Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetimi yenisi ile değiştirme işlemleri hakkındaki deneyimlerim

saat 5 veya 6 gibi açıklanabilir benim öyle olmuştu.
peki ne dediler bişey söylediler mi?

otur dediler sol ayağını kaldır indir yürü dediler ve şu ana araç kullanıyomusun dediler evet otomatik vitesli aracım var dedim tamam ozaman sizinki direk otomatik vites dediler ve çıktım çıkarken öğleden sora sistemden baka bilirisin dediler sistem dedikleri e devlet değilmi

e devlete girin arama kısmına e imzalı sürücü raporları sorgulama yazın zaten ekranda hemen çıkacak ona tıklayıp öğrenebilirsin.

Muhtemelen ehliyetinizi verecekler anlattıklarınıza göre. Bizlere de uğraşmak düşüyor.

evet az önce e devletten raporu çıktı aldım geriye nüfüs müdürlüğü kaldı bakalım

Teşekkürler bugün nüfusa gittim başvuruyu yaptım sora e devletten ehliyet bilgilerini kontrol ettim kısıtlama kodlarindan birini yzmamışlar sorun olurmu aceba

Nihayet bugün yeni ehliyetim geldi herhangibir sıkıntı yok çok şükür darısı bu işleme başlayacak olan diğer arkadaşlara

Merhaba arkadaşlar kısmet olursa bende haftaya yenileme işlemlerine başlayacağım. Öncelikle tecrubelerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim.
Şu Konularda bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırlarsa sevinirim.
1- Aile hekiminin sevk ettiği doktorlara direk mhrs randevusu alıp mı gidiyoruz, yoksa sağlık kurulu vs.. gibi ücretli muayene ödemesi yapıp mı giriyoruz.
2- Doktor il sağlık kuruluna kendisimi sevk ediyor, yoksa gene sağlık kurulu gibi onaylatıp ta mı sevk ediliyoruz.
ifadelerimde eksiklik olabilir işleyişi tam kavrayamadım.
Teşekkürler.

benm
merhaba öncelikle işiniz rast gitsin inşallah
aile hekimi gangi doktorlara yazdı ise o doktorlara muayene olcaksınız hastaneye gittiğinizde elinizde aile hekiminin sevi oldu için sizi direk kaç hekim se her biri için vezneye ödeme yapmaya gönderecekler daha sorada ilgili hekimlere sıra verip gidin muayene olun dicekler hekimler muayenesini tamamlayınca sizi sağluk kuruluna sevk ettik dicekler çıkacaksınız sekreterlikten sevk olduğunuzu belirtir yazıyı alın mutlaka sor bulunduğunuz ilçenin sağlık kuruluna gidip sağlık kuruluna girmek için gün ve saat randevusu almaya geldiğinizi belirtip kimlik fotokopiniz ile birlikte hastaneden aldığınız sevki veriyorsunuz onlar size geri dönüş yapıyorlar şu gün şu saatte şurada olun diye arıyorlar ve sağlık kuruluna giriyorsunuz kurul sizi inceliyor yeni ehliyetinizde gerekli kısıtlamaları yana bir rapor hazırlayıp e devletten ulaşabilirsiniz diyip sizi gönderiyor aynı gün e devlete düşen raporunuzu görebilirsiniz sora nufus müdürlüğünden randevu alıp ehliyet harcını yatırıp eski ehliyetiniz bir adette fotoğraf ile randevu saatinde nufusa gidip evraklarınızı ibraz ediyosunuz ve geçiçi sürücü belgesini alıp çıkıyosunuz 1 hafta içerisinde ptt kargo ile yeni ehliyetiniz adresinize geliyor ve işlem bitiyoor

Çok teşekkür ederim bu gün aile hekimine gittim nöroloji ye sevk etti sistemde kayıtlı hastane görür dedi yarın hastane ye gidicem inşallah. Engelim poliosekeli.

benm
hayırlısı olsun benimde engelim sol bacak polio sekeli aman nöroloji doktoruna durumunuzu iyi anlatın benilk gittiğimde benden emg istedi onu çektirip gelin dedi ankara şehir hastanesi 1 ay soraya randevu verdi bende ertesi gün nöroloji hekimine tekrar gittim busefer genç bir delikanlı oradaydı durumu anlattım emg istendi diyince ya ne gerek var emg ye direk sev etmesi gerekiyordu dedi emg yi iptal edip sevk etti sağolsun

