Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetin B sınıfına dönüşümü prosedürü (2016 itibariyle)

serkan_3366

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
ÖNCELİKLE İNSANLARIN YANLIŞ YÖNLENDİRMELERİNDEN DOLAYI BUNU YAZMA İHTİYACI DUYDUM.
16.02.2016 İTİBARİYLE H EHLİYETİMİ B YE DÖNÜŞTÜRDÜM.
YAPILMASI GEREKENLER ŞUNLAR:

1-AİLE HEKİMİ YADA PRATİSYEN HEKİME GİDİP DURUMU İZAH EDİYORSUNUZ(BU BİRAZ VAKTİNİZİ ALIYOR ÇÜNKÜ NET OLARAK PROSEDÜRÜ BİLMİYORLAR) RAHATSIZLIĞINIZA GÖRE SİZİ UZMAN/UZMANLARA SEVKEDİYOR

2-UZMAN DOKTOR VEYA DOKTORLAR ÖZEL TERTİBATLI(OTOMATİK VİTES GİBİ) ARAÇ KULLANABİLECEĞİNİZİ SÜRÜCÜ OLABİLECEĞİNİZİ YAZIYOR.

3-UZMAN ONAYINDAN SONRA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜKLERİNDE KURULAN KOMİSYONA GİDİYORSUNUZ. HAFTANIN BELİRLİ GÜNLERİ KOMİSYON TOPLANIYOR. ONLARADA DERDİNİZİ NASIL BİR ARABA KULLANACAĞINIZI ANLATIYORSUNUZ. KOMİSYON TERTİBATA KARAR VERİP BELİRLENEN KODLARI RAPORA YAZIP İMZALIYOR
SÜRÜCÜ SAĞLIK RAPORU İŞLEMLERİ BURADA BİTİYOR....

EHLİYET DEĞİŞİMİ İÇİN:

SÜRÜCÜ BELGESİ RANDEVU ADRESİNDEN RANDEVU ALIYORSUNUZ.
EMNİYETE SÜRÜCÜ BELGESİ DEĞİŞİMİ İÇİN İSTENEN BELGELERİ TAMAMLAMANIZ GEREKİYOR. BU BELGELER:

1-SÜRÜCÜ SAĞLIK RAPORU (YUKARIDA NASIL ALMANIZ GEREKTİİNİ ANLATTIĞIM RAPOR)
2-Eski sürücü belgesi
3-Nüfus cüzdanı
4-15 TL (13 TL değerli kağıt bedeli, 2 TL vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine veya bankalara yatırıldığına dair makbuz
2TL Yİ BANKALAR 13TL Yİ VERGİ DAİRESİ,BANKALAR VE TRAFİK İÇİNDEKİ VEZNE ALIYOR. YATIRABİLECEĞİNİZ BANKALARA SÜRÜCÜ BELGESİ RANDEVU ADRESTEN BAKABİLİRSİNİZ.

5- Fotoğraf 2 adet (5x6 ebadında arka fon beyaz olacak şekilde biyometrik bir vesikalık fotoğraf) FOTOĞRAFÇILAR ÖĞRENMİŞ İŞİ ÇEKİYORLAR :)))

6-Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan.

Bu belgeler ile randevu saatinde gittiğinizde öncelikle parmak izi işlemini hallediyorsunuz. Daha sonra değişim işini yapıyorsunuz yaklaşık 15-20dk.

Sonunda size geçici belge veriyorlar 15 gün o belge ile araç kullanabiliyorsunuz. Asıl belge adresinize posta ile gönderiliyor.

İŞLEMLER BURADA BİTİYOR UMARIM TEREDDÜT YAŞAYANLARA FAYDALI OLUR. HERKESE KOLAYLIKLAR...

Kaç yıl için müsademiz var bu zulüm için. Bu sene değiştirimesi şart mı ehliyetlerin.

5yıl geçerli Hsınıfı ehliyetler ben araç aldığım için mecbur değiştirmemi istediler.

Bilgilendirme için teşekkür ederim bişey sormak istiyorum uzman doktora sevk ederken biz istediğimiz hastaneyi isteyebiliyormuyuz mesela üniversite hastanesi yoksa aile hekimi devlet hastanesine mi sevk ediyor .
Birde hastanede kurula mı girmek gerekiyor kendi hastalığımızla ilgili doktor mu bakıyor.
Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.

serkan_3366 güzel ve detaylı anlatım için teşekkürler. Yeni ehliyetiniz ve aracınız hayırlı uğurlu olsun serkan Bey, kazasız belasız günlerde kullanın inşallah.

