Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetin B sınıfına dönüşümü prosedürü (2016 itibariyle)

serkan_3366 cok tesekkurler bilgilendirmelerin icin.

Kurul olarak illa bulundugumuz ile mi gitmemiz gerekir acaba ? Su yuzden soruyorum, izmitte oturuyorum fakat olk raporu haydarpasadan aldigim icin yine oradaki doktorlara gitmek istiyorum cunku doktorlara dert anlatmak zor.Hastanenin onceki raporu ile gidersem daha kolay hallaederim gibi geliyor. Ama haydarpasan alirsam uzman onaylarini hangi ilin saglik kuruluna gitmem gerekir sizce ??

ortopedik engelliyim rapaor oranı 90 üstü olunca ehliyet alıp araç kullanılmıyomuş yeni yasaya göre benim rapor oranı %97 ama h sınıfı ehliyetim var şaşırdım kaldım ne yapmam lazım

serkan_3366 bir sorum olucaktı ben daha önce h sınıfı ehliyetimi B ye çevirmek istedim fakat tekrardan direksiyon sınavıma girmem gerektiğini söylediler bir dünya masraf cıktı. ben şimdi gidip sağlık raporu alsam gerekli belgelerle birlikte emniyete gitsem benim H(otovitesliaraç) ehliyetimi B sınıfına yani manuelde kullanabilir diye alabilirmiyim lütfen yardımcı olun

beyler aile hekimine gidip sonrasında hngi uzmansa ona gitmmeiz yeterli dior serkan ortopedi sie ortopedi gözse göz bride he ehliyeti o lup ötvden yararlanamama saçmalıgı vardı bu b ehliyeti iyi oldu bir nevi sklayoz hastası için aile hekimi rpaoru yeterli olrumuki acaba yusuf emre sen enyaptın kardeş

@aliii
Artık H sınıfı ehliyet yok, değiştirdiğinizde B olacak zaten. Ancak sol ayak kısıtınız varsa ehliyetiniz B de olsa otomatik vitesin kodu işlenecek, aynı şey yani.

BAB-I ALİ
Kardeşim link olarak koydum ilgili yönetmeliği ve sağlık bakanlığı yazısını okumanı isterim açık ve net yazılı orada. Ayrıca 7 yıl ünv hastanesinde çalıştım sadece gülüyorum o cevaba. Ücret isteriz dese anlarım. Bu ne ya iş bilmezler uğraştırırlar. Allah kolaylık versin.

Deniz şahbaz
Amacım işlemlerimizi kolaylastırmak ve ilgili yönetmelik gereği insanları bilgilendirmek özelliklede sorun çıkaranları aşmak içindir. Benim çektiğim sıkıntıları kimse çekmesin. Her kurum mecburen yönetmeliği uygulayacak ama çok zorluk çıkarıyorlar. Belkide uygulama yeni olduğu içindir

Neden uğrasıyorsun kardesim vermiyorlarsa. Aile hek onaylattıysan al yönetmeliği eline git baska hastaneye vermiyorlarsa yine git gel uğrasacaksın

Kardesim artık h yok b var. Ondada kısıtlamalar kısmında özel tertibat kodları yazıyor. O koda uygun aracı kullanıyorsun.

İlgili yönetmeliği bir oku ve sağlık bak yazısını kardeşim. Hanhi ilde olmalı komisyon bilmiyorum ama. Ehliyet değişimi için gideceğin emniyet müd ili farketmiyor. Heryerde yapabiliyorsun. Ancak yine söylüyorum öncelikle ilgili resmi belgeleri oku. Önceki mesajlarda linkleri koymuştum.

İyide benim ehliyet b sınıfı araç almak için rapor alınacak burayı anladım peki heyetemi gircez raporu almak için

arkadşlar sürücü sağlık raporu veren hastaneler 50 tl ile 300 tl arasında ücret alcaklrı doğrumu yeni rapor alanlar ücret ödedimi bilgiledirirseniz bu da yol gösterici olacaktır,teşekkürler,

saim turhan
Evet doğru, aile hekimi uzman görüşüne sevk ederse gideceğiniz hastanede ücret ödeyeceksiniz.

Kafam karıştı şimdi. Arkadaşlar herkes bir şey yazmış. Benim şimdi normal b sınıfı ehliyetim var. Zamanında sürücü olabilir diye rapor alıp b sınıfı ehliyet almıştım. Şimdi ötvden yararlanabileceğim b sınıfı ehliyetimide engelli sınıfında değiştirmek istiyorum ne yapmam gerekiyor. Nasıl yapacağım. ortopedik özürüm var

Ben sürenin sonunu bekleyecem, bunların işi belli olmaz. otomatik vites kullananlar vergili bundan sonra derler öyle kala kalırız.

onur1975 bende seninle ayniyim durum itibarı ile.
Şimdi, öncelikle yeni ehliyet yasası ile değişiklikler malumun. Karayolları ehliyet sınıflarını yeniledi H sınıfını kaldırdı tertibat vs. kodu yazılarak B sınıfına aldı tabiri caizse B(kısıtlı) oldu. Ehliyetini nasil yenileyecegini başka başlıklarda görebilirsiniz.

