Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetimi yenisi ile değiştirme işlemleri hakkındaki deneyimlerim

@afterexams,

Nufus müdürlüğü sizin engelli olduğunuzu nerden bildi peki? Kısıtlama kodlarindan dolayı mı bildi, engeliniz elindeki surucu olur raporunda mi yaziyordu yoksa? Yoksa siz mi söylediniz?

@tgc44,

Eski tip sürücü belgesini onlara gösteriyoruz, delik açıp geri veriyorlar :) (2008 yılında aldığım, o dönem engellilere verilen H sınıfı ehliyet)

Bir de Aile hekiminin sevkiyle gidip 5 farklı branştan rapor almışım, direkt "engelli" demişlerdir zaten.

@afterexams,

Cevap yazdığınız için teşekkür ederim. 1. Grup surucu olur raporunu sadece engelli bireylere değil, engelli raporu olmayıp çıkartmayıp sistemde kayıtlı bazı rahatsızlıkları olan kişilere de veriyorlar da o yüzden sorma gereği duydum. Dediğiniz gibi h sınıfı ehliyeti görüyorlar zaten orayı düşünemedim.
Bir sorumda şu siz hastanede 5 branşı 1.5 ayda bitirdikten sonra kurula mi girdiniz? Yani tüm doktorlar 1. Grup surucu olur dedikten sonra size heyetten çıkan bir surucu olur raporu mu verildi abi?

@tgc44,

Rica ederim ne demek.

5 doktorun beşi de "1. Grup Sürücü Olur" diye ayrı ayrı rapor düzenledi. O yüzden kurula/komisyona görünmedim ayrıca, dolayısıyla ayrı bir rapor da düzenlenmedi. Elimdeki 5 raporla direkt ilçe nüfusa gittim. (Raporların yüzüne dahi bakmadılar, sistemden görünüyormuş zaten. Boşa kağıt israfı.)

Raporlarda "Komisyona Sevk" alanı da var, sanırım o alan işaretlenirse komisyona/heyete giriliyor.

@afterexams,

Anladım 5 ayrı raporuda gördüler ve ehliyetinizi aldınız çok iyi. Aynen komisyona sevki isaretleselerdi işleme il sagliktan devam edecektiniz. Çok şükür gerek kalmamış.
Bir gün içerisinde en fazla 2 bölüme muayene olma hakkımız olduğunu da öğrenmiş oldum yukarıda yazdıklarınızdan. 2 den fazla muayene için mhrs den randevu alınamıyor değil mi doğru anladım?

Farklı günlerde dahi olsa 2'den fazla aktif randevunuz olmuyor MHRS'de. Maksimum 2 randevu.

Anladım günler farklı da olsa 2 aktif randevudan birinin tarihi geçmiş olmalı ki yenisini alabilelim.
Birde şunu sorsam size. Mhrs den randevu onaylama işlemi oluyor ya ( randevuya gitmeden 2 gün öncesinde onaylamak zorunda olduğumuz onaylama islemi) engelli bireyler bu onaylama işleminden artik muaf diye duymuştum. Siz yakın zamanda mhrs den randevu aldığınızda sizden randevu onayi istiyor mu? Yoksa otomatik onaylanmış mi oluyor?

İki gün değil bir gün önce mail & sms geliyor, sonra da çağrı geliyor telesekreter tarafından.

"Randevuya gidecekseniz 1'i, gidemeyecekseniz 2'yi tuşlayın" diyor. Ben bazen açıp tuşluyorum, bazen de ya duymuyorum ya da açmıyorum. Otomatik onaylanmış oluyor bu durumda. SMS geliyor yine "Randevunuz olduğunu hatırlatıyoruz, gitmezseniz 15 gün aynı branşa randevu alamayacaksınız" diye.

Muafiyet yok şimdilik.

Üst Alt