İnşallah halden anlayan bir doktor olur durumu mümkün olduğunca izah etmeye çalışacagim tekrardan teşekkürler işiniz gücünüz rast gitsin

Allah Allah anlamadığım şey, kişi polio sekeli nedeniyle neden ortopedi varken nörolojiye sevk ediliyor? Bende de sol ayakta çocuk felci var, hiç bir yerden sevk almadan direkt olarak bir özel hastanenin ortopedi kısmına gittim onlardan komisyona sevk yazısı aldım ve komisyonda da sevki nörolojiden almadım diye bir problem çıkmadı. Uygulamada bir yeknesaklık olmayınca her kafadan farklı sesler çıkıyor maalesef.
Allah hepimize kolaylık versin ve ehliyet işine başlayacak olan arkadaşlara da kolaylıklar ve sabırlar ihsan etsin. Duadan başka elden bir şey gelmiyor maalesef.
Selametle.

alifatih1958

Benim 2019 yılında tekrar aldığım engelli sağlık raporunuda nöroloji ve fizik tedavi uzmanlarının muayenesi sonucu verdiler bu yüzden aile hekimi beni bu iki bölüme sevk etti ve ben hem nöroloji hemde fizik tedavide muayene olup her ikisindende sağlık kuruluna sevk aldım
birde çocuk felci beyin ve kslarla alakalı bir rahatsızlık olduğu için nörolojinin uzmanlık alanına giriyor ortopedi daha çok kemik ve kemik yapısı ile alakalı diye biliyorum

Arkadaşlar merhaba , il sağlık komisyonuna gitmeden buradan yazmıştım. İl sağlıktan verilen raporda kodlar şu şekilde , 102, 10.02 , 47 ve 78. Bu ay sonunda engelli rapor için heyete gireceğim. İl sağlığın verdiği raporda Tıbbi nedenlerle verilecek kodlar kısmında M19.01 yazıyor. Bu kodun ne anlama geldiğini bilen varsa açıklayabilir mi? Teşekkürler.

Merhabalar Herkese
Bi sorum olucaktı ehliyeti değiştirmek için aile hekimim nöroloji ve ortopediye sevk etti istanbul başakşehir çam sakura hastanesinden hepsini hallettim tabikide komisyona sevk dediler şimdi önceki yorumları okuyunca ben il sağlık müdürlüğü çemberlitaştaki adresemi gidicem?
Yaşadığım semtin ve hastanenin bağlı olduğu ilçe sağlık müdürlüğüne (başakşehir ilçe sağlık müd) mi gidicem? yoksa bi abimiz yazmış dr sadi konuk içindeki başkanlık binasına mı? Yardımcı olurmusunuz? Ayrıca bir arkadaşım tüm işlenlerin bitince hiç bi yere gitmene gerek yok telefonuna kurul seni çağırıcağı yeri mesaj atıyorlar oraya gidiceksim dedi doğrumu ? En son yapanlar bi yardımcı olabilirmi nasıl ilerlemeliyim?

Ben geçen hafta hastane işlerini tamamlayarak il sağlık müdürlüğüne belgeyi teslim ettim, teslim ettiğim kişi bana nerede ve saat kaçta bulunacağımı not kağıdına yazarak verdi. okuduğum kadarıyla bazı arkadaşlara telefon yolu ile bildirim olmuş.
Ayrıca ben de buna ek olarak bir şey sormak istiyorum kendim araştırdım ama cevapta muallakta kaldım.
sürücü belgeleri geçerliliği 2 yıl daha uzatıldı şimdi bizim alacağımız komisyon raporlarının geçerlilik süresi ne kadar oluyor, ben aldığım rapor ile şimdi değil de 1,5 - 2 sene sonra ehliyetimi yenileyebilirmiyim acaba.
Teşekkürler.