ÖTV indirimine gelince; ötv indirimine onay veren kurum maliye ve ötv indirimi ile ilgili yönetmeliğinde herhangi bir değişiklik yapmadı ve hala "H sınıfı sürücü olabilir" yazan bir ibarenin olduğu rapor istiyor. Böyle bir raporun varsa ehliyetini yeniler ötv indirimini alırsın. Ama benim gibi hem eski usul B sınıfı ehliyetin ve ötv indirimi için uygun raporun yok ise maliyenin H sınıfı sürücü olabilir ibaresini aradığı yönetmeliği değiştirmesini beklemen gerekecek. Yada biraz daha uğraşlı olabilir ama ehliyet yenilemek için ayrı, ötv indirimi için içerisinde " h sınıfı sürücü olabilir - tertibatli manuel vites - otomatik vites araç kullanabilir" yazan ayrı bir rapor alman gerekir

Arkadaşlar çok güzel bilgiler vermişsiniz. Benim de bir sorum var. Bende B sınıfı ehliyet var. 2 ay önce engelli raporu çıkarttım %92 engel oranım var. Diyaliz hastasıyım. Yakında Ötv indirimli araba almayı planlıyorum. Ehliyeti değiştirmeme gerek var mı? Bilgisi olan arkadaşlar cevap verebilir mi?

ulubey %90 üzeri olduğu için gidin istediğiniz aracı alın. %90 ve üzeri şart aranmıyor bildiğim kararı ile

1-Sadece nufus cüzdanımızla aile hekimine gidiyoruz ve ehliyet için rapor istiyoruz.
2-Aile hekimi bizi engelimizle ilgili uzman doktora sevkediyor.
3-İstersek herhangi bir özel hastanenin usman doktoruna gidip özel tertibatlı araç kullanabilir şeklinde onaylatıyoruz,yazdırıyoruz.
4-İl sağlık müdürlüğüne gidip tertibatla ilgili gerekli kodları yazdırıyoruz ve raporumuzu alıyoruz.
5-Bu raporla H sınıfı ehliyet değişimi için emniyete gidiyoruz.
Ben okuduklarımdan böyle anladım.Burda benim için önemli olan nokta özel hastane konusu.Özel hastanedeki uzman doktordan aldığımız rapora il sağlık müdürlüğünün yada emniyetin itiraz hakkı var mı?
Kayseride yaşayan engelliler için bu konu çok önemli,burda yaşayan ve önemli etkili yetkili tanıdığı olmayan üst extremite noksanlığına sahip hiçbir engelli Kayseri devlet hastanesinden sürücü olur raporu alamaz.Farklı bir ile müracat etmeyi düşünüyorum

raporunuzu ozel hastahaneden alabilirsınız yeterki engel durumunuzun uzmanı hekimi sizi muayne etsin ve gerekli donanımı rapora yazsın saglık müdürlüğü ve emniyet kabul edecektir 2009 da ehliyetimi ozel hastahane ile almıstım ehliyet raporlarında devlet hastahanesinden alınacak diye kaide yok sadece otv siz araç alınıcaksa devlet hastanesinden rapor alma şartı var dediğim gibi sadece ehliyet alımı ve ehliyet değişmi icin ozelden rapor alınabilir

Sağ kol engeli için ortopedi doktoru hangi sürücü seçeneğini işaretleyecek? Beş ayrı seçenek ve bir sürü kod var. Bizimki hangi kod olmalı?

serkan_3366

öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Anladığım kadarıyla siz H sınıfı ehliyetini yeni almışsınız 2016 ocak ayında. araç alımında yeni aldığınız bu raporu kabul etmediler ve sizden değiştirmenizi istediler :( benide bu yaz ehliyetimi alırken bayağı bir uğraştırdılar ama yılmadım ve uğraştım :) benim ehliyetimde H sınıfı otomatik vites kullanabilir ibareli sol ayaktan dolayı. sanırım şimdiki süreçte daha kolay olacak gibi..ehliyeti değiştirmede rapor süresinin bir önemi yok o zaman..

Bugün İlk ehliyetim kapıma geldi.H sınıfı kalktığı için B sınıfı yazıyor.otomatik vites açıklaması yok,kodlandırma bölümü boş.Sol kol hareket kısıtlığım var.

