.İl sağlık kurulunda heyete girdikten sonra nasıl bir sürücü olman için kodlar verilecek.Kodlar verilmiş raporunla emeniyete başvurup H sürücü belgeneni değiştireblirsin.

Aile hekimi sadece normal sürücüler için hiçbir engeli olamayanları direk emniyete yönlenlendirir sürücü belgesi değişiminde.

Merhaba
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/12/20151229-5.htm

neyapcam şimdi ortoepdi doktotuna gitcem ozaman onada muayene olup sonra ilsaglıga gitcemm

Burak sağlık açısından ne tür sıkıntılar var sende skolyoz başka mesela yönetmenlik
[FONT=Times New Roman]
[SIZE=3]MADDE 6 [/SIZE]
[SIZE=3] Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. [/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]“Kas iskelet sistemi muayenesine ilişkin esaslar MADDE 8 (1) Eklem hareketlerinden;

a) Vertebra (boyun ve bel) hareketleri, kişinin baş ve boynunu arkaya döndürmesini ve bakmasını %50'den fazla engelleyen boyun vertebra ve boyun bölgesi hastalıklarında sürücü belgesi verilmez. Lumbal vertebra eğilme ve dönme hareketlerini %75'den fazla engelleyen durumlarda da sürücü belgesi verilmez.

[/FONT]
[FONT=Times New Roman]b) Diğer eklem hareketleri, her iki omuz ve/veya dirsek artrodezinde veya fonksiyonel olmayan ankilozlarında sürücü belgesi verilmez. Simetriği sağlam olan tek büyük eklem ankiloz veya atrodezinde, ortopedi ve travmatolojive/veya fizik tedavi rehabilitasyon uzmanının raporu ile birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilebilir. Ancak bu belgelerle iki tekerlekli motorlu araçlar kullanılamaz.

[/FONT]
[FONT=Times New Roman]c) El eklemleri, her iki elin baş ve işaret parmaklarının hareketlerinin % 75'en fazla kaybında ortopedi vetravmatoloji ve/veya fizik tedavi rehabilitasyon uzmanı raporu ile birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilebilir. Ancak bu belgelerle iki tekerlekli motorlu araçlar kullanılamaz. Bundan daha az hareket sınırlılığı yapan el parmaklarında fonksiyonel durumdaki ankiloz ve artrodezlerde ortopedi uzmanı ve/veya fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanının raporu ile birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilebilir. Bir eldeki baş ve işaret parmağı dışındaki iki parmaktaki ankilozlarda ikinci grup sürücü belgesi sınıfları verilemez.

[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Ekstremite noksanlığında;

[/FONT]
[FONT=Times New Roman]a) Bir elin başparmak veya başparmak dışında iki parmak noksanlığı veya noksan sayılacak şekilde fonksiyon kaybı olanlarda, ortopedi uzmanının ve/veya fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanının görüşleri doğrultusunda birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilebilir. Her iki el başparmak noksanlığında ve/veya ileri derece fonksiyon kaybı olanlara sadece F sınıfı sürücü belgesi verilebilir.[/FONT][FONT=Times New Roman]

b) Üst ekstremitenin dışında ekstremite noksanlığının (doğuştan veya sonradan) olması halinde ortopedi vetravmatoloji ve/veya fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanının raporu uyarınca birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilir. Üst ekstremitenin tek taraflı noksanlığında da ortopedi ve travmatoloji ve/veya fizik tedavi rehabilitasyon uzmanının kanaatiyle, birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilebilir. Ancak bu bentte belirtilen sürücü belgesi sınıfları ile iki tekerlekli motorlu araçlar kullanılamaz.

[/FONT]
[FONT=Times New Roman]c) Alt ekstremite diz altı amputasyonlarında protezle fonksiyon kazananlar ile protezle fonksiyon uyumu iyi olmayanlardan, özel tertibatlı araç kullanabilecek durumda olanlara ortopedi ve/veya fizik tedavi ve rehabilitasyonuzmanı kanaatine göre birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilir. Bunun dışındaki alt ekstremite noksanlık veyaamputasyonlarında, ortopedi ve travmatoloji uzmanı ve/veya fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı kanaatine göre birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilir. Ancak bu bentte belirtilen sürücü belgesi sınıfları ile iki tekerlekli motorlu araçlar kullanılamaz.

