Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetin B sınıfına dönüşümü prosedürü (2016 itibariyle)

Serkan kardesimizdede ortopedik engel varmisti ona oyle bir gereksinim duymamis

Pardon kardesimizde gitmis il saglik komisyonuna

Ya benim arkdas ozelden almisti 2010 yilinda sonrasinda tekndoktor vermisti h ehliyet raporunu simdide yine sadece ortopediye gitse alsa skalyozu var sadece yusufemre senin ehliyet ne oldu kardes

Aile hekimi hangi uzman ya da uzmanlara sevki gerekli görürse onlara gitmek zorunda.

burak_br

Hayır kardeşim ben anlatamamışım galiba. Uygulama o şekilde değil. Özel tertibat için mutlaka il sağlık komisyonuna girmelisin

Benim önerim şu arkadaşlar. Mutlaka herkes işlemlerini yapmadan ön görüşmeleri gerçekleştirsin ilgili kurum ve kişilerle. Uygulama farklı olabiliyor yazılanlara göre benim yorumum.
Sonradan geri dönüşü zor olduğu için ve pişman olmamak için adımlarımızı sağlam ve net atmalıyız.
Not: 2007 de aldığım H sınıfı ehliyetimi Değişimini yaptım ve ptt kargo ile ehliyet bana ulaştı. Herkese kolaylıklar diliyorum. İnşallah sorunsuz halledersiniz

Kardesim ozel tertibata ihtiyaç duyulmadi an komisyona gerek yok sanirim aile hekimi ve gonderdigi uzman hekimler oluru yeterli varsayioyurum gözse gos ortopedi ise sadece ortopedi doktoru yeterli

Kardesim bir resmini paylasabilirmisin

iyide simdi bizler H sinifi icin heyete girilmiyecek mi benim hali hazirda b sinifi ehliyetim var hastalanmadan once almistim.

Özel tertibata gerek duyulmazsa zaten uzamana da gerek. Ama göz ortapedi kbb her hangi birine sevk olunursa o sevkin sonu il sağlık komisyonunda biter başka kaçarı yok bence

Merhaba arkadaşlar,
%41 oranlı raporluyum. İşitme kayıplıyım. Raporu 2 yıl kadar önce aldım. Araba kullanmaya ise 2010 yılında başladım. B sınıfı ehliyet almıştım. ÖTV'siz araç almak istiyorum. B sınıfından H sınıfına geçişi araştırıyordum ki H sınıfı kalkmış. Bundan sonra engelliler A sınıfına geçirilecekmiş. Başlıkları inceliyorum ancak her kafadan bir ses çıkmış. Benim durumumda yapmam gereken nedir acaba? B sınıfından H ya da A'ya geçiş süreci nasıldır? Yönlendirebilirseniz çok sevinirim.

H sınıfı otomobil için B, motor için A sınıfına değişiyor. Ötv indirimi içinse ortopedik engelli olman lazım veya %90 ve üzerinde raporun olması lazım. Ötv istisnası tebligini tekrar gözden geçirin derim. Belki ben yanlış biliyorumdur o yüzden incelemenizde fayda var.

hocam uzaman doktorlara gittim otamatik arac kullanabilit tek hekim raporu aldım şimdi sağlık kurulunun toplanmasını bekliyorum.. b snıfı ehliyetim vardı ama yinede sürücü kursuna gitmeme söylemişti emmniyet... arac alma raporumuda aralıkta aldım h ehliyet alabilir otamatik araç kullanabilir yazıyor sağlık kurulundaki arkadaş raporu değiştirmeden alabilirsin dedi o sadece ötv siz araç alamı için diye söyledi! acaba galeriler veya emniyet maliye aralıkta alınan raporu kabul ederlermi zaten tekrar rapor verilmiyor sıkıntı cıkarmı

H sınıfı yerine aldığım B sınıfı ehliyetimde kodlama unutulmuş.Yeni ehliyeti kodlamalı şekilde adresime gönderecekler.78 sınıf (B-10.02)şeklinde kodlama olacak.

cankoc Bu konuyu geçen sene yıl geçmeden imkanı olan herkes B'den H'ye geçebiliyorsa geçsin dediğimde eleştirilmiştim ama dediğim çıkması çok kötü oldu ; Ehliyet kurslarındaki fiyatlar 2 katına çıktı , artık herkes B sınıfı harçı ödeyecek buda 500 liradan fazla bir paraya tekabül ediyor . Mevzuatta açık ve net olan H'den B sınıfına dönüşürken 15 lira ücret ödeneceği. Hiç bir yerde düz B'den Kodlu ehliyete geçiş anlatılmıyordu

[FONT=sans-serif]serkan_3366[/FONT] ehliyet alım sürecni çok güzel anlatmışsınız cok faydalı oldu tesekkurler
ben de sol kol dirsek altı ampute ehliyetımı yenilemelemeyle uğraşıyorum şuan
acaba ötv indirimi için nasıl bir yol izlememiz gerek onu da detaylı anlatır mısınız?
süreç cok uzun sürüyor mu nereye nasıl basvuracagız sonucu ne zaman öğreniriz vs
simdiden tesekkurler

arkadaşlar h ehliyeti b ehliyetine çevirsem ve yıl sonunda ötv indirimli araba almak istersem elimdeki h ehliyet alabilir. otomatik vitesli araç kullanır raporu geçerli olur mu

ben aile hekimliğine değilde direk hastaneye başvurdum sağlık kuruluna hata yaptım 7 8 tane doktora girdim kimisi film röntgen filan da istedi 350 tl küsür bişey ödedim bu ödediğim parayı geri alabilirmiyim acaba raporuda olumsuz verdiler benimmi hatam acaba yoksa onlar beni yönlendirmeli gerekmiyomuydu aile hekimliğine

