Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
H sınıfı ehliyet için rapor nereden ve nasıl alınmalı?
Devlet hastaneleri , tıp fakulteleri veya araştırma hastanelerinden alacagınız tam teşekküllü H sürücüsü olur raporuyla ehliyet alabilirsiniz. Ehliyet alımında sizi ortapedi,fizik, kbb,göz vb doktorlara görunmeniz gerek. Sadece ortapedi doktoru yeterli değildir.
Ben H sınıfı ehliyet için raporu daha yakında aldım henüz bir yere basvurmadım ama sadece ortopediden 3 doktorun ve başhekimin imzası olan Özel techizatlı araç kullanabilir raporu verdiler, ehliyet için kursa basvuracağım ama vaktim olmadığı için henüz bişey yapamadım işe yaramasını umuruyorum.
Sürücü belgesi ya da araç alımı için raporda oran olmalı. % 10 da olsa % 90 da olsa fark etmez, ama bir oran yazması şart.
Alınacak yeni rapor bakanlık veri tabanınd görünecektir... Onun için 2022 ve evde bakım aylıkları açısından risk yaratabilir düşük oranlı yeni rapor. Ama işe girmişseniz, vergi indirim hakkı kazanmışsanız, o haklarınıza zarar gelemez (kazanılmış hak sayılır)