Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet için rapor nereden ve nasıl alınmalı?

nurdane

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
H sınıfı ehlıyet ıcın tam teşekkullu mu olması lazım ben sadece boy kısalıgından alacagım tek ortapedının yazması yeterşı mıdır

veya tam teşekküllü raporda hangı bolumler ımza atıyor ortapedıden almaya baslayınca

Devlet hastaneleri , tıp fakulteleri veya araştırma hastanelerinden alacagınız tam teşekküllü H sürücüsü olur raporuyla ehliyet alabilirsiniz. Ehliyet alımında sizi ortapedi,fizik, kbb,göz vb doktorlara görunmeniz gerek. Sadece ortapedi doktoru yeterli değildir.

raporla ücretli diye okumuştum ben internette ama ücret almadılar H sınıfı ehlıyet için başvurdum

Bi tane devlet hastanesi ücret alınmıyor dıyor dıgerı alınıyor.tıp fakultesı alınıyor dıyor

Ben H sınıfı ehliyet için raporu daha yakında aldım henüz bir yere basvurmadım ama sadece ortopediden 3 doktorun ve başhekimin imzası olan Özel techizatlı araç kullanabilir raporu verdiler, ehliyet için kursa basvuracağım ama vaktim olmadığı için henüz bişey yapamadım işe yaramasını umuruyorum.

Arkadaslar h sınıfı ehlıyet almak için raporlar devlet hastanelerınde ücretsiz fakat tıp fakultesi paralı

neden tıp fakültesine gidesiniz devlet hat. alın..H sınıfı ehliyette sadece ilgili drlar bakıyor.

raporum oldu gıbı elıme almadan ınanma alınca tüm bılgılerı yazacagım arkadasım

peki rapor aldım ben arka kısımdakı bolumde H sınıfı ehlıyet alır ve özel donanımlı arac kullanır yazıo bu aracta yeterlı mı boy kısalıgım var

Yeterli... Pedalları yükseltilmiş özel donanımlı aracı vergi isitsnası ile satın alıp kullanabilirsiniz.

Merhabalar,
bu raporda derece belirtiliyor mu ? yani varolan özürlü derecemi etkiliyormu ?

Sürücü belgesi ya da araç alımı için raporda oran olmalı. % 10 da olsa % 90 da olsa fark etmez, ama bir oran yazması şart.

Alınacak yeni rapor bakanlık veri tabanınd görünecektir... Onun için 2022 ve evde bakım aylıkları açısından risk yaratabilir düşük oranlı yeni rapor. Ama işe girmişseniz, vergi indirim hakkı kazanmışsanız, o haklarınıza zarar gelemez (kazanılmış hak sayılır)

bugunku ehlıyet sınavı

bugun h sınıfı ıcın sınava gıren var mı

Üst Alt