Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetin B sınıfına dönüşümü prosedürü (2016 itibariyle)

Mecnun_46 Bir bilgi kirliliği olduğu ortada ilgili trafik şubedeki memurdan kaynaklı bir durum olma olasılığıda çok yüksek . Normal B sınıfından Kodlu B sınıfına geçiş konusunda mevzuatlarda bilgi yer almıyor en iyisi bimere sorup bilgi edinmek

Arkadaslar babamın b ehliyeti var.Sol alt ekstremit problemi dolayısıyla bir araba almayı düşünüyoruz.Ehliyet produsuru ile ilgili AKİM e bir mesaj attım.Beni Ankara Emniyet Mudurlugunden aradılar.Alacagımız ehliyet alabilir raporu(il sağlık) ile birlikte B EHLİYETİMİZİN B engelli ehliyeti ile değiştirileceğini ifade ettiler

bocek43

arkadaşın dediği doğru il sağlık müd.hastahaneden sevk yazısı istiyor bir türlü alamadım

yazıyı malisef bilmiyorlar arkadaşlar il sağlığa gitmeden önce mutlaka arayın ne isteklerini öğrenin

raporunuzu aldığınız hastahanenin sağlık kuruluna aldığınız raporu teslim ediyorsunuz ayrıca raporunuz la beraber bir kimlik fotokopisi birde iletişim bilgilerinizi veriyorsunuz (adres,telefon no gibi) onlar raporunuzu bir yazı ile il sağlık müd.komisyonu na gönderiyorlar.Ben işlemlerimi bu şekilde yaptım yazıyı elden size vermiyorlar.İl sağlık müdürlüğün den daha sonra sizi arayarak heyet için randevu tarihi veriyorlar.

ya da heyet günü gittiğinizde evrakları teslim edip komisyona giriyorsunuz.

Serkan bey açıklamanız için teşekkür ederiz. çok açıklayıcı bir açıklama olmuş, acaba sağlık rapor işlemini devlet hastanesi yerine özel hastaneden yapılabiliyor mu ? Bu konuda bir bilginiz var mı ?

Rapor işlemlerimi bugün İl Sağlık Kurulundan yaptırdım fakat Sağlık Bakanlığının kodlama listesinde bir şey dikkatimi çekti

10.02 Otomatik vites

78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir

bu iki kod arasında ne gibi bir fark olabilir raporumda 78 kodu yazıyor.

Arkadasım h olan ehlıyetımı b ye donusturdüm tum işlemlerı yaptım 15 gun ıcerısın de cagırıp hangı tur arac kullanabılecegımı belırten kodu b olacak ehlıyetıme işleyecekler yanlız bırsey sormak ıstıyorum konuya hakımseniz ılgılı mudur (rahatsızlıgım sol bacak taortapedık)bana siz normal arac ta kullana bılırsınız neden kendınızı kısıtlıyorsunuz yanlız otomatık alıyorsunuz dedi ben de ilerde sıfır arac alır ıken problemm cıkmasın bıze o zamanlar h alacak sın otomatık kullanabılır yazacak dedıler o yuzden aldım dedim raporum %40 vergi indirimin den yararlandıgımı gosterır maliye bakanlıgın dan almış oldugum vergi indirimin den faydalanır yazısıda elım de mevcut komisyon da normal b ehlıyet alsam yine de otv ındırımın den faydalana bılırmiyim tesekkurler.

On ce aile hekımınıze gıdın form var doldurun kızılaya kan verır ken doldurdugumuz gıbı daha son ra aıle hekımınız sızı mevcut rahatsız oldugunuz bolum ıle bırlık te goze yollayacak tam tesekkullu devlet hastanesıne gıdın goz ve dıgr rhatsızlıgınız ıcın 30 30 toplam 60 tl vezneye odeme yapın ılgılı doktor ehlıyet alabılır yazacak rapora yanlız ozel tertıbatlı kullana bılır ıbaresını atsın yok sa gıt gel yaparsınız daha son ra bunu ıl saglık mudurlugu degıl baglı bulun dugunuz varsa ılce saglık mudurlugune gıdın teslım edın yok sa ıl saglık mudurlugune gıdın 15 gun içerisin de olusturulacak komısyon sızinn b olacak ehlıyetınıze hangı tertibatlı arac kullanabılecegınızi belirten ibareyi işleyecek 13art 2 lıra 15 tl le vakıf banka trafık tescıle gıtmeden odeme yapın makbuzunuz raporunuz ve yeni cekil mıs vesıkalıgın daha buyugu olan bıyometrık resım alın başvurun hayırlı olsun bu sekıl de.

aile hekimi devlet hastanesine mi sevk ediyor? yoksa bölüm olarak (örneğin ortapedi, nöroloji, göz vb.) devlet, özel, üniversite hastaneside olur mu? bunu belirtir bi yönetmelik maddesi varmı ?

Goz ve ortapedıye gıdıyorsun 60 l toplam muayene ucreti oduyorsun devlet hastanesı olması gerek gıdecegın yerın.

HAYIRLI OLSUN BEN DE ISLEMLERI TAMAMLADIM 15 GUN IÇERISIN DE KOMISYON CAGIRACAK DAHA ONCEKI EHLIYETIM DE H OTOMATIK ARAC KULLANABILIR YAZIYORDU ILGILI YERDEKI SORUM LU ARKADAS BANA KENDINI NEDEN KISITLIYORSUN NORMAL ARAC TA KULLANABILIRSIN DEDI EHLIYETIMI NORMAL ARAC KULLANABILIR SEKLIN DE DUZELTSEM (KI KULLANABILIYORUM ) SIFIR ARAC ALIR IKEN SORUN YASARMIYIM %40 ENGELLI RAPORUM MEVCUT VERGI INDIRIMIN DEN FAYDALANABLIR MALIYEDEN ALMIS OLDUGUM YAZI MEVCUT TESEKKURLER.