ÖNCELİKLE İNSANLARIN YANLIŞ YÖNLENDİRMELERİNDEN DOLAYI BUNU YAZMA İHTİYACI DUYDUM.
16.02.2016 İTİBARİYLE H EHLİYETİMİ B YE DÖNÜŞTÜRDÜM.
YAPILMASI GEREKENLER ŞUNLAR:

1-AİLE HEKİMİ YADA PRATİSYEN HEKİME GİDİP DURUMU İZAH EDİYORSUNUZ(BU BİRAZ VAKTİNİZİ ALIYOR ÇÜNKÜ NET OLARAK PROSEDÜRÜ BİLMİYORLAR) RAHATSIZLIĞINIZA GÖRE SİZİ UZMAN/UZMANLARA SEVKEDİYOR

2-UZMAN DOKTOR VEYA DOKTORLAR ÖZEL TERTİBATLI(OTOMATİK VİTES GİBİ) ARAÇ KULLANABİLECEĞİNİZİ SÜRÜCÜ OLABİLECEĞİNİZİ YAZIYOR.

3-UZMAN ONAYINDAN SONRA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜKLERİNDE KURULAN KOMİSYONA GİDİYORSUNUZ. HAFTANIN BELİRLİ GÜNLERİ KOMİSYON TOPLANIYOR. ONLARADA DERDİNİZİ NASIL BİR ARABA KULLANACAĞINIZI ANLATIYORSUNUZ. KOMİSYON TERTİBATA KARAR VERİP BELİRLENEN KODLARI RAPORA YAZIP İMZALIYOR
SÜRÜCÜ SAĞLIK RAPORU İŞLEMLERİ BURADA BİTİYOR....

EHLİYET DEĞİŞİMİ İÇİN:

SÜRÜCÜ BELGESİ RANDEVU ADRESİNDEN RANDEVU ALIYORSUNUZ.
EMNİYETE SÜRÜCÜ BELGESİ DEĞİŞİMİ İÇİN İSTENEN BELGELERİ TAMAMLAMANIZ GEREKİYOR. BU BELGELER:

1-SÜRÜCÜ SAĞLIK RAPORU (YUKARIDA NASIL ALMANIZ GEREKTİİNİ ANLATTIĞIM RAPOR)
2-Eski sürücü belgesi
3-Nüfus cüzdanı
4-15 TL (13 TL değerli kağıt bedeli, 2 TL vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine veya bankalara yatırıldığına dair makbuz
2TL Yİ BANKALAR 13TL Yİ VERGİ DAİRESİ,BANKALAR VE TRAFİK İÇİNDEKİ VEZNE ALIYOR. YATIRABİLECEĞİNİZ BANKALARA SÜRÜCÜ BELGESİ RANDEVU ADRESTEN BAKABİLİRSİNİZ.

5- Fotoğraf 2 adet (5x6 ebadında arka fon beyaz olacak şekilde biyometrik bir vesikalık fotoğraf) FOTOĞRAFÇILAR ÖĞRENMİŞ İŞİ ÇEKİYORLAR :)))

6-Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan.

Bu belgeler ile randevu saatinde gittiğinizde öncelikle parmak izi işlemini hallediyorsunuz. Daha sonra değişim işini yapıyorsunuz yaklaşık 15-20dk.

Sonunda size geçici belge veriyorlar 15 gün o belge ile araç kullanabiliyorsunuz. Asıl belge adresinize posta ile gönderiliyor.

İŞLEMLER BURADA BİTİYOR UMARIM TEREDDÜT YAŞAYANLARA FAYDALI OLUR. HERKESE KOLAYLIKLAR...
Yeni ehliyetin bi örneğini paylaşa bilirmisin birde kod olarak kaç yazıldı ehliyetine kolay gelsin paylaşım için teşekkürler

serkan_3366 sağlık kurulundaki heyetin yaklaşımı nasildi ? Normal heyetlerdeki gibi sıfırdan tarama mi yapiyorlar yoksa zaten ehliyetin oldugu icin gerekli kodlari yazip veriyorlar mi ?