Merhaba,

Şimdi benim bi kaç sorum olacak.

Yeni araç aldım. Bana böyle bir konudan bahsedilmedi. Araç ile ilgili bir sıkıntı yaşar mıyım?

Süreğen bir raporum var. Devlet hastanesinden alınmış. Özel Tertibatlı araç kullanımı için. Tekrar rapora gerek var mı?

Çünkü ben H Sınıfı ehliyeti alırken raporu sürücü kursu doktoru halletmişti.

Şimdiden teşekkürler,

peki hocam h sınıfı yazan raporla aracı alabilirmiyiz sonra b sınıfı ehliyeti alınca trafik işlemlerinide onunla yapsak, yada maliyeye yeni düzenleme gelmeden bir şey yapılamıyormu ehliyette almamalımıyız

Benim normal b sınıfı ehliyetim var tekrar ehliyet almam için söfer kursuna gitmem gerektiğini söyledi emniyet

mert66
Onunla ilgili yazıyıda koymuştum sağlık bakanlığı yazıda diyor ki: komisyon ehliyet alamaz raporu veremez sadece hangi sınıf ehliyet alacağını ve özel tertibat kodunu belirler. Emniyete gelince rapordaki kodlar, gittiğin uzman bilgileri doğru yazdığı taktirde bir problem çıkmıyor. En önemlisi kullandıkları ifade ve kodların doğruluğuna bakıyorlar.

cankoc
Maliye şuan için hem h sınıfı ehliyet hemde rapor istiyor

Oguzcanckaya
Hayırlı olsun güle güle kullan... Sen bitirmişsin zaten daha ne problemi olacak kardeşim. Hangi marka ve ne kadara aldın söylemek istersen tabi :))

mrv Nc
Peki raporunda ne yazıyordu ehliyet değişimi için aldığın raporda kod yokmuydu

LECCEBÜM
Hayır hocam h ehliyetim vardı yeni yasaya göre değişim yaptırdım

serkan 3366

Ben ilk defa H sınıfı ehliyet almak için 6 ay önce rapor çıkarttım.sürücü kursu, sınavlar bu zamana kaldı.emniyet son 6 aya kadar olan raporları kabul ettiği için yeni prosüdür raporu çıkartmadım.raporumda H sınıfı ehliyet alır otomatik vites araç kullanır yazıyor.polis memuruna B sınıfı ehliyet ile nasıl araç alınacak dedim,raporunuzla başvuracaksınız dedi.zaten şu an araba değiştiremeyiz.

merhabalar bende eski raporumla gittim kabul edilmedi.
sırasıyla sağlık ocağına gittim oradan beni göz kkb pisikiyatri ortopediye sevk etti tek tek hepsini dolaştım ortopedi kas ölçüğmü için fizik tedavi bölümüne gönderdi toplamda 180 tl para ödedim.sonra il sağlık müdürlüğüne git dedi oraya gittim kurul daha topalanmamış makine mühendisleri odasından adam ayarlanmadığından evraklarımı aldılar kurul toplandığında seni ararız deyip postaladılar :) bu arada engelim sağ ayak polio sekeli h otomotik araç kullanabilir ehliyetim var.araç almaya gittiğimde yeni sisteme göre rapor alacaksın dediler.hem ehliyetimi değiştiricem hemde araç alıcam nasip olursa

Herkese Merhaba
Ben sizlere bir konuda bilgi vermek istedim sol kol ampute engelliyim İstanbul da yaşıyorum ehliyet yenileme sürecinde hastahane den raporumu aldım bugün İl Sağlık Müdürlüğüne vermek için gittiğimde benden raporumla beraber hastahanenin il sağlık müdürlüğüne sevk yazısını da istediler.Raporunuzu aldığınız hastaneden sevk yazısını da alırsanız iyi olur.Bu konu ile ilgili bütün hastahaneleri İl Sağlık Müdürlüğünce bilgi verilmiş diye söylediler.
Bu süreçte herkese kolay gelsin.

Bizim çilemiz nezaman bitecek kolay olacağına iyice zorlasiyor.....

Serkan kardesimin anlatımına göre il sağlıka gerej yok aile hekimine git ordan engel nerede ise gozse goz ortopedi ise ortopedi uzman doktora git tek hekim raporu ile emniyete gidip deisirilmesi gerek kurula gerek yok

burak_br
Ortopedik engel varsa il sağlık müdürlüğüne de gideceksiniz mecburen.
Kullanabileceğiniz araç ve tertibat türünü belirleyecek kodları il sağlık müdürlüğü komisyonu verecek çünkü.

Üst Alt