Bilgi için teşekkürler o zaman bende evraklarımı il sağlık müdürlüğüne götürüp bi deniyim :)
İl sağlık müdürlüğünde hangi bölüme çıktınız hatırlıyomusunuz ? veya giriştekiler yönlendiriyor mu?
raporların arkadasında geçerlilik süresi 2 yıl yazıyor Büyük ihtimalle aynı raporla daha ilerleyen zamanda da yenileyebilirsiniz ama bu prosedürler sürekli değiştiğinden bence riske atmadan tamamlanmanızı tavsiye ederim çünkü aldığımızda hiç olmazsa 10 senelik sürücü belgesi elinizde olmuş olur sonrasında da artık yeni bişey çıkarırlarsa ordan devam etmek zorunda kalırız

Ben teşekkür ederim.
İl sağlık müdürlüğünde girişte ne için geldiğimi ifade ettiğimde beni ilgili kişiye yönlendirdiler orada matbu bir dilekçe doldurarak ekine evrakları koyup genel evrak kayda teslim ettim.
Evet haklısınız değiştirmek en doğrusu ama ben şöyle düşündüm yaş ilerledikçe bu işler dahada sıkıntılı bir hal almakta onun için buradaki 2 yıllık öteleme bana ileride her zaman 2 yıl kazandırırmı diye yorumladım belkide gereksiz olabilir bu düşünce.

Ehliyet yenileme raporumu dün itibariyle aldım, bu süreçte açıklamalarından dolayı tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Bu Süreçte ilerleme aşamaları adım adım yazmak isterim.
1 E devlet üzerinden sağlık bilgi formunu dolduruyoruz.(çıktısını almamıza gerek yok.)
2 Aile hekimine ilk muayeneyi yaptırıyoruz, gerekli gördüğü uzman doktorlara sevk ediyor.(sevk ettiği doktorlara mhrs den randevu almıyoruz.)
3 Sevk ettiği hastaneye giderek, randevu alma kısmında ehliyet yenileme raporu için geldiğimizi söylüyoruz ve ücretli muayene sırası alıyoruz.( Her uzmanlık dalı için 135 tl ödedim.)
4 Uzman doktor muayenesi sonrası rapor için belge veriliyor.
5 Bu belgeyi il sağlık müdürlüğüne giderek ehliyet yenileme raporu için geldiğimizi söylediğimizde ilgili yere yönlendiriyor matbu belge ile dilekçemizi veriyoruz.
5 Bana hangi tarih ve satte hangi hastanede olacağımı not kağıdına yazarak verdiler, bazı arkadaşlara telefon ile bildirim olmuş.
6 Komisyona girdiğimizde içeride fonksiyon kayıplarımıza bakıyorlar, kısa bir tekrar muayenesi gibi oldu benimkisi daha sonra rapor kodu ile e devlette çıkı.
Umarım herkes sorunsuz bir şekilde işlerini halleder.
Bilgi sahibi olan arkadaşlara ayrıca iki sorum olacak, açıklamalarından dolayı şimdiden teşekkür ederim.
1 Rapor un açıklama kısımlarında aksine bir hüküm olmaksızın rapor verildiği tarihten itibaren 2 yıl geçerlidir yazıyor. Bu rapor ile 2024 te ehliyet değişimim yapabilirmiyim.
2 2. el bir aracı tse den engelli araç tadilatı yaptırırken ehliyet yenileme raporum ile yaptırabilirmiyim. (Çünkü ötv raporum ile ehliyet raporum arasında kod uyuşmazlığı var ve ben oranlı raporumu yenilemek istemiyorum.

Merhaba , il sağlık komisyonundan aldıgım kodlar ; 102 , 10.02 , 47 , 78. Engelli raporumda “özel tertibatlı araç kullanmaya ihtiyaç yoktur “ yazmış. Otomatik vites özel tertibat sayılmıyor mu ? Engellim ortopedik. Bu durumda ne yapmayalım fikirleriniz değerli . Teşekkür ederim

Arkadaşlar aile hekimi illa devlet Hastanesi'ne mi sevk ediyor. Yoksa sevkten sonra özel hastaneden işlem yapabilirmiyiz