Evet sadece sevk ettiği uzmanın bulunduğu hastaneye gidebiliyorsunuz özel / devlet / ünv hastanesi farketmiyor. Hayır hastanede hangi uzmana veya uzmanlara yönlendirdi ise onlara muayene oluyorsunuz. Yani sizin dediğiniz gibi hastalığınız neyle ilgili ise o uzmana gidiyorsunuz. Mesela benim ortopedik rahatsızlığım birde göze yolladı her iki uzmanada raporu onaylattım. Rica ederim yardımcı olabileceğim bir konu olursa cevaplarım...

Teşekkür ederim çok bilgi kirliliği ve yanlış yönlendirmeler yapılıyor maalesef

Hayır heyetin yetkisi hangi tür sürücü belgesi alabileceğiniz ve kullanacağınız özel tertibatla ilgili karar verir ehliyet alamaz raporu kesinlikle veremez

mesela ortopedik rahtsızlıgı olan birisi aile hekimine gitse özelde bir ortopdedide muayen olsa yeterlimi özelde okey verirse skalyozu avr arkdaşımın

aile hekimi notmu düşüyor ortoepdiye görünemsi gerek yada göze flan die

senin engel endir kardeş hangi hastaneden aldın rpaoru

Yeni ehliyetin bi örneğini paylaşa bilirmisin birde kod olarak kaç yazıldı ehliyetine kolay gelsin paylaşım için teşekkürler

Rica ederim ehliyet 15 gün sonrA adresime gelecek şimdilik geçici bir a4kağıdı verdiler kod: 10.02 otomatik vites ve 01.01 gözlük başka bir kod yok.

mesela ortopedik rahtsızlıgı olan birisi aile hekimine gitse özelde bir ortopdedide muayen olsa yeterlimi özelde okey verirse skalyozu avr arkdaşımın

Evet kardesim matbu bir rapor şablonu var aile hekimi ona yazıyor sevkettiği bölümleri. Son noktayı il sağlık müd komisyonu koyuyor. Yani hangi tertibatı ve hangi tip sürücü belgesi alacağını onlar belirliyor

serkan_3366 kardeşim birde benim sorular a cvp verisen tşk edeirm

il saaglık komsiyonuna mı çıkıyız birde

Bilgilendirme için teşekkür ederim bişey sormak istiyorum uzman doktora sevk ederken biz istediğimiz hastaneyi isteyebiliyormuyuz mesela üniversite hastanesi yoksa aile hekimi devlet hastanesine mi sevk ediyor .
Birde hastanede kurula mı girmek gerekiyor kendi hastalığımızla ilgili doktor mu bakıyor.
Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.

Rica ederim uzman doktora sevk ettiğinde sürücü sağlık raporu vermeye yetkili bütün hastaneler gecerli (özel, ünv, devlet)
Kurul değil sadece sevk ettiği uzman veya uzmanlara muayene oluyorsun.
Ancak çok yeni uygulama olduğu için nasıl yapacaklarını bilmiyorlar. Sizin yönlendirmeniz gerekebilir

serkan_3366 sağlık kurulundaki heyetin yaklaşımı nasildi ? Normal heyetlerdeki gibi sıfırdan tarama mi yapiyorlar yoksa zaten ehliyetin oldugu icin gerekli kodlari yazip veriyorlar mi ?
Biraz zor oluyor kendinizi anlatmak ama eski ehliyetinizi varsa aracınız ruhsatınızıda yanınıza alın kendinizi ifade ederken kullanırsınız. Bir önceki uzman doktora istediğiniz tertibatı yazdırabilirseniz oda etkili olabilir. Ancak yazarlarsa yönetmeliğe göre yazamazlar. Ben rapor için gittiğimde yazdıran kişiler vardı istediği tertibatı

Evet kardeşim benimde ortopedik aile hekimine gittim özelde ort gittim uzman sürücü olabilir özel tertibatlı araç kullanabilir yazdı.
Daha sonra aynı raporla sağlık il müd komisyona girdim ordada otomatik vites yazdılar. Tabi baya bi uğrastım kenfimi anlatabilmek için

başkan ortopedi doktoru verdikten sonra komisyon enden özel tertibatlı kullandn içinmi özel tertibat kullnamaa gerek yoksa girmeey gerke varmı benim arkdşda sklayoz var tertibata ihtiyaç duymuyor özelden raoru alsan tek heim sadece ortopedi yetmezmi

burak_br

Ötv indirimli aracı nasıl alacaksın o zaman kardeşim. Eğer amacın tertibatsız arac ötv indirimli değilse uzmanın verdiği raporla b sınıfı alabilirsin. Ancak ötv indirimi alamazsın

kardeş zaten ötv idnrimi yok skalyoz engellielre amaç ehleit almak hyi bye çevirmek

burak_br

Aile hekiminden yada uzmandan b gurubu sürücü belgesi alabilir yazdırabilirsen emniyetten direkt alabilirsin

cocarbilgin

Bilgim yok kardesim benim sol el otomatik aldım

burak_br

Önceki ehliyetin h miydi eğer öyleyse emniyete bir danış derim çünkü her yerde farklı bir uygulama var.