Ben şurayı anlamadım, bu işlemi yapan tecrübeli arkadaşlardan bilen biri, cevaplarsa sevinirim.
Aile hekimi diyelim 2 branşa sevk etti, elimizde aile hekimliğinde doldurduğumuz sürücü olur formatında raporla gideceğiz hastaneye.
Sosyal güvencemizden dolayı sağlık hizmetinden bedava yani sadece katılım payıyla faydalanıyoruz.
Hastaneye gitmeden önce bu 2 bölüm için normal muayene randevusu alsak ve direkt polikliniğe gidip ilgili doktora muayene olup elimizdeki aile hekimliğinde doldurulmuş rapora görüşünü yazdırıp çıksak olmuyor mu? Hastaneye gidince nereye başvuruyoruz ki muayene ücreti alıyorlar?

Arkadasım anlasılan konuya hakım sın yardım cı olursan sevınırım ehlyetım h (otomatık kullanır) 15 gun ıcerısın de komısyon dan cagırıp b ye donusecek olan ehlıyetıme ıbare koyacaklar yanlız bırımın ılgılı mudurü bana neden otomatık vıes kullanbılır yazdıryorsun sen normal arcta kullanabılırsın dedi engelim sol bacak ta normal arac ta cok rahat kullana bılıyorum %40 engellı aporum var kamu kurulusun dada engellı statusun de calısıyorum ve sakatlık ındırımın den de faydaklanıyorum ılerıde sıfır arac alacak olursam ehlıyetım de herhangıbır ıbare yazmaz ıse normal bır araç alıp vergı ındırımın den yanı otv indirimin den faydalanabılır miyim tesekkurler.

Ufukalp sanırım sevkle gittiğimiz için o sevk'in hastanede girişi yapılıyor olması lazım, dolaysıyla da o muayene ücretini bayılıyoruz. Benim aklıma gelen bu.

Deniz şahbaz
Sevk hastane adına değil, uzman görüşüne şeklinde ve özel de dahil istediğimiz hastaneye gidebiliyoruz.
Direkt polikliniğe randevu ile girip uzmana o raporu neden doldurtamıyoruz onu anlamıyorum.

H ehliyetimi B olarak değiştirmek için buradan epey bilgi edindim, sağ olun.

Benim de bir sorum var, özellikle benim gibi, işitme engelli raporu olan arkadaşlara soruyorum: KBB uzmanına gittiğinizde işitme testi istiyorlar mı?

Az önce bir KBB uzmanı ile görüştüm, illa ki tam teşekküllü devlet hastanesine gitmem gerektiğini söyleyip ısrar etti. Tek başına sorumluluk alamazmış. Benim zaten raporum var, fiziksel veya ruhsal başka bir sıkıntım yok, neyin sorumluluğunu alamayacak anlayamadım. O da diretince ortada kaldı konu.

aile hekimi benide göz ve ortepediye sevk etti normal sıra aldım girdim hiç bir ücret ödemedim

sağlık güvencen varsa ücret ödemezsin niye ödeyesinki normal muayene oluyorsun hemde ortepedi doktoru diğer 2 ortepedi doktoruna sevketti 3 ortepedi 1 göz muayenesi hiçbirine para ödemedim

bakar1970
Hah ben de onu soruyordum yenileyen arkadaşlara :)
Sağlık güvencemiz var, neden normal randevu alıp direkt polikliniğe giderek orada doktorun görüşünü yazdırmıyoruz, neden para ödüyoruz onu anlamıyordum ben de. Siz yaptığınıza göre demek ki oluyormuş.
Hastanede uzman doktorun görüşünü yazdığı rapor, sizin aile hekimliğinden yanınızda getirdiğiniz rapor değil mi? Eğer hastanede rapor gibi başkaca bir evrak gerekmiyorsa olabilir o şekilde. Deniz şahbaz olabiliyormuş arkadaşın anlattığına göre :)

Arkadaşlar bişey sormak istiyorum aile hekimi ehliyet için sevk ederken gideceğimiz bölümü mü yazıyor yoksa mesela şu hastanenin şu bölümü diye mi.
Birde üniversite hastaneleri kamu hastanesi oradalardan ehliyet raporu alınır mı.

aile hekimi uygun görürse seni uzman tabibe sevk ediyor.örneğin,uzman tabib muayenesi gerekmektedir.sevk edilen bölümler: .ortopedi. nöroloji ...gibi

Onu anladım bölüm olarak sormuyorum hastane olarak mesela üniversite hastanesi devlet hastanesi özel gibi doktor sevk ederken yazıyor mu yoksa biz her hangi birine gidip alıyormuyuz raporu.

hayır. yazmıyor herhangi bir hastaneye gidip alabilirsin.

Tamam teşekkür ederim. Peki sağlık müdürlüğündeki komisyon problem çıkartır mı acaba .
Birde 5 yıl süresi var beklemek daha mı mantıklı sizce

bence 5 yıl bekle derim.bu ülkede ne olacağı hiç belli olmaz.şimdi değiştirsen 5 yıl sonra zaten değiştireceksin.

Arkadaşımın ehliyeti h ortoepdik engelli skalyozu var aile hekimi muhtemelen ortoiediye sevkbedecektir ozeldebir ortoepdik doktora gitse onun olutu yeterliimi

selam arkadaşlar işitme engelliler prosudur nasıl degıştıren varmı h ehlıyetı b ye b sınıfında işitme engellilere hangı kodu yazıyorlar ben işitme cıhazı kullanıyorum

hay sen cok yasa hemi nihayet net cevap geldi.

Üst Alt