H Sınıfı Ehliyetim var ortopedik engelliyim ve sadece otomatik vitesli araç kullanıyrum ekstra bir aparat kullanmıyorum araçta.
H sınıfı ehliyetim yenilemek için sağlık ocağı aile hekimi beni ortopedi ve nörolojiye sevk etti.
Ortopedi sağlık kuruluna sevki uygundur dedi ve artık nörolojide sevk eder ümidiyle nöroloji heyet kuyruğuna girdim.
Nöroloji doktoru MR istedi 2 hafta bekledim. Mr sonucu göstrmeye gittim EMG isterim dedi. EMG kuyruğuna girdim.
Harcadığım zaman emek enerji ne için?
Hastaneye kendi otomatik vites aracımla gelmişim ehliyetimi yeni tip ehliyetle değiştirmek istiyorum dedikçe Nöroloji doktoru her türlü engeli önüme koyuyor ne yapmalıyım sizce bu doktoru nereye şikayet etmeliyim. Alt tarafı beni sağlık kuruluna sevk edecek ama bir türlü yakamı bırakmıyor. Her gittiğimde yeni bir şey isteyecek endişesiyle psikolojim bozuldu.
Keşke eski tip H sınıfı ehliyetimi yenilemeseydim...

2 Aile hekimine ilk muayeneyi yaptırıyoruz, gerekli gördüğü uzman doktorlara sevk ediyor.(sevk ettiği doktorlara mhrs den randevu almıyoruz.)
Buradaki yorumlara istinaden aile hekiminden devlet hastanesine sevk istedim, 5 bölüme sevk etti.
Sevkliyim diye bugün randevu almadan hastaneye (İstanbul, Bakırköy Sadi Konuk E.A.H.) gittim, "sevkli de olsanız randevusuz bakılmıyor" dendi.
Randevu alayım bari tüm bölümlere dedim, hep farklı farklı günlerde var, MHRS ikinci randevudan sonra "İki aktif randevunuz var, bir tanesi bitince yeni bir randevu oluşturabilirsiniz" uyarısı verdi (aynı anda 3 randevu olmuyor demek ki)
Ben de aldığım 2 randevuyu iptal ettim. Gittim direkt Sağlık Kurulu'ndan randevu aldım tek günde bitirebilmek adına.

Aile hekiminin sevkiyle değil de direkt kendimiz Sağlık Kurulu'na başvurup yenileyemiyor muyuz ehliyeti?

@afterexams,
Merhaba ben ortopedik engelliyim sol koldan önce edevlet üzerinden kişisel sağlık bilgi formunu doldurdum ,sonra aile hekimi ne gittim o devlet hastanesi ortopediye sevk etti oda sürücü olur kısmını il sağlık komisyonu sevk olarak gönderdi bu şekilde .Siz e devletten kişisel sağlık bilgi formu doldurdunuz mu ?

@AHMET FATİH ERYILMAZ,

Formu doldurdum, orada sıkıntı yok.
Ama aile hekiminin sevkiyle gitmek şart mı, onu soruyorum.

Aile hekimi 5 farklı bölüme görünmemi istedi sevkte ve hepsine de tek tek randevu almam gerekiyor. Bazısına randevu yok, bazısına da farklı gün ve saatlerde randevu var.

Direkt Sağlık Kurulu'na randevu alıp gidersem hepsine tek günde muayene oluyorum. Aile hekiminin sevkiyle gidersem randevu alma işi de muayeneye gitme işi de eziyet olacak.

Kendi soruma kendim cevap vereyim, direkt sağlık kurulu'na aldığım randevu boşa gitti. Kabul olmuyormuş.

Aile hekiminin sevkiyle mecburen 5 farklı branştaki doktora da göründüm (1.5 ay sürdü!), hepsinden birer tane rapor aldım. Hepsi de "1. Grup sürücü olur" seçeneğini işaretledi seçenekler arasından. Göz (01.06) ve İç Hastalıkları (103.03) kısıtlama düştü.

Bugün gittim İlçe Nüfus'a, "Siz engellisiniz, doktorlar '1. Grup Sürücü Olur' şıkkını işaretlemiş, sizi komisyona sevk etmeliydiler" filan dedi memur. Dedim "1.5 aydır uğraşıyorum bununla". Memur da "ÖTV'den vs. yararlanamazsınız bu haliyle" dedi. Dedim "zaten yararlanamıyorum, bas geç normal B'yi". Bu şekilde yeniledim ehliyeti.

İç hastalıklarının düştüğü kısıtlama sebebiyle yılda bir kontrol saçmalığı var, onu da gelecek yıl halledicez artık. Takat bırakmadılar.

Üst Alt