Kas, tendon ve bağ lezyonlarının kalça, diz ve ayak bileği eklemlerini veya bu eklemleri oluşturan kemik hareketlerini % 50'den az bozduğu ortopedi ve travmatoloji veya fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanınca belirlenenlere birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilir. Ancak bu bentte belirtilen sürücü belgeleri ile iki tekerlekli motorlu araçlar kullanılamaz. Bunun dışındaki durumlarda, ortopedi ve travmatoloji ve/veya fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanının vereceği rapora göre işlem yapılır.

Sürücü/sürücü adayının sağlık şartları nedeniyle araç kullanması belirli şartlara (ortez-protez) bağlanmış ise tanı, gerekli ise kontrolün süresi, sürücü belgesi sınıfı ve özel tertibatlı araç kullanabileceği belirtilerek kod yazılmadan 4 üncü maddenin sekizinci fıkrası kapsamında oluşturulan komisyona sevk edilir.[/FONT]
[/SIZE]

Baska birrahatsizlik yok.bende sadece skalyoz var oda arac surmeye mani bir engel deil ben suan manuelide sürüyorum rahatlikla

ilk defa alacaksaniz aile hekimi hastaneye onlarda saglik mudurlugundeki kurula gonderir.h sinifi ehliyetiniz olupta yeni cikan ehlieyete cevirecekseniz aile hekimi ilgili hekime sevk eder.oda onaylayip emniyete gidersiniz.ben oyle yaptim

Yapılacak tek şey süreci yeniden başlatın, aile hekimine git durumdan bahset sonra uzman hekim vb, başka yolu yok!

Anestezi senin ehliyet tdemi h sinifi idi il sagliga gitmedinmi engelin neydi

Ben simdi aile hekimine tekrar gitmeden ortopedi doktoruna gitcem

Uzman hekim raporuna kodları yazar, tertibata gerek yoksa İl Sağlık komisyonuna sevk etmez!

Evet aile hekiminin raporuyla beraber mevcut raporla bide ortopedi doktoruna gitcem ona anlatcam durumu oda sklyoz engeli var b sınıfı sürücü olur derse direk emniyete gitcem bunsefer kabul eder heralde

Anestezi.nasil degistiridn sen h ehliyetini daha açık anlatirmisin

Yada bu olayi baska emniyete sorcam heryerde bolemi yoksa o memurmu sorun yapti

Ms hastasiyim.eski h sinifi ehliyetimi yeni cikan ehliyete cevirmek icin aile hekimine ordan noroloji doktoruna en son emniyete.3 gunde yeni ehliyetim geldi.ilk defa h sinifi alacaksaniz aile hekimi ilgili doktor saglik mud.en son emniyet.kucuk sehirlerde daha kolay oluyor.zorluk cikarmiyorlar.teribata gerek yoksa saglik mud.gerek yok.benim ehliyetim H sinifi otom.vites

hangi ilden aldın sen kardeş bendede h ehlieyet var tertbat faln yok üzerinde sadece şimdi bye çvericem bunu aile hikimim raporu da verdi uzmana göndermedi emnieyete gitdim h sınfıı için illa saglık kurulu şart faln dedi canım sıkıldı ozman küçk bir emniyetde deiştirsem sorun çıkmazdı

sen direk ilsa glıga gitmeden deiştirmişssin ehliyetini sende tertibat faln varmıydıı

ehlieyet rpaorunda tertibata gerek yok gibi ibare falan varmıydıı şimdiki b ehlieytinde kısıtlama varmı nasıl geldi ehlieyet hangi kodlarla

ilce hastaneleri ve emniyetten alabilirsin. Yozgattan degistirdim.raporumda otom vites yazdi.tanidik olmayinca hastanede emniyette yokus yapiyor.kucuk sehirdekiler yardimci oluyorlar.tertibat yok.sag ayakta tertibat isterler sol ayakta otom.vites yeterli oluyor.benim ehliyetim b sinifi otom vites kodu yaziyor.yeni degisikle Otomatik vites hareket ettirici tertibat yerine geciyor.