19nihat03 onların seni yönlendirip yönlendirmeyecekleri biraz karışık durum, neticede o hastanede yapılabilen bir işlem için başvurmuşsun onlarda işlemi yapmış. Paranı geri alıp alamayacağını bilmiyorum lakin, bağlı bulunduğun il/ilçe sağlık müdürlüğüne raporunla birlikte giderek itiraz edip tayin edecekleri bir hakim hastanede yeniden kurula girip raporunu yenitelebilirsin. Bu itiraz işlemini yapmadan önce bu konularda sıkıntı yaşatmayan bir devlet hastanesi olup olmadığını araştır ve hakim hastane olarak o sıkıntı yaratmayan hastaneyi seç. Hakim hastanede işlemlerini yaptırırken ücret ödemeyeceksin. Ama tabi şimdi şöylede bir durum var. Sürücü olamaz raporun yokmuşcasına önce aile hekimine gidip oradan sevkle uzman doktora görünüp ardından da il sağlık müdürlüğü komisyonuna girerek ehliyet raporunu alabilir misin bilmiyorum ama belki oluyordur. Bunuda en güzel sağlık müdürlüğüne arayıp öğrenebilirsin bence.

@Deniz şahbaz dediğiniz gibi yaptım zaten il sağlık müdürlüğüne itiraz ettim hastaneyi ben secmiyorum galiba hangi hastaneye gideceğime dair eve kağıt gelecekmiş onu bekliycem artık

19nihat03 bulunduğun yerde hakem hastane 1 den fazla ise seçebiliyorsun diye biliyorum ama kesin diyemem tabi, henüz herhangi bir şekilde il sağlık müdürlüğüne rapor için itirazında bulunmadım. İnşallah gönlüne göre olur ve sorunun sıkıntısız çözülür dostum.

Deniz şahbaz 19nihat03 Olayın özü şudur 1 hastaneden elinizde karar var buna itiraz etmek istiyorsanız il sağlık müdürlüğüne gidersiniz onlarda sizin seçeceğiniz bir hastaneye sevk eder 2 rapor arasında çok büyük farklar olursa genelde bu özür oranın aşırı yükselmesinde yaşanır bu durumda sizi 3. Ve nihai karar verecek hakem hastaneye il sağlık müdürlüğü atar ve bu karar bozulmaz. İlinizde bu kadar hastane yok ise farklı bir ilede sevk olabilirsiniz dikkatli olun

Benim b sinifi ehliyetim var kursa gitmeden b sinifi otomatik vites kullanabilir rapor alsam direk emniyetten değişimi yaparlar mı?

Mecnun_46 Bu konuda kesin bir yargıya varabilmek güç ilgili memurun insafı diyebiliriz zaten bu adam düz vites kullanıyor diyip ehliyette verebilir veya git direksiyonu kazan öyle gelde

yeni ehliyet değişimi yapan varmı?

arkadaşlar,yeni ehliyet değişimi yapan oldumu? var ise yaptıklarını paylaşabilirmi?

ergün Yeni konu açmak ile uğraşana kadar 1.sayfada zaten ilgili olan konuya yazsaydınız daha kolay olur du

haklısınız gözümden kaçmış..
.ancak şunu sormak istiyorum: zaten önceden aldığımız ve bu rapora göre araç aldığımız rapor yeterli değilmi ki,il sağlık kuruluna gidiliyor?ki ben B den H geçtim.şimdi tekrar H den B ye geçmek için uğraş vereceğim.

ergün bence acele etmeyin 5 yıl var daha ehliyet yenilemeniz için. Ötv için raporunuzda bir değişiklik yapmanıza gerek yok o konu zaten hala muallakta, ehliyet içinde malum süre daha uzun, şimdiden yormayın kendinizi. Sistem iyice otursun ondan sonra yaparsınız gerekli değişikliği.

@Deniz şahbaz benim asıl anlamak istediğim mesele şu; Aracın ötv indirimli olabilmesi ehliyetin yanında hastaneden heyet raporu şartı devam ediyormu?

tsunami_ maliye henüz yönetmeliğinde bir değişiklik yapmadı. İsteyecektir büyük ihtimalle. Bu konu ile ilgili bimer e sordum istenecek mi diye bakalım ne cevap gelecek.

bugün emniyet ile görüştüm b ehliyeti olan için tekrardan kursa gitmeden doktorun verdiği karara göre ehliyeti değiştireceklerini söylediler h sınıfı alacaksanız o zaman tekrar kursa yazılıcaksınız dediler. h sınfının kalktığını söyledim ama hala veriyoruz dediler h ehliyeti bi yanlışlık var ama hayırlısı. Peki varsayalım doktor raporu ile ehliyetimizi b otoamatik vites araç kullanbilir şeklinde değiştirdiler araç alımında nasıl olacak prosedür.

Üst Alt