ayen kardeşim şuan h var bunu bye çevircez teribata flan gerek yok orotpediek bir rahtrsızlık var

biz ozman aldımzıda 2010 yılında özelden tek doktor h sınıfı ehlieyetlaır ayzı verdiydi orotpdei doktoru şimdiede bısınıf ehliet laırd ie yazsa verse olur heralde

Kardeş Gazi özel hastanemi devletmi biliyormuşum ve hiç anlamadım ben bu mevzuatı ben aile hekiminden b sınıfı alabilir raporu aldım kabul etmiyor burak_br

Peki hocam ben raporumu aralık ayında aldım H sınıfı ehliyet alabilir otomatik araç kullnabikir yazıyor ve B sınıfı ehliyetim var tertibata gerek yok kurula tekrar girmem gerekiyormu sadece Otamatik olarak ehliyetimi değişmek mi gerekiyor? araç alımında H sınıfı yazmasında sıkıntı varmı yoksa raporu tekrar değişmem gerekirmi? teşekkürler imdiden

cankoc

Kardeş senin durum karışık biraz maliye muhtemel raporunu kabul eder ama h sınıfı ehliyet istiyor şuan. Değişiklik ne zaman olur bilemem. Şu anda h ehliyet vermiyorlar ve sürücü olur raporu istiyorlar onunda formatı farklı. Yani yanlış yönlendirmek istemiyorum seni emniyet ve maliyeyle görüşmeni tavsiye ederim

Serkan bey teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Ben h ehliyet raporunu Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinden almıştım şimdi orası yanlış bilmiyorsam artık rapor vermiyor fakat rapor vermeye Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi listesinde var. Bu durumda orası rapor verirmi bilmiyorum.
Peki ücret alınıyor mu rapordan.
Bu kodları doktor mu yazıyor yoksa il sağlık müdürlüğü mü.

peki serkan bey siz raporu hangi hastaneden aldınız? bu aldığınız raporla ötv siz araç alabildiniz mi?

bu raporla ötv siz araç alabilir miyiz?

serkan_3366 merhabalar benimde bir sorum olucak peki yeni aracınızı alırken bu raporu mu kullandınız maliyeye bu raporu mu verdiniz ? birde özel dr oluyor demişsiniz herhangi bir özel hastaneden sadece polikilinik gibi mi randevu aldınız
saygılar
serkan_3366 merhabalar benimde bir sorum olucak peki yeni aracınızı alırken bu raporu mu kullandınız maliyeye bu raporu mu verdiniz ? birde özel dr oluyor demişsiniz herhangi bir özel hastaneden sadece polikilinik gibi mi randevu aldınız ? ayrıca benimde sağ kolumda bir rahatsızlık var 10:02 kodu yani otomatik vites kodu özel tertibat olarak sayılmakta mıdır maliye tarafından ?
saygılar

Ben de vergi dairesindeyim. mtv de çalışan memura sordum.biz h sınıfı ehliyet arıyoruz dedi bana. maliye bakanlığından bir düzenleme gelmediği sürece böyle olacak dedi memur arkadaş.

Memur doğru söylemiş. Maliye bakanlığı yeni bir düzenleme yapana kadar mecbur var olan düzenleme ve yönetmelikle hareket edecekler. Maliye yeni bir düzenleme çıkarana kadar ÖTV - MTV indirimi için ayrı, üzerinde H sınıfı ehliyet alabilir yazan bir raporda alınması gerekecek. Tabi bu henüz ÖTV indirimi için raporu bulunmayanlar için. 2016 öncesi ÖTV indiriminden faydalandığınız faydalabildiğiniz raporunuz varsa onu ÖTV ve MTV indirimi için vergi dairesinde kullanabilirsiniz.

Üst Alt