Anestezi ehliyetin arkayüz fotoğraf atsan buraya

il saglıga gitmeden uzman hekim bir kod yazdımı hocam ya çok magdur oldum varya bir hevesle girdik içeri öle çıkınca moralim bozuldu ozman ben bu raporla başka bir meniyetde şansımı deneyim kabul edilebilirde bu raporum ailehkimiinn sürücü olur raporu var tertibatımda yok benim eski ehliyetdede yok ona sitinaden bunu bye çevirmesini rica edeyim il saglık zorunlu deilmiş

Yukleyemedim ozelden mail adresinizi yazarsaniz atayim kod 10.02

tm hocam b ısnıfı yanındada 10.02 yazıyor otomtaitk vites bu kodu nöroloji doktorumu verdi emnieytdeki kişimi girdi il saglıgıa gitmedine göre uzman hekimmin yazı rapıor tanısı nasıldı bende yenileirm inş sorunsuz bir şekilde

bütün otomatik vitesli araçları sürebiliyormsun bununla peki

h ehliyet degiştirmek eziyet ordan oraya ordan oraya tertibat istemyorum zorlamı taktırcan ya

tertibat yoksa il saglık zorunlu degilmiş ögrendim kadarı ile net olmamakla beraber bazı arkdaşlar almış

canım çok sıkkın :(

bu işi nasıl çözecemya ben

h ehliyet degişimi bildin işkence aile hekiminden deişirraporumu oldum tertbata gerek yok bende bu seferde emnieyet olmaz dedi uzman hekim il saglık diorum tertibaata ihtiyacım yok ozaman nie h verdiler dior

ötvde istemiyorum başka birşeyde sadece ehliyetim deişssin tamam

çıldırcam erdal abi aynı sen ehlieyet gibi üzerinde ehlieytin ne tertibat yazıyor nede başka birşey sadece h sınıfı başka birşeyyok

@burak_br
Ben akıl sağlığımı kaybetmeden sona geldim. Senin işin de karışıkmış

bendeki sorun emniyett bana il saglıga git dior il saglıga gitmedendeyenileyenler olmuş

burak_br İl sağlığa gitmeden engellilerden yenileyen oldumu bilmiyorum. Sağlıklı bireyler zaten bizim kadar uğraşmıyor. Biz yeniden ehliyet alır gibi doktor kontrolünden geçip rapor alıyoruz.

inzibat senin ehlietdede sadece h sınfı kulanndıgı cihaz protezler kısmı boşmuyduu

@burak_br Kardeşim anladığım kadarıyla, senin daha önceden H sınıfı ehliyetin olduğu için sadece sağlık ocağından aldığın raporla normal 2. sınıfı ehliyet sana vermezler sağlık ocağındaki doktora sen ne söylersen ona bakar sen söylemezsen engelini yoktur diye verir o yüzden H sınıfı ehliyetini 2. sınıf sürücü olur ehliyeti ile değiştirmek için önce sağlık ocağına gidicen sonra daha önce sana H sınıfı ehliyet alabilir raporu veren uzmana gidiceksin ( Ortopedi, beyin cerrahisi vs.

hangi bölüm verdiyse ona doktorun ismi önemli değil bölümü önemli ) onlar seni değerlendirip ya 2. sınıf sürücü olur diye yazacak ya da il sağlık kurulundaki komisyona sevki uygundur yazacak. Komisyona sevk ederse komisyon kod ekler veya 2. sınıf sürücü olur yazıp verir o rapor ile emniyete giderek değiştirebilirsin.

ozman ben şimdi elimdeki aile hekimini rpaoru ile beraber ortopediye gideyim benim engelim ortopedik ortoepdi doktoruna tertibata ihtiyaç yoktur birinci sınfı sürücü olur yazısı ayzdırmaya çalışayım eger öe yazarsa tertibataa gerek olmaz sanırım

ben teribata ihtiyaç dumuyorum istemiyorumda zatentertibat ortoepdi doktoru verdi bana ozman ehlieti aldıgımda özele gtmiştim bir ortopedi doktoru tek yazı iele h sınfı ehliet alır yazdı verdi şimdide ozman bana b sınıfı sürüüc olur die yazsın ozman emnieyet kabul eder sanırım

bülnet abi falan olur degişim diordu onlar daha tecrübeli bana göre emnieyet olmaz dedi

öenmli olan burda uzman hekim görüşü anladım kadarı ilee bir ortopedi doktoruna gideyim oda ne yazarsa gerek yok derse il saglıga emneiyete gerek duyarsada il saglıga

Üst Alt